Keresés

Részletes keresés

I.C.A. Creative Commons License 2011.03.17 0 0 395

M2 Magyar retro 2011. márc. 17

 

Ritkán hallott régi dalaiban megcsillantotta különleges tehetségét és mi emlékeinkbe idézhettük színes egyéniségét.

 

Köszönet érte: szép percek voltak! 

Z11Z11 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 394
Holnap lenne 62 éves szeretett énekesnőnk, Cserháti Zsuzsa! Nyugodjon békében.
(Azért írtam ezt 1 nappal korábban, mert holnap nem leszek gépnél:) )
Z11Z11 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 393
Igen, csakúgy mint napra pontosan egy évvel ezelőtt, ismétlem magam, egy másik számmal:
Ma lenne 61 éves Cserháti Zsuzsa! Isten nyugtassa.
kambekk Creative Commons License 2008.07.24 0 0 392
Mekkora egy marha cikk! Miazhogy elfelejtették? Még ma is naponta hallani számait a rádióban. Hogy a temetőbe nem jár ki virággal a nép? Naés? Én dúdolom a dalait, megvannak a lemezei, az emlékeimben él, és eszembe jut a szomorú évfordulótól függetlenül is. Méghogy elfelejtettük volna? Marha!
Előzmény: toloba (388)
elector Creative Commons License 2008.07.24 0 0 391
Remelem Erdos a pokolban reggeltol-estig az O szamait hallgatja...
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.23 0 0 390
A kisunokámnak szoktam ezt a dalt énekelni, elalvás előtt... és nagyon tetszik neki... köszi Cserháti zsuza:

Itt vagy velem, mint egy új remény,
Az éjszakát felváltja a fény,
Csak egy perce élsz, nézlek boldogan,
Úgy vártam rád, édes kisfiam.

A régi vágy újra szárnyra kél,
Míg dalt susog kinn az esti szél.
Minden bánatom eltűnt nyomtalan,
Mosolyogj rám, édes kisfiam.

Egy rózsakert hinti árnyait,
Nincs fontosabb, mint az álmaid,
Még egy szót se tudsz, mégis annyian
Hisznek neked, édes kisfiam.

Tudom, mindenütt így van ez a nagyvilágon,
ha egy kisgyerek megszületik.
Mert a kisgyerek egyszer felnő,
s talán sikerül neki,
hogy a könnyeket nevetéssé,
a gyűlöletet szeretetté,
az ellenségeket barátokká változtassa.

Ezt érzem én, ahogy nézek rád,
Más lesz a föld, más lesz a világ.
Sírnod sose kell, élsz majd gondtalan,
Boldog leszel, édes kisfiam.
Sírnod sose kell, élsz majd gondtalan,
Boldog leszel, édes kisfiam.
Előzmény: toloba (388)
toloba Creative Commons License 2008.07.23 0 0 388
Senki sem vitt friss virágot Cserháti Zsuzsa sírjára!


2008. július 23. 10:52 | Forrás: STOP/BLIKK


Öt éve, hogy eltávozott Cserháti Zsuzsa. Az egykor ünnepelt énekesnőt azóta szinte mindenki elfelejtette, a temetőben csak néhány kókadozó, elszáradt csokor látható. Fia, Szirtes Krisztián sem tudja még, hogy kilátogat-e ma a sírhoz.

Még szerencse, hogy a feleségem és a barátaim mellettem voltak abban az időszakban. Ha nem vettek volna körül ilyen csodás emberek, biztosan padlóra kerülök. Köszönöm nekik, hogy vannak nekem - mondta a Blikknek Szirtes Krisztián, aki egyelőre még nem tudja, kilátogat-e édesanyjához.

"Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Itt él a szívemben örökre, ugyanúgy részese az életemnek, mint a feleségem. Bár megmondom őszintén, a dalait még most sem nagyon tudom meghallgatni, annyira felkavaró."

