Keresés

Részletes keresés

tlonich11 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3188
"már javában gyilkolták a figurát"

hmmm én meg azt hittem hogy mindenkinek joga van egy tárgyalásra, meg hogy MO-n nincs halálbüntetés.... de ha te mondod biztos szupi szervezet lehetett. ;-) Én sajnos túl későn születtem hogy közelebbről megismerjem őket.
Előzmény: HUNTERKILLER (3184)
belic Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3187
Hello!

a kádárista munkásôrséget is visszasírom,

En nem. Ennak (amennyire en tudom) soha nem volt celja <b>kulso</b> ellenseggel felvenni a harcot, kizarolagos feladata a belso ellenseg (gyakorlatilag a demokratikus ertekrendo ellenzek, neha nagyritkan bunozok, de ez nem volt jellemzo), vagyis magyar allampolgarok pusztitasa volt.
Ilyen szervezetre nincs szukseg, es nem is lesz!

Bel
Előzmény: kavkaz (3181)
Dworkyll Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3186

Történetesen ott voltam a MŐ lefegyverzésénél. Elég ilyesztő volt látni, hogy ennek a "privát párthatseregnek" fényévekkel jobb volt a felszerelése, mint nekünk, katonáknak. Alapból ugyanaz a gyártmány, de átgondoltabban és messze igényesebben voltak kivitelezve. Vajon mire készültek, vagy voltak felkészítve??? Hmm.

 

A főcsapást a buliban a 4350-esek csinálták, a másik érdekes brigád: Zách utca, 1 zlj, mindenki A és vidéki, érettségik száma < 10. Felállítás ideje 1988 szeptember. (a májusi pártértekezlet után) ;-).. és ők is elég jól voltak edzve, stafírozva.

 

 

Előzmény: kavkaz (3181)
blue-dragonfly Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3185

Sziasztok,

 

már megint egy régi - talán lerágott csont - témában kérem a segítségeteket. Az elmúlt időszakban folyamtosan azokat a híreket lehetett olvasni, hallani, azok a kifogások merültek fel, hogy a Honvédelmi Minisztérium azért kényszerül alább adni az ambícióit, elhalasztani fejlesztéseket, beszerzéseket, mert a HM költségvetést terhelő két jelentős beruházási tétel ezeket megakadályozza. Ez a két dolog a Grippen repülőgép program és a Honvédkorház befejezése. Tegnap óta nézem a www.p-m.hu honlapot, a Pénzügyminisztérium honlapját, hogy vajon mekkora terhet jelent ez a két tétel a költségvetésnek és csak a kórházas témát találtam meg 100 millió forint tervezettel. Tudna valaki nekem segíteni abban, hogy merre lehetnek valójában a költségek? Nagyon valószinütlen, hogy a 100 milliós kórházi fejlesztési program rokkantaná meg a 288 milliárdos költségvetést, vagy tévedek?

üdv

 

dragonfly

HUNTERKILLER Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3184
Annak idején Apám mesélte ,hogy amikor ő katona volt egyszer ki kellet vonulniuk (Egerág, Lokátorbázis) mert valami jótét lélek megölt egy határőrt ,elvette a fegyverét és bevette magát valami állomásra.No a lényeg az egészben ,hogy mire odaértek addigra a helyi munkásőrök már javában gyilkolták a figurát (szvsz szerintem is volt haszna ennek a szervezetnek).
Előzmény: kavkaz (3181)
kavkaz Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3183
Egy picit visszakanyarodnék egy régebbi témához. Kíváncsi vagyok mikor lehet majd Honvédséget ilyen színvonalon reklámozni, anélkül, hogy ne röhögje el magát mindenki. A norvég video letölthetô innen. .mpg formátum.
Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3182
Igen érdekes, ha utánaszámolunk, hogy nálunk kb 2-300 fő az amit ki tudunk küldeni nemzetközi missziókba szerepvállalni, de igaz, hogy ezt is csak belpolitikai viták árárn, és még akkor se.
Ellenben ezen két-háromszáz szerepvállaló rendőr-csendőr akkora rezsivel jár, hogy képes a Honvédséget meggebeszteni!
Ez aztán az arányos honvédelmi költségvetés!
Namost, ha a jövőben csak szerepeket vállalunk, akkor ez a helyzet így fog maradni, mivel nem hiszem hogy szükség lesz a 20-25 ezer fős apparátusra, csak az egy időben kinntlévő (ha kinnt lesz egyátalán) erő háttérbiztosítására elég emberanyagra.
Ez így-valljuk meg- elég vitzczes!

