Szerintem félreértettük egymást. Én azt hittem te kapásból tudod, ki az az ablakos vállalkozó, akinek a buliján készülhetett valami felvétel. Ha tudnád ki az, akkor abban semmi meglepő nincsen, hogy NB-vel végül mi történt. Azt hittem ugyanattól tudod te is, mert durván képben vagy mindennel. Ezek szerint tuti nem közös az “ismerősünk”, de nem is akarok senkit kínos helyzetbe hozni. Mire szeretnél hivatkozást? Hogy önkormányzati pénzből facebook tanácsadás címén pénzeltek olyan embert ( eket), akik a kommentszekcióban védték a város jó hírét? 2020, 5 millió feletti kifizetések listája, a 100 millás Sporthalom Kft tagi kölcsön feletti sor 2 vel. Egy hivatali ismerős jegyezte meg, hogy ilyenre is van pénz…..Eleve a kifizetés is nevetséges, de ha nem tudsz erről a körről világos minden, és érthető ha nem mond semmit. Azért nem nevezem meg őket, mert 3 éve “ felszívódtak”, hangjuk sincsen. Kiszálltak.Valami történt körülöttük, de azt nem tudom, hogy micsoda.
Nyugdíj mellett, így még szebb. Nekem exfideszes ismerősöm van, nem informátorom, már nem fideszes nem nagyon beszélget ilyenekről mással ebben 100%-ig biztos vagyok, nem kisgyermekek vagyunk. A helyi fidesz olyan mint egy tésztaszűrő amúgy is. A többi kódolt üzeneted nem értem ki kicsoda és ki milyen piszkos melót végzett, ki ural mit? Valakivel összekeversz vagy össze akarsz keverni, én nem posztoltam olyat amiről te írsz, szerintem ezt másnak akartad címezni vagy beazonosítani próbálsz. Amit nem igazán értek és nem is tudom mire vélni? Ráadásul hivatkozás vagy bemásolás nélkül nem szeretem az ilyen típusú dolgokat, alávalónak tartom. Forrást mindig illenék megjelölni, ezt neked illenék tudni. A MiV lejárt lemez lehetne róla nyüglődni, de értelmetlen.
Csak ugratsz, ugye ez most nem komoly! Milyen beosztást kapott ez a nő megint? Esküszöm nem hiszem el milyen birka ez a város!
Korábbi írásodra:
- A fideszes informátorod ugyanezt mesélte el nekem is, és az ablakos gyereket is tudom kicsoda. Egy ideig úgy nézett ki, hogy az Észke piszkos melóját ő végzi el. A mi városunkos balhét is ő generálta. 18-19 körül ehhez a társasághoz köthető személy kapott 5 millát Facebook tanácsadásért. Elvileg visszakereshető. Ezekben az években nagyon keményen uralta ez a brigád a komment szekciót.
Megnyugodhat mindenki, ÁErika miután a Hotel Traininget és a Sporthalom Kft menedzselését anyagilag kinullázta és kivégezte új állásra tett szert, a polgármesteri hivatalban. Ha valaki azt mondja ez a rendszer normális, az elmehet a fészkes fenébe. Ezek teljesen megbolondultak. Rettegj hivatal elfogysz, eltűnsz, bezársz. Morálisan szét leszel verve, a kígyó szívű és nyelvű asszony után majd valaki takarítsa el a romokat, az utolsó pedig csukja be a kaput, mert jön a kápút. Mondanám, hogy vicces, de annak kicsit erős lennne.
Néztem én is sok kis támogatás van ami természetes ugyanaz a kör jelenik meg százmilliós támogatási összegekkel aki érintettek az építkezésekben és egyéb visszás ügyekben. Nekik százmilliók mennek kompenzációkban. Ami érthetetlen egyik zsebből a másikba minek? Hacsak? Lehetséges a kompenzációt az egyesület kapja és nem utalja tovább és elkölti másra vagy és visszaosztja. Vagy elutalja akkor duplán tűnik el a sportlétesítményekben. Ez felvet újabb jogi aggályokat. Igaz én csak képesített kontírozó könyvelő vagyok de ez nagyon hamar kideríthető lenne és kellene is. Miért tízszereződött meg bizonyos egyesületek és egy bizonyos kör miatt a támogatás. Miért ebben a formában? Miért kapnak betervezve százmilliókat bizonyos vezér és aljegyző közeli egyesületek és miért duplikált módon? Újabb kérdések a némán hallgató testület felé? Itt mindenki nyakig drágaságaim? Ez megint törvénytelen? Fel tudod rakni a teljes támogatási listát?
