Ennél ez bonyolultabb, a pénzbírság sajnos ilyenkor biztos, amíg az eljárás megy egy kapavágást sem lehet tenni. Ez megint plusz költség, ha új eljárás szereplők, érvénytelenítés az teljesen átszab mindent, ha valaki feljelentést tett az ügyben átnézhetnek minden engedélyt, dolgot bármit. Ez gondolom csak a jéghegy csúcsa, ez zsebbe nyúlós lesz. Választás előtt senki nem fog ilyet kockáztatni elsimítás céljából, ez mindenképpen az a bizonyos nagy betűs sz betűs roller. Nem tudom én sem mindig ki kicsoda, de hetente történnek gyanúsítások, majd újabbak és újabbak a ki kivel van játékban, inkább vagdalkozva és vaktában. Nincsenek oldalak mert mindegyik hallgatólagosan érintett, ugyanakkor vannak akiknek nagyon sok minden nem tetszik és ennek vannak kiszervezett kivetülései ahogy látod vannak következmények is, a közpénzszivattyú elakadt sokadszorra és nyilvánosságra is kerül. Ez minden csak nem politika fölény ez amatőrizmus jó nagy adag kapkodással és kapzsisággal, pakoló üzemmódban. Amit én látok még komolyabb ellenzéki arcok még nem szálltak bele a verklibe, gondolom okosan taktikusan megvárják az áprilist, ami után felpezsdülhet vagy végleg megszűnhet minden fennhang. A városvezetés állandóan magyarázkodik kapkodva vagdalkozik és rúgkapál pedig komolyabbat még senki nem rúgott beléjük, szerintem csak taktikusan vagy sem ez majd kiderül kipuhatolták a gyengeségeiket, gyenge pontjaikat, úgy érzem ez még csak óvatos előjáték, lesz itt még had el had. Furcsa érzésem van, nekem régóta olyan az egész, mintha a kígyó játszana az egérrel, de még igazán nem jött meg az étvágya, meglátjuk ahogyan a vak mondotta. Az emberek a hatalmi játszmákból soha nem érzékelnek semmit, dönteni sem ők döntenek, egyelőre ez az állapot szerintem valakiknek kényelmes vagy másoknak éppen nyűgös, hiszen szinte minden nap magyarázkodnak és külön komoly apparátus van a közbeszéd és a mundér tematikus védelmére, de mondom még el sem kezdődött a háború.
Köszi a választ! így màr azt hiszem értem! Szerintem nem megunta valaki a kitalicskázást, hanem szeretné ő tolni a talicskát. Folyamatosan burkoltan üzengetnek egymásnak, mert marha jól ismerik egymást.
Szerintem majd lesz egy vizsgálatnak látszó valami, ami majd leírja, hogy nincs itt kérem semmi látnivaló. Aki meg a port veri, az meg addig veri, ameddig az emberek nem unják
meg egy életre azt, hogy a városukban soha semminek nincs semmilyen következménye!
Szerintem iróniából írta. Súlyosan megsértették a közbeszerzést, amiről itt már hónapokkal ezelőtt írtak páran. De ebből a felállásból az látszik, hogy szándékosan van túlárazva és így megbontva. Évtizedek óta ez megy, az okok ismertek saját vagyongyarapodási céllal. Ha korrekt módon fog lezajlani, akkor új közbeszerzés új kivitelezői kör és tisztességes árazás, elmaradt zsebpénzek, aki pedig ezzel kapcsolatba került helyben az búcsúzzon el az állásától vagy politikai képviselői mivoltától, ha több hasonló helyen is történt az felveti a bűncselekmény gyanúját ami ha van rendőrségi feljelentés eljárást vonhat maga után, a kormányhivatal is vizsgálódhat és egy tucatnyi szerv. Ki lesz az a bátor? Már ez is feljelentés alapján mehetett!? Valaki megunta a város pénzének nagyüzemi kitalicskázását?!
Ezt valaki lefordítja nekem valami közérthető formàra? Nem nem fogom fel, mi van odaírva, csak azt nem èrtem ebben mi a nagy dolog, meg mi ez a Hello100 megint blöfföl! Eddig egész jól blöffölt!
A blöffös helloszázhalomos alkotott egyet...Hallott megint valamit a munkahelyén, aztán irogatja a baromságait mindenféle ügyről, holott nincs semmilyen ügy! Neki a hivatalban ezt pontosan kellene tudnia, mindenki látta ezt a baromságot jóval korábban. Közelednek a választások, csak nem az önkormányzati!