kavkaz Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3181
Te, én a jelen helyzetben még a kádárista munkásôrséget is visszasírom, az is jelentett valamiféle erôt.

ui. Vajon a munkásôrséget miért fegyverezték le oly nagy sietséggel? Elvégre a lefegyverzésnél egyértelměen kiderült, hogy egy fegyelmezett csapat volt, ergo: az a hivatkozás, hogy veszélyt jelentett a demokráciára nem állta meg a helyét. De erôs a gyanúm, hogy ezek az elkötelezett kommunisták (egy részük az volt) veszélyt jelentettek volna, egykori, azóta a nép vagyonát a kapitalizmus elôl megmentô fônökeikre...
Előzmény: Sgt. Elias (3173)
Sapet Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3180
Hogy még jobban elkeserítselek - bár szerintem tudod - , a balatonfüredi hajógyár is csinált anno PM-et, uszályokat stb, most a Komatsu-nak csinál markolókanalakat, meg műanyaghajókat... Leszerelték a nagy teherbírású darukat, fűtőház előbb utóbb magtól szétesik, ecetera,ecetera...Éljen a privatizáció!:( /Mondjuk ez is a Ganz része volt; nagyapám sokáig ott dolgozott - okl. gépészmérnök -, sírt, amikor bezárták, pedig már nyugdíjas volt.../

Nameg, ha harckocsit lehet konzerválni, AM-et miért nem????
Előzmény: ftonyo (3178)
artillery Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3179
Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a szlovák és román államadósság mekkora nagyságrendű? Mennyit törlesztettek belőle? És hogyhogy ezek a szegényebb, elvileg rosszabb gazdasági helyzetben lévő országok azt gyártanak, amit akarnak (honvédelmi cuccokat is természetesen), mi meg nem. Mert mi mindent eladtunk, privatizáltunk hogy "csökkentsük" az államadósságunkat. Mégis drasztikus mértékben nőtt. Itt nálunk leépítették, megszüntették szinte az összes, egyébként korántsem felesleges magyar üzemet. Sokukkal többet értünk volna el, ha üzemelnek.
Simán fel lehetne virágoztatni a magyar fegyvergyártást egy kis állami tőkeinjekcióval, és sorra gyártmányozni a korszerű katonai szoftvereket, high-tech cuccokat, ezeket már simán eladhatnánk akár a szövetségen belül is jó pénzért. Van itt az országban is akkora szellemi kapacitás és ötlet, hogy képesek lennénk erre, nem is akármilyen minőségben.


És igen. Elkészült az első IKEA-bútor. Ennek kapcsán is már többször elmondták, hogy minek ide ilyen drága repülő. Illetve úgy általában egy-egy, a haderőnél megtervezett fejlesztési koncepcióval kapcsolatban megemlítik egyesek (nemcsak a lakosság), hogy minek ide ilyen-olyan fejlesztés, amikor még erre, meg arra kellene költeni, meg szegények vagyunk, meg különben is, egy ilyen eladósodott ország ne akarjon semmi drágát/drágábbat vásárolni, még akkor is, ha azzal sokkal jobban járna. Még akkor is ez lenne a szitu, ha valami "hazafiasabb" politikai elit kerülne hatalomra, és megpróbálná kicsit összebarkácsolni a szétvert sereget. Jönnének a sajtótájékoztatók: "Veszünk vagy 400 Crusader-t a tüzérségnek, meg 40 Super Hornet-et, meg 60 Apache Longbow-t, meg 500 Leo2 A6-ot, meg felderítő, tűzvezető rendszereket, mindezt 10 év alatt, "-/sztem ez lenne a korrekt minimum:)))/.

