Nézd ha valaki hazugnak nevez az valahogy iritál.Direkt nem szólok a fikanickekbe,mert nem fikázni akarok.Az önkormányzatok helyzete meg sajna nem hazugság ,nem csak a SZita úr mondta ezt,hanem a saját környezetem.Nálunk sajna ugyan az van mint a Szita úréknál.Sőt iskolák összevonása,helyi adók duplájára emelése,az önkormányzati cégek eladása,a hiány a költségvetés felénél is több,beruházások,munkahelyteremtések nincsenek,és amit városunkban a választások idején MP úr ígért a városnak több mint egy éve,még semmi sem valósult meg.Na ezekutám ha valaki hazugnak nevez vastagon,akkor egy kicsit morcos leszek.
És még valamit,én nem nevezek senkit hazugnak még qakkor sem ha tényleg hazudik,utánanézhetsz.
Nos, kedves vizitehen, válaszoltam és válaszolni is fogok.
Megkérlek, keresd vissza beírásamban a mocskolódó részeket és tüntesd fel valamilyen fomában.
Az általad említett 90%-ból elég lesz 10% is, de tudod mit, legyen 5%.
Mégse, legyen inkább 1%!
Remélem, tudod merre van a Mea culpa?
"Netán te is melós lennél havi 180+160 órában több szakmával éhbérért.Na ha így lenne akkor mond,hogy kit fizetnek."
Netán bezony melós lennék én is, több szakmával, több munkakörrel, éhbérért.
Bezony, az önkormányzat az éhbéremet rendszeresen átutalja, nem késlekedik, nem machinál a béremmel.
Szita úr, Kaposvár polgármestere, remek alany az éhező, kifárasztott önkormányzat bemutatására, csak azt nem értem, hogy miért szüntette meg önkormányzata a szemétszállítási díjat, és még három egyéb helyi adót?
Nos, telefonszámlámat, chellómat, a gyerek tanulni vágyását, az asszony és magam tovább képzését mi magunk perkáljuk ki keményen a szolgáltatóknak.
Számítógépeimet magam vásárolom 1989 óta.
Magam fejlesztem, és magam vásárolom feleségemnek és gyermekemnek is.
Soha nem vettünk igénybe támogatást az olcsóbb Internetezéshez.
Közalkalmazottként elmondhatom neked, hogy egyetlen támogatás, amit az önkormányzat ad, az a tiszta levegő, de mire hozzám elér, rohadt koszos lesz.
Nem voltam és nem vagyok párttag.
Igaz egyszer megpróbáltam belépni a nyilaskeresztes pártba, de kiderült, hogy az a MIÉP. Nem kívántam, hogy volt besúgó legyen a főnököm.
Remélem, megérted.
Ő nem fog válaszolni,csak provokálni akar.
Nézd meg a topicokat 90% csak mocskolódik ,provokál de vitára képtelen.Ki lett adva,hogy a megszorító intézkedések,a bankbotrányok,és az ígéretek be nem tartása miatt kialakult közhangulatott,meg kell TÖRNI BÁRMI ÁRON.Itt már régen nem vita csak fikázás folyik.
Ja és a vidék le van sza.....va,dögöljenek meg.
Sajnos te nem mondasz igazat. 3 önkormányzatra van rálátásom. És ebből az ún. bérhiki támogatáson keresztül a valós többletnek a 30-35%-át ítélték meg az önkormányzatoknak.
Drága barátom a hazugság az egy ténykérdés!!!!Ha valaki nem kapja meg az ígért kompenzációt akkor nincsen min vitatkozni..De valószínű te a PM-ben dolgozól vagy a BM-ben .Akkor ajánlom nézz utána,hogy megkapta É mindenki a kért támogatást.Ja ezt a TV-ben A Szita úr mondta többször is ,és nem lettam volna,hogy valamelyik kormánytag papírokkal bizonyította volna miszerint az illető hazudik!!!! Én a saját pénzemen vettem gépet és a telefonszámlámat is én fizetem,sőt nem vagyok párttag sholo.Te hogy állsz ezzel.Netán te is melós lennél havi 180+160 órában több szakmával éhbérért.Na ha így lenne akkor mond,hogy kit fizetnek.