Gyerekeknek ehhez sok köze nincs, azok soha nem jogosultak szavazásra. 2022-ben Batta nélkül volt 87.000, most azt vissza rakták, de Diósd, Pusztazámor, Sóskút, és Törökbálint átkerült Budaörshöz. Így jön ki, a szám: ami fontos három település, de inkább kettő dönt, Százhalombattán igen is nagyon fontos, hogy mind elmenjünk választani, mert úgy alakították ki a körzethatárt Érddel és Tárnokkal, hogy az a Fidesznek kedvezzen, ezt nem szabad hagyni, mert Batta megint a semmi közepe lesz országgyűlési képviselet nélkül.
Amúgy Érd lakossága 72 ezer körüli, Tárnok 10 ezer, Batta 18 ezer (forrás:wikipédia), az összesen 100 ezer, ebből sok a gyerek, úgyhogy reális a 80 ezer!
A kormány egy éjszaka alatt vissza rakta Százhalombattát, Érd, Tárnok mellé a régi választók kerülethez. Szóval fontos ki a választókerület parlamenti képviselője. Ráadásul mindkettő normális és tisztességes, remélhetőleg Százhalombattára is lesz programjuk. Jelencsik Józsefet személyesen ismerem korrekt és tisztességes ember, ráférne az új seprű a választókerületre és kitakarítaná a több évtizedes mocskot.
Nagy kár, hogy távoztatok a sok fenyegetőzés és trollkodás miatt, reménykedem a visszatérésetekben. A Tisza párt jelöltjei beindultak és az előválasztás is elindult, itt tudtok előválasztani előregisztrálni!
Nagy József Attila és Jelencsik József is jó jelöltek!
Nagy József Attila:
Két gyermek édesapja, tűzvédelmi szakértő és egyéni vállalkozó. Családjával Tárnokon él. Szerinte nincs annál felemelőbb érzés, mint a másikban meglátni az emberi értékeket, hiszen ezen értékek összességéből válhat hazánk egy jobb, emberségesebb és működő Magyarországgá.
Közel 15 éves tűzoltói hivatása során Józsefnek volt lehetősége megtanulni, hogy mit jelent csapatmunkát végezve, az emberek megsegítése érdekében dolgozni. Munkája során vezetőként többször is képviselte kollégáit. Ugyanezen működési elveket, meggyőződése szerint át tudja ültetni a politikába is és az itt élők mindennapi problémáit meghallgatva tudja képviselni az érdekeiket a közös cél elérése érdekében.
A választókerület közös céljának tekinti, hogy a lakosság nagyszámú, gyors növekedését az infrastrukturális fejlesztések is kövessék. József szerint ide tartozik az is, hogy felülvizsgálatra kerüljön az olyan új gyárak, feldolgozó üzemek létesítése, amelyek az itt élők számára károsak lehetnek, például az akkumulátorgyárak, hulladékégetők. Szükségesnek tartja továbbá a helyben elvégezhető egészségügyi ellátások körének bővítése is. Képviselőjelölt-jelöltként ehhez a munkához kér bizalmat
Jelencsik József:
Két gyermek édesapja, közgazdász, gazdasági adminisztrációs vezető.
József Érden él családjával, mindennapjai ezer szállal kötődnek a városhoz és a választókörzethez. Nemzetközi gazdálkodás és európai uniós specializáción végzett, angolul, franciául beszél. Pályáját az agrár-közigazgatásban kezdte, majd szakértőként dolgozott az Országgyűlésben és az Európai Parlamentben.
Úgy látja, ma a korrupció, a propagandagépezet és az összeomló közszolgáltatások miatt távolodunk az európai Magyarországtól. Meggyőződése ez még visszafordítható: tiszta közéletre, igazságos adó- és nyugdíjrendszerre, oktatásra és egészségügyre épülő, működő Magyarországra van szükség.
Érden önkéntesként speciális nevelési igényű gyermekeket segítő szervezet munkájában vesz részt, tagja a város Szociális és Egészségügyi Bizottságának is.
Az érdi szakrendelő brutális várólistái, a betöltetlen háziorvosi praxisok és a kórház hiánya mindennapi biztonsági kockázatot jelentenek a választókerületben. Kiemelt ügy számára a környezet védelme, valamint Érd és környéke elavult vízhálózatának és infrastruktúrájának korszerűsítése. Ehhez a felelős, átlátható munkához kér bizalmat képviselőjelölt-jelöltként.