És minderre mi lenne a válasz?! "Dehát nincs inkubátor a koraszülötteknek, meg elégséges számú tűautomata a drogosoknak, meg kell a pénz a szavazóbázis-csináló segélyekre, térítésmentes juttatásokra a politikai tőke kovácsolásának céljából, meg amúgy is adósságban úsztok, meg magyaroknak kapa kell a kezébe, nem fegyver, meg különben is, akkor miből lopnánk pénzt a saját vállalkozásainkhoz???!!! Hee?!"..stb, stb, stb.....

Na. Ezt jól megaszontam....

Sziasztok!

Artillery...

ftonyo Creative Commons License 2005.01.28 0 0 3178

Mint szakértő :)) és érintett (régi hadihajós dinasztia tagja) válaszolok...

 

"Most olvastam az origo-n, hogy egy magyar vállalkozó megvette a HM 3 db aknaszedőjét. - ezek AM néven futottak? - "

 

Igen, ezek a jugó gyártmányú AM naszádok voltak. Szerencsére kettő még megvan az ötből, tekintve hogy folyamzárat kissé gázos lenne floridai luxusmotorcsónakról csinálni (A Tűzszerész és aknakutató zászlóalj (Flottila fedőneve...) legújabb beszerzése.... )

 

"A honvédség az aknaszedő hajókat hat éve nem használta már, azóta csak álltak a Váci úti katonai kikötőben."

 

Köcsög újságirók!

 

A rabok f*át nem használták! Magam voltam jelen, amikor Lányi képviselő úr a Flottila napján (!!!!) jelentette be, hogy a Flottilát megszüntetik! Aznap kapott zászlót az 5. hajó, az Újpest, a IV. ker-i Önk-tól.... :((((((((((( Aznap mind az öt egység úszó- és harcképes volt! Azóta szántszándékkal rohasztották a 3 hajót a kikötő eldugott szegletében.............

 

A nyolcvanas évek közepén vette őket a hadsereg, akkor lett volna rájuk szükség, ha az ellenség elaknásította volna a Dunát

 

De fenéken billenteném - újfent - az újságirót!

Mi az hogy lett volna?! Van! Aknászhajókra MINDIG szükség van egy olyan országban, amelyiknek ekkora vizfelületei vannak, ráadásul kettő államhatár!

 

Egyébként ha jól emlészem voltak nekünk olyan hajóink, hogy KÁN(könnyű ágyús naszád). Ki tudja mi van velük?

 

Helyesen: volt EGY KÁN nevű hajó, amit többször átszámoztak. Ez egy PAM fedélzetére épitett szovjet 23 mm-es gá volt, igen elbaltázott konstrukció, egyszer félig elsüllyedt, mert borulákony lett a gá túlsúlyátóll.

amúgy szétvágták a Gaznz angyalföldi hajógyárában a Hadtörténeti múzeum élénk asszisztálásával még 1982/83-ban...

 

De ma már a hajógyár sincs meg, lakópark lesz a helyén, yachtkikötövel!  Az kell a magyarnak! A szlovákok meg épitik a folyami ker. hakókat dögivel Komárnóban, és jókat röhögnek rajtunk, meg azokon a külföldieken, akik még hajót akarnának épittetni a névleg még létező Ganzban...

Előzmény: Sapet (3167)
Bálint Attila Kristóf Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3177

Hirtelen nem is tudom hogy a Nap-Kelte felvételről vagy élőben megy-e.

 

 De egy ilyen kaliberű(...)vendéget előre elkészített és egyeztetett kérdésekkel fogadnak. Akit igazán érdekel,annak marad a sorok közötti olvasás.

Hamburger2 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3176

Szervusztok!