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=356790
--------------------------------------------------------------------

Méltatlan! Miért feledkeztek el Cserhátiról?

| 2008.07.23 06:00:24


Ma öt éve, hogy eltávozott a hazai könnyűzenei élet egyik kitűnő egyénisége, Cserháti Zsuzsa (†55). Méltán gondolhatnánk, hogy a jeles dátumon friss virágok és díszes mécsesek alatt roskadozik a sírhalom, ám ez nincs így. Úgy tűnik, az egykor ünnepelt énekesnőt mindenki elfelejtette, a temetőben csak néhány kókadozó, elszáradt csokor látható. Fia, Szirtes Krisztián és egyik legjobb zenészbarátja, Charlie sem tudja még, hogy kilátogat-e ma a sírhoz 2008. július 23-án.

http://sztartar.blikk.hu/adatlap/470/


BUDAPEST – Krisztián élete gyökeresen megváltozott: meghalt szeretett édesanyja, Cserháti Zsuzsa. – Még szerencse, hogy a feleségem és a barátaim mellettem voltak abban az időszakban. Ha nem vettek volna körül ilyen csodás emberek, biztosan padlóra kerülök. Köszönöm nekik, hogy vannak nekem – mondta lapunknak Szirtes, aki egyelőre még nem tudja, kilátogat-e édesanyjához. – Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Itt él a szívemben örökre, ugyanúgy részese az életemnek, mint a feleségem. Bár megmondom őszintén, a dalait még most sem nagyon tudom meghallgatni, annyira felkavaró.

Az egykor körülrajongott énekesnő már csak fentről kísérheti figyelemmel nemcsak fia és menye, hanem majdani unokája életét is. – Nem vagyok egy magányos farkas típus. A feleségem a mindenem, már téma volt közöttünk a családalapítás, de a Jóistenre bízzuk. Természetesen boldog lennék, ha a gyermekünk úgy döntene: meg szeretne születni.

A rekedt hangú Charlie volt az egyik a szakmában, aki a legközelebb állt Cserháti Zsuzsához. Közös duett is maradt tőlük, a nagy sikerű Száguldás, Porsche, Szerelem. – Mi már akkor nagyon szerettük egymást, amikor még senkik voltunk. Imádtam Zsuzsit mindenféle tekintetben, szívesen segítettem neki, amikor csak tudtam. A szakma elismerte, a visszatérő lemezét is együtt készítettük el. Szeretettel gondolok rá, de nem tartom jó dolognak megbolygatni a lelkét. Nem tudom, „meglátogatom-e” a temetőben, én az emlékeimben őrzöm őt – mondta Charlie.

Döbörhegyi Anna

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=110487
Z11Z11 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 387
Ma lenne 60 éves! :(
kambekk Creative Commons License 2006.07.23 0 0 386

Nem felejtünk el Cserháti Zuzsa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boldogság gyere haza

 

misimacko Creative Commons License 2005.07.24 0 0 385
szép dolod , hogy nem felejtetted el
Előzmény: kambekk (384)
kambekk Creative Commons License 2005.07.24 0 0 384

Tegnap volt két éve, hogy Cserháti Zsuzsa nincs már köztünk :(

 

De dalaiban tovább él!

alainBp Creative Commons License 2004.11.24 0 0 383

egy tipp:

 

www.tillyheni.hu

 

üdv,

 

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 382
Na igen - (minden ellenkező híreszteléssel szemben) a zene az NEM FMCG.
Előzmény: thalean (381)
thalean Creative Commons License 2003.09.21 0 0 381
Ne aggódj, meg fog jelenni egy jó pár könyv is róla, ebben tökéletesen biztos vagyok. Én valszeg ezekből sem fogok egy példányt sem venni :(

Nem utolsó sorban mostanában igen sok rádió játsza a dalait. Régieket és az újabbakat is. Eddig miért nem jutott eszükbe vajon?! :(

Mostanában kellene sok embernek elgondolkodnia; kiadóknak, rádiósoknak, mecénásoknak, mindenféle "nagy embereknek", akiknek most is a kezükben vannak a művészek, ugyanúgy, mint régebben, és teret engedni és biztosítani, és a megfelelő tiszteletet megadni a zenészeknek, színészeknek, mindenkinek, és nem árucikknek látni őket, hanem elsősorban EMBERNEK. Nem félretenni őket, mert nincs elég profit belőlük, vagy nem elég trendy-k, vagy mi a fene :( Vigyázni kéne jobban rájuk. Sokkal jobban.

Előzmény: Törölt nick (380)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.20 0 0 380
várható volt - persze, tudom... de akkor is undorító:

A BMG Hungary gyorsan kidobott egy dupla válogatásalbumot 'Életem zenéje' címen. A BMG tudomásom szerint talán 3(?) Cserháti albumot adott ki, tehát eleve vicces, hogy most ebből a háromból csinálnak válogatást. A dupla lemez első fele azonban a TV-től(!) gyorsan kimentett MONO felvételek gátlástalan és primitív módon effektezett ("remasterelt"... haha..) gyűjteménye. Gyalázatos.

