Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
És mit mondasz arról a katonáról aki sorkatonai szolgálatát tölti, őrparancsnok és mialatt a helyettese kiviszi a váltást, szép csendben fejbelövi magát egy AMD-vel?
-------------------
És mit mondasz azokról az orvosokról, akik a KK-ból visszaengedték miután jelentkezett náluk azzal, hogy nem érzi teljesen normálisnak magát?
(depressziós volt a srác, csak ezt valamiért a KK-ban nem akarták észrevenni :-(((((((((( )
Szerintem kitárgyaltuk a témát, azt hiszem, hogy egyetértünk az alábbiakban:
1.) Mindenhol be kell tartani az előírt/elvárható szablályokat. Persze, ezek mások a lőtéren/erdőben, a lényeg az, hogy ne állhasson elő balesetveszélyes helyzet.
2.) Töltetlen fegyver nincs, ezért töltetlen fegyvert sem fordítunk sem magunk, sem más felé.
3.) on target - on trigger, off trigger - off target. Azaz csak akkor tesszük az elsötőbillentyűre a kezünket, ha már a célon tartjuk a fegyvert.
4.) amikor nem akarunk lőni, akkor bebiztositunk.
"Az 50-es BMG lövedéke simán átszalad a bozóton.. nemhiába akkora, mint egy RÉPA. :))"
Akkor olyat kell vinni disznóhajtásra. Tudod, egyik répa viszi a másikat, oszt ha elfárad, cserélnek... :-)
Boar
Nem keserítessz el. A hazai, sőt valszeg az európai vadászok közt biztos nincs bent a TOP10-ben. Elsősorban amerikában elterjedt varmint kaliber, más kérdés, hogy az ottani "vadászok" nagy létszáma kissé megnyomja a nemzetközi statisztikát. Nálunk legtöbbször olyan kezdők veszik meg, akik táblázatból választanak kalibert.
Abban az időszakban pedig, amire hivatkoztam, talán még nem is létezett. Nem tudom, a 223 Nato kalibert mikor vezették be, de mintha abból származna a 223 remington vadászváltozat.
Boar
"Nem véletlen, hogy bozótban nagyon nagy átmérőjű és viszonylag lassú kalibereket használnak, a 223.-nál nagyobb, általánosan elterjedt vadászkaliberek sem megbízhatóak az ágak között."
Az 50-es BMG lövedéke simán átszalad a bozóton.. nemhiába akkora, mint egy RÉPA. :))
hi,
"223.-as Remingtont, sot ez a kaliber jelenleg sem igazán elterjedt a gyakorló vadászok körében. "
Nem akarlak elkeseriteni, de ez eleg repasag, tekintve, hogy a kaliber vilagszerte benne van a TOP10-ben.
(mas kerdes, hogy nem vaddisznora mennek vele...)
Ja, kimaradt.
Fegyverbelövésnél is van rajtam fültok, vadászat közben viszont értelmszerűen nincs, és az évi két-három doboz golyóslőszer ellövése az orvos szerint abszolút nem javít a helyzeten :-(
Boar
Lacika!
Ha figyelmesebben olvasnál vissza, valahol ott van az is, hogy egy német vadász kezében szólt el a puska. Egyébként, ebből a szempontból, tényleg répa volt, noha náluk jóval szigorúbb (viszont igazságosabb) követelmények vannak. Csak azt nem értem, miért nekem címzed...
Egyébként én sem úgy lőttem szét a fülem, gyermekkori problémák és azok szövődménye a halláskárosodás, bár semmi közöd hozzá...
Ja, soxor zajos környezetben dolgozom, ott is használok fülvédőt, lövészeten is ha netán puskát veszek a kezembe, sőt a seregben sem voltam hajlandó robbantani ill. lőni, amíg nem adtak...
Talán nem véletlenül versenyzem íjjal :-)
Boar
>Boarhunter (172)
>
> Egyébként ki sütött itt el puskát a kocsiban?
>
Hát az a másik RÉPA, vazzeg..! :)
Ahogy az 5. hozzászólásban írtad:
> Boarhunter(5)
>
> A fűlzúgás valszeg hamarosan elmúlik, bár van
> olyan cimborám, akinek két éve tart( elment a
> füle mellett egy 9.3x74R.es a kocsiban)
Az a gáz, ha az ember már egy leeső répa hangját sem hallja meg:
> Észnél kell lenni a lövöldözéssel, én a bal
> fülemre alig hallok(pedig jobb vállról lövök), > pl. a tücsökciripelést és a legtöbb
> telefonszignált csak a jobb fülemmel hallom
> meg.
Nekem tizenvalahány év rendszeres lövészet után(kiskal/nagykal/korong/nagygolyós) is olyan éles a hallásom, hogy 100m-ről meghallom egy répa zizzenését.. :)
Mondjuk, vadászat kivételével mindíg használok (nem répa) fülvédőt...
Sajnálom, nem jártam abban a másik topicban.
Viszont SZERINTEM, ha valaki tényként közöl nagyon is vitatható dolgokat, amelyeket nem igazán tud példákkal alátámasztani, akkor vagy nagyképü, vagy buta. Ha ugyanezen dolgokat saját magánvéleményeként közli, és ezt jelzi is, akkor max. tapasztalatlan v. másként gondolkodó. Ez a nem mindegy(meg az, hogy melyik végén vagy :-) )
Boar
Egyébként SZERINTED egy vékony gally akadály? Vagy az a vaddisznóbőr komoly akadály volt?
SZERINTEM nem, és mégis, széjjelszált a lövedék, apró szilánkjai mentek csak tovább.
Mindenesetre az elméleti okoskodással nem jutunk előrébb, ki kell próbálni a dolgot. Esetleg Gvass elmesélhetné, hogy amikor átlőttek egy kocsiajtót, mi történt a túloldali ajtóval?
Boar
"Azé` (szerintem) elég répa dolog kocsiban puskát elsütni..
Az ilyen kezébe (szerintem) nem való lőfegyver, max répa. :) "
Még a sivatagban is?
Egyébként ki sütött itt el puskát a kocsiban?
Boar
Ezután minden hozzászólásomat így kezdem, ha Neked írok, nehogy megsértselek tudatlanságommal! :)))
Bár szerintem, ha leírok valamit vagy elmondok valamit, magától értetődő, hogy az "SZERINTEM VAN"!
Ha nem szerintem van, akkor vagy idézőjellel, vagy írással jelölöm, hogy ez a szöveg mástól átvett "idézet".
Nehogy kisebbségi komplexusaid legyenek, nem én vagyok ilyen okos, hanem egy másik topicban ezt a "szerintem" témát alaposan kiveséztük! :)))
don
ui: anyázni csúnya dolog, kérlek máskor úgy írd, hogy öregszülőm! Köszike