 

Nem akarom túlragozni a saját véleményemet. Csak katonásan: katasztrofális!!!

 

Hamburger

artillery Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3175
"Ezt miért kérdezik meg az illetékesektől?!"

Szal miért NEM kérdezik meg az illetékesektől?!
Előzmény: artillery (3174)
artillery Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3174
Szia Hamburger!



Első ránézésre én csak ugyan azt látom, mint már máskor is. Szépen megfogalmazott mondatok, jól, sőt kiválóan hangzó magyarázatok, határozott, "megingathatatlan érvek". Színház az egész világ. És pofátlan hazugságok áradata, de megtehetik, mert nem lesz semmi következménye. Az emberek elfeledkeztek az országukról, a felelősségvállalásról. Persze, hogy nem érdekli őket a "sereg" sorsa. És éppen ezért simán beveszik azt a maszlagot (mert be akarják venni), amit a civill kontrollra tökéletesen alkalmas, nagy tudású agytrösztök mondanak, sugallnak nekik. Valóban sokszor kifejtettük, hogy a nátó mér nem védene meg minket, illetve, ha mégis, akkor milyen áron? Mégis hogy bízhatnánk meg egy komolyabb helyzet esetén a szövetségesekben, ha ők sem bizhatnak meg bennünk, ha már többről van szó, mint a székek szállítgatásáról, meg orvosi, meg katonai rendészeti feladatok ellátásáról?!
Az hogy nézne ki, ha itt helyzet lenne, kérnénk légitámogatásta szövetségtől, aztán küldenének két orvost, meg egy katonai ügyészt?! Mert cserébe kb ez járna. Ezt miért kérdezik meg az illetékesektől?! Bár qurva mindegy, mert egyszerűen elhazudnák, mint eddig is mindent....

Ebben az országban nagyon fontos, hogy valaki jól el tudja adni a sz.art. Tisztán marketing az egész. Az összes politikus, szóvivő, miniszter, stb... mindnek a látszatkeltés a fő feladatköre belföldre és külföldre egyaránt, persze nem csak a honvédelem terén.

Üdv!

Artillery, aki még nem látja a rózsaszín kánaánt....
Előzmény: Hamburger2 (3172)
Sgt. Elias Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3173

Tanulságos. Én legrosszabb sejtelmeimet látom beigazolódni. Vagy abszolút nincs tisztában a helyzettelvagy mindez szándékos félrevezetés. Engem felháboritott ez az interjú. Ez a véleményem általánosságban.

 

Részletesebben:

 

- beszélgetés a rangokról: néha a Monty Python párbeszédeit juttatta eszembe, itt a riporter sem volt képben.

-felfelé v. kifelé: azt elfejeti emliteni, hogy nálunk a kifelé gyakran egyenlő a munkanélküliséggel, nincs megoldva az egész. Ott van aztán a nyugdijasok kérdése is.

-Svédországgal példálózni (vagy bármelyik nyugati kis országgal) hülyeség, egészen mások az adottságok, a szomszédság, történelem, etc. A legtöbb helyen ráadásul van egy működő tartalékos intézmény

-a NATO majd megvéd: erről már sokan irtunk, most nem ternek ki ra, le kellene vele állni, ha azt akarjak, hogy az emberek komolyan vegyek a honvedelmet. Igy amúgy sem igaz, csak hamis biztonságérzetet ad.

-"kiképzettség, a technikai felszereltség, a gyakorlás, a nemzetközi akcióban való részvétel és a tapasztalat nagyon sokat nyom a latban:" Miniszter úrnak ajánlanám a honvedelem.hu fórumainak olvasgatását. Az emberi tényező még csak-csak megvan (fluktuációt leszámitva), de a tárgyi feltételrendszer siralmas. A nemzetközi tapasztalat jó, bár pont az afganisztáni hazahozatal kapcsán én nem emlegetném ilyen nagy mellénnyel. A katona azt is meg kell, hogy tapasztalja, milyen az, amikor felülről semmibe veszik, és tetszés szerint tologatható bábunak tekintik. (+1 hónap) Jobb helyeken ilyenért fejek hullanának, nálunk meg mindig csak politikai felelősség van (= nem felelünk semmiért, úgyis csak engem, vagy a tőlem semmivel sem jobb másik oldalt választhatod).

