Keresés

Részletes keresés

vízöntőő Creative Commons License 2003.12.11 0 0 44
Hátja.
Ha eltörlik a hitelt, nyilván kevesebb lesz a visszaélés. Affene... már megint félmunkát végeznek..

"Azt hazudják, hogy az MSZP kormányra kerülése esetén eltörli a kedvezményes lakáshiteleket."

Nekem valahogy ez nem tiszta. Akkor most ki is hazudott?
Tomtom, nem törölték el csak módosították.

Előzmény: SindbaD (43)
SindbaD Creative Commons License 2003.12.11 0 0 43
Ez érdekes :

"Azt hazudják, hogy az MSZP kormányra kerülése esetén eltörli a kedvezményes lakáshiteleket. A leendő kormány nemhogy eltörölné a lakáshitel jelenlegi konstrukcióját, hanem még kedvezőbbé teszi azt." (2002. tavasz - kampányidőszak)

"Megmaradt a lakáshitelekhez nyújtott állami támogatás, csak a visszaélési lehetőségek szûntek meg.” (MSZP-brosúra - 2003. nyár)

"A kormány szándéka, hogy az a fajta lakossági eladósodás, amely az elmúlt időszakban bekövetkezett, ne folytatódjon.” (Medgyessy Péter a parlamentben - 2003. XII. 8.)

SindbaD Creative Commons License 2003.09.18 0 0 42
Medgyessy barátja mosott pénzből gazdagodott?

Index
2003. szeptember 18., csütörtök 8:45

A szír magánszemélyek által a K&H-tól széthordott pénzből Alexandru Mudurának, a romániai nagyvállalkozónak is jutott, illetve részben ebből építették a nagyváradi Lotus Plaza áruházat - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a mintegy 200 millió forintot romániai landolása előtt németországi számlákon mosták át.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható változat a támogatásával

Az Inter-Európa Bankból felvett kétes eredetű milliárdok egy része Medgyessy Péter miniszterelnök barátját, a Alexandru Mundurát gazdagította, de az összegből jutott az üzletember nagyváradi vállalkozásának finanszírozására is - állítja a Magyar Nemzet a Ment a pénz Mudurához című csütörtöki cikkében.

Rendőrségi forrásokra hivatkozva a napilap azt írja: bizonyított tény, hogy egy nagyváradi áruház építéséhez, illetve Alaxandru Mudurához is került abból a pénzből, melyet az Inter-Európa Bankból vettek fel szír magánszemélyek.

A Magyar Nemzet szerint az összeg német bankszámlákat is megjárt, mielőtt az üzletemberhez került volna. Mudura korábban több éven át élt Németországban.

A pénzintézetnél összesen 6,2 milliárd forintot vettek fel szír magánszemélyek, részben abban az időben, amikor a bank elnöke Medgyessy Péter miniszterelnök volt.

A napilap megtudta, az ügyben érintett Montrade Ltd. magyarországi képviseletén keresztül kétszázmillió forintot utaltak át a vállalkozó családjához, illetve Mudura-érdekeltségek számláira.

őszidő Creative Commons License 2003.09.17 0 0 41
Lesz az még mélyebben is...
Előzmény: SindbaD (40)
SindbaD Creative Commons License 2003.09.17 0 0 40
Alakul, alakul...

Gallup: Mélyponton a szocialisták népszerűsége

Index
2003. szeptember 17., szerda 14:09

Öt éves mélypontra került az MSZP a Gallup legfrissebb közvélemény-kutatása szerint: a párt tíz hónap alatt veszítette el támogatóinak felét. A Fidesz ugyanakkor öt éve nem volt ilyen sikeres, mint most. Az SZDSZ viszont az egyedüli kis párt, amely bekerülne a Parlamentbe ha most vasárnap lennének a választások.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható változat a támogatásával

A Gallup szeptember eleji közvélemény-kutatása során a megkérdezettek 31 százaléka szavazott volna "egy most vasárnap tartandó választáson" a Fidesz-MPSZ-re és 22 százalék a Magyar Szocialista Pártra.