Sziasztok! Facebookon már egy újabb mindenkit érintő igen kényes és érdekes ügy merült fel, itt is megosztom. Ha ez igaz, akkor itt óriási a baj és több várost is érintő botrány lesz, ami az EU környezetvédelmi szabályrendszerét azonnal mozgosíthatja. Itt lenne az ideje ha a civilek végre a sarkukra állnának, mert úgy tűnik a városvezetőket és a MOL vezetőit nem érdekli a téma. Pedig ők is ezt a levegőt benne lévő mérgeket szívják. Az érintett városok Százhalombatta, Érd, Ercsi, Tárnok. Azonnali független hosszú távú levegő vizsgálat szükséges! Állítsák vissza a mellőzött levegő monitoring rendszert. Legyen ingyenes lakossági szűrővizsgálat és egészségügyi szűrés a hosszú távú kitettség hatásainak azonnali kutatására, Tiszta Levegőt Százhalombattán, azonnali intézkedést most!
"Benzol – a láthatatlan gyilkos a Százhalombattai levegőben
A benzol egy színtelen, jellegzetes szagú, rendkívül illékony és mérgező szénhidrogén, amely az olajfinomítás és a vegyipar egyik alapanyaga. Magyarországon, különösen a MOL Dunai Finomítója és más ipari létesítmények közelében, a benzol-levegőszennyezés nem elméleti probléma, hanem valós, mérhető jelenség. A rendszeres szivárgások, gázkibocsátások és karbantartási hibák miatt a levegőben időszakosan megemelkedik a benzol koncentrációja – olykor a határértékeket megközelítve vagy meghaladva.
A benzol már kis mennyiségben is mérgező, és a szervezetbe jutva gyorsan felszívódik a tüdőn, a bőrön és az emésztőrendszeren keresztül. Rövid távú expozíció esetén szédülés, fejfájás, hányinger, gyengeség, valamint vérnyomás-emelkedés is jelentkezhet, mivel a benzol befolyásolja az érrendszer és az idegrendszer működését. Magasabb koncentráció esetén álmosság, zavartság, légzési nehézség, sőt akár eszméletvesztés is előfordulhat.
A hosszú távú, alacsony szintű benzolterhelés azonban még veszélyesebb, mert alattomosan, évek alatt fejti ki hatását. A benzol a csontvelőt támadja meg, és roncsolja a vérképzést, ami vérszegénységhez, fertőzéshajlamhoz, vérzékenységhez és tartós fáradékonysághoz vezet. A sejtek genetikai károsodása miatt a leukémia (különösen az akut mieloid leukémia) kockázata jelentősen megnő azoknál, akik huzamosabb ideig benzolnak vannak kitéve.
A benzol hormonális és idegrendszeri zavarokat is okoz: nőknél menstruációs cikluszavarok, korai menopauza és termékenységi problémák jelentkezhetnek, férfiaknál pedig a spermiumszám és -minőség romlik. A benzol hatására gyakori a magas vérnyomás, az ingerlékenység, az alvászavar és a memóriazavar is, mivel a toxin a központi idegrendszert is károsítja.
Különösen veszélyeztetettek a gyermekek, akiknek szervezete érzékenyebb és gyorsabban reagál a mérgező anyagokra. Náluk a benzol hatására fejlődési és hormonális zavarok, figyelemzavar, valamint az immunrendszer gyengülése is előfordulhat. Egyes nemzetközi kutatások szerint a benzolnak kitett területeken a gyerekeknél magasabb a vérképzőszervi betegségek és a leukémia előfordulása, mint a nem szennyezett régiókban.
A MOL finomítói környezetében élők közül sokan panaszkodnak visszatérő fejfájásra, megemelkedett vérnyomásértékekre, szokatlan fáradékonyságra és a levegőben érezhető oldószerszagra. Bár a hivatalos mérések gyakran a határérték alatti koncentrációkat mutatnak, a folyamatos, ismétlődő kis dózisú benzol-expozíció is hosszú távon súlyos következményekkel járhat.
A probléma megoldásának kulcsa a megelőzés, a felelős karbantartás és az átláthatóság. A szivárgások gyors bejelentése, a benzoltartalmú rendszerek korszerűsítése és a lakosság valós idejű tájékoztatása elengedhetetlen. A benzol nem látható és nem mindig érezhető – de ott van a levegőben, és lassan, csendben mérgezi azokat, akik nap mint nap belélegzik."