-"Képesek vagyunk az ország biztonságának garantálására." No comment, nem igaz.

-"rendelkezésére áll az önkéntes tartalékos intézmény." A legordenárébb csúsztazás, nem teremtették meg a feltételrendszereit, persze, hogy csak a HM-ből vállalják. Az sem előny, hogy elvileg ezeket is küldhetik külföldre. HON-VÉDség ez, vagy mi?

-"A lakosság, a közvélemény azt mondja, hogy adóforintjaimból tartsatok fönn egy profi haderőt, ahová toborzás útján szerezzetek jelölteket. " Igen, de mint tudjuk, ez csak nagyhatalmi érdekek kiszolgálására képes, miközben az adófizetővel elhitetik, hogy meg is védik. Egyébként a társadalmi beágyazottság tényleg probléma, de nem is látszik, hogy segiteni akarnának rajta. A toborzás ügyében meg fontosabb a miniszter választókerülete, mint az eredmény.

-"Semmi sem indokolja egy párhuzamos katonai intézmény létrehozását, ha tetszik, egy konzervatív munkásőrség létrehozását." Itt kibujik a szög a zsákból. Tehát ezért tetszenek félni egy működőképes honvéd haderőtől. Úgy tűnik, azt hiszik, a haza megvédése kizárólag konzervativ érték. Azért ez súlyos kérdéseket vet fel. Egyébként nem tapasztalom, hogy ez pol. oldalhoz kötődne, ilyen érdeklődésű ismerőseim nagy részéről nem is tudom, milyen a szimpátiája. Én jórészt csak a hazájukért, biztonságukért tenni akaró embereket látok! Vagy ha valaki fontosnak tartja a hazája biztonságát, akkor az már orbánista-fasiszta, veszélyes elem? Ez a reflex, ami itt megnyilvánul, elkeserit. Ha már ez is politika, akkot semmit nem remélhetünk.

 

Röviden ennyit.

Előzmény: Hamburger2 (3172)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3172

Érdekelne a véleményetek a ma reggeli HM - riportról:

 

http://www.honvedelem.hu/cikk.php?cikk=18988&next=

 

Üdv: Hamburger

Hamburger2 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3171

Elnézést, az alábbi beillesztés a Fefe nevű ottani topictársunktól van!!!! (Szerzői jogok!)

 

Hamburger

Hamburger2 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3170

Egy január 25-i kormányhatározatból. Talán ez is a civil kontroll része:

A www.honvedelem.hu-ról:


2008/2005. (I. 25.) Korm. Határozat a Magyar Honvédség irányításának és felsőszintű vezetésének rendjéről
2. A honvédelmi miniszter hatáskörének gyakorlása során az Országgyűlés és a Kormány döntéseiben számára megállapított feladatok ellátása, valamint a Magyar Honvédség irányítása és vezetése érdekében:
j) jóváhagyja az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság, valamint a Magyar Honvédség középszintű vezető szerveinek a Honvéd Vezérkar főnöke által előkészített és a közigazgatási államtitkár útján felterjesztett szervezeti és működési szabályzatát.
3. A közigazgatási államtitkár (…) Szakmai felettesként szakirányítást gyakorol a Magyar Honvédség egészére kiterjedően.
A közigazgatási államtitkár a szakirányítási feladatait a helyettes államtitkárok útján vagy közvetlenül, a jogszabályokban és az állami irányítás egyéb jogi eszközeiben rögzítettek szerint látja el. A HM helyettes államtitkárok a Magyar Honvédség egészére kiterjedően végzik a hatáskörükbe utalt szakterületek szakirányítását.
4. A Honvéd Vezérkar főnöke - államtitkári illetményre és juttatásokra jogosult vezetőként - vezeti a Honvéd Vezérkart és a Magyar Honvédség hadrendjébe tartozó katonai szervezeteket (…) A feladatkörében előkészített döntési javaslatokat a közigazgatási államtitkár útján terjeszti a miniszter elé.
6. Az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság delegált miniszteri jogkörben működő felsőszintű vezető szerv. A Magyar Honvédség középszintű vezető szervei az MH Szárazföldi Parancsnokság és az MH Légierő Parancsnokság.

