Keresés

Részletes keresés

Sicc a cirkuszban Creative Commons License 2003.08.05 0 0 105
Mostanában másodszor járok úgy, hogy nem találom a lelőhelyet. Tudod mit? Legyen neked.
Előzmény: excusat (104)
excusat Creative Commons License 2003.08.04 0 0 104
OFF
...nos, nem kötelező a levegőbe dumálnod, még kevésbé kötelező a süketelésedet "valószínű, hogy pongyola idézet" ájtatoskodással fokozni. :-(((
Nem valószínű, hogy a könyvek és az én rossz modorom az oka, ha Churchill véletlenül nem azt írta-mondta mint amire te emlékezni vélsz.

Egyébként annyi további nagyképű álidézettel fényesítheted a jómodorú szövegedet, amennyit úri szeszélyed jónak lát. Állampolgári jogod. Ugye.

Előzmény: Sicc a cirkuszban (103)
Sicc a cirkuszban Creative Commons License 2003.08.04 0 0 103
Oks, valószínű, hogy par coeur idézetem pongyola volt.
Kioktató hangnemed egyet sejtet: lehet, hogy idézni _könyvből_ jobban tudsz, ellenben a modorodon van még csiszolnivaló.
(Ez természetesen nem a személyedre, hanem a megnyilvánulásodre megjegyzés.)
Ami viszont ontopic: az Úr élete folyamán mondott igencsak egymásnak ellentmondó dolgokat. Tett is. Számomra nemrég megtudott érdekesség, hogy mániás-depressziós volt.
Előzmény: excusat (102)
excusat Creative Commons License 2003.08.02 0 0 102
1) nem foglalkoztam sem azzal, hogy mit szoptál az ujjadból, sem azzal, hogy általában mit (szokásod) szopni.
2) ha nem tűnt volna fel, az idézetem nem magyar nyelvű - sajnos fogalmam sincs hogy akárminek az akárhánykötetes magyar fordításában(kivonatában) hol lehetne fellelned az idézett angol szöveget. Feltehetőleg sehol, de ezen - mint említettem - nem áll módomban segíteni. Egyéni szociális problémád.
3) ha leellenőriznéd az általad nem az ujjadból szopott hivatkozást az általad említett kétkötetes magyar fordításban(kivonatban) - talán ez is kielégítő lenne a céljaid számára? Mint ismeretes, Churchill számos dolgot írt, számtalan különböző apropóra, még az is előfordulhat, hogy rátalálsz arra ami helyett emlékezetből idézni igyekeztél többé-kevésbé pontatlanul valamit...
:-(((

Nem mintha különösebb jelentősége lenne - magad körül nézés szempontjából. Ugye.

Előzmény: Sicc a cirkuszban (101)
Sicc a cirkuszban Creative Commons License 2003.08.02 0 0 101
Megköszönném, ha a kétkötetes magyar fordításban (kivonatban) ennek a forráshelyét megmondanád. Komolyan!
Ti. az alább írtakat nem az ujjamból szoptam. Mást szoktam.
Előzmény: excusat (99)
alfredoo Creative Commons License 2003.07.30 0 0 100
sc

magam kore neztem de nem lattam semmit. biztos erzeketlen tusko vagyok! hatra meg nem tudok nezni. arra nincs szemem.

Előzmény: Sicc a cirkuszban (98)
excusat Creative Commons License 2003.07.30 0 0 99
...valóban, nem is tudom mi történne, ha most magatok köré néznétek - Sicc a cirkuszban -, bár már az is szép, hogy legalább az idézet szerzőjét nem tévesztettétek el. Talán meg kellett volna kérdeznetek Bukfencet...

"Owing to the neglect of our defences and the mishandling of the German problem in the last five years, we seem to be very near the bleak choice between War and Shame. My feeling is that we shall choose Shame, and then have War thrown in a little later, on even more adverse terms than at present."
Winston Churchill in a letter to Lord Moyne, 1938

Előzmény: Sicc a cirkuszban (98)
Sicc a cirkuszban Creative Commons License 2003.07.30 0 0 98
Analógia.
Churchill azt mondta: Chamberlain választhatott a becstelenség és a háború között. A becstelenséget választotta, ezért nem fogja elkerülni a háborút."
Ha most magunk köré nézünk, akkor elég kézenfekvő a párhuzam.
ikaruss Creative Commons License 2003.07.30 0 0 97
MTI
"Két férfit
elfogott a rendőrség, mert alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy vörös
festékkel leöntötték Károlyi Mihály szobrát a budapesti Kossuth
téren - közölte a rendőrség szerdán.
"Egy szemtanú jelezte a rendőröknek a rongálást, és a
járőrök a közelben elfogták a gyanúsítottakat - mondta az MTI-nek a
Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Hozzátette: a két férfi nem adott magyarázatot cselekményük
okáról.
Vizsgálják, hogy közük lehet-e a városligeti Churchill
mellszobor néhány hete történt megrongálásához - tette hozzá.
A Churchill-szobrot szintén vörös festékkel öntötték le
ismeretlenek.
A kedd éjszaka elfogott két gyanúsítottal szemben az V. kerületi
rendőrkapitányság folytatja le az eljárást."
Vernon Sullivan Creative Commons License 2003.07.29 0 0 96
Már kérdeztelek, te egyszerű lélek, aki vagy, "Ha ez eredeti (ami valószínű), akkor súlyos para van!" - milyen súlyos milyen para van?!

hát az, hogy tévesen öntötték le vörös festékkel :)

üdv
.vs.