Megint merre van, csak nem kipiheni a jutalmát és a beruházásokat? Amikor baj van, hol kószál, csak nem? Ez mennyire szánalmas már? A szomszéd város polgármestere Csőzik Laci többet törődik a várossal, ez azért tényleg nagyon elgondolkodtató, annak tükrében főleg, hogy egy jelölt volt csak. VM magasról tesz Százhalombattára, a fontos ügyekre csak egyvalami motiválja pénz, pénz, pénz, pénz, pénzecske? Kicsi is sárga is, de a miénk még egy darabig, remélhetőleg az országos áradás itt is változást hozhat.
Ezt nem láttam, ettől függetlenül a többi tájékoztatás semmilyen volt, mert egyszerűen nem volt. Lehet ezen orrot túrni meg prüszkölni, ettől még az marad aki. A Tisza végleg felmosta a padlót a Hatvanpusztai Nagygrofóval.
337. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Megmondták a tévében, hogy nem történt semmilyen robbanás. Nem kő nyavajogni! Rendesen tájékoztatott mindenkit a városvezetés. A Polgármester úr és Szalai úr is. Nincsen itt hiba. Azon meglepődtem, könnyek szökkentek a szemembe, ahogy Szalai úr miket írt a facebukon ezekról a dolgokról. Le is fotografáltam, és ide biggysztem neked.
Nagy megtiszteltetés ért, mert felhívott Lázár János és Orbán Viktor úr, hogy holnap menjek Békemenetbe velük. majdnem elsírtam magam, hogy tudják a telefonszámom. Próbáltam megköszönni a meghívást,de nem válaszoltak. Valószinű, hogy elmegyek velük felvonúni. Nem viszek transzparenciját, mert szerintem aszt is adnak.
Érdekes és sajátos meglátás de nem mindenben osztom. Romániában robbantásra készülő oroszok által megbízott ukránokat fogtak ami azért eléggé ad abszurdum fordítóval el tudjátok olvasni.
Mire vagy kíváncsi? Elszállt egy üzem, nem kicsit hanem nagyon. Miért, ezt kérdezd meg a NER elittől akik a MOL-ba beették magukat és széthordják a MOL-t. Kérdezd meg Eperjes Krisztiánt aki a fő karbantartó cég vezetőjét, aki meg fogsz lepődni egy híres NER-es filmszínész kisfia, aki annyit ért az egészhez mint egy balerina. Vagy kérdezd meg a fő kivitelezőket Világi Oszkárt és Mészáros Lőrincet miért végeznek gyalázatosan ócska kivitelezői munkát, szlovák vagy borsodi funkcionális analfabétákkal. Az egyetlen szerencse a FER gyorsasága és a MOL-osok szaktudása, ami miatt ma nem arról szólnak a hírek, hogy hány halott van és mi lángol még. A másik kérdésedet meg hagyjuk a polgármester éppen aludt, esetleg a megérdemelt jutalmából egy másik kontinensen áztatta a golyóit, majd durmolt egy jót. Reggel merték csak felébreszteni és utána is a hazudozás megy szokás szerint. Annyit sikerült kierőlködniük magukból szerencsére a szél Ercsi és Martonvásár felé vitte a füstöt. Ha esetleg nem így van akkor meg meg majd mindenki kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét. Hát ilyen emberekre bíztátok ti az országot és a várost, és igen most jön a bezzeg, bezzeg dr. Benedek! Kimondottan nem szeretem Szalait, de ebben most egyedül ő volt korrekt gyors és tárgyilagos és ezt el kell ismerni. Itt ismételten rengetegen hibáztak és ezt fel kellene ismerni, mielőtt még nagyobb baj lesz! Amúgy még mindig dolgoznak az ügy elhárításán, folyamatosan.
Tuttok valami konkrétot mi történhetett és mi történik? Egyedül Szalai Attila írt ki normális tájékoztatást tegnap. A pógármester annyit tudott kierőlködni magából örüljünk neki mert Ercsi és Martonvásár felé viszi a szél a fojtogató füstöt. Miközben a fél lakótelep az utcán rettegett mi lesz, mert nappali fény boritott a lángok miatt mindent. Ez tényleg ilyen vén hülye lett, hogyan lehet ilyen emberre bízni a várost? Reggel kezdi el tájékoztatni az esti katasztrófáról a lakosokat. Valaki valami itt esetleg?