Azt hiszem, hogy ezen is el lehet gondolkozni.

 

Üdv: Hamburger

Tiger205 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3169

a vas itt aluminuim

:o)

Előzmény: Sapet (3167)
Galahed_ Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3168

Nem tudom észre vetted -e , hogy már régen nincs honvédség...

vannak vezetőink, több vezérkarunk, parancsnokságunk HM 1-5 ig ( eddig birtam számolni) ami viszi a pénzt.

Csapat már alig van, már rég nem az viszi a pénzt... 

pontositanék:  amig szét nem rohad az iróasztaluk...

irom én a katona...

A többiben igazad van. Addig nem érdekli az embereket a honvédség amig le nem esik a hó , ( lásd most VAS - Zala megye...ahol emlegetik is hogy hol vannak a katonák) vagy az árviz ,  vagy a szerbek nem jönnek át Szegedre magyarokat verni................

Ha átjönnek akkor leszünk bajban... ( és nehogy azt mond hogy majd a NATO...   sokan kacagnának akkor)

 

 

Előzmény: Hpasp (3166)
Sapet Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3167

Sziasztok!

Most olvastam az origo-n, hogy egy magyar vállalkozó megvette a HM 3 db aknaszedőjét. - ezek AM néven futottak? -

 

"Annyit mondhatok csak, hogy szépek lesznek, és mennek majd a Duna magyarországi szakaszán" - mondta H. M., aki családi vállalkozásának vett három hadihajót hétfő délelőtt. A honvédség az aknaszedő hajókat hat éve nem használta már, azóta csak álltak a Váci úti katonai kikötőben. A nyolcvanas évek közepén vette őket a hadsereg, akkor lett volna rájuk szükség, ha az ellenség elaknásította volna a Dunát. Mindhárom hajó Jugoszláviában készült 1980-81-ben.""

 

a részletek itt: http://www.origo.hu/itthon/20050124hadihajovasar.html

 

Remélem, igazat mond, és neki nem csak a "vas" kell belőlük.

 

Egyébként ha jól emlészem voltak nekünk olyan hajóink, hogy KÁN(könnyű ágyús naszád). Ki tudja mi van velük?

Hpasp Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3166

Nemrég volt egy gyűlés fent ahol részt vettek szakszervezeti emberkék is, ott azért a csapatok számára biztató dolgokat mondtak.

 

En mint kulsos most kisse sarkosan fogalmazok:

A gazdasag szarban van, az embereket nem erdekli mi van a hadsereggel, ergo a politikusokat sem. Lenyeg, hogy ne keruljon penzbe!

 

Vagyis addig lessz varhatoan allasotok a Honvedsegnel, amig a fegyveretek szet nem rohad teljesen. Ha ez megtortent, akkor johet az atszervezes nevu leepites.

 

A kiveteleket egy kezemen meg tudom szamolni. (Mistral, Gripen, BTR)

 

A helyzet szar, de jovore meg rosszabb lessz.

 

Sajnalom.

Előzmény: Galahed_ (3165)
Galahed_ Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3165

Nemrég volt egy gyűlés fent ahol részt vettek szakszervezeti emberkék is, ott azért a csapatok számára biztató dolgokat mondtak. ( hadd ne irjak neveket, és helszint)

Reagálva arra is , hogy a minisztériumi leépítést nem a háttérintézmények "rovására" fogják elvégezni, mivel a jelenlegi 9ezres létszámot (HM+háttér) kb 4500 fősre szeretnék csökkenteni.

