Keresés

Részletes keresés

mesedvd Creative Commons License 2014.03.03 0 0 1924


Sziasztok! ha vkinek kellene bármiféle mese-régi, vagy új- vagy film, vagy bármi sorozat (mese vagy nem mese) az ide irjon...nekem minden megvan : mese.dvd7@gmail.com

TrixieCat Creative Commons License 2014.02.18 0 0 1923

Sziasztok! :)

Amikor még kislány voltam, ment egy mese a TV-ben, ha jól emlékszem, az volt a címe, hogy "Szimba, az oroszlánkirály". De nem a Dinsey féle, ez egy rendes mesesorozat volt. Ma viszont már sehol sem találom, pedig nagyon hiányzik. Talán sokan összekeverik a Kimbával (A fehér kis oroszlános), de nem az. Egyszerűen sehol sem találom =(

Pár képet találtam róla, de sajnos azokat is csak külföldi oldalon =( Mindenesetre hátha így ismerős lesz valakinek:


http://3.bp.blogspot.com/-NP0Gr7YONtE/Ug0YRQLp7YI/AAAAAAAAAI8/T-kMjDM1KA0/s1600/eG1oY2xuMTI=_o_simba---le-roi-lion---episode-8-vf---la-grande-fte.jpg

 

Ha valakinek meglenne, és fel tudná tölteni/át tudná küldeni, vagy tudná, hogy honnan tudnám letölteni, annak nagyon-nagyon örülnék!

Köszönöm előre is! :)

 

 

Paffab Creative Commons License 2012.12.01 0 0 1922
Előzmény: TheFallenAngel (1918)
DoXXoD Creative Commons License 2012.11.12 0 0 1921

Sziasztok!

 

Online rajzfilmek - http://mesekukac.hu

 

 

dalmus75 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1920

Sziasztok!

A 80-as évek magyar mesefilmjeit keresem régi képeslapokon. (Szaffi, Ho-ho-horgász,Erdő kapitánya, Makk Marci, Pom pom)

Ha valakinek van felesleges ezekből, kérem, írjon. Előre is köszönöm.

Grinch80 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 1919

Sziasztok!

 

De szuper topic! Hirtelen egy csomó gyerekkori emléket idézett fel. :D Én a Grimm legszebb meséi című sorozatot keresem. Gyerekként a tesómmal nagyon szerettük. Sajnos sehol nem sikerült megtalálnom a teljes sorozatot. Már nem is kapható és műsorról is levették. Állítólag nagyon durva :/ Mi nem lettünk lelki sérültek, a mai mesékhez képest pedig igazán habos babos :D Japán rendezésű sorozat csak két évad, összesen 42 rész. Kicsit valóban ijesztőbb mint a disney de mi épp ezért szerettük :) A legtöbb helyen ahol ezen a néven hirdetik, hogy leszedhető, jó esetben pár rész valóban ehhez a sorozathoz tartozik de a többi rész egy német sorozattal a Simsala grimmel van helyettesítve. Aranyos az is de engem kifjezetten zavar a mesélő két "segítőtársa". :) Ha valakinek megvan vagy tudja honnan lehet letölteni segítsen nekem. Tesómat szeretném meglepni a szülinapján... eddig teljes kudarc :,(

Előre is köszönöm.

TheFallenAngel Creative Commons License 2011.11.27 0 0 1918

kedves Paffab,

 

érdeklődnék, hogy megtaláltad-e időközben az alábbi rajzfilmet, amit kerestél, vagy kaptál-e rá választ valakitől??

nagyon hálás lennék a válaszért!