Ismételten nem értünk egyet, túl bonyolítják és túl gondoljátok. Olyan ember szerkeszti aki vagy megbukott a politikában, 2019 utántól kikerült a testületből, vagy elbocsátották az önkormányzattól sértett és így torolja meg az érdeksérelmeit, tudja mit hol keressen és tudja milyen futó projektek vannak, vagy olyan jelenleg is ott dolgozó vagy politizáló illető akinek ezzel a tematizmussal jövőbeli célja egy magasabb politikai cél státusz elérése. Ezt utcáról nem fogja senki így megcsinálni, pontosan tudja milyen projektek következnek és mit hol keressen, milyen azonnali változások vannak, naprakész mert benne volt vagy benne van. Szerintem az egész jelentőségét amúgy túlértékelitek, a Fidesz országosan meg fog bukni és ez minden politikai szintre kihat, ez itt ebben a régióban is vátozásokat generál, azok az öreg mamelukok pedig akik görcsösen kapaszkodnak egy széteső országos, helyi hatalomba már rég árvácskát növesztenek a sírjukon, amikor mi azon polemizálunk mennyire amorf és igazságtalan az új rendszer. A politikai elmúlás az idő múlásával természetes folyamat és megállíthatatlan elodázhatatlan.
Amit én látok teljes a zűrzavar és káosz a városi PR és marketing osztályon ha egyáltalán van ilyen. Lehet tévedek a Vezér ifjú de rutintalan részben momentumos politikai csapata akikbe lehet belerúgnak és akit lehet meggyanúsítanak mindig más az álláspont azt nem tudom megmondani ettől milyen pozitív eredményeket várnak. Szerintem inkább tapogató és informális jellegűek ezek a próbálkozások de ezzel több kárt is okozhatnak okoznak magukra húztak politikusokat és egy hirtelen haragú illegalitásba vonult alvó ugyanakkor sötét lelkű de bármire képes alakot elvtit is visszalökhetnek a politikába. Ha arra gondolnak akit én emberileg inkább nem jellemeznék ha Eth.K (sic!) a harcossága és a taktikai képességei elvitathatlatnok már egyszer bizonyította képes egy rendszert akár csak viccből és nettó szórakozásból összedönteni. Ez a képessége vitathatatlan minden más emberi normájára azonban hiányzik antiszociális anarchoszindikalista barom de a legjobb láncos kutya kivétel ha éppen nem eltépi a láncát és mindenhova odapiszkít. Ha ezek nekiállnak tényleg a sértettség elvén egymással szövetkezni és újrarendeződni amit én mondjuk kétlek de az fog igazán erőteljes fejfájást okozni. Ugyanakkor Vezérék jó nagyot rúgtak bele és a fogai sem harapnak már szerintem azt gondolom kétszer meggondolná belevágjon újra ilyesmibe én azt hallom sokszor már várospolitikailag sem nagyon van képben azt nem tudom a sebeit mennyire nyalogatja még. Azt szokták mondani politikában azonban soha nincs soha és az ellenség ellensége az tulajdonképpen barát. Ha ehhez még rúgnak kettőt ÁErikán és hozzá hasonló pár régi sértett alakon az teljesen új helyzetet teremthet a politikában. Az is lehet hogy a BET oldal nem a városi ifjaké és pont egy szunnyadó egyelőre még háttérszerveződés vagy régi politikai erő próbál úgy újra rendeződni több fronton káoszt teremt. NB szerintem nem akar kuplerájt cukiskodni fesseskedni szeret és inkább hárítani fog azonnali politikai megállapodásra törekszik szereti a békét mert neki azért jelentősen csurranov cseppenov ez a rendszer nyugodt megélhetéssel. Inkább a teátrális fellángolás és a hang nagy hamarosan megnyugszanak a kedélyek és alkuk születnek egy kis Vezéri kenőcs és újra olajozott a verkli. A Hello Százhalom politikai indíttatású hatalom orientált társaság minden hírüket szakmailag alátámasztják és a céljuk a jelenlegi rendszer tudatos amortizációja be vannak csatornázva az önkormányzatba van politikai hátterük és országos kapcsolatrendszerük van ez tiszta szerintem csapatban dolgoznak. Ráadásul katonai tervezett tematikával és arcéllel mennek rutinosan és folyamatosan hatásszüneteket tartva szerintem ez nem egy emberes buli hanem olyan formáció amely komoly rutinnal vagy régi politikai metodikával teletűzdelt. Egy biztos valakik tudatosan ássák alá a jelenlegi hatalom tekintélyét és ebben szerintem módfelett sikeresek. Ha az első verzióban hiszünk és erre még az önkormányzati csapat bénázása indirekt módon rátesz két lapáttal és akaratlanul összekovácsol sértett embereket az újabb döfés a hatalmon lévők számára. A tévedések jogát ugyanakkor minden szereplővel kapcsolatosan fenntartom. Nagyjából ugyanazt gondoljuk és írtuk csak más szavakkal a zavart én is ugyanúgy érzékelem.