Kaptam egy kérdés, hát felteszem előzetes kommentár Dr. Benedek idejéhez viszonyítva ez tízszeres költségemelkedés, a működésben gyaníthatóan minden költség hasonlóan megemelkedett, úgy tűnik nem csak a közbeszerzéseket nem sikerült átláthatóvá tenni, és nőttek ötszörösre tízszeresre, de a működési költségek tekintetében is elfolyik a közpénz, íme a kérdés aki tud válaszoljon:
Százhalombatta város testülete 2025-ben a meghirdetett nagy takarékosság jegyében 668 324 471 Ft -ot költ működési támogatásra beleértve a városban működő szervezeteknek jutatott támogatásokat, például a néptánc és summerfest 137 000 000 Ft-ot kap. Ami furcsa, hogy a sporttámogatások kapcsán több helyen felmerül a bérleti díj támogatás adott intézményekben, annak tekintetében, hogy két helyen jelenik meg egy adott költség, ez duplikáció és költségvetési csalás. Hogyan lehet például veszteséges a Sporthalom Kft., ha az önkormányzat bérleti díj kompenzációt is ad az egyesületek számára százmilliós nagyságrendben? Hol tűnik el a pénz? Minek új sportcsarnok, ha piaci alapon nincs bevétel és duplikáltak a költségek? Ki a felelős? Ez a könyvelőknek miért nem szúr szemet? Csak nem itt is?
Úristen! Ugyanolyan undorítóak mint országosan. Borzalom ezt olvasni. Olyan helyes kisgyerek volt és így eladni a becsületét mamlaszként. Számolgassa otthon a szülővárosától elvett tízmillióit százmillióit és szomorodjon bele. Az összes többivel együtt.
Exfideszessel szoktam néha diskurálni, nem az én véleményem az övé. Zanzásítva saját gondolatimmal kiegészítve összefoglalom a lényeget a nagy ügyéről. Pár éve még röhögtek rajta, ahogyan az NB pár üveg borért kifecsegett minden belsős fideszes titkot a Hotel Trainingben a kopasz hülyegyerek, ahogyan nevezték. Elnevezték a háta mögött Irsai Balázsnak. Aztán az Észkések rájöttek több kell ennél, Fekete L. szárnyai alá vette és elkezdődött számára a közpénzeső. Egyre több helyről cégből jött a boríték, és mentek cserébe az információk, egyre nagyobb igényekkel. Vezér rájött remekül tudja használni az üzelmeihez, mert nem a legélesebb kés, könnyen függőségi viszonyok közé szorítható. Leteteték vele a vadászvizsgát (sic!), megvadásztatták és már a pénzügyi bizottság elnökeként bármit végrehajtott. Évekig a számláit nem tudta befizetni képviselőként, aztán egyre csak gyarapodott és gyarapodott. Autó luxus ruhák, luxus utazások, luxus életmód. Az éhség a hatalmába kerítette, bármit csak legyen belőle forintosítható bevétel. Már a Hart ügyben felmerült a neve, de végig asszisztálta a Hungária ügyet, közbeszerzéseket, tucatnyi város ellenes dolgot megszavazott. Aztán a Sporthalom Kft. vezetőváltozásai kapcsán jött meg igazán az étvágya. Még több pénz, még több luxus, még több boríték saját vállalkozókkal. Az Észke rafinált öregjei és pár kétkulacsos fideszes tudták, könnyen tőrbe csalható és így lett, több átmulatott éjszaka után, erősebb kompromittálóbb képek is készültek róla egy ablakgyártó üzem buliján, vendéglátó ipari helyen és házibuliban. Valaki aki belevitte az egészbe és a barátkozásokba, ezt nem árulta el az exfideszes több helyre elküldte, amit nehéz lehetet kimagyarázni vagy letagadni. Politikailag vége lett.ó Az éhsége azonban nem csillapodott és jött a nagy ötlet, majd ő polgármester lesz. Aztán előkerültek a kompromittáló fotók és már megelégedett volna a főállású alpolgármesterséggel is. Ide is felkerültek a fotók, majd eltűntek kimoderáltatták őket. A lényeg az volt, lebegtette ha nem kapja meg amit akar akkor elindul Vezér ellenében. Az Észke és Vezér megígérte neki, megkapja a főállású állást, már csomagolt a Molban amikor közölték vele, nem fog menni a dolog. Miután nem tudott már mást azt mondják, pénzt kért azért, tíz milliós nagyságrendben, hogy ne induljon el. A Fidesznek nem volt polgármesterjelöltje helyben. Nem nehéz kitalálni miért? Az Észke még rafináltabb volt, az országos fidesz felé mindent tertített a Nagy üzelmekről, de nagyjából úgy interpellálva nyugodjanak meg