Juhász módosított a Napkeltében. A páncélos nyitott ajtaján keresztül jött be a repesz, azért voltnyitva, mert a szakaszvezetőnek az volt a feladata, hogy oldalra figyeljen.
Vicc, mondanám, ha nem lenne halálosan komoly.
A legprofibb megszállás volt, amit valaha is elkövettek. Annak ellenére, hogy egyes dilettáns szakértők, hangulatkeltők, második Vietnámot, meg második Sztálingrádot vizionálták, szinte menetből, egy hónap alatt, 130 fős veszteséggel megoldották a feladatot - a Szaddam-rezsim felszámolását.
Arra is van példa, hogy nagyhadsereg kutyaütő, jelenleg a Kaukázusban működteti a húsdarálót, hány éve is?
(A BTR meg nem életbiztosítás, egy tankot is át lehet lyukasztani. Mellesleg a repeszek nem ütötték át a járművet, hanem nyitva volt az ajtaja. Nem nagyon értem miért, vannak rajta kémlelőnyílások is.)
+ papirfalú páncélozott szállitó jármű, mer a honvédség nyilatkozata szerint a repesz átütötte a "páncélt" és aztán a katonát.
Ha valamiért terhel valakit felelösség az az, hogy sz@r technikát adnak és nem biztositják a kivánt mértékben a megóvást, most a megsemisitésről nem is, beszélek, mert az meg valahogyan az amatörizmus miatt elmaradt, hisz ha ez az robbantó időben meg van semmisitve, mostan nem robbanthatott volna.
Na, ebben a témában én is emlékszem egy "apróságra".
2003. aug. 1-jén mondta a fő hadügyér:
"Lehetõség lesz arra, hogy a magyar alakulatot kivonják Irakból, ha a harci cselekmények elfajulnának."
Ezek szerint még most sem fajultak el annyira, hogy elérjék egy bársonyszék lábának ingerküszöbét.
Irakban "az elmúlt hetek súlyos eseményei ellenére sem háború zajlik - adott helyzetképet Bródi Gábor, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára az Országgyűlés honvédelmi bizottságának ülésén...
Ivancsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára szerint ez az ülés teljesen felesleges, mert szerinte kétszer is elégséges tájékoztatót kaptak a képviselők az elmúlt hónap során, illetve a heti írásos tájékoztató révén is megkapnak minden információt."
"Oroszország megkezdte, a Fülöp-szigetek pedig tervezi civil állampolgárainak evakuálását Irakból. A magyar külügyminisztérium nem tervez hasonló lépéseket."
Origo
Sőt! A magyar hadügyminisztérium (!) szerint nincs háború Irakban, tehát veszély sincs!
Ha az ember el megy dolgozni egy olyan céghez, mely háborús övezetben a megszálló erők kiszolgálásából termeli a profitot, akkor minden benne van.
Aki úgy megy ki egy háborús országba dolgozni, hogy neki nem eshet baja, az még aztis elhiszi, hogy a gólya hozta őt is, meg az ő gyermekeit is.
ha az ember elmegy egy ceghez alkalmazottnak, akkor benne van a pakliban, hogy szar melot kap. hogy nem emelgetik rendesen a fizeteset. hogy kiabal vele a fonoke. hogy kirugjak:(
az nincs benne a pakliban, hogy lodoznek ra, ez a civil szferaban nem szokasos:)
ha az ember elmegy katonanak, akkor benne van a pakliban, hogy lodoznek ra, meg neha fel akarjak robbantgatni. hogy nem emelik a fizeteset. hogy kiabal vele a parancsnoka. hogy nem leptetik elo:(
az nincs benne a pakliban, hogy kirugjak, ez az allami szferaban nem szokasos:)
aztan van, aki ilyen palyat valaszt, van, aki olyat. u dolga:)
Részvétem az elhunyt áldozatok családjáé és az olasz népé.
De!
A háború veszélyes üzem.
Ugyanígy a háborús övezetben ellátott békefenntartó tevékenység.
Aki ezt vállalja, mert egyik ország sem sorozott katonákkal van jelen az övezetben, az a veszélyt is vállalja. Pénzért.
Alighanem felméri, mielőtt jelentkezik egy ilyen küldetésre, hogy milyen előnyei lehetnek belőle és mi lehet a hátránya.