Előzmény: excusat (93)
alfredoo Creative Commons License 2003.07.29 0 0 95
excusat

en elolvastam a cikket. a kepet nem igazan nezegettem mert gondolom nem olyan fontos.

viszont a cikket erdekesnek es ellentmondasosnak talaltam.

azt a szot hogy para itt nem igazan tudom ertelmezni. es akkor le szokok allni. tudod az entropia.

peldaul en ugy tudom hogy a nszof zsido armanynak feltuntetese kifejezetten antiszemita okoskodas.

a zsidok egy reszenek rossz zsidonak torteno beallitasa sem kifejezetten barati cselekmeny.

persze az ember fejlodik. bajcsy zsilinszkyrol is utca van elnevezve. achim andrasrol meg nincs.

joachim keplerrol(???) meg van.

az elet sokszinu!

Előzmény: excusat (94)
excusat Creative Commons License 2003.07.29 0 0 94
Kedves alfredoo! Adjunk esélyt ennek a Laplacetranszformáló parafenoménnek, hogy kifejtse milyen parája van egy gif képtől... :-)))
Előzmény: alfredoo (91)
excusat Creative Commons License 2003.07.29 0 0 93
Már kérdeztelek, te egyszerű lélek, aki vagy, "Ha ez eredeti (ami valószínű), akkor súlyos para van!" - milyen súlyos milyen para van?!
Előzmény: inessa1917 (92)
inessa1917 Creative Commons License 2003.07.29 0 0 92
francba már mindenféle hülyeséget fölraknak ide is ... neem a cég nem én v én csak beleraktam az első adódó könyvtárba a képet

ha valaki lenne szíves a képet nézni és nem fikázni, akkor .. na mind1

Előzmény: wizes (87)
alfredoo Creative Commons License 2003.07.29 0 0 91
excusat

megtisztelnel velemenyeddel megosztasaval a churchill cikkrol. a googleban erdekes modon tobb verziot is talaltam. es a csonkitott verziora erdekes modon az volt irva hogy teljesen eredeti verzio.

Előzmény: excusat (86)
alfredoo Creative Commons License 2003.07.29 0 0 90
bankar

egy haboruban gyoztes hatalomnak vagy forradalmi uj kormanynak vagy egyaltalan egy uj kormanynak joga van az elodjei altal allitott emlekeket megszuntetni, ujragondolni. ezt legitimnek tartom.

hitler ledontott szobraiert sem faj a szivem/unk...

gombos szobranak felrobbantasaval nem ertek egyet. es miert pont gombos. o egy rend(szer) egyik kepviseloje volt. miert pont o es nem mas?

az akkori rendszer is lelkifurdalas nelkul uldozte es irtotta ellensegeit.

ez tortenelem. nem hiszem hogy az en egyetertesemen vagy egyet nem ertesemen mulnanak dolgok.

Előzmény: Bankár (83)
excusat Creative Commons License 2003.07.29 0 0 89
inessanick egy Laplacetranszformáló parafenomén? Nú, hacsak úgy nem...
Előzmény: wizes (87)
excusat Creative Commons License 2003.07.29 0 0 88
Wizes bácsi, ha már rákérdeztél, remélem nem veszed tolakodásnak a választ...

[http://www.nobel.se/literature/laureates/1953/]

The Nobel Prize in Literature 1953

"for his mastery of historical and biographical description as well as for brilliant oratory in defending exalted human values"

Sir Winston Leonard Spencer Churchill

United Kingdom

b. 1874

d. 1965

[http://www.nobel.se/literature/laureates/1953/churchill-bio.html]

The Right Honourable Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965), the son of Lord Randolph Churchill and an American mother, was educated at Harrow and Sandhurst. After a brief but eventful career in the army, he became a Conservative Member of Parliament in 1900. He held many high posts in Liberal and Conservative governments during the first three decades of the century. At the outbreak of the Second World War, he was appointed First Lord of the Admiralty - a post which he had earlier held from 1911 to 1915. In May, 1940, he became Prime Minister and Minister of Defence and remained in office until 1945. He took over the premiership again in the Conservative victory of 1951 and resigned in 1955. However, he remained a Member of Parliament until the general election of 1964, when he did not seek re-election. Queen Elizabeth II conferred on Churchill the dignity of Knighthood and invested him with the insignia of the Order of the Garter in 1953. Among the other countless honours and decorations he received, special mention should be made of the honorary citizenship of the United States which President Kennedy conferred on him in 1963.