tőlük nem fog kikerülni, az országosan nagy horderőt is képviselhetne ügy és ők bármennyire együttműködnének a fidesszel. Nem nehéz kitalálni miért lett tele fideszes kivitelező céggel a város. ÁE pedig aki a Sporthalmon keresztül patronálta nagy urat szintén félre lett állítva. A helyi fidesz hitelessége teljesen összeomlott. Nagy úr most kanosszát ját az övéi felé így született meg a H100 és a BEK oldal. De szerintem fel sem fogta hogyan kötöttek az öregebb és sok rókatejet megivott és sok mindent megélt Észkések csomót a politikai karrierjére. Csak magánvéleményem szerintem ha olvasta volna a Virágot Algernonnak című könyvet nagy úr, most rendkívül rosszul érezné magát. Szerencsére ő és a hedonista egója nem bonyolítja túl a dolgokat. Az Észke évtizedek óta mindegyik ígéretes (sic!) fideszest így teszi el politikailag láb alól. NB legalább nem fogja a szívére és lelkére venni abból ugyan is fukarkodott vele a teremtő. Hát most csak röviden ennyi. Ahol nincs víz ott nem lehet hullámokat gerjeszteni. Így múlik el a világ dicsősége, innen igen nehéz lesz felállni. A söntés pad alja alól.
Jancsiszeg hívta fel a figyelmet, hogy stilisztikailag túl erős a párhuzam, és ahogy a Hello100 lejjebb csavarta a kakaót, akkor jelent meg ez a BET nevű oldal. Azóta ilyen szemmel olvasok mindent, és el kell ismerni, hogy Jancsiszeg megfigyelése nem alaptalan. Sőt! Mondjuk N. B-t nevezte meg ötletgazdának, mert ő a legelvtelenebb, ami abszurdnak hangzik egyrészt, de pont attól lesz logikus, hogy senki nem gondolna rá, személy szerint nem foglalkoztak vele különösebben. Lehet nem véletlen. Most az elköszönésük meg igen fura, főleg, hogy vannak még ügyek amiket lehetne boncolgatni. Ennyire nem érhetnek rá basszus emberek, hogy ennyi oldalt üzemeltessenek. Hangolják a közvéleményt és lesápolják a helyi csibészeket. Ezek szerint mégis.
Az biztos, hogy ügyesen csinálják, mert lépten nyomon azt hallom úton-útfélen, hogy mekkora genyó a Szalai és végre valaki leírja, hogy milyen pofátlan a Vezér, elbaszák a Hotel árát, ha eladják és a nagy Fideszes kutyák építenek mindent Battán. Szóval a hangjuk messzire eljut. Pont ezért egy szemét banda, mert sokan elhiszik, hogy tényleg neki akarnak menni a Vezérnek. Rohadtul nincs nagy meló sehol az építőiparban, erre idehoznak tök idegen cégeket. 100% hogy valaki finanszírozza ezeket az “oknyomozásokat”. És építőiparos….
Szerintem ezt a politikai rést ki lehetne tölteni, csak most minden Tisza-Fidesz meccsre lesz hangolva. Batta hiába baloldali város, a Tiszára fognak szavazni, csak előtte befogják az orrúkat. Kérdés, hogy Vezér az új világban, hogy fogja megtalálni a számításait, hogy nem veszi elő senki a dolgait.
Igazán üstökösként tűntek fel és fognak kihúnyni. Nincs más témájuk, pedig rengeteg ügy van és lesz is. A következő hasonlóan nagy falat az ipari park és az ott előkészített telekügyletek kapcsán. Furcsa erről miért nincs információjuk, neked lehet igazad lehetséges csak zsaroló potenciálként használják az oldalt? De valaki arról is írt más irányba új oldallal próbálkoznak, közösséget befolyásolni. Outsourcingolták a negatív dolgokat. Most jön a néphülyítés, ugyanakkor elég furcsa pont azokkal szövetkeznek akiket szidtak előzőleg. Így lehet neked ebben teljesen igazad van. A vezéri bikacsökkel én nem foglalkozom, a kávépénz és az európás kabát pénztárcáktól, hogyan vezetett az út és mi lehetett az a gonosztett ami miatt magához emelte a helyi kósza nosztra. A battai Tiszából én a velőt hiányolom, nagyon statikusak és kis részt érnek el nem átütőek. A főtéren is nagyon kevesen voltak kíváncsiak Magyarra. Százhalombatta alapvetően baloldali értékrendű város volt, a Fideszt most már szidja mindenki ugyanakkor a Tisza nagyjából ugyanaz a merítés. Itt váltás csak baloldalról volt ezidáig, ami helyben eltűnt nem látni. Mondhatni egy térfél teljesen üresen maradt. A többin osztozik a többi egység. Az a kérdés ki lesz annyira leleményes, ezt felismerni és megmozgatni?
