Keresés

Részletes keresés

JOEKER Creative Commons License 2004.02.15 0 0 85
...Azt hiszem, - sokan tudjuk, -hogy nem mindegy
- ha: - az okos ember hülyéskedik, - vagy ha: - a hülye ember okoskodik...! Kornis úr - már régóta hülyít bennünket...! Persze, - gusztus dolga, - hogy: - hagyjuk-e hülyíteni magunkat...!
Engem nem tud...!!!
MGperY Creative Commons License 2004.02.15 0 0 84
hét mit mondjak.
szerinted megérte előcibálni ezt a t0pikot?
100ser.
Előzmény: avh-kgb (83)
bormester Creative Commons License 2003.07.14 0 0 82
Hát ez ízlés dolga.

Nekem az egy közepes zenéjű pocsék dramaturgiájú, sekély filozófiájú mjúzikel darabocska a SZL által kiagyalt magyarosh (szándékkal hagytam el a c-t) stílben, amelyet elképesztően giccses külsőségek közepette szoktak elordítani a magyar könnyűzene félidióta hajótöröttjei (Vikidál, Deák Bill, nemzet csótánya, mittomén még kik manapság).

Mindez kimódolva és áteresztve a KISZ KB bélcsatornáin.

Egyszer belenéztem (tán amikor Barcelonába hurcolták): egy életre lehelt panoptikum.

Előzmény: turboboci (80)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.07.14 0 0 81
Ne essé' mán azon kéccségbe, hogy van egy törpe minoritás Magyarországon, akinek forró ólmot kéne ahhoz önteni a fülébe, hogy tessen neki ez a borzadályos giccs.
És én még csak nem is vagyok makulátlan sznob. Én tök jól elviselem Szörényit mint slágerszerzőt. De a rock opera, az hazugság. Azt hazudja, hogy a "komoly" zene a külsőségektől komolyan veendő zene. Vagyis átvágás, mint egy valóság só. Tök nyóc, hogy a Szörényi magát is átvágja.
Mindez Bródy szövegkönyvére is vonatkozik.
Előzmény: turboboci (80)
turboboci Creative Commons License 2003.07.14 0 0 80
Kiskoromtól kezdve szeretem az IAK-t, mert tényleg kurvajó a zene és a szöveg is.
Pedig finnyás vagyok zenei téren és minden más rockoperától émelygésem van, a Hair kivételével.

Végtelenül tudom sajnálni, hogy még ebben sem jutunk nemzeti konszenzusra.

bagdadi kalifa Creative Commons License 2003.07.14 0 0 79

Figyelj, még régen..hajaj. 10 éve is kimentünk megnézni a Szörényi másik rockoperáját..
az Attila, vagy ilyesmi..

Akkor még kosaraztam, szvsz elég jól, hát az "ellenséges" USA-ban szedtem fel az alapismereteket.. Nos, voltam ilyen edzőtáborban, este meg előadás.. Attila, Isten kardja.. ez az..

Hát sikerült elaludnom az előadáson..
Egyszóval, nem jött be..
Nem tudom, nekem I.a.K. főleg zenei értelemben tetszik, annyira beépült,sláger lett..

Előzmény: Tájékoztató Iroda (76)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.07.13 0 0 78
Szia TI!
Rajtam se gazdagodott meg a rockopera-ipar :)
Én még sose irígyeltem a ht magyaroktól, ha identitásukat ünnepelték. És nem vagyok a valóságtól teljesen elrugaszkodva, nem javasoltam volna a szervezőknek, hogy adják elő a Kékszakállú herceg várát és a Fából faragott királyfit.
De a Kornis által felvetett probléma kapcsán kifogásolni, hogy a Népszava nem coverolta a csíksomlyói bemutatót -- hát ez nagyon rosszkor volt.
Bródy rocksztár, Erdélyben még sokkal inkább is, mint itthon. De persze, örömteli, hogy ünnepelték. Egyébként meg: no hallod, te is optimista vagy ám:)
Előzmény: Tájékoztató Iroda (74)
terrateniente Creative Commons License 2003.07.13 0 0 77
T. Iroda: külön örültem Bródy hangos, előítélet mentes ünneplésének...