Churchill's literary career began with campaign reports: The Story of the Malakand Field Force (1898) and The River War (1899), an account of the campaign in the Sudan and the Battle of Omdurman. In 1900, he published his only novel, Savrola, and, six years later, his first major work, the biography of his father, Lord Randolph Churchill. His other famous biography, the life of his great ancestor, the Duke of Marlborough, was published in four volumes between 1933 and 1938. Churchill's history of the First World War appeared in four volumes under the title of The World Crisis (1923-29); his memoirs of the Second World War ran to six volumes (1948-1953/54). After his retirement from office, Churchill wrote a History of the English-speaking Peoples (4 vols., 1956-58). His magnificent oratory survives in a dozen volumes of speeches, among them The Unrelenting Struggle (1942), The Dawn of Liberation (1945), and Victory (1946).

Churchill, a gifted amateur painter, wrote Painting as a Pastime (1948). An autobiographical account of his youth, My Early Life, appeared in 1930.

From Nobel Lectures, Literature 1901-1967, Elsevier Publishing Company, Amsterdam

Előzmény: wizes (75)
wizes Creative Commons License 2003.07.29 0 0 87
Laplace transzformácio.
Matekosok utálják amikor a villmérnökök elűálltak.
Be -> fekete doboz -> ki.
Na ez amatekban 3 oldal.
wizes.
Előzmény: excusat (86)
excusat Creative Commons License 2003.07.29 0 0 86
Te egyszerű lélek, aki vagy, "Ha ez eredeti (ami valószínű), akkor súlyos para van!" - milyen súlyos milyen para?!

Apropó - te magad vagy a reklámozott világcég is? Churchill "ürügyén"?
[http://www.attac.hu/transz]
"Egy cég sikerének kulcsa sok elemből tevődik össze. A jó vezetés és a tervszerű irányítás éppen olyan fontos, mint a megfelelő image és a könnyű elérhetőség. Ma már az internet nem luxus, hanem az üzleti élet mindennapos eleme -- egy sikerre törekvő cég nem hagyhatja kihasználatlanul ezt a lehetőséget. Egy profi internetes honlap ma már nem igényel sem nagy időráfordítást, sem költséges szakembergárdát -- még a kisvállalkozásoktól sem.
Cégünk tapasztalt szakembergárdája kedvező áron vállalja át Öntől a honlapkészítés és -fenntartás feladatát; így Ön a cég valóban fontos feladataira koncentrálhat, úgy, hogy közben tetszése szerint szólhat hozzá a cég internetes megjelenésének fejlesztéséhez.

Transzformáció. Van más megoldás. "

Előzmény: inessa1917 (80)
Bankár Creative Commons License 2003.07.29 0 0 85
Parano Ida!

Tulajdonképpen kezdhetted volna direktben a nácik propagandaszövegével is - ahogy annak idején szólt:
"Kizárólag a nekik (a támadóknak) ellenállók tehetnek a kényszerűségből nekik (a védekezőknek) okozott szenvedésekről: miért állnak ellen? Ne álljanak ellen és nem lesz szükség a háborúra!"

Ezt nem Bush mondta véletlenül? Vagy esetleg Rumsfeld?

B.

Előzmény: Parano Ida (19)
inessa1917 Creative Commons License 2003.07.29 0 0 84
mindegy, a cucc lényege az, h ez egy beszkennelt cikk, aminek a címe a következő:

Zionism vs Bolshevism -- a struggle for the soul of the Jewish people.

A cucc érdekessége, hogy a szerzőt tökvéletlenül Winston S. Churchillnek hívják :PPP

szóval, drága miépes szobordöntögetőim, talán inkább spannolni kellett volna a bácsival, nemde? ;)))) :PPP :/

Előzmény: razilklingo (82)
Bankár Creative Commons License 2003.07.29 0 0 83
alfredoo!

letezo, allo szobrokat beken hagyok es nem robbantok fel. a szobrok felrobbantasa utan kovetkeznek az emberek.

A Gömbös szobor felrobbantásáról mi a véleményed?
Vagy a Husszein szobrok ledöntéséről?

B.

Előzmény: alfredoo (21)
razilklingo Creative Commons License 2003.07.29 0 0 82
olvashatatlan a szöveg! Miért nem írták be?
wizes Creative Commons License 2003.07.29 0 0 81
Tseréld jpg-re.
wizes.
inessa1917 Creative Commons License 2003.07.29 0 0 80
mind1, vmit elbasztam, nem hozza be :(

Azért érdemes megnézni a köv. linket:

http://www.attac.hu/transz/churchill.gif

Ha ez eredeti (ami valószínű), akkor súlyos para van!

wizes Creative Commons License 2003.07.29 0 0 76
Vissza utálnák toljsztolji háborúkra szerényen.
Lev Tolsztolj a Minden Irodalom csúcsa!
wizes.
Előzmény: Fidél (70)
wizes Creative Commons License 2003.07.29 0 0 75
Churchill mén kapta a Nobel díjjat?
Rákérdezett?
wizes.
YaMo Creative Commons License 2003.07.28 0 0 73

(Hamburgrol van szo)

YaMo Creative Commons License 2003.07.28 0 0 72

épp most megy a SAT1-en Spiegel TV a bombázásokról.
elképesztő miket mesélnek az öregek akik ottvoltak

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!