Lehet félreérthetően fogalmaztam. Nekem is volt pártkönyvem, abban az időben ez természetes volt akkoriban a tisztesség alap elvárás volt, illet példát mutatni. Azok az akkori fiatalok akik a párt és ifjúsági szervezetek égisze alatt elárulták a Kádár rendszert, majd rendszervátóknak kiáltották ki magukat és hatalmas vagyonokra tettek szert a köz meglopásával. Vagy olyan alakokat béreltek fel akik bármit megtettek nekik a legaljasabb módon a céljaik eléréséhez. Battán is jó pár ilyen alakot kitermelt a rendszerváltás. Pont olyanok mint Orbánék. Meg lehet nézni a város és az ország állapotát? Ki fogja megfizetni a luxus idősek otthonát? Melyik battai kisnyugdíjas? Akkor kiknek készül? Csak nem saját maguknak? A Sporthalom Kft. több milliárdos vesztesége után ki hiszi el, hogy az új sportcsarnok nem ugyanúgy veszteséges lesz? Miért kell ellopni és elherdálni a közvagyont? Nagyon sok becsületes ember dolgozik ezért a városért és országért, sajnos évtizedek óta némák.
Vérlázító ahogyan ez a kövér felcsúti cickány tönkreteszi az országot. A helyi talpnyalóival együtt. Frappáns kis összefoglaló Orbánról:
Csak a tények kedvéért kicsi békegalamb!
Önnek a politikai életútja olyan, mint egy érték nélküli szemfényvesztőé: volt KISZ-titkár, Liberális Internacionálé alelnök nyolc (!) éven át, a polgári értékek képviselője (tíz éve G. Fodor Gábor elismerte, hogy a “polgári Magyarország” egy politikai termék volt csupán), ugyanakkor még a 2010-es választás előtt is Kádár hangján kampányolt (teljes foglalkoztatottság, államosítás, ingyenes oktatás és egészségügy).
Aztán átcsapott nemzeti kereszténybe (már ez önmagában ellentmondás, hiszen a kereszténység és a nacionalizmus egymást kizáró fogalmak) és kinézett a jobb szélre is, amikor a kevertfajúsággal riogatta hallgatóságát. Megjegyzem, azóta is ott van! Régen “hazazavarta” a ruszkikat; nem akarta, hogy a Gazprom legvidámabb barakkja legyünk; akkor a szabadság még nyugatról érkezett. Most folyamatosan brüsszelezik, orosz érdekek szerint vétózik az EU-ban, orosz kémeknek ad vízumot, orosz propaganda megy az állami médiában. A Fideszesek huszonhétszer szavazták le az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatot.
Ön még régebben azt vallotta, hogy a hitoktatást semmiképp nem szabad beengedni az iskolákba. Ma pedig már a tantervben van a hittan és kimondva az a kormányzati cél, hogy minél nagyobb arányban kerüljenek egyházi kezekbe az oktatási intézmények.
A Fidesz a 2010-es választás előtt még azzal kampányolt, hogy megvédi a nyugdíjpénztárakat. Ehhez képest az év végén többszörös hazugsággal és a magyarokat megzsarolva vettek el ~3000 milliárd forintnyi vagyont az állampolgároktól (először úgy volt, hogy csak ideiglenesen veszik el; aztán arról is szó volt, hogy az elvett összeget kizárólag nyugdíjra fordíthatja a kormány; majd megígérték, hogy egyéni számlákon lesznek jóváírva az összegek - ebből azóta sem lett semmi; valamint azzal fenyegették és zsarolták meg az embereket, hogy aki nem adja oda a megtakarítását, az nem lesz jogosult állami nyugdíjra - ez is hazugság volt).
Önök még ellenzékben azt hangoztatták, hogy a sztrájk egy alkotmányos alapjog, kormányra kerülve aztán elvették a pedagógusoktól. A Fidesz ellenzékben még úgy vélte, hogy “a vasút az európai kultúrákban 200 éve a rend, a fegyelem, a megbízhatóság, a kiszámíthatóság példaképe” és “az a jó vasút, ami megy és szolgálja az embereket, az a jó vasút, aminek pontos a menetrendje, tiszta a kocsija, udvariasak a kalauzai” (Fónagy János); az akkori kormányt pedig vidékellenesnek titulálta a vonalbezárások miatt. Ehhez képest a kormányváltás után a Fidesz a bezárt vonalaknak csak a töredékét indította újra, az ötödik Orbán-kormány pedig további vonalakat zárt be, vagy ritkította a járatok sűrűségét. Az üzemben lévő vonalak és szerelvények műszaki állapota siralmas, állandóak a késések, meghibásodások.