Önkormányzata válogatja! Ahol én lakom területfejlesztési adó van. Legutóbb késedelmesen küldték ki a csekket, hat nappal a befizetési határidő lejárta után. Mivel ez nem tértivevényes küldemény még bizonyítani sem lehet, hogy mikor került a postaládába. Befizettem, majd egy hét múlva jött egy határozat, csekkel és 189.-Ft késedelmi kamattal. A határozat végén az állt, fellebbezhetek 3000.-Ft illetékbélyeg befizetésével. Inkább kifizettem a 189.-Ft késedelmi adót.
Hát ez kérem csalás a javából! Így lehet plussz pénzhez jutni!
Ezek szerint nem csak én látom így?
Egyebek iránt a mi kormányunkat legkevésbé érdekli az EU véleménye,mert szerintük oda is beépűltek az Orbánhívők.És ez a szó,hogy Orbán ma még mindig (köszönhető a médiakampánynak)nagyobb riadalmat gerjeszt mint Hitler nevének emlegetése.De látod az ATV telefonos showműsorát,ahol is úgyanazon bérletes telefonálók,mindig a vita kellő időpontjában beszólva éltetik a kormány minden tettét.Nyudijas telefonál:nembaj ha nem kapunk nyugdíjat csak Orbán ne jöjjön vissza!!!!vagy azért nem kapjuk meg a havit mert szerencsétlen kormány nem zudta kigazdálkodni az előző kormány baklövéseit.
És amikor a végrehajtó megjelenik,hogy elárverezze a lakását mert nem tudta befizetni a fentartási költségeket akkor is majd a kuka mellett űlve a foteljébe csak azt motyogja,hogy Orbán elvette a lakását.
Na ez az a félrevezetés amit a jog nem büntet,pedig ez hasonló az haláltáborok bűntetteihez.De a történelem remélem igazságot tesz!
A közszférával kapcsolatos állapotoknál legalább
az eu felméréseknek kéne hinni, és nem vagdalózni.
Ami nálunk van azt egy gazdaság sem tudja kitermelni.
tipikus vállakozói dumát vágsz le. drága rokonom szerint is csak 5-6 órát járok be az egyetemre, láblógázni.
kíváncsi lennék, bírná-e a tempót csak két-három hétig vagy csak a tolvaj vállalkozói pofája olyan nagy... a közszféra rég nem az, mint a 80-as években volt...
Baranya megyében lakom ,és itt már nyolc éve az MSZP azúr.De sajna nem változott semmi.A bányák bezártak,a bányavagyont fillétekért elprivatizálták,a maradék infrestruktúrát szétverték.A bányaépűleteket műhelyeket még az újonan épűlteket és felújitottak is szétverték lebontották a még működő berendezéseket kitépték a helyükről és leadták a MÉH-be.
Olyan az egész mint egy scifi filmben.
De viszont egy pár száz Q gazdag keletkezett,ranchokkal,villákkal,bírtokokkal.
Munkahely csak Pécset van oda ingázik mindenki a környékről.
Igazat adok neked - egy önkormányzat 2000 főre jutó ügyszámát el tudná vinni egy ügyvéd+titkárnő. Mi most 84%-os többséggel elhatároztuk, hogy kijövünk a pénzből. Bezártuk az iskolát, elküldtünk minden szerződött dolgozót, kiszerveztük a kiszervezhető feladatokat, nem alakult még meg szoc bizottság (1 éve nincsen csak kötelező segély), mindenki ingyen képviselő. De az egy szem polgármesterrel és jegyzővel olyan hosszú kinyírós küzdelmet folytatunk amivel tele a hócipőnk. NEM LEHET ŐKET MUNKÁRA KÉNYSZERÍTENI!! Egy levet egy hétig ír a kis köcsög, de a választó szemében te vagy a gonosz "ügyes" "vállalkozó", ő meg a szegény, jóravaló, becsületes, aki egész nap gondterhelten izzad, míg te csak felcsavarod a légkondit. Ha rendbehozzuk az önkormányzatot, 2006-ban be se jutunk. Akkor aztán megint lophat. Ezt hívják politikának.