Szerintem félreértitek a helyzetet, nem erről a fórumról van szó. Ezt szerintem kérdés nélkül törlik, ha nagyon nem tetsző dolgok jelennek meg! A gondozóház és csarnok beruházás dolgait a hello100 kicsit túlhabosította. Hogy miért, kinek az érdekeit sérti az ügy, csak találgatás kérdése. Foglalkozott vele 2 nagyobb elérésű országos lap is. A Bet nevű oldal többször visszaugatott a témában, amiből a hello100 mémet csinált vagy gúnyt űzött. A hello100-ra ezer tipp érkezett, hogy kinek az érdekében dolgozik. A Bet meg gyanúsan az önkorihoz köthető, amit a hello100 tényként állít. A Bet leírt 3 nevet, az elsőt nem tudom kicsoda, a második ezek szerint az alpolgi és a felesége. Erre rágott be NB alpolgi. Csak az a baj, hogy mondat nem állít semmit, csak sejtet. Még csak nem is konkrétan nevez meg bárkit is, amire NB ráugrott. Részéről egyébként jogosan, mert a pusmogásra már kell valamilyen reakció. Ha VM fiatal szóvivője repül a hivatalból, akkor a Bet ügy rendezve is van. A Hello 100 továbbra is rejtély.
Nagyjából ezek azok amit tényként lehet kezelni. A többi csak találgatás, aminek van 50%esélye mert tudjuk milyenek.
Én csak tippként arra gondolok, hogy zavar lehet a rendszerben. A látszólagos jó viszony mögött komoly feszültségek vannak. Ádám Erika egyszerre ”gyanúsan” hallgat, furcsa üzeneteket oszt meg barátságról és hűségről, megosztja a hello100 bejegyzéseit akik rendesen savazták. Egyszer Vezér és. fiatal szóvivője is neki esett. Tartok tőle, hogy komoly sérelmei vannak Erikának, de nem egy áruló típus! A két beruházást is olyan sajátosan csinálták, amivel érdeksérelmek jöttek létre, és minden sértett valahogy törleszteni akar a másiknak. Csak azt nem értem, hogy a BET miért NB-nek esett neki, aki lojális mindig VM-hoz? Neki érdeke, hogy ne legyen feszkó, mert úgy sokkal egyszerűbb a látványpolitizálást folytatni.
Na én megnézem azt a jogalapot ami alapján bármi ilyesmi amit itt lebegtetnek elrendelhető lesz! A kiberbűnözés elleni osztály a bűnözők helyett majd a kommentelőket veszi célba? Országosan ez a hajó régen elment Battán még lehet ezzel operálni és riogatni. Vagy névtelen bejelentésre mennek majd ki így is rengeteg kártérítési ügy van. Esetleg törvénytelenül próbálják majd elrendelni ahogy szokták abból országos ügy lesz. A GDPR egy nagyon komplex dolog és ezt komolyan is veszik az Európai Unióban. A szabad véleménynyilvánítás emberi alapjog a demokratikus intézményrendszerek legalapabb dolga. Egyedül banánköztársaságokban és diktatúrákban szokás így fenyegetni az embereket. A buta és erőszakos gőgös egyedek fegyvere ez a típusú fenyegetőzés. Látszik megint tényleg hol tart Százhalombatta vezetése. Úgy tűnik egyelőre a megnyitott Mekit is elkerülik a Battaiak. Talán ki kellett volna kérni ezügyben is a véleményüket lehet?