Miniszterelnök úr! 1998-ban még ellenezte egy akkumulátor-feldolgozó megépítését, ma már azt szeretné, ha Magyarország akkumulátor-nagyhatalom lenne. Sorra létesülnek a munkavédelmi és környezetvédelmi szabályokra fittyet hányó külföldi tulajdonban lévő üzemek - a helyi lakosság bevonása, megkérdezése nélkül! És még sorolhatnám, hogy mi mindenben keserítette meg szeretett hazánkat!
Azért annyira nem kaphatta meg a pénzét a Hello100, mert ma is megjelent és ez eléggé friss a téma ahhoz, hogy az alkú megtörténhetett volna. Nem tudom miért jelentették be visszavonulót, de bennem akkor is az a képlet állt össze, hogy 19 most játsza az eszét, mert 1 hijján 20 elvitte előle a lóvét. 19 most szeretne megint odaférkőzni a húsos fazékhoz, hogy ne csak 1 hijján 20 kerese hülyére magát. Viszont minden szinten ki lettek oszta az igértek, pénzek, előnyök 19 meg küzd mind részeg malac a jégen. Hentes meg a haverjai szépen nyugodtan és zavartalanul folytattják a műsorukat, és minden megy tovább. Ők már jól laktak. A Tiszáról sok pletyka terjeng, de ott is felsorakoztak többen, akik ha nem is látványosan, de megnyalták a Misi talpát. El sem tudom képzelni, mit akarnak, amikor épp Magyar Péter ellenfelei garázdálkodnak a városban, ők meg a hülye Facebookozással vannak elfoglalva. Még csak meg se nyikkannak azzal kapcsoaltban a mi a városban történik. Lehet az a pletyka tényleg igaz, hogy a spoinok ott vannak és pontosan tudják, hogy kell majd ezt a kis csapatot felszalámízni, ahogy ezt megtették az összes korábbi párttal és szereplővel. Szerintem itt soha nem fog semmi változni, csak a szereplők lesznek kicserélve.
Csak ámulok és bámulok, látod van itt minden. Egy battai önkormányzati cég vezetője képvisel nyilatkozatával egy Orbánhoz és Lölőhöz köthető céget és megmagyarázza a megmagyarázhatatlant, nincs itt semmi látnivaló elvtársak. A város módszeres kifosztásával kapcsolatban, a céget összekeveri ugyan apró tévedése szinte mindegy, mert az összes cég oda való, mekivel együtt. A H100 lassan megszűnik, gondolom sikerült a színfalak mögött kialkudni az aprócska falatokat. Mindeközben a VÁROSUNK legjobban fizetett polihisztor utcaseprő favágó exhentese rendezvényeket szervez, egyre kevesebb városlakóval, már öt profillal lájkol mindenhová és álruhába öltöztetett szabadnapos polgárőröket fotóznak tömegnek. Bizonygatva itt mennyire szép és milyen jó minden, de legfőképpen mennyire tisztessége, legendásan úgy. Már ha a régi Kisz MSZMP egy részét vesszük mennyire böcsületes mindenki. Valami elcsúszhatott ugyan a luxusutazások, autók ingatlanok és porok tekintetében, de ez legyen a legnagyobb bánat. Ennyi elsajátított és kidobott közpénz után. Az észke veteránjai pedig a fideszes nagyasszonyt tologatják mindenhol. A börtön megúszásának ára? Nem mondom, kérdezem. Ugyanakkor egy Tiszás Sárkányveteményfog sem látszik, nagyjából a régiek bele és átmentették a hatalmukat. Meleg nyár lesz és annál forróbb ősz. A régi új elvtársak ami nincs lebetonozva azt viszik, maguknak, egymásnak nagy kérdés hogyan lesz ebből újra ország, város?
Csepp a tengerben sajnos Gesztit idézve. Mondtak róla cifrábbakat is a vonzódásai kapcsán főleg ha gyerekekről van szó. Illik ebbe a mocskos narancssárga kurzusba. Ugyanakkor jogos ez is városi pénz miért hagyták veszni? Mint annyi mindent? Tudod mi érdekelne? Egy ismerősöm mondta nem mennek a beruházások. Az idősek otthona és a csarnok építés kapcsán megtúrták a földet de megállt minden. Tíz milliárdos nagyságrend és nem történik semmi? Csak papíron? Itt is? Pár ember úgy tűnik nagyon jól él a látszat beruházásokból és közpénz lenyúlásokból. Nem kicsit nagyon.
