Keresés

Részletes keresés

sabeejosh Creative Commons License 2003.09.27 0 0 19
Jól hangzik...csak hát hol lehet ezt beszerezni?
Sztem meg kéne csinálni 1 forgatókönyvet, aztán belekezdeni! Szponzorok, miegymás...
Előzmény: értelmiségi (18)
értelmiségi Creative Commons License 2003.09.26 0 0 18
Bocs. "milyen sok megalkuvas, kompromisszum aran ervenyesithetik csak az elkepzeleseiket."
Előzmény: értelmiségi (17)
értelmiségi Creative Commons License 2003.09.26 0 0 17
Most jutott eszembe, hogy Truffaut csinalt egy szep filmet a filmkeszitesrol, a cime: Amerikai ejszaka*. A film amellett, hogy "meghajlás a mozi és annak alkotói el?tt", ramutat a forgatas nehezsegeire, arra, hogy az alkotok milyen sok megalkuvas, kompromisszum aran ervenyesitheti az elkepzeleseit.

*A cime nem az amerikai filmekre utal, hanem arra technikara, amivel ejszakai jeleneteket nappal forgatnak le. Valojaban a cim egy szimbolum.

sabeejosh Creative Commons License 2003.09.10 0 0 16
ugye? Teljesen igazad van...mostanában nem vevő az emberiség a művészetekre... Szerintem nyugodtan indíts egyet, hátha...
Egyébként találtam 1 másik fórumot, ahol már meg is van az ötlet, sőt már írják a forgatókönyvet, sajnos én már lemaradtam onnan :(
De azért reménykedem, h itt is lesz vki, aki megszán és reménykedem, h beindul a vállalkozás... reménykedem...
Előzmény: derza7 (15)
derza7 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 15
Jó ötlet ez a rendezés topic, én ugyanilyet szeretnék csak színészekbe. Csak nincs merszem ilyen topicot nyitni, de ha valaki megtenné ezt helyettem...
Bár ahogy látom, ez a rendezős-topic sem válik be. Talán mert a színházi emberek nem püffölik naphosszat a számítógépet.
sabeejosh Creative Commons License 2003.09.08 0 0 14
Na! Rajzórán filmtörténetet tanulunk, mit h kell csinálni! Az egész osztály aludt, de én azért erősen figyeltem a filmet, amit leadott a tanár:)))
sabeejosh Creative Commons License 2003.09.03 0 0 13
Ejha! Jó nehezet kérdeztél... Ezen még nem gondolkodtam, csak a vázlata van meg a fejemben a filmnek, de ha odáig "fajulna" a dolog, akkor biztos, h kitalálnék vmi újat. :)
Mondjuk pl.: a kameramozgás nem kézi lenne, hanem vagy távolodó-közeledő, vagy szabályos szögekben fordulna... Na jól van, ezeknek a technikáknak nem tudom a nevét, így nem akarok hülyeségeket írni. De mondom: ha találnék 1 csapatot, meg 1-2-3 szponzort, akkor biztos, h belevágnék... Elvégre Steven Spielbergnek is csak tavaly lett meg a rendezői diplomája...:)
Előzmény: értelmiségi (12)
értelmiségi Creative Commons License 2003.09.02 0 0 12
Igen.
Előzmény: sabeejosh (11)
sabeejosh Creative Commons License 2003.09.02 0 0 11
Mint például?
Valamilyen technikára, vagy megvalósítási ötletre gondoltál?
Előzmény: értelmiségi (10)
értelmiségi Creative Commons License 2003.09.02 0 0 10
Ez egy filmotlet. De milyen rendezesi otleteid vannak?
Előzmény: sabeejosh (7)
sabeejosh Creative Commons License 2003.09.02 0 0 9
Pszichológus ÉN akarok lenni, és nem te, de igazad van. Mondjuk akár MPD-s is lehet, de skizofrénnek lehet csak 2 énje is, nem? Nem elég?
Egy jó és egy rossz. Nem arra gondoltam, h Pistike jó kisfiú, aztán egyszer csak beizgul és vagdalkozni kezd... Nála már ez kifejlett régen, viszont a "jó"-énnek sikerült kordában tartania a "rossz"-ént, ám egy elég erős külső hatásra a "rossz" átveszi a hatalmat és kész...
De megigérem: ha ebből az ötletből lesz valami, akkor pontosan utánajárok minden apró részletnek.
Előzmény: Threepwood (8)
Threepwood Creative Commons License 2003.09.01 0 0 8
Sabee: amit leírtál, annak nem sok köze van a skizofréniához, ennek a betegségnek multiple personality disorder a neve.
Előzmény: sabeejosh (7)
sabeejosh Creative Commons License 2003.09.01 0 0 7
Nos mivel ezeket nem hiszem, h a közeljövőben FOGOM megvalósítani, ezért hát leírom (csak egyet): az alaptéma a Skizofrénia. Adott egy fiú, akit természetesen testileg-lelkileg bántalmaznak a "kedves" osztálytársak, de hát ő nem az a típus, aki vissza is üt... Megjelenik egy lány is életében, dúl a szerelem, csakhogy a többiek ezt nem hagyják kibontakozni: megpróbálják szétválasztani őket. Azonban kiderül, h hősünk skizofréniás,de már késő: másik énje bosszút akar állni az osztálytársakon...
Nem horrornak szeretném, inkább maradnék a thrillernél, viszont sok drámai elemet is beleraknék, és a vége nem happy-end. Az állandó rettegést szeretném előtérbe helyezni, ami a fiúban lejátszódik, az állandó félelem a következő verés előtt, majd az egyre fokozódó düh és végül a bosszú, ami nem sikerül teljesen és a fiú halála...
Tudom, ezt a mostani állapotokban lehetetlen megcsinálni Magyarországon, de én reménykedem...
Előzmény: értelmiségi (6)
értelmiségi Creative Commons License 2003.08.20 0 0 6
Ha esetleg nem olyan nagy titok, akkor kivancsi lennek mifele otleteid lennenek. Legalabb egyet...
Előzmény: sabeejosh (5)
sabeejosh Creative Commons License 2003.08.16 0 0 5
Köszönöm a segítséget!
Szerintem itthon "csak" annyi a gond, h nincs pénz. Amerikában csak úgy tömködik tele a filmekeet dollármilliókkal és így még a "leggyengébb" rendező is tud valamit alkotni. Szerintem a magyar filmekkel nincs gond, de az embereknek már más az elvárásuk a 21.században. Nekem annyi ötletem lenne (még csak 17 éves vagyok...), viszont abban igaza van a szüleimnek: ne menjek a filmművészetire, mert ebből itthon nem lehet megélni. Ez igaz. De én azt nem hiszem el ,h ne tudnánk csinálni 1 olyan filmet, amit bárki szívesen megnéz...
Nekem is tényleg sok ötletem van, de nem tudok hozzákezdeni, mert igazából nem tanultam semmit a rendezésről... Azért is nyitottam ezt a topic-ot, hátha valaki már benne van a témában, vagy ő is szeretné ezt csinálni...