Dehogy pontosan értelek, viszont új helyzet van. Most olvasom helyzet rendőrséggel meg vagyunk fenyegetve arra hivatkozva bántsák a képviselőket. Az a bajuk, hogy névtelenül írunk és nem írjuk ki a pontosan a személyes adatainkat. Ez azért tényleg az ostobaság és nyomorultság csimborasszója, talán két évvel ezelőtt vezér és körei feljelentettek és bíróságra citáltak több tucat battai embert köztük engem is, facebook bejegyzések miatt, de azokat is bíróságra citálták akik csak lájkoltak vagy kommentben helyeseltek. A bíróság körbe röhögte őket és elvesztették a pert. Ezek után mondjuk az embereknek alapvetően rossz szájíze van a véleménynyilvánítás és szabad és demokratikus városi eszmecsere kapcsán, közpénzből könnyű feljelentgetni és senkinek nincs kedve hetente bíróságra járni, hiába nem születik elmarasztaló ítélet, így születtek az anonim vélemények. Na most figyelj, most ez sem tetszik a hatalomnak és most jön az újabb feljelentési hullám a KÖZSZEREPLŐK részéről. Szerinted ezek mennyire élnek vissza a nemlétező hatalmukkal, mennyire betegesen erőlködnek a hatalom megtartását és akarnak betiltani minden ellenvéleményt. Annyira látszik milyen rendszerben nevelkedtek. Szerinted ezek mi a lófaszt képzelnek magukról? annyira de annyira elrugaszkodtak a valóságtól és azt hiszik, attól hogy bugyuta módon rózsaszínre festik hazug módon a világot azt bárki elhiszi. Kicsit aggódom majd amikor a lopott wifim miatt rárúgják a szomszédra az ajtót a kommandósok, mert leírtam a politika herdálja a közpénzt és lop, túláraz. Mondjuk soha nem kedveltem a macskái mindig rászartak a kocsi tetejére és összejárkálták a szélvédőt. Hát ide jutottak ezek az ordít és fenyegetőzik és jelent fel akinek a háza ég, csak azt tudom mondani HAJRÁ, nincs aljasabb emberi cselekedet mint egy feljelentés! Talán a normális eszmecsere és vita lehetőségét kelenne megteremteni, nem betiltani mindent ami nem központilag vezérelt, ehelyett időutazás és ugyanaz mint a kétezres években. Van aki és ami soha nem változik, kutyából úgy tűnik soha nem lesz szalonna.
Ugye ezzel nem azt akarod suggalni sajnálnom kellene őket amiért széthordják a várost és egymás piszkos üzelmeit takargatják? Te látod rosszul itt minden tudatosan meg van tervezve mint egy mini maffiában minden szerep és dolog előre lejátszott. A túlárazás a kivitelezés a közbeszereztetés a vállalkozók a győztesek minden más pedig politikai melodráma és teátrális nagyjelenet. Semmi másról nem szól az ország és a város vezetése csak arról a pár emberről aki ezzel degeszre keresi magát és teletömi a zsebeit. Talán egy két kivétel van aki a túlélésért meghunyászkodik vagy csak keveset kér. De önmagában nincs mérete a korrupciónak se széltében se hosszában. Az emberekkel pedig el akarják hitetni ők mennyire jó és tisztességes emberek. A kérdés inkább az ki hisz még itt el bármit is az efféle politikusoknak? Olyan vastag a bőr a képükön és nyakukon a nyaktiló sem vágná át és olyan szinten tökélyre fejlesztették a hazudozási képességeiket is bármilyen színdarabban vagy előadásban Moliere csak kapkodná a fejét mennyi tökéletes Fösvény figura és karakter született az elmúlt évtizedekben. Én ezek közül egyet sem tudok még egy fikarcsnyira sem sajnálni a talpnyalókat sem. Persze értem én ha a ló túloldalára hasalnak mert levetik őket mint egy piszkos feslett ruhát göncöt egyből empatikusak lesznek és készségesek a világ nyomorúságával szemben. Akkor sem hinnék politikusoknak ha ló legelne a sírjukon. A természetükből fakad a kizsákmányolás és a hazugság a dologtalanság már a nevük is hazugság hiszen ők nem a polisz város ügyeivel foglalatoskodnak hanem egoitikusok kizárólag az önérdek a becsvágy és a harácsolás jellemzi őket. Ez a szűklátókörűség pedig szükségszerűen hozza magával amihez csak hozzá nyúlnak ez elrohad elporlik és az enyészetté válik. Miért lenne szüksége az embereknek ilyen féle vezetőkre? Mit tudnak ők nyújtani? Hazug szólamokon ígérgetéseken és a közpénz fékeveszett herdálásán kívül? Nézd meg a Kádár rendszertől hová jutottak a nagy ellátó rendszerek? A nyugdíj rendszer az egészségügyi rendszer a köz és infrastruktúra az oktatás tucatnyi formája? Pont azok építették le ezeket a nagy ellátó intézményeket akik azt hazudták azért kell megszüntetni a Kádár rendszert mert az igazságtalan az emberekkel. Nézz