Gondolom, most sajnálkoznom kéne szegény önkormányzatok anyagi romlásán.
Csak miután a versenyszférában dolgozom, nem egészen így látom a helyzetet; egy EU tanulmány megállapította, hogy a legpazarlóbb költségvetéssel maguk az önkormányzatok működnek Magyarországon. Aki az ellenkezőjéről van meggyőződve, sétáljon be a saját lakóhelyén ügyet intézni! Ha a versenyszférában valaki hasonló módon próbálna dolgozni (illetve nem dolgozni), harmadnapra nem lenne munkája!
8 órás munkaidő (egy perccel se több!) (10-12 óra a másik oldalon)
közalkalmazotti kedvezmények (nudli a másik oldalon)
13. havi fizetés (0)
biztos állás (nyugdíjas) (????)
teljes fizetés közterhekkel (?!?!?!)
saját bizniszek közpénzen (eh...)
.
.
.
etc.
Az EU csatlakozás a legtöbb pozitív dolgot nekik és a burokráciának hozza!
Ha egy állami alkalmazottat ma vesztegetésben bűnösnek találnak, még az állását sem kell féltenie! Elmehet máshová folytatni.
12-13 éve még jelentős bérkülönbségek voltak a magán és az állami szféra között. Ma gyakorlatilag állami alkalmazottnak érdemes csak lenni. Eltartja őket a magánszféra.
Elmesélnéd mit takar a "víz-szemét-kommunális adó"?
Nálunk ugyanis
vízdíj (a víznek ára) van, mindenki a saját fogyasztása után fizeti,
a szemétszállítás szintén díj, heti x elszállítás y Ft,
akommuniális adó, az valóban adó!
Az energiaáremelés,ennek vonzatai kilátástalan helyzrtbr hozták az önkormányzatokat.
A kormány az igért 2002-3-ra előirányzott 50milliárdot elfelejtette átutalni.
A közalkalmazotti béremelés terhének enyhítéséra szánt összeget szintén.
A beruházásokra munkahelyteremtésre,infrestrukturális fejlesztésekre szánt összegekből finanszírozzák a + kiadásokat.
A kormány arra készteti sőt UTASÍTJA az önkormányzatokat,hogy a helyi adök megemelésével,és új adok kivetésével fedezzék hiányukat.
Mindemellett a kormány is az adökedvezmények megvonásával,energia,és vonzatainak áremelésével próbálja saját lyukas zsákját betömni.
Az ÁFA módosításából származó terhek még fel sem mérhetők,de szakértők szerint a Bokros csomag többszörösét terhelik a népre,az az azokra akik az adókat kifizetik.
A jövő évi költségvetési előirányzatok pedig egyenesen LEDÖFIK az önkormányzatokat,még akkor is ha az alkalmazottaknak nem emelnek bért.
Arrol nem is beszélve,hogy HELYI HÁBORÚK alakultak ki az önkormányzatokon belűl mivel az ÉSSZERŰ leépítések összevonások hisztérikus sárdobálást gerjesztett majdnem mindegyik önkormányzatnál.
A mi régiónkban már elkezdődött a víz-szemét-kommunális adó-építményadó-súlyadó-vállalkozói adó annak szétválasztása és így nagyságrendel nagyobb összegek kivetése.
Ezekhez járúl a kormányintézkedések által keletkezett áremelések,adójóváírásokból származó elvételek,és a végén az ÁFA rendezésből származó,terhek melyeket már az átlagemberek nem fognak elviselni.