Keresés

Részletes keresés

schgy Creative Commons License 2005.02.08 0 0 361
"Úgy tudom, az amerkiai rakétaprogramot is náci tudósok és technikusok segítségével tudták sikerre vinni...
Szégyen."
Ez is csak azt bizonyítja, hogy minden ami tudás, a német náciktól (vagy zsidóktól,mert USA-ba olyanok menekültek is még a nácik felkérése előtt) származik, mert ugye az szovjet rakétaprogramban is igen nagy szerepe volt az onnan elzabrált dokumentumoknak és tudós hadifoglyoknak. Máshol meg nem voltak ezek egyikével sem pariban (biztos nem volt elég a német hadifogoly).
schgy
PS.: monden nagyhatalom arrogáns, különbségek az arrogancia átlagos, ill. éppen esedékes szintjében vannak.
Előzmény: Bitangszkij (359)
Bitangszkij Creative Commons License 2005.02.08 0 0 359
Úgy tudom, az amerkiai rakétaprogramot is náci tudósok és technikusok segítségével tudták sikerre vinni...
Szégyen.
Tralfamador Creative Commons License 2005.02.08 0 0 358
Ejnye, de "Prüd" vagy ;)
Előzmény: Törölt nick (354)
KanOne Creative Commons License 2005.02.08 0 0 357
A CIA igazi arca

A CIA megnyitja náci aktáit
http://www.nol.hu/cikk/351164/

Mint kiderült, a Központi Hírszerző Ügynökség elődje, a Stratégiai Szolgálatok Irodája (OSS) a háború végeztével a zsidók kiirtását megszervező Adolf Eichmann öt közeli munkatársát is felfogadta.
A németek keleti kémhálózatát az amerikaiak főnökükkel, Reinhard Gehlen tábornokkal együtt vették át. Utóbbi sikeresen győzte meg az amerikaiakat arról, hogy az oroszok meg akarják támadni a Nyugatot.
...
A háborút követően a CIA zsoldjában állt többek közt Klaus Barbie, "a lyoni hóhér", Otto Skorzeny SS-ezredes, a híres kommandóparancsnok, és Otto von Bolschwing, Eichmann egyik legfontosabb segédje. Egyes adatok szerint a nácik Hitler után második számú vezetője, Martin Bormann is együttműködött a CIA-val, miután 1945-ben megszervezte saját "öngyilkosságát", és Dél-Amerikába menekült.
...
DeWine szerint az Egyesült Államok tartozik azzal a holokauszt túlélőinek, az áldozatok családjainak és a közvéleménynek, hogy hozzáférhetővé teszi az információt.
A szenátor a The New York Timesnak azt nyilatkozta: "fontos tudni, mi történik, amikor a kormány saját céljai elérése bűnözőket használ".
konyvmolnar Creative Commons License 2005.02.08 0 0 356

hat erre a buta gyerekre aki -szerinte Utahban lakik es 3 felesege van. Ez persze nyilvanvalo bloffoles de itt egy ilyen forumben nincs szukseg ilyesmikre.

 

az USA-ban minden allampban tilos a tobbnejuseg, bortonbuntetes jar erte.

Persze a mormonok megprobaljak es titokban szektaznak. De federal odafigyelnek.

 

Mas, mumu szerint te szelsoseges amerikabarat vagy. Szerintem azert latszik ez igy, mert bosszant teged (is) amiert olyan sok a szelsoseges ellensegeskedo. Ez valtja ki beloled az indulatot. Mellesleg megkerdeztem par amerikait, azok sokkal mergesebben valaszolnanak ilyen arcatlansagokra.

 

 

Előzmény: Törölt nick (355)
Tralfamador Creative Commons License 2005.02.07 0 0 353
Miért is lennék az szerinted?
Előzmény: Törölt nick (351)
konyvmolnar Creative Commons License 2005.02.07 0 0 352

kedves Csulder, nekem irtad ezt?

en igazoljam magam? Mellesleg Utah-ban 3 feleseget tartani fellony, nem kell ugynoknek lenned, (ha az lennek magam is intezkednek) hogy bejeltest tegyel az FBI-nal, nem rendezkedtem, csupan hulyeskedtem vagy ra akartam ijeszteni ere a parasztra.