Ez persze egy újabb elhangzott "igéret"? v. szándék? ennek megfelelően illik kezelni is. Én legalábbis igy teszek.

 

Ha meg is valósul, lehet, hogy letolják Őket a csapatokhoz, hogy ott vészeljék át a hátralévőpár évüket? ----   csak hangosan gondolkodom... aztán még biztos van néhány alternativa...

Előzmény: Hamburger2 (3162)
Münci Creative Commons License 2005.01.27 0 0 3164

Möszjők!

 

Arra nem emlékszem, hogy felolvasott-e, vagy IQ-ból nyomta? De mondta :-(

Tényleg van min aggodni. Elfogadom, hogy az MH második legfontosabb szerepe a missziózás. De az első a nevében is benne van! HON-VÉDSÉG

Mivel itt! is elhangzott a "NATO majd segít!" szlogen, kezdem elhinni, hogy komolyan ebben az álomvilágban élnek egyes politikusok.

Ami a HM és a háttér intézmények leépítését illeti, sajnos M. sgtEliassal kell egyetértenem :-( Elhangzott az átcsoportosításuk De nem értem. Ha őket nem elküldik, hanem átcsoportosítják, a csapatoktól pedig nem építenek le, akkor ki megy el?

És még valami Havril úrral kapcsolatban! Ő -állítólag- megértette és elfogadta a vezetés és irányítás szétválasztásának elméletét. Szerintetek ez alatt mit értett?

Esetleg, hogy egyes civil politikusok szépen és okosan megterveznek mindent, még a wc látogatás rendjét is, a katonáknak meg nincs más dolguk, csak, hogy kreatívan és lelkesen szóról szóra végrehajtsák ezen terveket?! :-(

 

Tisztelettel és szomorúan,

Münci

Tiger205 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 3163

Mindenesetre, mint modta egy dologban nem volt vita; Havril "betagozódott alá" - elismerve az államtitkár vezető szerepét a VKF felett.

 

üdv:

TGR

Előzmény: Hamburger2 (3162)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 3162

Szervusztok!

 

A legnagyobb gondot abban látom, hogy a szavak és a tettek nincsenek szinkronban. Sőt, sokkal inkább ellentétben állnak egymással. A szépen megfogalmazott koncepciók és tervek helyett a valóság tényei éppen ellenkező irányba mutatnak. Új ember, új ígéretek. De van-e még, aki hisz nekik, vagy az a normális, ha ennyi szédítés után már nincs bizalma az embereknek a vezetőikben?

 

Üdv: Hamburger

Sgt. Elias Creative Commons License 2005.01.26 0 0 3161
De miután ezt mondta, rögtön a következő mondatban már a szokásos "átcsoportosítunk" szöveg is jött. Mintha most a minisztériumból kiszerveznének embereket, de csak azért, hogy háttérintézményekbe tegyék őket. Nekem valahogy nem volt világos az egész.

A több ezer évet lehet, hogy a hun-magyar rokonságra alapította? (Bár még úgyis csak kb. 1600.) Esetleg ő is hun? :-) Mondjuk a másik oldaltól vártam volna inkább ilyen hülyeséget. Vagy a szomszédok ideológiai ellensúlyozására születőben van a dákó-magyar elmélet?
Előzmény: Galahed_ (3160)
Galahed_ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 3160
Most a minisztériumi ill háttérintézményi, parancsnokságok leépítéséről szól a pletyka, de én erre nagyon kiváncsi leszek. Ilyen még nem volt....
Előzmény: cool_l (3159)
cool_l Creative Commons License 2005.01.26 0 0 3159

"A honvédség évezredek óta védi a magyar határokat" Jééééézus! Ezt csak úgy rögtönözte, vagy papírról olvasta?

"Az MH szerepe a jövőben viszont nem a haza védelme, hanem a missziókban való résztvétel" :o/

 

Van miért aggódni.

 

Cool

Előzmény: Münci (3153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!