Hát, a liberális médiákok meg valahogy nem örültek neki. Semmi szenzációt nem találtak benne! :)

Előzmény: Tájékoztató Iroda (74)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.07.13 0 0 76
Nem tudom, majd ő megmondja. De leginkább arra lennék kiváncsi, hogy mit szólsz ahhoz amit írtam ezeknek a rockoperáknak az esztétikájáról. El tudja ezt viselni egy jobbos egy másik jobbostól? Szerinted ez még belefér? Komolyan kérdezem, mert sokszor azt hiszem, hogy sokan úgy gondolják, hogy nem. Szerintem pedig igen:-)
Előzmény: bagdadi kalifa (75)
bagdadi kalifa Creative Commons License 2003.07.13 0 0 75
"Mindazonáltal tudom, és ezt te se feledd, hogy ez az esemény igenis nagy lelki, nemzeti élmény volt az ott élők többsége számára"

Szerintem falra hányt borsó amit irsz, victor kozmopolita ezt nem tudja értelmezni
lelki,nemzeti élmény...

Előzmény: Tájékoztató Iroda (74)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.07.13 0 0 74
Hi, VC!

Úgy felidegesített egy hír Csontos proligyerekezéséről a Hír TV-ben, hogy elhatároztam, hogy őszintén kibököm azt amit gondolok az István a Királyról (de a Popfesztiválról is). Mert mi a fenének is méricskéljek, udvariaskodjak, és kinek?

Szal: számomra MINDEGYIK rockopera, még az általam nagyon kedvelt Who együttes számomra meghallgathatatlan Tommyja is élvezhetetlen fárasztó giccs.
Megpróbáltam megnézni a playback show-t (sic!), mivel hogy még sosem voltam képes rá. De most is csak 5 percig bírtam.

Mindazonáltal tudom, és ezt te se feledd, hogy ez az esemény igenis nagy lelki, nemzeti élmény volt az ott élők többsége számára (bár azért a playback-et még a Maros-megyei újságban is nehezményezték), sőt az ő lelkesültségük nekem is élmény volt, de a valszleg az egészben a legigazabbak a Himnuszok voltak, meg az a mondat, hogy "István a mi urunk, stb. "édes hazánk...". Politikai szemmel külön örültem Bródy hangos, előítélet mentes ünneplésének...

Előzmény: Viator Cosmopoliticus (72)
bagdadi kalifa Creative Commons License 2003.07.13 0 0 73
most mondjam, vagy mutassam?
maradjunk annyiban hogy no comment..
(72) 0...
Előzmény: Viator Cosmopoliticus (72)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.07.13 0 0 72
Te, barátocskám, egy árva kukkot nem értettél abból, amit Korniss mondott, amiről ez az egész vita folyik.
Hogy te az István, a király bemutatását a csíksomlyói búcsún jelentékeny kulturális eseménynek tartod, attól csak egy kis lépés a valóságsó-apológia.
Meg is vagyok győződve, hogy zug-valóságsónéző vagy :P
Előzmény: bagdadi kalifa (71)
bagdadi kalifa Creative Commons License 2003.07.13 0 0 71
"Ma az igénytelenség, a fizikai és a szellemi prostitúció példaként állítása az egyedüli célja a médiaipar -két-három- tulajdonosának. Ehhez a programhoz társulnak a jelentéktelen bázisú, de annál jelentősebb munícióval ellátott "liberális" politikai erők, kiknek célja a nemzeti történelem- és nyelvoktatás elsorvasztása, az identitás kicsúfolása"

igen, ez a mélypont.. az a mélypont, amikor a "magyar" Népszava egy SORBAN SEM SZÁMOL be az István a Király erdélyi ősbemutatójáról.. Az hogy dél-burmában kisiklott egy vonat, na az ilyen az hírérték azon a tájon.. Az hogy 20 év várakozás után az évtized koncertje történt Csiksomlyón, 400-500 ezer magyarral.. gyült össze Csiksomlyón...


egyébként a turizmus liberális halála topikban is erről szól, amit itt most irsz..

Előzmény: antall (70)
antall Creative Commons License 2003.07.13 0 0 70
"Én valóban kaptam polgári nevelést, és még tudom, mi az a jó modor, meg minimális tisztelet, ami megillet másokat"

Ez biztosan így van, ezért meg kell értened a türelmetlen felháborodást a média aljasságai ellen. Nem kell ahhoz esztétának lenni, hogy lássa az ember mi folyik a világban szórakoztatás címén. Legyen az hírműsor, dokumentumfilm vagy valóságshow, szinte mindegyik a kiszolgáltatott (vagy a nyomorból kitörni kívánó) emberek mutogatása körül forog a többség mulatságára (a római birodalmat kísértetiesen idéző módon). Ma az igénytelenség, a fizikai és a szellemi prostitúció példaként állítása az egyedüli célja a médiaipar -két-három- tulajdonosának. Ehhez a programhoz társulnak a jelentéktelen bázisú, de annál jelentősebb munícióval ellátott "liberális" politikai erők, kiknek célja a nemzeti történelem- és nyelvoktatás elsorvasztása, az identitás kicsúfolása. Elég szomorú, hogy csak a jobboldali pártok és mozgalmak próbálnak valamit tenni ez ellen, jóllehet a másik oldalon is jelentős számban gondolkodnak hasonlóan erről a kérdésről. Kornis -úgy látszik- nem csak gondolkodik, hanem ki is nyilvánítja saját véleményét.