Előzmény: csulder (349)
Tralfamador Creative Commons License 2005.02.07 0 0 350
Ez az egesz kurvara nem ide tartozik, menjetek ki a hóra, vagy banja a f*szom hova, de ha kerhetnem ne itt szexualjatok egymast. Koszonom.
Előzmény: csulder (349)
csulder Creative Commons License 2005.02.07 0 0 349
Hehe...Személyesen ismerem a polgárt. Minden szava igaz. :) Ezen kívül tegnap megnyerte a Powerball-t, hétfön megy és felveszi a $35 millkót.
U.a. igazold magad mert nekem nagyon gyanus vagy. Fogadok, hogy Kamilán kém vagy. Kik képeztek ki? Milyen alapon rendezkedsz itt?
Hanyadikos vagy?
Előzmény: konyvmolnar (348)
konyvmolnar Creative Commons License 2005.02.07 0 0 348

ragika, milcsoda baromságokkal szédited itt a magyar érdeklödöket. Talán olvashattál Utah-rol, de nem élsz ott. Te valami büdös lyukban élsz egy faluban és örülsz hogy interneted van. Ha viszont kitartasz a hülyeség mellett esetleg rád küldöm az FBI-t.

 

Ha az editor tudja az e mail cimedet vagy kizár a forumbol vagy megadja hogy intezkedjek. Meg visszavongatod a baromsagaidat. Ne rongaljad az amarikai magyarsag renomejat, vagy maradj magyarban a hulye almaiddal.

 

Előzmény: Törölt nick (339)
usaFan Creative Commons License 2005.01.19 0 0 345

Ha tényleg New Yorkban akarsz elhelyezkedni, akkor a

http://www.newyork.lap.hu

oldalon egy nagyon jó linkgyűjteményt találsz.

 

Én is itt tájékozódom mostanság, mert unokatestvérem menni akar, és megkért hogy gyűjtsek neki infókat (meg persze nekem sem árt tájékozódni, szerintem két év múlva sem lesz sokkal másképp az élet ott).

 

 

Előzmény: kerieszti (340)
Tralfamador Creative Commons License 2005.01.18 0 0 344
Saját tapasztalataim alapján 1etértek...
Előzmény: schgy (343)
schgy Creative Commons License 2005.01.18 0 0 343
Álláskeresésben segíteni nem tudok (magamnak sem igazán, mert az itteni rendszer nem az én világom álláshajszailag), de a saját anyagi jellegú meglátásaim a következők:
Ha tényleg csak egy-két évre akarsz idejönni dolgozni (a J-1 emlegetése egyébként ezt valószínűsíti), akkor oda figyelve arra, hogy ne kezdj el gyökereket ereszteni menetközben valós lehet az, amire gondoltok.
Két-három évre (a J-1 maximuma) valóban lehet stúdióban is élni ketten (errefelé, ami nem pont NY, de igen közel hozzá) 1000 dollár/hó körül.
Én amíg egyedül voltam, persze szobát béreltem havi 500-ért, ami drága, mert még most is lehetne 350 körül, és csak mikor kijött a család ( feleség + akkor még csak 2 gyerek), akkor kezdtem lakást bérelni 1100-ért, most reálisan 1200-1300-ért lehet olyant találni, de gyerek nélkül nem "kötelező".
Amíg egyedül voltam havi 200 dollár körüli folyó költségem volt (a lakáson és közlekedésen kívül), mert szerencsés alkatom folytán önellátó vagyok (főzés-mosás- stb.), bulizós, ide-oda-eljárós viszont nem, továbbá nem dohányzom és nem iszom (no persze akkor minek is élek ugye ;-) ).
Mindenesetre, ha mindketten dolgoztok (nálunk csak én + a nejem alkalmi babysintérkedik, ami három saját gyerek mellett azért nem kevés, csak anyagilag nem igazán jelentős), akkor valamelyest ilyesmikre is futja már, mert ugye a stúdióért nem kell mindkettőtöknek fizetni, hacsak nem akartok külön élni.
1-3 évre bútort venni nem muszáj igazán, elég a "szalmazsák", no meg sok esetben az, amit mások már kidobnak (pl. mert nem tudja kivinni a féléve vett ülőgarnitúráját az apartmanházból, mikor elköltözik, mert összeszerelve nem fér ki az ajtón/nem fér be a liftbe, nekünk is van ilyen eredetű bútorunk).
Autó, ha nem pont NY közepén vagy, akkor kell, de a 4-6000 közti árszintű használtautók zömével a 3 év alatt nem lesz nagy probléma és 2-3000-ért eladható lesz később.
schgy
Előzmény: kerieszti (340)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 341
Hát kérdezz. Amerikáról.
Előzmény: kerieszti (340)
kerieszti Creative Commons License 2005.01.16 0 0 340

Nézzétek, én nem személyes infokra vagyok kíváncsi, hanem némi iránymutatásra, egy jótanácsra. Talán ti már nem érzitek a súlyát, de egy ilyen jellegű döntést meghozni (mármint, hogy kimegyünk hosszabb időre) nem könnyű. És még ha nem is ez az egyetlen fórum, ahonnan tájékozódom, azért ebből is próbálok ötletet meríteni, megfogadni egy-két tanácsot.

Szóval ne vegye senki személyeskedésnek a kérdéseimet. :-)))

Tudom, hogy nincs előre megírt recept, hogy nekem be fog jönni, de azért ha az ember fel tud készülni egy-két buktatóra, akkor talán nem lesz akkora pofára esés.

 

Előzmény: -Survivor (334)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.16 0 0 339

Nekem nincs semmi titkom.

 

Utahban élek, Mormon lettem, és van három fiatal keményen dolgozó feleségem. Most megyek a keleti partra a negyedikért. Virginiai. Szüz és 16 éves. Szöke germán tipus. Ö fog ránk takarítani.

Én egy lófa...lófa...lófarmot vezetek. Lóspemát exportálunk a Saudikanak.

Előzmény: kerieszti (330)
-Survivor Creative Commons License 2005.01.16 0 0 338
:-))))
Előzmény: fotógám (337)
fotógám Creative Commons License 2005.01.16 0 0 337

És mond, te hol élsz, miböl élsz, hány éves vagy, mi a DL #-ed, SS#-ed, bankszámlád, ha van takarék betéted az is, anyukád lánykori neve és a nicked jelszava.  Momentán ennyi elég is lesz. :))))))

 

Telefon, cím nem kell. Már tudjuk :))))))

 

Good night. :)))))

Előzmény: -Survivor (335)
fotógám Creative Commons License 2005.01.16 0 0 336

Vigyázat!!!!

 

Évekkel ezelött naív módon sokmindent elmondtam arról ami körülöttem volt. Egyesek azzal szórakoztak, hogy összerakták és megpróbáltak zsarolni.

Azóta egy szavam sem igaz :)

 

Sok itt a parakarakter. S azért mert magyarul beszélünk nem árt bizalmatlannak lenni. Abból nem lesz baj.

Előzmény: -Survivor (334)
-Survivor Creative Commons License 2005.01.16 0 0 335
Kosz!!!
nagyon jo!!
ez tenyleg hasznos oldal, sok mindent pontosit!!!
Előzmény: Törölt nick (333)
-Survivor Creative Commons License 2005.01.16 0 0 334
Naaa...Bocs, hogy eltuntem de varatlanul fontosabb/kellemesebb/hasznosabb dolgom akadt.
szoval:
"....Azt már érzékelem, hogy nem nagyon szeretsz magadról beszélni....."

hehe...akkor eloszor tisztazzuk hogy rolam szeretnel infokat gyujteni vagy amerikarol??? :-))))))

".....De egyébként ezt másoknál is észrevettem. Mintha a kinti magyarok féltenének valamit....."

hmmm....erre az altalanos kijelentesre csak hasonlo altalanossagal tudok valaszolni: nagyon sok oka lehet, van, stb. ez a kerdeskor megerne egy pszichologiai melybuvarkodast.