Utálom a vodkát, de a jó szilvapálinkát módjával nem vetem meg.:-))
Capitano Massimiliano FICUCIELLO
Sottotenente Giovanni CAVALLARO
Sottotenente Enzo FREGOSI
Sottotenente Filippo MERLINO
Sottotenente Alfonso TRINCONE
Maresciallo Aiutante s. UPS Massimiliano BRUNO
Maresciallo Aiutante s. UPS Alfio RAGAZZI
Maresciallo Capo Daniele GHIONE
Maresciallo Capo Silvio OLLA
Brigadiere Giuseppe COLETTA
Brigadiere Ivan GHITTI
Vice Brigadiere Domenico INTRAVAIA
Appuntato Horatio MAIORANA
Appuntato Andrea FILIPPA
Caporal Maggiore Capo Scelto Emanuele FERRARO
1° Caporal Maggiore Alessandro CARRISI
Caporal Maggiore Pietro PETRUCCI
Dottor Stefano ROLLA
Signor Marco BECI
viccesek vagyunk itt, kerem:)
csakhat, az egyaltalan nem vicces, hogy az en adombol is eltapsolnak ezekre a kizarolag gulyasagyu es szuronyosdiszpuska fegyvernemekben jartas egyenekre tobbszazmilliardot per ev, nyugodtabban alszok, ha tudom, hogy legalabb nehany van koztuk, aki nem szalad szerteszet, ha lonek rajuk.
ehh..
Hogy te milyen észveszejtően okos vagy!
Kiderül, hogy téged kellene Irakba küldeni, merthogy civilekre is lőnek, épp jól jönnél ott mozgó célpontnak. Robbantáshoz meg állónak.
Nem vagyok katonai szakértö,söt katona sem voltam. Csak a polgári életblöl tudok kiindulni, ami nem kötelezö azt bármikor ott lehet hagyni. El tudom képzelni,hogy a katonaságnál másképp van. Akkor csak a szökés van hátra annak aki berezelt...
Nem sorozva vannak,hanem mint munkavállalok. Minden munkát fel lehet mondani azonnali hatállyal. Letenni a szerszámot,tollat.gépfegyvert stb. és haza lehet menni. Természetesen lehetnek kellemetlen anyagi hátrányai a dolognak, de kényszeriteni szerintem nem tudnak senkit,hogy maradjon Irakban,ha nem akar.
:))))))
Ez max. a polgári szolgálatosokra igaz. Ha valaki aláír a hadsereggel egy szerződést, akkor lemond jelentős számú, alkotmányban biztrosított jogáról.
"Mindamellett, ha helyzetük túlzottan veszélyes, kockázatossá válik, szvsz is haza kell rendelni őket! "
loturot kell hazarendelni oket...
ha nem lunek elegge irakban akkor meg at kell kuldeni oket oda, ahol jobban lunek.
van ez a magyar honvedseg nevu intezmeny, amire rakoltunk evente parszazmilliard forintot, abbol a celbol, hogy ha neadjisten, rajon szep hazankra a gaz ellen, akkor majd a magyar honvedseg az jol halomraludozi oket. ezen kivul mas oka nincs is, hogy tartjuk oket, lehetne ezt a penzt elkolteni hasznosabb dolgokra is, ugymint korhazak vagy tuzijatek vagy autopalya vagy mittomen.
no szoval, azert vannak ezek az emberek draga penzen tartva, hogy lujenek, ha kell. aztan azt meg nem tudhassuk, hogy tudnak-e luni, es ha oket luvik, akkor nem szaladnak-e szerteszet, mint a furdoskurvak. ugyhogy most oda lettek engedve meg egy kalap plusz penzert ebbe az irakba, ahol egyresz lunek rajuk, masreszt rendes puska nelkul engedtuk csak oda oket, ez nagyonjo otlet volt a fityeszparttol a tehereautokkal, nehogy meg tudjak magukat vedeni, aztan most ki kell figyelni, amikor lunek rajuk, hogy micsinalnak, ha szetszaladnak a vakvilagba, akkor at kell kepezni oket ovobacsiva, ott nem lunek, na nem szaladnak szejjel, akkor meg meg lehet tartani uket katonanak, mert ezexerint akkor se szaladnanak szejjel, ha szep hazankat kellene megvedeni a gaz ellentol:)
Azon túlmenően nem harcoló alakulatot küldtek ki, nem vesznek részt ilyen cselekményekben, "hadtáposok".
Mindamellett, ha helyzetük túlzottan veszélyes, kockázatossá válik, szvsz is haza kell rendelni őket!
Egy dolog, mit vállal a bakapógár, más dolog, megéri-e a kockázatot! mindent azért nem szabad a vállakók döntésére bízni!
Nem sorozva vannak,hanem mint munkavállalok. Minden munkát fel lehet mondani azonnali hatállyal. Letenni a szerszámot,tollat.gépfegyvert stb. és haza lehet menni. Természetesen lehetnek kellemetlen anyagi hátrányai a dolognak, de kényszeriteni szerintem nem tudnak senkit,hogy maradjon Irakban,ha nem akar.