Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2007.04.27 0 0 66
http://www.petofinepe.hu/index.php?apps=cikk&d=2007-04-27&r=1&c=595522 Gondolom, Péter, azért nem kívánsz tovább képviselője lenni városunknak, mert nem fér össze a számodra biztosított, vélhetően a mostaninál jóval vastagabb borítékkal járó lehetőséggel. Titkárságvezető? Nekem ez leginkább afféle ejtőernyős állásnak tűnik. Tévednék, Péter? No és hithű bajai lokálpatriótaként mit tudsz többet tenni városunkért, mint amit eddig tettél? (Látnád ma a Pandúr utcát! Olyan szilárd a burkolata, mintha betonból lenne ...) Már ha tettél. Egyáltalán: én valamit nem értek. Említettem már, mi lett volna tőled elegáns, amikor a kegyetlen sors úgy hozta, hogy ez a hálátlan piszok lakosság más mellett döntött helyetted a polgármesteri tisztség betöltéséhez ..., bizony a snasszabb képviselősködést nem kellett volna vállalni, számítva a várható hatalmas pofonokra, melyek a jövőt fogják igazolni. Na jó, ezek a pofonok szép pénzekkel párosulnak, tudják ezt még a Cuclib ród mentén élők is, na de ugye állandóan kék-ződ orcával mutatkozni csak-csak ciki, ez vitathatatlan. Engem csak az zavar ebben, mintha olyasmire emlékeznék tőled, hogy a városért igyekezni tenni becsület dolga, ha többségi, ha kisebbségi oldalon is áll a képviselő, na most akkor hol is vagyon ez a bizonyos becsület ilyen folytatás mellett? Vagy ez olyan dolog, hogy akkor érdemes megsértődni, amikor megéri? És esetedben most érkezett el a megfelelő pillanat? Azért akárhogy is nézem, így hatvan felé közeledvén ritka dolog ám az, hogy álláshoz tudnak jutni az emberek. Lám, a te eseted üdítő kivételnek tűnik. Persze amennyiben te többszörösen különb vagy kvalitásodban, minőségedben, tartásodban, kiállásodban, egyediségedben, mint sok más hasonló bajai, akkor nekem coki jár, de azért a kisördög bújkál bennem, vajon valójában minek köszönhető ez a felkérés (vagy pályázni kellett talán)? Persze nézzük az árnyoldalát is a munkakörnek, felnőtt fejjel folyamatosan ingázni ezeken a végtelenül ramaty, fejlesztésektől mentes utakon bizony embert próbáló kihívás. Persze még mindig jobb, mintha a már említett Pandúr utcával megegyező minőségen kellene megtenned naponta rendelt útvonaladat :).
Mijo Creative Commons License 2007.04.27 0 0 65
Alábbi hozzászólást nem én szerkesztettem ilyen egy rakásra hányva, hanem a rendszer problémái jelenítik meg ekként :( .... Már napok óta!
Előzmény: Mijo (64)
Mijo Creative Commons License 2007.04.27 0 0 64
Péter, a választási deszkadarab még a karón díszeleg, de a képed már letépte róla a szél. Lám, már a fránya szél is Széll ellen dolgozik. Biztos jobbrú fú :) ... Néha megfordul a fejemben, Istenem, csak nehogy valakit baleset érjen emiatt a nem oda való kiszögellés miatt: felhasított fej, kar, láb ..., rozsdás szög okozta vérmérgezés, na mindegy, legyen ez azok gondja, akik hivatalosan foglalkoznak póznamászással. