Keresés

Részletes keresés

Big (the real) Creative Commons License 2003.07.18 0 0 172

es te hogy-hogy meg a bolcsiben vagy?
Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 171
eh, tudod hogy van ez, mindenkinek magának kell megtalálnia a nagycsoportba vezető utat... még neked is... :))))
Előzmény: Big (the real) (170)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 170

segits benne, köröm...

mutass utat

Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 169
ne add fel Biggie, előbb-utóbb te is elhagyhatod a kiscsoportot... :))))
Előzmény: Big (the real) (167)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 168

ez a korra es a korszelemre jellemzo, hiperprimitiv, megaonzo hsz volt

gratulalok

arra lennek csak kivancsi, ha a sors fitntorabol te szuletsz pancsovara magyarnak, mit ereznel egy ilyen taho velemeny utan

Előzmény: Bimbum (160)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 167

milyen alszent dumat?

az a cel, hogy minden, a megszallt teruleteken elo magyar kettos allampolgarsaghoz jusson

nem ezt mondta?

a szerbekkel ezt mar lehet
a tobbiek meg huzosoznak, de meg fognak hatralni

akkor ki az alszent?
es miert?

vagy te vagy a hulye?

Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 166
direkt nem tucc olvasni?
én arról beszéltem, hogy őJELsége (gy.k. orbánviktor) miről és miért kussolt, miközben nyomatta az álszent dumáit
Előzmény: Big (the real) (165)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 165

ua

dierkt vagy ilyen hulye?

Előzmény: Törölt nick (163)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 164

nem olvastad a 134-et???
Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 163
arról nem is beszélve, hogy őJELsége ezt valszeg ugyanolyan jól tudja (tudta) mint Duray, de erről mélyen kussolt a hívei előtt
Előzmény: HitetlenTamaska (158)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 162
ebben nem is ez a gyönyörű, hanem hogy milyen nagy csend lett hirtelen... mert hát Durayba nehéz belekötni meg lerohadtkommancsbolsiügynöközni... :)))))
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 161

tavozz tolem, satan...
Előzmény: Bimbum (160)
Bimbum Creative Commons License 2003.07.17 0 0 160
Szuper lenne, ha szerbiaiak tömege árasztaná el az országot!
Előzmény: Big (the real) (159)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 159

sikerult ide is betenni a labad es rosszindulatuan felremagyarazni egy hirt

Duray azert nem javasolta a kettos allampolgarsagot, mert az a megszallo allamokban elo magyarok szamara az ott hatalyos diszkriminativ torvenyek miatt nem lett volna elonyos

szerbia szempontjabol nem ez a helyzet, tehat a kormanynak erkolcsi kotelessege lenne megadni a delvideki magyaroknak a kettos allampolgarsagot, amivel kivedene a schengeni problemat is...

egyebkent az olahok es a totok nem fogjak tudni ezket a diszkriminativ torvenyeket hosszutavon fenntartani

HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.07.17 0 0 158
Hát igen, Duray 2000.-ben nem tudhatta, hogy Orbán 2003.-ban milyen módon akar nyomulni.
Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 157
:-)
Előzmény: szoci (156)
szoci Creative Commons License 2003.07.17 0 0 156
Miről beszélsz, nagyonhülye! A kettős állampolgárság nem egyenlő a kettős szavazati joggal, csak ott szavazhat ahol él! (állandó lakása van), sőt megnyugtatlak, nagyonhülye, az önkormányzati választásakon történő részvételhez még állampolgárság sem kell! Ciki, hogy itt égeted a szerbeket, nem vagy te szerb, max. szerb százmazású magyar komcsi!
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 155
Ezzel nem mondtal semmit az allitasomrol.
Ez akkor is egy nagy hulyeseg.
Előzmény: szoci (154)
szoci Creative Commons License 2003.07.17 0 0 154
"A kettos allampolgarsagra (szavazati joggal) vonatkozo erofesziteseket pedig egyenesen baromsagnak tartom. Ugyan hogyan szavazhatna egy orszag sorsarol valaki, aki ott sem el.
Ez hulyeseg.2

Ezt mond a szerb véreidnek! :-)

Ugyanis Szerbia támogatja a kettős állampolgárság intézményét, rengeteg szerb él Yugoszlávia felbomlása után a mostani Szerbia területén kivül.

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 153
Geszthi irta ide korabban, de azt hiszem, jobb, ha ismetelten idemasolom:

"...Nyilván arról van szó, hogy az Antall József miniszterelnök úr azt találta mondani, hogy lélekben 15 millió magyarnak a miniszterelnöke. (Egyébként azt kérem, hogy ne beszéljünk rólam, FIDESZ kormányról sem, hanem a problémáról beszéljünk.)
A miniszterelnökség az egy jogi kategória és nem lelki ügy. Aki Magyarország miniszterelnöke, az 10 millió magyar állampolgárnak a miniszterelnöke. Mindegy, hogy az magyar, cigány, sváb, román..."