Azt most kaptam emailben. Nem nagy tétel, de a polgi úgy osztogatja és herdálja a közpénzt, mintha a sajátja lenne. Ilyen is csak egy banánköztársaságban lehet. Holnap bemegyek a hivatalba kérek négy milliót lecserélem a tetőt, a többit meg isten fizesse meg.
"Százhalombatta: mégsem kéri számon a milliós támogatást az önkormányzat a plébániától
Az önkormányzattól kapott 3 millió forint 80 százalékának célzott elköltéséről nem tudott számot adni a plébánia.
A százhalombattai önkormányzat Illéssy Mátyás plébános kérelmére a hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a parókiának tavaly januárban. Kétmilliót a villany– és fűtési rendszer felújítására, egymilliót pedig a Szent László templom búcsújára és egy templomi zenei rendezvényre szánt a városvezetés. Az elszámolási határidő lejárt, az elvégzett munkálatokat és a programszervezést azonban azóta sem tudta számlákkal igazolni a plébánia.
A plébánia által benyújtott számlák jó részén már első blikkre látszott, hogy nem lehet őket elszámolni – írta a 24.hu. Volt olyan, amelyről nem volt megállapítható, milyen munkálatokról szól, volt, amelyikhez nem csatoltak szerződést vagy teljesítésigazolást, és volt olyan is, amely egyáltalán nem felelt meg a támogatási szerződés felhasználási jogcímeinek. Időközben a hiánypótlás határideje is lejárt, de nem tudott újabb papírokat felmutatni a plébános.
Nagy Balázs János alpolgármester szerint nemcsak jogos elvárás, hanem törvényi kötelezettség is, hogy az önkormányzattól érkező pénzt minden intézmény arra költse, amire kapja.
A polgármester, Vezér Mihály mégis azt kérte a testülettől, hogy méltányossági alapon tekintsen el a kérdéses 2,41 millió forint visszafizettetésétől, tekintettel az egyház anyagi helyzetére és a tavaszi, nyári viharkárok okozta vis-major helyzetből adódó felújítási költségekre. Az előterjesztést a bizottság egyhangúlag támogatta, bár Mánya Zsolt ellenzéki képviselő később furcsa döntésnek nevezte a támogatás ügyének „elsikálását”.
Fontos momentuma az eseményeknek, hogy Illéssy plébánost tavaly a székesfehérvári megyés püspök határozatlan időre betegszabadságra küldte. Utódja, Bódai József pedig arra kérte a városvezetést, hogy módosítsák a szerződési feltételeket, és számolják el a tavaly tavaszi és nyári viharok után elvégzett tetőjavításokat."
Szerinted? Hallottam, a zacsinyalóitól. Viccet félre téve pumpa is lesz vagy van állítólag. A pirula már nem hozza a kellő nyomást. Cszt cszt cszt cszt és áll neki, mint a cövek. Csak leereszteni nehéz, azt mondják. Túl ne fújja, mert akkor kidurranhat a feje és lesz nagy riadalom a mindent olvasó hivatalban. Lányok gyertek baj van, a főnök tényleg elvesztette a fejét.
A fazon hagyományos értelemben rettenetes turzás ás túlzás. Senkinek nem lesz semmilyen veszte a közszereplők kötelesek többet tűrni, persze van egy etikus határ. Nincs precedens és nem is lesz aki, abba áll bele az csak pénzt dob ki az ablakon. A nyilvánosság kizárása teremti pont az ilyen tematikus gyökkettős közbeszédet, de polcolok mert hasogat.