Ezt még reggel írtam, csak nem bírtam elküldeni...
Nagyon örülök, h azért valakit érdekel a téma, átnézem ezeket az oldalakat, köszi. Én tényleg szívesen benne lennék egy filmkészítésben, de most még csak reménykedem...
Ha esetleg valakinek filmkritikája van, az is nyugodtam írhat!

Előzmény: értelmiségi (4)
értelmiségi Creative Commons License 2003.08.16 0 0 4
Itt talaltam egy jo oldalt, ami tartalmazza a filmezesrol es a filmekrol szolo alapveto ismereteket.

Itt meg nehany filmrendezorol kaphatunk informaciokat (interjuk, portrek stb.).

Lidérczy Creative Commons License 2003.08.16 0 0 3
Mivel eddig nem nagyon tódultak erre a topic-ra, úgy gondoltam besegítek. :)
Ha itt beindulna egyszer a film biznisz, lehet kiderülne az egész struktúra (képzés-kiválasztás-értékrend) hibás. Most minden "nagy" rendező nyalogathatja sebeit és panaszkodhat.
Meg kellene már tanúlni a dinamikus vágást, addig marad minden.
értelmiségi Creative Commons License 2003.08.15 0 0 2
Olvastam Gálvölgyi Janos véleményét (a róla irt konyvben) a magyar filmekrol es filmkeszitokrol (rendezokrol). Hat mit mondjak lesujto!
Szerinte az utobbi ket-harom evtizedben a magyar film melyrepulesben van. En is osztom ezt. Nehany keves kiveteltol eltekintve a magyar (muvesz)filmek es rendezoik kritikan alul szerepelnek. Sehol egy karizmatikus, valoban tehetseges egyeniseg. Allitolag a foiskolan sem olyan kepzes, mint amilyen a regi szep idokben volt.
A rendezoi szakma itt Magyarorszagon nem sok joval kecsegtet. Kulfoldon ha van egy jo otledet vagy forgatokonyved, talan meg tehetseges is vagy, akkor nagyon sok megalkuvas, energiabefektetes, kitartas aran sikerulhet valamit a tervbol megvalositani. Itt Magyo.-n meg annyit se.

Egyszeruen idegtepo, hálátlan foglalkozas itt ma rendezonek lenni. Amig meg nem oldjak a magyar filmek finanszirozasi problemait, semmi jora nem szamithatunk. A most hatalmon levoktol pedig ezt nem lehet elvarni, mert sem a szandek, sem a hozzaertes nincs meg bennuk.
sabeejosh Creative Commons License 2003.08.15 0 0 1
Szerény kis hazánkban senkit sem érdekel ez a dolog? Hát h robbanunk be így Hollywood-ba??? :))
sabeejosh Creative Commons License 2003.08.10 0 0 0
Sehol senki? :(
sabeejosh Creative Commons License 2003.08.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Akit érdekel ez a téma, netán rendező, esetleg épp most a filmművészetire, vagy szeretne rendező lenni, akkor jöjjön ide és talán kapunk egy kis segítséget!
Tehát mindeni jöjjön akit érdekel a téma és reméljün, h sikerül valamit összehoznunk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!