Keresés

Részletes keresés

galocza_ Creative Commons License 2025.07.13 0 0 89

neil gaiman az egyik kedvenc íróm.

ok, nem kifejezetten tehetséges - mert nem! 8) - de remek képzelőereje van. s ebben a kategóriaában nem ez a legfontosabb?

american gods, coraline, ahnassi boys - mind kedvelem.

de, ha belenyúl tvsorozatba, akkor annak vége.

ende, fin, finito.

kedves neil, HAGYD békén a sorozatokat! legalább 3at tönkrevágtál. ez legyen elég...

g

nazuna Creative Commons License 2008.04.07 0 0 88
Hát jó, majd átfutom ha a kezembe kerül, de elég cinikus hozzáállású vagyok - néha el is borzadok magamtól, hogy csak nem kéne ezt ...
Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 87
Fő a magabiztosság :D

De a Sandman nem gagyi :) Gaiman mitologikus és keresztény műveltsége azért süt a graphic novel lapjaiból, és nagyon emberközeli, mégis misztikus rendszert épít fel.
Én sokkal könnyebben tudok azonosulni vele, mint a kereszténység elavult, megkövesedett dogmáival.
Előzmény: nazuna (86)
nazuna Creative Commons License 2008.04.07 0 0 86
Fogalmam sincs, de véleményem attól még lehet :-) A kevésbé fontos dolgokkal nem szoktam pöcsölni, rögtön a véleményemet alakítom ki, oszt jónapot.
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 85
Egyáltalán tudod, miről van szó? :D
Előzmény: nazuna (84)
nazuna Creative Commons License 2008.04.07 0 0 84
De gagyi!
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 83
1. A Sandman nem gagyi
2. Pláne nem mese
3. És még csak nem is regény...
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.06 0 0 81
Hali!

Már írtam a másik Gaiman-topicba. BtW, ez a téma is egy jó kezdeményezés, rám legalábbis Gaiman gondolkodásán kívül eleddig Palahniuk volt hatással a mai modern írók közül.
A Sandman annyira kidolgozott, hogy a 7 Endlessben akár még hinni is lehet. Gaiman világa biztos alapokon nyugszik, nagyon sok kérdésre próbál válaszolni, ez pedig jó kapaszkodó a helyét kereső embernek.

Érettségi előtt állok, így külön öröm, hogy a magyar érettségi általános érvelésére mindig lehet Gaimantől példákat hozni ^^
p.e Creative Commons License 2008.01.12 0 0 80

szia, én a Gaiman + Vess féle képeskönyv verziót olvastam, tetszett, a filmet viszont alig bírtam végigülni

Előzmény: PingWinn (79)
PingWinn Creative Commons License 2008.01.08 0 0 79

Megnéztem a könyvből készült filmet.... ezek után egy kicsit jobban értékelem a könyvet.

Most éppen Susanna Clarke-tól a Búcsúbáj hölgyeit olvasom és van benne egy novella ami szintén Falvában játszódik... :))

Pingu

PingWinn Creative Commons License 2008.01.04 0 0 78

Neeem... össze se lehet hasonlítani.  :))

Pingu

Előzmény: Thor (77)
Thor Creative Commons License 2008.01.04 0 0 77
Lehet, az a gond, hogy az Elveszett próféciák után olvastad :)
Előzmény: PingWinn (76)
PingWinn Creative Commons License 2008.01.04 0 0 76

Nagyon kíváncsi voltam Gaiman-re és elolvastam a Csillagport.

Nem tetszett.. talán sokat vártam, vagy nem tudom miért. Elnagyolt volt a történet és kicsit kusza. Lehet, hogy erdeti nyelven másmilyen, de szerintem a fordítás azért ennyit nem ronthat rajta.

Pingu 

Előzmény: alric (71)
p.e Creative Commons License 2007.10.25 0 0 75

thx

Előzmény: lyesmith (70)
Rorimack Creative Commons License 2007.10.22 0 0 74
http://www.youtube.com/watch?v=x_P4AxAagHU

Wolves in the wall a színpadon.
Rorimack Creative Commons License 2007.10.22 0 0 73
Nem mindegy, ha Vess képei nélkül? ;)

(Egyébként jó, hogy kiadták, viszont tényleg érdekes lesz új fordítón át látni Gaimant. Következik a Neverwhere? )
Előzmény: Ormótlan (72)
Ormótlan Creative Commons License 2007.10.21 0 0 72
Kinek a fordításával?
Előzmény: alric (71)
alric Creative Commons License 2007.10.21 0 0 71
Az Agave kiadja a Csillagport.
lyesmith Creative Commons License 2007.10.18 0 0 70

http://szerk.index.hu/kultur/klassz/ngaiman772/

"És hogyan került magyar isten az Amerikai istenekbe?