A Gallup szerint az MSZP nyár elején elkezdődött "mélyrepülése" tovább tart: júniusról júliusra 3 százalékponttal, júliusról augusztusra további 3 százalékponttal, augusztus és szeptember között pedig újabb 3 százalékponttal esett vissza a szocialisták támogatottsága. Tehát az MSZP az idén júniushoz képest elvesztette akkori támogatóiknak mintegy egyharmadát, azaz körülbelül 720.000 szavazót.

A csökkenés tavaly év végéhez (2002. novemberéhez) viszonyítva viszont már 20 százalékpontos. Az MSZP támogatottsága a tíz hónappal ezelőtti szintnek alig több, mint a felére olvadt. Tavaly novemberhez képest az MSZP-nek egymillió hatszázezer emberrel kevesebb támogatója van.

Ennek a veszteségnek a nagysága ugyan nem teljesen példátlan a legújabb kori magyar politikatörténetben (az MDF, a Fidesz, de az MSZP is átélt már hasonló nagyságrendű "zuhanásokat"), de ilyen támogatottság-csökkenés drámai gyorsaságára nemigen akad példa - áll a Gallup elemzésében. A Magyar Szocialista Pártnak ilyen alacsony (20-22 százalékos) támogatottságot utoljára az elmúlt öt év során csak 1998. végén és 1999. legelején (január-február) regisztrált az intézet.

A Fidesz esetében a támogatottság mértéke ugyanebben a periódusban - eltekintve azokat a méréseket, amikor a közös lista támogatottságát mérték - most a legmagasabb. A Fidesz gyakorlatilag a nyár elejére visszaszerezte a korábbi támogatóit. A támogatottsága 2003. június és szeptember között rendre a következőképpen alakult: 31 százalék, 29, 32, 31 százalék. A legnagyobb ellenzéki párt lakossági támogatottságának aránya a nyár folyamán tehát gyakorlatilag nem változott.

Továbbra is igaz tehát, hogy a Fidesz előnye nem az ellenzéki párt lakossági támogatottságának növekedéséből fakad, hanem az MSZP "történelmi mélypontokat" ostromló lejtmenetéből ered. Az MSZP-től elpártolók továbbra is mindenek előtt a bizonytalanok és a nem-szavazók számát gyarapították. Az SZDSZ az adatok szerint eddig szintén nem tudott profitálni az MSZP térvesztéséből. Noha az SZDSZ az egyetlen kis párt, amely átlépi az öt százalékos parlamenti küszöböt a biztos pártválasztó szavazók körében.

Augusztushoz képest 3 százalékponttal romlott a miniszterelnök tevékenységének megítélése, s így 34 százalékra csökkent azok aránya, akik szerint jól látja el feladatát. 2002 szeptemberében 59 százalék volt ezen a véleményen - egy év alatt tehát 25 százalékponttal csökkent a munkájával elégedettek aránya. Ez a tendencia április óta erősödött.

Az elégedetlenek aránya a tavaly szeptemberi 18 százalékról 49 százalékra nőtt. Az elégedetlenek 31 százalékpontos gyarapodásának eredményeként a lakosságnak már közel fele azon a véleményen van, hogy a kormányfő rosszul látja el feladatát.

SindbaD Creative Commons License 2003.08.25 0 0 39
A Fidesz átvette a vezetést

Index
2003. augusztus 25., hétfő 7:34

A Medián felmérése szerint hét százalékkal kapnának ki a szocialisták, az SZDSZ éppen becsúszna a parlamentbe, az MDF-re egy százalék voksolna.