NB szűk körben is tesz kijelentéseket ami dehonesztáló a polgármesterre. Nem hiszem, hogy valaki NB facebook profilját nézegetné percenkét hajnaltól és pont nyolc órakor gyorsan felrakná a H100 tartalmát ezzel akarná kényelmetlen helyzetbe hozni. Vagy kitalálná mikor posztol majd. Aki a remény bajnoka hírtükrös képet szerkesztette az szerkeszti a BEK, H100 oldalakat. Nem nehéz kitalálni ki ő. :) Mindenre kapható, tudni kell nemet mondani, ő nem tud és ez lesz a veszte. NB valószínűséggel azokat marja, maratja akiről tudja nem szeretik vagy akik miatt érdeksérelem érte és jó nagy adag irigység dominálja ami alap jellemvonása, a többiek kaptak ő nem. Ezt is hangoztatta több helyen. Az írnokáról tudok rengeteg konkrét dolgot mondani ami miatt továbbá is beazonosítható ezeket nem teregetném mert nincs értelme. Egy végrehajtó akit megbíztak, nem ő itt a lényeg. Miért tolja másra a felelősséget NB mert gyáva és fél a retorzióktól ez is alap jellemvonása. Azért na, van egy pont. Felbérelni mocskolni megfúrni kitúrni fröcsögni vagy talpat nyalni. Ez a politikai eszköztára és ennyi. Igazi proli plebsz melós hiába is akar másnak tűnni. A Tisza szerintem egyetlen egyéni jelöltet nem állított még ki két ember látszik Magyar és Romolusz, meg rengeteg politikai közhely. :) A Fidesz rosszul áll országosan, de lehet nevető harmadik is, az embereknek elege van a gyűlöletkeltésből. Amit én tapasztalok az átlagembereknek egyre kevesebb a jövedelme és teli torokból szidják a Fideszt. A régi Battaiak egy része ugyan elégedetlen és ki van bizonyos dolgoktól, összekapcsolja ezt a jelenlegi vezetéssel, de csak nagyon óvatosan. Hiszen nincs arc aki nyilvánosságra állna és aki nyilvánosan bírálna. :) A nagy átlag boldog és azt mondja, Százhalombatta kiemelten jó hely és fejlődik. Lehet erről is idézve NB két kedvenc szavát polemizálni proaktív módon amit a néptánc mesterétől tanult. Üres korsóba hiába öntesz vizet. Miért olvas mindenki mindent és miért vesz mindent készpénznek, ez is legyen máskor és máshol téma. Általános megállapításaim végére értem és rettentően sajog a lábam. Front lesz?
Végre egy normális fórumozó fazon Százhalombattán!
Mostanában olvastam egy szakdolgozatot. Lényege, hogy a közösségi médiában csak azt gondolják: arctalanok maradnak a nicknevek mögött.
A beírásokat elemezve, ugyanazok a szófordultok, sémák jelennek meg. Az emberek nem tudnak kibújni a saját bőrükből. Végső soron ez akár a vesztüket is jelentheti.
Köszi a válaszodat. Mi zárja ki annak a lehetőségét, hogy aki a hell100-zal szórakozik, az pont a N.B-re akarja terelni gyanút? Vagy felesleges túl kombinálni és sokkal egyszerűbb a dolog? Miért van, hogy Sz.P-t és Sz. A-t egyáltalán nem nevezi meg? Miért van rákkattanva a könyvelőirodásra, de az örző védő cégre nem? Ádám Erika, Szalai,Lukács, Vezér, Török, Hírtükör, Halom Tv,Sporthalom, Sinka van mindig a napirenden, -egészíts ki ha tévedek-mással nem foglalkozott eddig. Ezekben így, ebben a formában nincsen semmi közös. Az alkotmány szerint teljesen igazad van, de mi van akkor, ha jövőre nyer a Tisza és elkezdik felszámolni majd a helyi kiskirályokat? Valaki meg előremenekül, mert nagyon jól ismeri a dörgést. Tudja kinek mi a sara és tudja, hol lehet hasznot remélni. Miből gondolod, hogy a Hírtükör és az alapítvány közt van bármilyen összefüggés?
Abban megerősítettél, hogy valaki nagyon meg van sértődve és a pénzről lehet szó. Ezt írtam korábban is. Bár nem gondoltam volna, hogy a Balázs ennyire merész, hogy saját homokozót építetet, ami össze lett neki rombolva. Érdeklődve nézem a fórumot, a battai oldalakat is, lehet, hogy nyílt sisakkal nem indult el senki, pedig ott volt a lehetőség, viszont abban azért egyezzünk meg, hogy ember legyen az, aki beszáll ebbe a történetbe. Itt battán a fasz se tudja sokszor, ki kivel van.
Egy biztos, egy ismerős felesége a hivatalban dolgozik és a reggeli rutin, hogy 8-10 közt mindennki megnézi, ma mit írt a hello100.