 

Andi

Paffab üzenete:
Valaki segítsen nekem!
Volt egy olyan mese, amit kb. 4-5 évesen imádtam, amiben gyerekek elmentek egy öreg bácsihoz, aki picivé varázsolta őket, és egy hatalmas fa törzsén lévő kis ajtón átmehettek egy másik világba. Ott nem emlékszem mit csináltak, de tudom hogy a gonosz, az egy denevér volt, akit Dőregérnek hívtak és egy buta aligátor volt a segítője.
Ha valaki emlékszik rá, légyszi írjon, szeretnék nosztalgiázni. ;)

Előzmény: Paffab (1837)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1917

Hupikék törpikék, film, 74 perc, 1984

http://www.youtube.com/watch?v=BF_jtOk7GNs&feature=related

Norimori Creative Commons License 2011.06.23 0 0 1916

A következő honlapon nagyon sok régi élőszereplős mesefilmről, mesejátékról találhattok képeket, filmrészleteket: http://www.rmklub.fw.hu


A honlap fórumán pedig lehetőség van mesefilmek és filmlisták csereberéjére: http://www.rmk-forum.fw.hu

 

lekvarospiritos Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1915

Hű, milyen klassz topik! Ahogy beleolvastam egy csomó gyerekkori dolog az eszembe jutott... :)

A Tesz vesz várost én is nagyon szerettem, de ezen kívül még rengeteg más kedvencem volt/van:
Kukori és Kotkoda, Frakk a macskák réme, Mekk Elek az ezermester, Micimackó, Disney mesék, Hupikék törpikék, Kisvakond... fel sem tudom sorolni - akkor még hihetetlen sok jó mese volt...
Amik meg most vannak... Egyszerűen agybaj - valahogy nem szeretném, ha a gyerekem majd ilyen elvetemült műmesék elé ülne le : Egyébként bennem is felmerültek különböző összeesküvés elmélete ezzel kapcsolatban (is).


Meg ott van például a Fantastic Mr. Fox - egész estés animációsfilm. Tündéri karakterekkel, irtó édes figurák, aranyos sztori. Persze multiplexekben nem vetítették, csak néhány vetítés volt művészmozikban... Pedig szerintem a gyerekek elé efféle csodavilágokat lenne érdemes tárni...

Bogyó 2 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1914

Na, igen! Tényleg, ez is jó!

Csak sajnos azért annyira ez se újdonság, könyvben is megvan, de majd rákeresek.

Egyszerűen érthetetlen számomra ez a jelenség. Úgy szívnák be a gyerekek jó rajzfilmekkel a műveltséget mint a szivacs. Nem vagyok oda különösebben az összeesküvés-elméleteketért, de már lassan úgy érzem, ez direkt van így.

 

Főleg, hogy már klasszikus meséket se ismerhetünk meg úgy, ahogy volt, mindent átírnak, sorozattá teszik, s a gagyi ízléshez igazítják.

Csak a magyar történelem kiváló eseményekben bővelkedik, a világtörténelem meg pláne. Milyen klassz kis mesefilmeket lehetne alkotni a történetekkel, amik készen vannak, ki se kell találni, de nem. Ritka nagy kincs a francia sorozat, persze, az se hibátlan, de így, szinte egyedül a porondon nagyon felértékelődik.

 

Előzmény: Gotha72 (1913)
Gotha72 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1913

Tesz-vesz város?

Előzmény: Bogyó 2 (1912)
Bogyó 2 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1912

Sziasztok!

 

Nem tudok jobb topicot rá, ezért itt próbálkozom. Olyan animációs filmeket keresnék a gyerekeknek, amelyek ismeretterjesztő jellegűek. Naívan azt hittem sok ilyen van, de legnagyobb megdöbbenésemre szinte semmit se találtam. Nincs film, ami a történelmet, élővilágot, társadalmi problémákat feszegetné. Azt hittem, hogy válogatnom kell közülük, de se külföldit, se magyar nem találtam. Az egyetlen üdítő de már régóta ismert kivétel az Albert Barillé-féle Egyszer volt....sorozat. Ezen túl csak az Albertes magyar sorozatot ismerem, s talán régről a Vízipók az ami még ismeretterjesztőnek mondható, meg a magyar történelemről, mondákról, Mátyásról van még egy sorozat. De semmi más. Legfeljebb nagyon kevéssé ismert, magyarul nagyon el sem érhető egyszeri rajzfilmek.

Tudtok még bármilyen tudományban valamilyen elérhető, gyerekeknek szóló ismeretterjesztő filmet?