A Fidesz átvette a vezetést az MSZP-től - derül ki a Medián legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A Népszabadságban közölt felmérés szerint a biztos szavazók 48 százaléka a Fideszre, 41 százaléka az MSZP szavazna, ha most lennének a választások. A parlamentbe még az SZDSZ kerülne be 6 százalékos eredményével. A MIÉP-re a biztos szavazók 2 százaléka, a Centrumra, az MDF-re és a Munkáspártra 1-1 százaléka szavazna. A biztos szavazók aránya 54 százalék volt augusztusban.

A Medián a Fidesz vezetését a szocialista szimpatizánsok elbizonytalanodásával magyarázza, a szabad demokraták híveinek szavazási hajlandósága nőtt.

A politikusok népszerűségi listáját Dávid Ibolya, az MDF elnöke vezeti, Kuncze Gábor SZDSZ-elnök és Mádl Ferenc köztársasági elnök előtt. Medgyessy Péter kormányfő a 7., elődje, Orbán Viktor a 8. a listán.

Forrás: http://index.hu/politika/belfold/medi0815

lezúziusz Creative Commons License 2003.07.31 0 0 38
Ha az mszp-szdsz vezetőséggel megrakott repülőgép leesne az Andokban (láttátok a filmet..)
akkor kit ennének meg legelőször?
És ki menne segítségért?
Idilli kép..
Derek Creative Commons License 2003.07.31 0 0 37
""tagjai es tamogatoi erdekeinek kepviselete."

És a lényegesen nagyobb komplementerhalmaz. "

Es? Az csak jo egy partnak,eppen ez a celja minden partnak,hogy ezt elerje.
Miert a fidesz talan nem erre torekszik,pl a polgari koreivel,talan nem tamogatokat akar igy szelesebb korben szerezni? Mi ezzel a problema?

Előzmény: Czibók Kálmán (35)
Czibók Kálmán Creative Commons License 2003.07.31 0 0 36
kérdés akart lenni
Előzmény: Czibók Kálmán (35)
Czibók Kálmán Creative Commons License 2003.07.31 0 0 35
"tagjai es tamogatoi erdekeinek kepviselete."

És a lényegesen nagyobb komplementerhalmaz.

Előzmény: Derek (33)
Tony Creative Commons License 2003.07.31 0 0 34
Az a meglepő ,mert gerincét gazemberek alkotják... !
Nyilván a kompromisszumos kényszer miatt !!!
Derek Creative Commons License 2003.07.31 0 0 33
"Amit MSZP-nek hívnak az egy érdekszövetség "

Azert part.
Minden politikai part erdekszovetseg eleve.Azert jonnek letre.Mi ebben a meglepo.Mi mas celja lenne,mint tagjai es tamogatoi erdekeinek kepviselete.

Előzmény: Tony (31)
SindbaD Creative Commons License 2003.07.31 0 0 32
Nagyjából így van :)
Előzmény: Tony (31)
Tony Creative Commons License 2003.07.31 0 0 31
Szétesik az MSZP? a fenét..hiszen nem is létezik!
Amit MSZP-nek hívnak az egy érdekszövetség ,vólt MSZMP-vezetők és a koncra ácsingozó.. kalandorok számára!Még mindíg számítva a megfélemlített, egyszerű munkás embererre mert tuják ,hogy van! A párt eszmeisége a régi..az internacionális rablás! A leg szembetűnőbb különbség ,hogy most a jelkép a globalizáció !!!
SindbaD Creative Commons License 2003.07.31 0 0 30
Tovább csökkentenék a lakáshitelek támogatását

Napi Gazdaság
2003. július 31., csütörtök 8:46

A Napi Gazdaság információi szerint a Pénzügyminisztérium a jelenlegi húsz évről három évre csökkentené a lakáshitelek kamattámogatásának idejét. Ez a lakáshitelkamatok törvényben szabályozott 5, illetve 6 százalékos szintjének fenntartása mellett a bankok kamatmarzsának további csökkentését jelentené. A másik megoldás elméletileg az lehetne, hogy a lakáshitelkamatok felső határa az állam által diktált jelenlegi 5, illetve 6 százalékról magasabbra emelkedne.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható változat a támogatásával

A lakáshitelek adókedvezményéről egyeztettek szerdán az MSZP-frakció és a PM megbeszélésén, de eredmény nem született. Csabai Lászlóné lakásügyi kormánymegbízott elmondta, a frakció kezdeményezésére a tárca számítást végez arról, hogy átmenetileg megtartható-e az adókedvezmény. A PM azt is kiszámolja, hogy legalább részlegesen megtartható-e ez a kedvezmény a rászorulók és a gyerekesek számára.