Amikor azt a könyvet írtam, a háttérmunkát élveztem a legjobban. Érdekeltek a különböző országok, régiók mitológiái és istenei: a perui istenek, az olyan ősi kelet-európai istenek, mint Csernobog, a lengyel, orosz istenek... és egyszer csak feltettem a kérdést: mi van a magyar istenekkel? Elkezdtem kutatni, de csak az "isten" szót és a mai keresztény Istent találtam. Viszont én olyan istent kerestem, aki már a kereszténység hódítása előtt is létezett a magyar hitvilágban, és hasonló problémával találkoztam nagyjából egész Kelet-Európában. Rengeteg templom van itt, evangélikus, katolikus, ortodox, de csak egy isten van, a keresztény Isten, mert a folklórból már kikoptak a régi istenek. Amikor az Amerikai istenekben megemlítettem a magyar istent, nem arra az Istenre gondoltam, akit ma imádnak a templomokban, hanem egy ősi, mitológiai lényre, "a magyarok istenére". Olyan okokból, amiket magam sem tudok megmagyarázni egészen, mindig is érdekeltek a magyarok, és régóta el akartam jönni Magyarországra.

"

Szvsz nekem tetszett. Jobban illett a könyvbe mint mondjuk "Arany Atyácska" hiszen a könyv arról szól hogy mi lett az istenekből, persze ha beleteszi Lúdvércet és a Hétszőrű Koponyányi Manyók ot mindjárt más a helyzet.

Előzmény: paca.e (62)
Raziel567 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 69

Off:

Eladó!
Rorimack Creative Commons License 2006.01.12 0 0 68
Galaktika-könyvek? Ulpius?

Szerintem ha akad ilyen kiadó Magyarországon, a Gaiman-fordítók lecsapnak rá ;)

Anansi Boysról készült egy magyar nyelvű kritika is, az endlessen olvasható:
Anansi Boys
Előzmény: ArmaGedeon (67)
ArmaGedeon Creative Commons License 2006.01.12 0 0 67
Megkérdeztem a Szukitsot + az Európát, nem akarnak-e kiadni Gaimant (és Clive Barkert), de nem tervezik... :-( Valaki nem tud esetleg más kiadóról, amely mégis felvállalja Gaimant?
paca.e Creative Commons License 2005.12.01 0 0 66

Mostanában jelent meg Neil Gaiman új regénye, Anansi Boys címmel. Az Amerikai Isteneknél (melynek egyfajta folytatása, ti. egyetlen és nagyon laza szálon) sokkal könnyedebb. Komédia, ám nem bugyuta, mint az Elveszett Próféciák. Pipec, ahogyan Gaiman dolgai általában.

Akit a Sandman magyarul érdekel: a KépregényNeten újabb részek jelentek meg. A Babaházat (az egyik legjobb) talán már sikerült befejezniük.

paca.e Creative Commons License 2005.10.12 0 0 65
amit ma kaptam: fables and reflections
Dorien Creative Commons License 2005.05.17 0 0 64
Nem olvastam még Gaiman-t, de szimpatikusnak tűnik a világa. Barker könyvei jutnak az eszembe róla a mitológiai mélység miatt.
paca.e Creative Commons License 2005.05.08 0 0 63

Újabb darabot sikerült beszereznem a Sandman sorozatból, sorrendben ez a 11. (nekem sajna csak a 8.). Kicsit tartottam tőle, mert időkihagyással íródott, és a felmelegített sorozatok nekem nem szoktak bejönni, sőt általában a sorozatok se, egy idő után. Ez most kellemes meglepetés lett önmagában is, és habár nem kapcsolódik közvetlenül az előzőhöz (sőt egyáltalán nem), bennem mégis oldotta azt a hiányérzetet, ami az után maradt.

Ennyi.

paca.e Creative Commons License 2005.02.03 0 0 62

Sandman: éppen úgy gondolom, hogy a 9-nél kellett volna abba hagyni … a legvégén azért lehet, hogy más lesz a véleményem.

Amerikai Istenek:

Már régen volt, de emlékszem, olvasás közben, amikor az istenek időnként arról panaszkodtak, hogy alig lézeng néhány ember, aki még hisz bennük, hovatovább áldoz nekik, sajnáltam őket, már-már valami szégyenfélét éreztem. Aztán jött a “Magyarok Istene”. Néztem a szavakat, üresek voltak: se egy kép, se egy történet, semmi nem ugrott be. Érdekelne, Gaiman honnan kavarta elő.

paca.e Creative Commons License 2005.01.01 0 0 61

Azért regisztráltam magam a fórumba, mert kényszert éreztem arra, hogy közöljem: ma böngésztem végig a Brief Lives-t, és teljesen le vagyok nyűgözve.

Üdvözletem mindenkinek, aki ezen topickba már írt, ír majdan, vagy benéz ide.

Paca

Zealander Creative Commons License 2004.11.16 0 0 60
Sandman 2
Előzmény: Zealander (59)
Zealander Creative Commons License 2004.11.16 0 0 59
Politeizmus topic kapcsán:

Sandman

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!