Hihetetlen, hogy ezek milyen oktatási lehetőséget rejtenek és ez nincs kihasználva. Az is megérne egy misét, hogy ennek mi az oka. Miközben rengeteg rajzfilm áraszt el bennünket.

RMKlub Creative Commons License 2011.02.01 0 0 1911

 

 

 

Retro Mese TV csatorna indult a youtubeon, ahol rég elfeledett mesefilmekből, mesejátékokból, gyerekműsorokból láthattok részleteket:

 

 http://www.youtube.com/user/RetroMes e

 

A lehetőségekhez mérten folyamatosan bővül majd a mesék száma, olyan filmekből kerültek és kerülnek fel részletek, amiket évek vagy évtizedek óta nem vetített a TV. Pl: Bűvös erdő, Hagymácska, Virgács, Hétpettyes lovag, Csillaglány...stb.

 

 

És továbbra is üzemel a Retro Mesefilm Klub, ahol jelenleg több, mint 100 mesefilmről, mesejátékról találhattok képeket, leírásokat (Kincsesláda), olvashattok történeteket (Históriák), és kereshettek régi mesefilmeket (Agóra), ha tudunk, segítünk  a megtalálásukban!

 

 http://rmklub.fw.hu/

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1910

Üdv!

 

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje a Verdák :D

Gyűjtöttem is a "matchbox"-okat,szinte mind megvan:)

Csupán "díszként"álltak a polcomon,egyáltalán nem használva:)

Most már nem szeretem a Verdákat,szóval eladóak lennének!Ha érdekel,írj a dane.16@freemail.hu -ra!

Pár kép róluk:

 

Mandula76 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1909

Nekem sok mesejátékom, mesefilmem van a 70-es, 80-as évekből. Küldjetek filmlistát az e-mail címemre, és cserélhetünk:

 

b.odzaviragpor@gmail.com

 

Nori-mori Creative Commons License 2010.08.28 0 0 1908
MESEFILMGYŰJTŐK!!!

Új topic nyílt nektek az indexen!

"Kutassuk fel együtt azokat a rég feledésbe merült élőszereplős mesefilmeket, mesejátékokat az 50-es, 60-as, 70-es, 80-as évekből, amik sem a boltok polcain, sem a gyakori netes letöltőhelyeken nem találhatók meg!
Hátha neked is lapul valami régi kincs, egy VHS felvétel a szekrényed mélyén, amit szívesen elcserélnél, megosztanál velünk. Keressük - kutassuk együtt!"

Itt várunk benneteket:


MESEFILMGYŰJTŐK KLUBJA
kalapala Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1907
üdv.
A Kétbalkezesek (PAT és MAT) már gondolom szóba került. Youtubeon sereg epizód fenn van, de volt egy olyan, amikor valami épületet húztak fel nagy nehezen, és a végén úgy állt a szitu, hogy az épület át volt kötve kötéllel... Aztán jött a kézfogás (MEGOLDOTTUK), majd megpróbált bemenni az ajtón, de a kötél miatt nem ment.
Erre elvágta ollóval, mire az egész ledőlt...konyec.
Melyik ez az epizód?
Gotha72 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1906
Én ugyanígy keresem a francia minisorozatot, a Les Visiteurs-t amiben a kopasz fickók szerepeltek és volt az időmegállító kis kütyüjük.

Az IMDB linkje
kalapala Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1905
üdv.

Majka, a csillagok küldötte esetleg valakinek megvan magyarul v. bármilyen nyelven (a szlovákot kivéve) ill. bármilyen felirattal (a szlovákot is beleértve)?

Megvannak a DVD-k, de a szlovákok semmiféle feliratot és szinkronnyelvet nem raktak rá, ami persze botor dolog, hiszen akkoriban világsiker volt, és most pont kb 30-40 körül vannak, akik nosztalgiából meg is vennék. Ja, és kb a világ 30-40 országára kell gondolni (A legtöbb országos televíziónál megvannak a szinkronok-feliratok (hol mi volt szokásban), csupán elő kellet volna ásni és szerződést kötni...)
Egyébként van rá esély, hogy leadja a Filmmúzeum, csak még néhány ezer embernek kellene írnia számukra emailt, hogy ingyombingyom, szigorúan fogunk ám nézni, ha nem adják le....
Én már írtam, most rajtad a sor.
üdv.