Ki vesz első lakást?

Csabainé korábban az első lakáshoz jutók részére akarta volna megtartani ezt, de jelenleg sehol nincs olyan nyilvántartás, amelyből kiderülne, hogy kik az első lakást vásárlók Magyarországon. Az adókedvezmény jelenlegi rendszerét Csabainé is elfogadhatatlannak tartja, mivel egyes esetekben azzal nemcsak a hitel kamatát, de a felvett tőke egy részét is visszakapja a hitelfelvevő. Azonban a támogatás bármilyen formája csak akkor maradhat meg, ha az belefér a költségvetés jövő évre tervezett kereteibe.

Átstrukturált összeg

Ennek ellenére jövőre az ideinél többet költenének lakástámogatásra - mondta a PM illetékese. Azaz lehet, hogy a kormány már meghozott döntése szerint eltörlik az adókedvezményt. Az itt megtakarított összegeket átstrukturálnák. Ha - mint most is megerősítették - végrehajtanák a szocpol támogatás jövő évre tervezett emelését és bővítését, akkor az is elvinne néhány milliárdot az adókedvezmény eltörlésével felszabaduló 35 milliárdból. Csabainé korábbi javaslata szerint a kedvezményszűkítés úgy is megvalósulhat, hogy nem a teljes éves, hanem csak az éves kamattörlesztés 40 százalékáig lenne igénybe vehető az adókedvezmény. További tárgyalásokat igényel, hogy mi alapján határozzák meg a rászorulók körét - ha megmarad az adókedvezmény.

Forrás:
http://index.hu/gazdasag/magyar/lakas030731/

SindbaD Creative Commons License 2003.07.24 0 0 29
Állami sokkoló
Jövőre apad a jövedelem, nő a kiadás
NSZ • 2003. július 24.

Nemcsak az aszály okozott forró nyarat az idén, a kormány sem tétlenkedett. A kabinet elmúlt két hét alatt bejelentett intézkedései és tervei alaposan megizzaszthatják a polgárokat, akik adagolva kapták a rossz híreket, és így aligha lelkesíti őket, hogy 2008-ban már euróban kaphatják a fizetésüket. Mire a múlt héten közzétett adószigorítások, költségvetési megtakarítások hatásait sikerült kiszámolniuk, addigra megkapták az újabb dózist az áramár augusztusi emeléséről. (Ezt ráadásul nem túlságosan bátor módon, ,,helyettesekkel” jelenttette be a kormány.)
Részletek »
Forrás: NOL

SindbaD Creative Commons License 2003.07.24 0 0 28
Tisztelt olvtárs,

A topic címe és indítása némileg ironikus volt, már ha van sejtésed arról, hogy ez mit jelent.

Utalás egy másik, hasonló topicra, melyben
összehordanak hetet-havat a Fidesz látszólagos széteséséről. Mint annak a topicnak a célja a Fidesz ellenes cikkek, megjelent nyilatkozatok válogatás nélküli egybehordása, ez a topic ugyanazt fogja tenni, csak egy másik párttal kapcsolatban. Van itt is anyag bőven, csak legyen kedvem és időm eleget bebiggyeszteni :)
Tanúja lesz egy párt önellentmondásainak, hazudozásainak, és hasonlóknak. Még ha nem is esnek szét.

