Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.16 0 0 200

Jó, tudom, csakhát...

A srác egy csendes, normális kölyök volt.

Azóta sem tudtam igazán túltenni magam rajta. Ennyit az orvosokról.

Előzmény: Boarhunter (199)
Boarhunter Creative Commons License 2005.04.16 0 0 199
A KK-n ne keress csomót :-))
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.16 0 0 198

És mit mondasz arról a katonáról aki sorkatonai szolgálatát tölti, őrparancsnok és mialatt a helyettese kiviszi a váltást, szép csendben fejbelövi magát egy AMD-vel?

-------------------

És mit mondasz azokról az orvosokról, akik a KK-ból visszaengedték miután jelentkezett náluk azzal, hogy nem érzi teljesen normálisnak magát?

(depressziós volt a srác, csak ezt valamiért a KK-ban nem akarták észrevenni :-(((((((((( )

Előzmény: Hk USP Standard (197)
Hk USP Standard Creative Commons License 2005.04.09 0 0 197

aki fejbelövi magát (nem hibás puskával) az akkoris répa.

Aki hibással lövi fejbe magát, az se tartotta be a biztonsági előírásokat, ebből a szempontbólén nem sok külömbséget látok répaság tekintetében....

Minden jót

Gönczi Gergely

Előzmény: fazekaslaci (191)
Magnat Creative Commons License 2005.04.09 0 0 196
Sztem nem hallja :-)))
Előzmény: petike23 (195)
petike23 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 195
No, elmúlt már..? :)
petike23 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 194
Azt hiszem, alaposan megtárgyaltuk a témát. :)

Topicnyitó, elmúlt a süketség ?

Petike

don_kihote Creative Commons License 2003.09.01 0 0 193
:-)
:-D
:-O
:)
;-)
;-O
;-D
;)
Előzmény: Boarhunter (178)
Boarhunter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 192
Ámen.
fazekaslaci Creative Commons License 2003.09.01 0 0 191
aki fejbelövi magát (nem hibás puskával) az akkoris répa.

Nyugodjon békében, de répa.

Előzmény: petike23 (190)
petike23 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 190
Na srácok !

Szerintem kitárgyaltuk a témát, azt hiszem, hogy egyetértünk az alábbiakban:

1.) Mindenhol be kell tartani az előírt/elvárható szablályokat. Persze, ezek mások a lőtéren/erdőben, a lényeg az, hogy ne állhasson elő balesetveszélyes helyzet.
2.) Töltetlen fegyver nincs, ezért töltetlen fegyvert sem fordítunk sem magunk, sem más felé.
3.) on target - on trigger, off trigger - off target. Azaz csak akkor tesszük az elsötőbillentyűre a kezünket, ha már a célon tartjuk a fegyvert.
4.) amikor nem akarunk lőni, akkor bebiztositunk.

Ki folytatja..?

gvass1 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 189
"nem a véleményedre voltam kíváncsi(azt már elmondtad), hanem a tapasztalatodra. Ha a kettő egyezik, akkor bocsi"

Tapasztalat volt. Ugyhogy egyezik.

Előzmény: Boarhunter (186)
Boarhunter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 188
Nem stimmel. Hímnemű volt. Esetleg "der" :-)
Előzmény: petike23 (184)
Boarhunter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 187
"Az 50-es BMG lövedéke simán átszalad a bozóton.. nemhiába akkora, mint egy RÉPA. :))"
Akkor olyat kell vinni disznóhajtásra. Tudod, egyik répa viszi a másikat, oszt ha elfárad, cserélnek... :-)
Boar
Előzmény: fazekaslaci (183)
Boarhunter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 186
Ne haragudj, de most nem a véleményedre voltam kíváncsi(azt már elmondtad), hanem a tapasztalatodra. Ha a kettő egyezik, akkor bocsi.
Boar
Előzmény: gvass1 (182)
Boarhunter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 185
Nem keserítessz el. A hazai, sőt valszeg az európai vadászok közt biztos nincs bent a TOP10-ben. Elsősorban amerikában elterjedt varmint kaliber, más kérdés, hogy az ottani "vadászok" nagy létszáma kissé megnyomja a nemzetközi statisztikát. Nálunk legtöbbször olyan kezdők veszik meg, akik táblázatból választanak kalibert.
Abban az időszakban pedig, amire hivatkoztam, talán még nem is létezett. Nem tudom, a 223 Nato kalibert mikor vezették be, de mintha abból származna a 223 remington vadászváltozat.
Boar
Előzmény: gvass1 (181)
petike23 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 184
"Ha figyelmesebben olvasnál vissza, valahol ott van az is, hogy egy német vadász kezében szólt el a puska."

Akkor az nem is RÉPA volt, hanem RÜBE !! :))

(die Rübe : Répa)

Előzmény: Boarhunter (179)
fazekaslaci Creative Commons License 2003.09.01 0 0 183
"Nem véletlen, hogy bozótban nagyon nagy átmérőjű és viszonylag lassú kalibereket használnak, a 223.-nál nagyobb, általánosan elterjedt vadászkaliberek sem megbízhatóak az ágak között."

Az 50-es BMG lövedéke simán átszalad a bozóton.. nemhiába akkora, mint egy RÉPA. :))

Előzmény: Boarhunter (160)
gvass1 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 182
"Esetleg Gvass elmesélhetné, hogy amikor átlőttek egy kocsiajtót, mi történt a túloldali ajtóval? "

hi,
miutan a (pisztoly)lovedek atmegy egy millimeteres (karosszeria)-acellemezen, utana meg egyen is atszalad.
Az ember meg gyengebb repa ennel.