Ja, hogy ez nem mesefilm?
Hááát, egy ifjúsági sci-fi azért....

De tényleg, bocs ha OFF

Köszesz
Vuk 1200 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1904
Megtudtam, hogy a UPC Direct-el lehet fogni a lengyel TVP Kultura-t. Nem tudná valaki felvenni a keresett filmból egy részt? Vasárnaponként megy 10:20 kor. Ne felejtsétek el, hogy LO már egy másik időzóna. És inkább az előző másorból legyen felvéve egy kevés, minthogy az elejéból bármi is lemaradjon. Előre is köszönöm annak aki tud ebben segíteni!!
Vuk 1200 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1903
Sziasztok! Nncsenek itt véletlenül valakinek lengyelországi kapcsolatai? Mert régóta keresünk egy filmsorozatot (Szeœć milionów sekund), amit most műsorra tűzött az egyik lengyel TV a "TVP Kultura". http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=8 A sorozat 19 részból áll. Június 13.-án vasárnap lesz az első rész. Ha van valakinek ilyen kapcsolata, nem tudna nekem felvenni belőle legalább egy részt?
Ugyanis képeket szeretnék kitenni belőle az egyik retróoldalra, valamint így meglenne a főcímzenéje (intro) és a végéről is a zene (outro), amiket szintén régóta keresek.
Előre is nagyon köszönöm!
Vuk
bukkfa1200 kukac freemail.hu

Egyébként ide szoktam mostanában írogatni:
http://mrretro.gportal.hu/gindex.php?pg=30229418&postid=42886
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.25 0 0 1902

Ez a Zorro sorozat nemrég még ment a Duna TV-n, hétfő-csütörtök 17 órakor volt.

A fókás: Seabert, Bibifoc - A fókabébi, ( Fóka )Berci, vagy más címen Pufóka sorozat?

Előzmény: L. Sergius Catilina (1901)
L. Sergius Catilina Creative Commons License 2010.05.12 0 0 1901
Mennyi jó rajzfilm volt akkoriban... az Elsüllyedt világokat nagyon szerettem, meg volt egy koalás (asszem, Moflinak hívták), meg valamilyen fókás, ahol egy kutató kisfia meg egy eszkimó kislány harcolt a gonosz vadászok ellen.

Bár nem mesefilm volt, de a vasárnapi Disney-sorozatban ment a régi, fekete-fehér Zorro sorozat. Nekem az volt a tökéletes Zorro, az új adaptációkból hiányolom a kövér Garcia őrmestert. :D

Gotha72 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 1900
Hagymácska , a magyar verzió érdekel valakit??? A hagya, hagya, hagymácska...

http://mrretro.gportal.hu/
basic_channel Creative Commons License 2010.03.29 0 0 1899
szerintem zseniális.
Előzmény: Törölt nick (1898)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 1898
Höjj azt haggyad is.
A múltkor a könyvesboltban találtunk kisvakondosat, durva volt, rendes felvilágosítós. A nyuszi mama ellett benne, az állatok meg körbeállták segítettek neki....tiszta South park volt...
Előzmény: basic_channel (1897)
basic_channel Creative Commons License 2010.03.29 0 0 1897
kisvakondot mutass neki, én azt is imádom :)
Előzmény: Törölt nick (1896)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 1896
nem szereti az akcijómozikat, mert lány.
pl. legutóbb a Micimackó eredeti első feldolgozásán elsírta magát...ugyanis az számomra is meglepően durva...a Micimackó tv sorozat meséi, vagy pl. Malacka a hős azok sokkal szelídebbek....itt pedig mindenki esik puffan, törik-szakad.
Mostanság a Zsebtévét nézzük...no meg anyai-atyai hatásra Magyar Népmesék, Leo és Fred, Vuk, Süsü.
Előzmény: basic_channel (1895)
basic_channel Creative Commons License 2010.03.29 0 0 1895
helyes, inkább ilyeneket mutass neki, mint 3d amcsi szemét animációkat.
Előzmény: Törölt nick (1894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!