Ezt Orban Viktor ur mondta jonehany evvel ezelott.
A kettos allampolgarsagra (szavazati joggal) vonatkozo erofesziteseket pedig egyenesen baromsagnak tartom. Ugyan hogyan szavazhatna egy orszag sorsarol valaki, aki ott sem el.
Ez hulyeseg.

Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 152

asszem alaposan beegtel ezzel a kettos allampolgarsag temaval...
Előzmény: geszthi (142)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 151

medghyessy duplajra emelt fizetese nagyobb vagy orban csaladi potleka?
Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 150
..én eddig csak azt tudtam, hogy Ő az ATYA !
SZELLEMI ATYA !
Mostmegmá Anyaország is !
Nem lesz ez egy kicsit sokkkk!
Még a végén identitászavart kap tőle !
Legjobb lenne, ha erősen arra koncentrálna, hogy ő, egy 4 gyermekes családapa, aki elég szép családipótlékot kap ezért !

:)
/nameg azt is fel kéne ismerni neki végre, ha nehezen is megy, hogy a "mindenkori legkedvezőbb" passzusokkal valahogy senki nem akart egyetérteni............, az Anyaországgal !!!! :)/

Előzmény: YaMo (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 149
A kettős állampolgárság kérdése a Kárpát-medencei magyarok esetében kimondottan a XX. századhoz, szintén Trianonhoz kötődő probléma. A történelmi Magyarország szétdarabolásával az utódállamokba került magyaroknak választaniuk (optálniuk) kellett, hogy maradnak-e magyar állampolgárok, vagy vállalják az új állam jogi kötelékeit. A kettőt egyszerre nem lehetett választani. A magyar állampolgárságot választó magyart akár kitoloncolni is lehetett az utódállam területén lévő lakóhelyéről.

Az optálás emléke köszöntött vissza 1960 tájékán, amikor Magyarország és az egyes szomszédos országok (államok) között megszülettek a kettős állampolgárság lehetőségét egymás viszonylatában eltörlő kétoldalú egyezmények. A kommunista hatalomhoz kapcsolódó, de Trianon szellemében megfogalmazott kétoldalú szerződések a mai napig érvényben vannak, annak ellenére, hogy Magyarországon már nem hatályosak. Szlovákiában akár megfoszthatnák állampolgári jogaitól a Magyarország viszonylatában kettős állampolgárságú felvidéki magyart. Csehországban pedig törvény akadályozza a kettős állampolgárság létrejöttét. Ukrajnában minden állam irányába törvény tiltja a kettős állampolgárságot. Romániában a kettős állampolgárokat a törvény eltiltja a közhivatalok betöltésétől, valamint a közélettől. Ha elképzeljük ez utóbbinak a következményét például a moldvai csángókra, Erdély, Partium és Bánát magyarságára nézve, akkor kiderül, hogy a kettős állampolgárságú magyarok Romániában kiszorulnának a közéletből. Ha másért nem is, de ezen körülmények és következményeik miatt el kellett állni a kettős állampolgárság szorgalmazásától. De éppen e nyilvánvalóvá vált lehetséges következmények miatt érthetetlen, hogy a Magyarok Világszövetsége néhány romániai magyar tisztségviselőjének követelőzése miatt síkra szállt a kettős állapolgárság bevezetése mellett. A Magyarok Világszövetsége stratégiai bizottságának 1996 és 2000 között én voltam az elnöke, de a fenti tények miatt elutasítottam ennek az igénynek a képviseletét.

Duray Miklós,
Magyar Nemzet, 2000. november 18

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 148
azért ez nem olyan egyszerű, mert a kettős állampolgárságról egyeztetni kell a másik állammal is, és ha az beint, akkor aszem nincs mit tenni
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 147

ebben egyetertunk

azt meg ne tudom elkepzelni, hogy ha kertek volna, orban ne adta volna meg nekik

Előzmény: antroposz (146)
antroposz Creative Commons License 2003.07.17 0 0 146

Nem tudom. Nem tudom mi volt 99-ben az "RMDSZ hivatalos álláspontja."

De ha nem kérték, akkor szerintem balfékek. Csak annyit kellene mondanunk a románoknak, hogy ha nektek szabad, akkor nekünk is. Tiszta sor.

Előzmény: Big (the real) (145)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.17 0 0 145

nos hat ez a kerdes...

kertek???

Előzmény: antroposz (144)
antroposz Creative Commons License 2003.07.17 0 0 144

Én jobban örültem volna, ha marad a Fidesz kormány, de abban egyetértek, hogy sok volt a látszatintézkedés, az üres duma, a szimbolikus gesztus, ami a lényegen nem változtat. Ha az erdélyiek kérték, hogy Orbánék lépjenek a kettős állampolgárság ügyében és ők nem tették meg, az bizony tényleg képmutatás a javából.

A románoknak ugyanis nem lehetne semmilyen racionális kifogásuk, hiszen ők is megadják a kettős állampolgárságot bárkinek, aki román felmenőket igazol.

Big (the real) Creative Commons License 2003.07.15 0 0 143

miert, kertek?
Előzmény: geszthi (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!