".....Azért annyit elárulsz, hogy hogy kerültél ki, és mióta éldegélsz ott?
Persze csak ha publikus :-)))...."

hehe :-))) nem titok, de azert annal szemelyesebb, mint hogy itt a zindexen pszhichopatak es mentalisan zakkantak csamcsogjanak estleg rajta. :-)))




Előzmény: kerieszti (330)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.16 0 0 333
Itt a teljes info:

http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/cis/cis_1753.html
Előzmény: -Survivor (307)
kerieszti Creative Commons License 2005.01.16 0 0 332
tehát szerinted sem ilyen rossz a helyzet?
Előzmény: Tralfamador (331)
Tralfamador Creative Commons License 2005.01.16 0 0 331
"Hogyne, én is tévedhetek..." - megtörtént
Előzmény: Törölt nick (321)
kerieszti Creative Commons License 2005.01.16 0 0 330

Azt már érzékelem, hogy nem nagyon szeretsz magadról beszélni. De egyébként ezt másoknál is észrevettem. Mintha a kinti magyarok féltenének valamit.

Azért annyit elárulsz, hogy hogy kerültél ki, és mióta éldegélsz ott? Persze csak ha publikus :-)))

 

Előzmény: -Survivor (329)
-Survivor Creative Commons License 2005.01.16 0 0 329
".....Te mit csinálsz kint? ...."

hehehe: Tulelek!
:-)))))

"....Barátaim és amerikai ismerőseim mind mondogatják, hogy a Sex and the city nem valós, mert azt az életet csak a gazdagok élhetik. ...."

1-ez olyan, mint a pap+ a papne+ a lanya :-))))))
2- en szemelyesen: neha szeretem NYC-t , neha kimondottan utalom :-))))
meg szerencse, hogy mostanaban csak ritkan kell bemennem ( amikor a parom elrangat pl. szinhazba, stb,)

"....Szóval te azt mondod, hogy hajrá?...."
nem mondom, de mondhatnam!
:-)))))


Előzmény: kerieszti (328)
kerieszti Creative Commons License 2005.01.16 0 0 328

Te mit csinálsz kint?

Most, hogy egy kicsit jobban beleástam magam ebbe a New York dologba, meglepő, hogy ennyi magyar él kint. Én nem is tudom, hogy miért ide szeretnék menni. Barátaim és amerikai ismerőseim mind mondogatják, hogy a Sex and the city nem valós, mert azt az életet csak a gazdagok élhetik.

Én úgy vagyok ezzel, hogy az már fél siker, ha legalább az üzleti élet vérkeringésébe bekerülhetek.

Egyébként a mi helyzetünk más, mert nem szerencsét megyünk próbálni a szó klasszikus értelmében. Mi egy szervezeten keresztül, J1-es vízummal mennénk, ami eleve kötelez minket, hogy max. 18 hónap után hazajöjjünk. Persze, ha olyan csoda történne, hogy a cég, ahova elkerülünk szeretné, hogy maradjunk, akkor lehet, hogy 18 hónap után is kint lennénk. De erről még olyan korai beszélni.

Szóval te azt mondod, hogy hajrá?

Előzmény: -Survivor (326)
-Survivor Creative Commons License 2005.01.16 0 0 327
".....Tudsz még mással is bíztatni? :-)))...."

Nem!
:-))

ps: esetleg szep buzdito szlogenekkel, pl "hajra magyarok" + hasonlok.
:-)))

Előzmény: kerieszti (325)
-Survivor Creative Commons License 2005.01.16 0 0 326
ez sok mindentol fugg......
nekem speciel itt jobb (tul)elni.
Előzmény: Heesh (324)
kerieszti Creative Commons License 2005.01.16 0 0 325

Szia Survivor,

 

örülök, hogy ezt írtad, mert kezdett nagyon elmenni a kedvem NY-tól. Én is azt gondolom, hogy ketten (ráadásul 4 éve vagyunk együtt) egy kis garzonban is vígan eléldegélnénk.

Tudsz még mással is bíztatni? :-)))

Előzmény: -Survivor (323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!