Előzmény: Boarhunter (173)
gvass1 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 181
hi,
"223.-as Remingtont, sot ez a kaliber jelenleg sem igazán elterjedt a gyakorló vadászok körében. "

Nem akarlak elkeseriteni, de ez eleg repasag, tekintve, hogy a kaliber vilagszerte benne van a TOP10-ben.
(mas kerdes, hogy nem vaddisznora mennek vele...)

Előzmény: Boarhunter (160)
Boarhunter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 180
Ja, kimaradt.
Fegyverbelövésnél is van rajtam fültok, vadászat közben viszont értelmszerűen nincs, és az évi két-három doboz golyóslőszer ellövése az orvos szerint abszolút nem javít a helyzeten :-(
Boar
Előzmény: fazekaslaci (177)
Boarhunter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 179
Lacika!
Ha figyelmesebben olvasnál vissza, valahol ott van az is, hogy egy német vadász kezében szólt el a puska. Egyébként, ebből a szempontból, tényleg répa volt, noha náluk jóval szigorúbb (viszont igazságosabb) követelmények vannak. Csak azt nem értem, miért nekem címzed...
Egyébként én sem úgy lőttem szét a fülem, gyermekkori problémák és azok szövődménye a halláskárosodás, bár semmi közöd hozzá...
Ja, soxor zajos környezetben dolgozom, ott is használok fülvédőt, lövészeten is ha netán puskát veszek a kezembe, sőt a seregben sem voltam hajlandó robbantani ill. lőni, amíg nem adtak...
Talán nem véletlenül versenyzem íjjal :-)
Boar
Előzmény: fazekaslaci (177)
Boarhunter Creative Commons License 2003.09.01 0 0 178
Nem láttad a smiley-t? Ne akadj már föl mindenen...
Boar
Előzmény: don_kihote (176)
fazekaslaci Creative Commons License 2003.09.01 0 0 177
>Boarhunter (172)
>
> Egyébként ki sütött itt el puskát a kocsiban?
>

Hát az a másik RÉPA, vazzeg..! :)
Ahogy az 5. hozzászólásban írtad:

> Boarhunter(5)
>
> A fűlzúgás valszeg hamarosan elmúlik, bár van
> olyan cimborám, akinek két éve tart( elment a
> füle mellett egy 9.3x74R.es a kocsiban)

Az a gáz, ha az ember már egy leeső répa hangját sem hallja meg:

> Észnél kell lenni a lövöldözéssel, én a bal
> fülemre alig hallok(pedig jobb vállról lövök), > pl. a tücsökciripelést és a legtöbb
> telefonszignált csak a jobb fülemmel hallom
> meg.

Nekem tizenvalahány év rendszeres lövészet után(kiskal/nagykal/korong/nagygolyós) is olyan éles a hallásom, hogy 100m-ről meghallom egy répa zizzenését.. :)
Mondjuk, vadászat kivételével mindíg használok (nem répa) fülvédőt...

Laci

Előzmény: Boarhunter (172)
don_kihote Creative Commons License 2003.08.31 0 0 176
Bocsika!

Más vagyok???

Ez új!!!

Melyik végén vagyok?

TE tudod? Mert én már nem, kérlek segíts ki!

Tezsvér! Egyikünk nagy marha, biztos Vagy benne, hogy én???
:)))))

Előzmény: Boarhunter (175)
Boarhunter Creative Commons License 2003.08.31 0 0 175
Sajnálom, nem jártam abban a másik topicban.
Viszont SZERINTEM, ha valaki tényként közöl nagyon is vitatható dolgokat, amelyeket nem igazán tud példákkal alátámasztani, akkor vagy nagyképü, vagy buta. Ha ugyanezen dolgokat saját magánvéleményeként közli, és ezt jelzi is, akkor max. tapasztalatlan v. másként gondolkodó. Ez a nem mindegy(meg az, hogy melyik végén vagy :-) )
Boar
Előzmény: don_kihote (171)
Boarhunter Creative Commons License 2003.08.31 0 0 174
Ne tudd meg...még én is félek magamtól :-D
Előzmény: don_kihote (170)
Boarhunter Creative Commons License 2003.08.31 0 0 173
Egyébként SZERINTED egy vékony gally akadály? Vagy az a vaddisznóbőr komoly akadály volt?
SZERINTEM nem, és mégis, széjjelszált a lövedék, apró szilánkjai mentek csak tovább.
Mindenesetre az elméleti okoskodással nem jutunk előrébb, ki kell próbálni a dolgot. Esetleg Gvass elmesélhetné, hogy amikor átlőttek egy kocsiajtót, mi történt a túloldali ajtóval?
Boar
Előzmény: fazekaslaci (169)
Boarhunter Creative Commons License 2003.08.31 0 0 172
"Azé` (szerintem) elég répa dolog kocsiban puskát elsütni..
Az ilyen kezébe (szerintem) nem való lőfegyver, max répa. :) "
Még a sivatagban is?
Egyébként ki sütött itt el puskát a kocsiban?
Boar
Előzmény: fazekaslaci (169)
don_kihote Creative Commons License 2003.08.31 0 0 171
Bocsika!

Ezután minden hozzászólásomat így kezdem, ha Neked írok, nehogy megsértselek tudatlanságommal! :)))

Bár szerintem, ha leírok valamit vagy elmondok valamit, magától értetődő, hogy az "SZERINTEM VAN"!
Ha nem szerintem van, akkor vagy idézőjellel, vagy írással jelölöm, hogy ez a szöveg mástól átvett "idézet".

Nehogy kisebbségi komplexusaid legyenek, nem én vagyok ilyen okos, hanem egy másik topicban ezt a "szerintem" témát alaposan kiveséztük! :)))

don

ui: anyázni csúnya dolog, kérlek máskor úgy írd, hogy öregszülőm! Köszike

Előzmény: Boarhunter (167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!