Kedves Geszti Margit,
kellett valami gyorsan, amivel kaszálni lehet, igaz?...

Persze a Hungaroton se különb. Hirtelen eszükbe jutott, hogy tán ki kéne adni azt a régi MHVs Cserháti Albumot, ami eddig az archívumban porosodott (a sok Omegacédé mellett eddig ilyesmire nem jutott idő és pénz).

Nem lehetett volna esetleg egy valóban igényes és méltó kiadványra ÖSSZEFOGNI? (Hungaroton - BMG - Rózsa - MTV - M.Rádió) Vagy nálunk elképzelhetetlen, hogy e cégek egyszer félretegyék a kapzsi érdekeiket és együttműködjenek egy művész emlékéhez méltó box-set elkészítésében? Muszáj továbbra is ilyen amatőr munkákkal kiszúrni a vásárlók szemét?

Jut eszembe: "hanyatlik szegény lemezipar"... Csakhogy nem az internet elterjedése óta indult hanyatlásnak, hanem amióta ennyire elszaporodtak ezek a dilettáns és gátlástalan hiénák, akik irányítják...

cannibale Creative Commons License 2003.09.12 0 0 379
Láttátok tegnap az emlékműsort az m1-en? Most, hogy így aludtunk rá egyet, mi a véleményetek róla? Hogy sikerült? Megtudtunk olyat, amiről eddig nem volt tudomásunk, s most örülünk, hogy ennyivel gazdagabbak vagyunk? Olyanok és azt mesélték-e, amit méltónak találunk az emlékhez, a művészhez, az életúthoz?
rumci Creative Commons License 2003.09.04 0 0 378
Attól függ, mit tartasz öngyilkosságnak. Nyilvánvaló, hogy nem arról van szó, hogy felvágta volna az ereit, vagy hatalmas mennyiségű gyógyszert szedett volna be. De vajon – a szó más értelmében – nem öngyilkosság-e, ha valaki éveken keresztül radikálisan önpusztító életet él? A kérdés részemről valódi, apám kapcsán 12 éve gondolkozom rajta, s mindeddig nem találtam egyértelmű választ rá.
Előzmény: SiriusBlack (376)
kambekk Creative Commons License 2003.09.04 0 0 377
OFF:
Olvassátok el a Paudits könyvet!
Főleg a végefelé vesz tanulságos fordulatot az életpályája.

ON:
Van benne pár szó Cserháti Zsuzsáról is -pedig akkor még minden a régi volt...

SiriusBlack Creative Commons License 2003.09.04 0 0 376
Nem érdemes azt a látszatot kelteni, hogy öngyilkos lett, mert nem igaz.Sose értem, hogy miért jó a halála után még kitalálni ilyesmit bárkiről. Azért lehetnének olyan dolgok, amiket a sajtó tiszteletben tart.
Előzmény: NIX (375)
NIX Creative Commons License 2003.09.04 0 0 375
Wan2 magazin, 2003. szeptember:
"Elhunyt Cserháti Zsuzsa

Cserháti Zsuzsa július végén végleg feladta. Vajon mitől van a művészek hiperérzékenysége? Miért nem tudják átlépni vélt vagy létező problémáikat, mint a legtöbb átlagember? Ki tudja. Cserhátin sokszor átgázolt az úthenger, amitől kemény, de bizonytalan, maximalista, ugyanakkor kishitű nővé vált. Tehetsége vitathatatlan volt, jóakariói ezért nagy példaképét, a magyar Aretha Franklint akartak kipréselni belőle. Tévedtek. Ő "csak" a Cserháti volt. Rózsa István - aki a szakma ellentmondásos, de nem biztosan nem tehetségtelen figurája - kétséget kizáróan jó érzékkel, és talán önzetlenül visszahívta a zenei életbe, ám az életbe visszahozni még neki sem sikerült. Jöttek a hatalmas sikerek, amiben sokan osztoztak, és jöttek a privát kudarcok: elhagyatottan, betegen, nyugtatókkal, itallal, boldogtalanul az árnyjáték. Talán a későn jött feltámadását nem tudta feldolgozni.

Van egy zseniális képsor Gothár Péter Idő van című filmjében, amikor Cserháti egy sétahajón énekel és felinteget az Erzsébet hídon álló sorstársának, Zala Márknak. Hazatérve zala a tévében ugyanezt a képet látja, de az integetés már elmarad.
Nyugodjanak, nyugodjék békésebben."