Előzmény: elbéjé (65)
bagdadi kalifa Creative Commons License 2003.07.13 0 0 69

kinek a levesébe köpött bele??

Hát biztos hogy nem liberális oldalról vártak volna egy ilyen kirohanást a valóságshowk ellen..
Ha konzertvativ oldalról jön a kritika, akkor az árokbetemetők ugyis lemossák a napirendről, hogy te ugyis fasiszta vagy, meg tudjuk, a népnemzetiek kikelnek a kúlturszenny ellen, a globális mocsoktól..
Csakhogy Korniss nem a konzervativ oldalon van, és ezért érte sokkszerüen a liberálisokat, ezért kiállják ki árulónak..
A liberális média levesébe köpött bele, szóval már ott is olyan szintre jutott az undor ettől a mocsoktól, ami árad nap mint nap, hogy ez tényleg ez közös pont lehet a jövőért aggódó embereknek, párt és ideológiától függetlenül..

néhány idézet az interjúból:
Korniss: Ez aljas.. Ti attól lesztek vkik, hogy csináljatok ugy mintha magánéleteket élitek, de ez a játék nem arról szól, hogy vmit megtudtok magatokról, hanem arról, hogy meddig engedelmeskedik az a szerencsétlen közért tanuló aki beverekedte oda magát, meddig engedelmeskedik Stohl Andársnak, a tévétársaságnak..

Mészaros: van ebbe vmi Cippolai..
Korniss: Igen ördögi, ördögi..
Mégiscsak egy hivő ember vagyok.. nem akarok szembehazudni, az kétségbeejtő, hogy Hankiss, aki egy tehetéséges művelt ember, hogy ezt az ördögi ajánlatot támogassa.

Pénzt lehet keresni semmivel, megmutathatod a csókodat 2millió embernek, egészen a fekáliád bemutatásáid, addig ameddig a tévé társáság kedve szabja, azért hogy bizonyits, hogy a pénz a mindenható..

Előzmény: Törölt nick (57)
Korovioff Creative Commons License 2003.07.13 0 0 68
Nono. Nem érdemes.
Előzmény: elbéjé (64)
Korovioff Creative Commons License 2003.07.13 0 0 67
Nohát igen. De azért azt tudni kell, hogy a valóságsók meg a selejtkultúra nyomulása nem csak jobbról váltott ki tiltakozást.
Attól, hogy Mészáros nem látott át a sitán, mert beállt az agya, attól még teljesen igaz, és jobb is, ha tisztában vaygunk vele, hogy a politikai divíziók talán mégsem hatják át olyan mélyen a társadalmat, mint a tavalyi érzelmi hullámverés után gondolhattuk volna.
Ami ezt az egyetlen szegmenst illeti, a selejtkultúra egész egyszerűen azért böki a magasabb kultúrából élők szemét, mert érdekütközés van. Egyszerűen rájött egy csomó ember, hogy nem mehet tovább az a trend, hogy a komolyabb teljesítmények a tévékből és hovatovább már a könyvesboltokból is kiszorulnak.
Ez az alapvető érdek pedig független a pértszimpátiáktól. Nem láttam a beszélgetést, de Korniss Bigbrotheres megjegyzéseinek a megértéséhez egész biztosan hozzátartozik az, hogy ez a fajta elégedetlenség a komolyabb értelmiség tekintélyes részében megvan. Korniss kiszólása sejtésem szerint inkább nekik szólt - és az ő körükben ezek népszerű gondolatok, szemben azzal, amit Hankiss renitens módon védett. Jobboldalhoz, baloldalhoz mindennek nincs köze.
Jó, ha az embernek fogalma van az ilyen politikai frontokat átmetsző vonalakról, mert szerencsére sok van belőlük.
bean Creative Commons License 2003.07.13 0 0 66
Látszik a "polgári nevelés". Röhejes vagy. Sajnállak.
Egyébként mi az, hogy "ti"?
Előzmény: elbéjé (65)
elbéjé Creative Commons License 2003.07.13 0 0 65
Egyáltalán nem vicceltem. Ellenben az vicces, hogy ti, aki a "polgári" jobboldal nevében az útszéli kurvákat is megszégyenítő hangnemben írtok emberekről, azt nem értitek, hogy én miről beszélek. Én valóban kaptam polgári nevelést, és még tudom, mi az a jó modor, meg minimális tisztelet, ami megillet másokat.
Előzmény: bean (59)
elbéjé Creative Commons License 2003.07.13 0 0 64
Nem, te akármilyen kalifa, nem látom rosszul a dolgokat, azt látom nagyon jól, hogy miközben aljasnak meg árokásónak minősítetek különböző embereket, a beírásaitok hemzsgenek a csöpögően gyűlölködő jelzőktől. "mocsok" Mészáros? Hát hogy beszélsz te?