körbe mennyi igazságot látsz manapság az emberek szemszögéből? Olyan közhelyes hülyeségekkel etetik a jónépet ami már az alapvető létszükségletekre korlátozódik kizárólag. Hiszen aki erre tud csak koncentrálni az soha sem fog eljutni sehová az életben. Kizárólag máról holnapra él egy olyan rendszerben ahol csak azt látja csak egyre többet dolgozik egyre drágább minden és egyre kevesebbje van. Ez véletlen lenne ki emeli az árakat ki hozz a döntéseket ki hozz a törvényeket? A passzát szél? De az átlag nem tud kiszállni és elgondolkodni ezért kizárólag a politikusok és az ilyen típusú jogfosztó és kifosztó rendszerek határozzák meg a mindennapjait. Úgy élik le az embertársak az életüket szó szerint halálra dolgozzák magukat és csak vergődnek az adósság és mókuskerék spiralitásában majd a nyugdíjas évek helyett egyből a koporsókba mennek. Már ha pár darab központilag vezérelt mrns vakcinával még a nyugdíja éveiket is lerövidítik. Ki a felelős ezért? Számomra nyilvánvaló az irányító hatalom. Miközben a pár darab uralkodó politkus egyre vagyonosabbra és egyre kövérebbre hízik ezen az általánossá váló nyomorúságon és azt szajkózza hinni kell a politikának és akkor végre jobb lesz. De ezt már több generáción átívelve mindenki halotta és semmi nem történt. Aki pedig mást mond az hazudik és érdekelt a kizsákmányoló rendszerek fenntartásban. Nézd meg a társadalom bármely csoportjait kik boldogok ma ebbe az országban? Kizárólag a kizsákmányoló politikusok. Mindenki látja mi folyik a városban és tíz ember nem tud elzavarni húszezer ember a fészkes fenébe? Tudod miért mert egyiknek sincs arra ideje hogy elgondolkodjék ezen. A szegénység és a nyomorteremtés ma a legnagyobb politikai iparág és az emberek boldogon asszisztálnak ehhez. Ez olyan mint amikor a bárányok önként menetelnek dalolva és boldogan a vágóhídra és mi ehhez a politika eszközrendszere minél butábban és mélyebben tudattalanságban tartott egy tömeg annál jobban nyomorizálható. Itt jön be apolitikai legaljasabb emberelleni cselszövési majd mi gondolkodunk helyetted majd mi megmondjuk mi jó neked ne gondolkozz ne gondoskodj magadról higgy nekünk meg kell nézni az ország mentális egészségügyi és valós vagyoni helyzetét. Aztán utána sajnálgatni és pátyolgatni az elnyomó és kizsákmányoló politikusokat. Szóval abszolút nem értünk egyet ez az nyomorpolitika tudatos és eltervezett sőt intézményesített ma egy megszületett kisgyermek már csak kizárólag rabszolga lehet egy éltig tartó szolgaságban és kizárólag az uralkodó osztály érdekeit szolgálhatja. Erre nevel az oktatási rendszer a munkarendszer és minden. Kérdezd meg magadtól mikor voltál szabad és nem rabszolga utoljára? Tudsz rá megfelelően válaszolni? Majd ha választasz megint két vagy három előre odakészített és tudatosan felépített illúziókkal teletűzdelt rendszer között lesz változás? Úgy tapasztalod az elmúlt évtizedek változásiból jobb lett bármi is. A világot vezető 5%-a uralja világ javainak 95%-át. Ez lenne hát a fény az alagút végén lesz ez még rosszabb is mert elkezdik elvenni a magánvagyonokat csökkenteni a napi megélhetéshez szüksége fejadagokat és arra hivatkoznak ez az egyenlőség. Az Orbán családnak 4-5 000 milliárdos közvetlen magánvagyona van neked mennyi van hó végén a pénztárcádban tetszik érteni? Nekik nagyjából tízszer ennyi megtakarításuk helyesen elorzásuk pihen külföldi offshore számlákon neked mennyi van a bankban? Ők yachttal és magánrepülőkkel járnak még a klotyóra is és megszámlálhatatlan külföldi gyáruk bányájuk nyaralójuk és Hatvanpusztájuk van? Neked számold össze a tíz ujjadon mid van? A battai politikusokkal is pontosan ugyanez a helyzet és ezen a választás semmit nem fogválasztani sőt amit ők eltüntettek azt majd megint rajtad fogják megszorítani. Hány elszámoltatott politikus láttál az elmúlt évtizedekben? Ha te nem fizetsz be valami közüzemi díjat nem veszel egy buszjegyet azonnal büntetés és ők? Vajon rájuk miért nem vonatkoznak a törvények a jogok és kötelezettségek amik téged a földbe döngölnek és gúzsba kötnek, mert pont ezzel a céllal találják ki őket. Ezt kellene mindenkinek megértenie a politika ma már kizárólag önmagáért és a kizsákmányolásért létezik vagy te nem így látod sajnálni kellene őket? Szervezzünk nekik gyűjtést mert keveset keresnek kevés a jutalmuk és amit pluszba még elvesznek?