Kicsit talán ügyetlenke a cikk, de már az is nagy szó, hogy megemlékeznek Róla (azért nem az augusztusi számban, mert az addigra már nyomdában volt), és rám megint rámhozta azt a hideglelést, amit akkor éreztem, amikor megtudtam... és ami most is rámtört, végigolvasva a topikot...

Azért ez nagy-nagy szégyen mindenkire nézve, bár ebben az elkorcsosult, megromlott világban (ez sajna átível az országhatárokon) tán nem is illene gondolkodonom v. meglepődnöm ilyeneken.
:(((

-nix

rumci Creative Commons License 2003.08.21 0 0 374
OFF
A magyar helyesírás szerint a vécépumpa és a WC-pumpa írásmód egyaránt helyes (az előző talán valamivel kellemesebb a szemnek), a WC pumpa azonban hibás, ugyanis a jelöletlen birtokos jelzős vagy jelentéssűrítő (mindkét elemzés elfogadható) összetételeket egybeírjuk, aminek alesete a kötőjelezés.
ON
Előzmény: Szilva2 (372)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.08.21 0 0 373
Tennap +ismételtek 1 2002 júliusi műsort az ATV-n, Cserháti Zsuzsa szereplésével. Így utólag sok mindent máshogy lát és ért az ember...

Asszem, pont a D-209 ügy volt akkor éppen a sláger, a betelefonálók politikai kérdéseket is tettek fel Zsuzsának!

Szilva2 Creative Commons License 2003.08.21 0 0 372
BEJJA:
Nem baj, 1cég.

crazyBMW:
Ja! köszi.

Mr. Cyber:
Tudnám, hogy honnan vetted mest ezt a vécépumpa dolgot?! (Nem WC pumpa???)

:)

crazyBMW Creative Commons License 2003.08.20 0 0 371
Megy a szekere a BK-nak.Van neki egy zenei sulija,csak nem reklámozza agyon,mert megy anélkül is.
Előzmény: Petrow (341)
Mr. Cyber Creative Commons License 2003.08.19 0 0 370
Vécépumpa
Előzmény: crazyBMW (369)
crazyBMW Creative Commons License 2003.08.19 0 0 369
Dióhéj
Előzmény: Szilva2 (367)
G.B.Bejja Creative Commons License 2003.08.19 0 0 368
Úgy tűnik, kicsit összemosódott hozzászólásodban Cserháti Zsuzsa temetése, és Laci meg Anikó Tescos autogrammosztása.
Attól még amit leírtál, igaz.
Előzmény: Szilva2 (367)
Szilva2 Creative Commons License 2003.08.19 0 0 367
Elég szégyen, hogy egyesek azért járnak temetésre, hogy látszódjanak a TV-ben, és aláírásokat gyűjtesnek/adjanak! Viszont amíg ez az igénytelen tömeg nem látja be azt, hogy szabadidő közben a TV bekapcsolása helyett könyvet kellene levennie a polcról, addíg mocsok fog folyni a csapból is, és az igénytelenségre való vágyakozás pedig egyre erősebb lesz.

Dióhélyban...

Azt viszont nem ítélem el, hogy a nénikék bármilyen színű ruhában leróják a végtisztességet azok előtt, akik a szívükhöz közel álltak. Szerintem nem a ruha teszi a gyászt. Legtöbben ki sem látszanak a tömegből, és ezt ők is pontosan tudják. Csak a nyüzsgő, feszítő első, második sor szenved feltűnési viszketegségben. Szerintem.

Előzmény: G.B.Bejja (366)
G.B.Bejja Creative Commons License 2003.08.19 0 0 366
Bocsánat, de a vezetéknevükkel sem lennél előrébb.((
Pont az volt benne a pláne, hogy NEM művészek, mégis ott tipródott száznál biztos több ember.
Én speciel itt láttam be, hogy van rá igény, és van olyan rajongótáboruk, akik képesek az aláírásukért lökdösődni is .
Előzmény: Mr. Cyber (361)
blindowl Creative Commons License 2003.08.19 0 0 365
Ha gondoljátok, nyissunk listát az eltelt 20-30 év tehetséges zenészeiből, akik itthon vagy külföldön kallódnak. Elszörnyedünk asszem, pedig a lista negyedénél sem tartunk majd.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!