Na, meg ezek: "Ha láttad az interjút, és jóérzésü ember vagy, csak undorral nézhetted..." Hogy mi van??? TE mondod meg, kinek mikor, mit kell éreznie? Erre tanít Orbán Viktorod, akit, ha "bántja" valaki, te azonnal "kardot rántasz" és aljasozni meg mocskozni kezdesz?? Gondolkodni úgy magadtól, függetlenül, szabadon szoktál néha?

Előzmény: bagdadi kalifa (61)
elbéjé Creative Commons License 2003.07.13 0 0 63
La Koma, most aztán visszavágtál! Padlót is fogtam rögtön.
Előzmény: La Koma (60)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.07.13 0 0 62
Így igaz, sajnos:-(
Előzmény: bagdadi kalifa (61)
bagdadi kalifa Creative Commons License 2003.07.13 0 0 61
nem elbéjé, qva rosszul látod a dolgokat..

pont az ilyen hihetetlenül aljas, cinikus, árokásó Mészarások, Bolgárok, Jusztok, Forró Tamások teszik lehetetlenné a megbékélést, mert ezek, a szocikkal együtt, megbékélést hirdetnek, de a gyakorlatban folymatatosan ócsárolják, mocskolják Orbánt és a Fideszt.. Az ő érdekük a különbségek fenntartása..

Ha láttad az interjút, és jóérzésü ember vagy, csak undorral nézhetted azt a szánalmas próbálkozást, amivel Mészáros probálta csőbe húzni Kornisst, állandóan aktuálpolitikára,vagyis fidesz fikázásra, felhasználni..

Amikor Korniss mondta hogy nagyon sok gratulációt kap, és ezek vszileg jobbról jönnek, ezért volt meglepve-meghatva, és hogy az a téma, a BB jelenség végre elöször lehet közös diskurzus, amely FÜGGELTEN pártködödéstől, jobb, és baloldal között párbeszéd lehetősége, erre ez mocsok Mészáros próbálta felültetni Kornisst, hogy lám lám már nézz oda, milyen gyanús, hogy a másik oldal (konzertvativ oldal) most igazat ad neki, és ez rossz..

Aljas volt, egyszerüen aljas.. gyomorforgató..

Előzmény: elbéjé (54)
La Koma Creative Commons License 2003.07.13 0 0 60
"Hiába, "butaság"-szűrő még nincs a fórumokon."

Ez a te nagy szerencséd, nagylegény!

Előzmény: elbéjé (54)
bean Creative Commons License 2003.07.13 0 0 59
Ugye csak vicceltél?
Előzmény: elbéjé (58)
elbéjé Creative Commons License 2003.07.13 0 0 58
Mityu a jó nénikéd. Akkor mityuzzál itt valakit, ha kiírod a nevedet, ahogy az általad mityuzott ember is a saját nevével és saját személyiségével szerepel.
Előzmény: Törölt nick (57)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.07.12 0 0 56
Ha ennyi kommentár után még érdekel valakit :-), itt megtekinthető:

http://tdyweb.wbteam.com/Fuggonytarto.htm

(A Gondola fórumban találtam a linket.)

"Függönytartó és Tehéngyilkos Egymás között" :-o

reaper666 Creative Commons License 2003.07.12 0 0 55
szerinted ha egész nap komolyzenei koncertek meg balett el?adások mennének a tvben akkor a nép látná a lényeget?
Előzmény: bagdadi kalifa (53)
elbéjé Creative Commons License 2003.07.12 0 0 54
Az ilyen hozzászólások, mint a tied teszik lehetetlenné, hogy különböző gondolkodású emberek bármiről is normális vitát folytassanak. Hiába, "butaság"-szűrő még nincs a fórumokon.
Előzmény: bagdadi kalifa (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!