Így aztán nem érzem igazán szétesve magamat, bár majd megnézem még jobban, hátha... Te viszont ne frusztráld magad, mert nem tesz jót a fogalmazás stílusának :))

Előzmény: hamariberkenye (26)
azember Creative Commons License 2003.07.24 0 0 27
a tpoik címre csak annyit, hogy: azrt azt nem kéne elég ha kisebbségbe vonul:)
vkinek végülis képviselni kell a könnyen becsapható embereket is:)
hamariberkenye Creative Commons License 2003.07.24 0 0 26
Tisztelt olvtárs,

Ennek a számlának az egyenlege elszámolástechnikai jellegű. Kb. olyasmi, mint amikor azért nem tudsz fizetni, mert a boltban nem fogadnak el bankkártyát.

Egyébként arra hiába is vársz, hogy bármely ország államkasszája egyszer csak úgy fizetésképtelen legyen a saját devizájában...

Ezek után nyilvánvalóan szétesik az MSZP. Mint ahogyan te is szétestél egy kicsit.

Előzmény: SindbaD (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.24 0 0 25
A linuxszal eddig még csak szívtam. Mozilla meg nem is érdekel, próbáltam, de gagyi, csak baj van vele. És csak ie-re optimalizálok, a többi nem érdekel.
Előzmény: sz (24)
sz Creative Commons License 2003.07.24 0 0 24
nyilván az intelligens windóz, azon belül az intelligens explorer mondja neki...

használni kéne oprencert (pl. linux), vagy ha ez nem megy, akkor legalább böngészőt (pl. mozilla firebird)... :D

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.23 0 0 23
Hát én ha beállítom a kukik blokkolását, akkor nincs index.

Azt nem tudom, honnan tudod, hogy viszi a z infot és hoyg illetéktelent?

Előzmény: rtsrulez (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.23 0 0 22
Mind él.
Előzmény: bean (20)
rtsrulez Creative Commons License 2003.07.23 0 0 21
Az hogy nem latszik a forum, az meg csak hagyjan.

De a browserem valami olyasmire panaszkodik minden index nyitasnal, hogy cookiekat kelett blokkoljon, amihez nem talalja a privacy policyt. Meg hogy elkepzelheto hogy a cookie a tudomasom nelkul probalt a rendszeremrol privat informaciokat tovabbitani.

Lehet hogy az index az O nagy bolcsessegeben megprobalta atalakitani a forumot egyfajta spyware-e?
Csak az elso kiserlet nem sikerult?

Nem orulnek neki, ha ilyesmivel probalnanak forraskiegesziteni....

Előzmény: bean (20)
bean Creative Commons License 2003.07.23 0 0 20
Én nem tudom mija dolgom, azt sem tudom, melyik topicok élnek most. Megjavul ez egyáltalán?
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.23 0 0 19
Minek kiközleményezni? Itt mindenki tudja a nélkül is mia dolga.

Különben is, készül az új szoft. Őszre kész lesz, mondaná a Wágner!

Előzmény: bean (16)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.23 0 0 18
Semmi sem történt, csak győztünk a fidesznácikok felett és eljött a kommunizmus. Bár kissé aggódom ennyi 6-os láttán, félek, hogy a kommunizmus mégsem a menyországban van ;)
Előzmény: bean (13)
sz Creative Commons License 2003.07.23 0 0 17
a közleményekben nincs semmi, egyébként sokan fórumoznak, legfeljebb nem látod :)
Előzmény: bean (16)
bean Creative Commons License 2003.07.23 0 0 16
Akkor most senki sem fórumozik? Közlemények?
Előzmény: sz (15)
sz Creative Commons License 2003.07.23 0 0 15
sz*r a szoftver, ez történik.
ha létrehozol egy nézetet (a kedvencek alatt megtalálod a lehetőséget), láthatod a különböző fórumok topiklistáját, de az se frissül, viszont a délután 3-4 körüli állapotot szépen visszaadja :)
Előzmény: bean (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!