A lényeg egyszerű NBal. eljátssza ha kell földi hajol és lábat puszilgat, égre földre bizonygatva a hűségét, de döfködi a király hátába és embereibe a kést. Az ok? Politikában hatalom vagy pénz. Úgy teszi mindezt, száz százalék valószínűsíthető a király finanszírozza azt, aki NB kérésére Vezért mocskolja és a saját (NB) FB oldalát is szerkeszti és még csak nem is tud róla. :) Nem nehéz kideríteni ezek után egy-két ember jöhet szóba, NB közvetlen környezete és vagy munkatársa. Aki szabadúszó és ráér. Miért így? Miért nem nyíltan? Miért nem indult el ellene? Miért adta el a pártját önmagát környezetét mindenkit és mindenét. Jellemtelenség félelem és vagy lekötelezettség. Attól hogy valaki a politikába kerül még legbelül ugyanaz marad aki volt. Ócska és olcsó János. Lehet a polgármester rájött NB saját homokozót épített (akart) a háttérben és összerombolta. A bosszúvágy és harag a legrosszabb tanácsadó, ha nekem van igazam akkor ez az ember pont a saját politikai sírját ássa. Nem mintha maradandót alkotott volna valaha is a város életében. Nekem sem fog hiányozni. Igazad van szót sem érdemel többé. A többi ügyről mi a véleményem? :) Az emberek legitimen megválasztottak egy vezetőt, nem indult vele szemben senki más. Húszezer emberből egy sem. Nyílt sisakkal nem vette fel senki a kesztyűt. Ez a felhatalmazás pedig öt évig tart. Legitim módon ez a demokrácia szabályrendszere. A következő választás négy év múlva lesz. Majd akik megválasztották akkor megint számon kérhetik. Addig minden más szarfűrészelés. Mivel az egész ország gazdaságilag és politikailag úgy van berendezkedve, ha a politikus nyilvánosan nem öl embert vagy nem erőszakol kecskét nagyjából a választási felhatalmazásával ameddig ez tart azt csinál amit akar. Az ellenzéknek pedig joga van arccal az anomáliákra nyíltan felhívni a figyelmet, ez a demokrácia másik játékszabálya. Ehhez nem kell a testületben lenniük. Csak ki kell állniuk a nyilvánosságra, ami az egyik lehető leghitelesebb dolog. Én nyíltan semmi ilyet nem látok, csak alattomos és névtelen fröcsögést. Nem gondolom azt egy gyorsétterem, egy új sportcsarnok, egy új út vagy egy idősek otthona bárkinek is ártana. Ha valaki sokkalja akkor tíz helyen tehet ezzel kapcsolatban bejelentést.
Álljon itt végül két idézet, egy híres indiai jogásztól.
Az erőszak gyökerei: Jólét, munka nélkül, Öröm, lelkiismeret nélkül, Tudás, jellem nélkül, Kereskedelem, erkölcs nélkül, Tudomány, emberség nélkül, Imádat, áldozat nélkül, Politika, elvek nélkül.
A demokrácia akkor marad fönn, ha az emberekben erős a függetlenségük, önbecsülésük és egységük érzése, és ha ragaszkodnak hozzá, hogy csak jó és igaz embereket válasszanak képviselőjüknek.
Délelőtt olvastam a bejegyzésed. Azóta is azon gondolkodom, hogy elég logikusan kijön a következtetésed, csak aki nincs benne a dolgokban, annak teljesen értelmetlen. Mi a célja/céljuk és meddig akarják csinálni, vagy ez csak egy színjáték, ami egy alkú része és ha elérték amit akartak, akkor szépen elcsendesednek. Tényleg a stílus, a külalak, a piktogrammok használata, a nyelvezete olyan, mintha ugyanaz az ember lenne szövegezés mögött. De N.B. nekem nagyon úgy tűnik, hogy Vezér Misi nagyon hűséges és megbízható alpolgármestere. Szerintem csupán, de elfogadom, ha ezt te másként látod.Őszintén megmondva, tök logikus az érvelésed, jól lefigyelted a témát. Gratulálok!
Ami érdekes nekem, hogy neked miért ennyire fontos a személye a hello100B-nak? Miért gerinctelen az arctalansága, amikor itt is mindenki, ahogy te is arctalanul beszélget. Sokkal fontosabb lenne, hogy amiket nyílvánosságra hoz, azzal mi a heylezt? Te mit tekintesz mocskolódásnak és egyébként, ha téged nem is érint, mi vele a problémád? Ne kekeckedésnek vedd ezeket a kérdéseket, és ha zavar, akkor tekints el a megválaszolásától, nem piszkálódásként írtam, csak eszembe jutottak.
Van, egy sajnálatos lábbaleset vasalás és gipszelés okán. Mire kiszedik a csavarokat ősz lesz megint, azt néztem még a Remény Bajnoka Alapítványt vagy a Hírtükröt is ugyanaz az személy csinálja aki aki a két említett oldalt BEK, H100. Nagyon ráér vagy jól megfizetik.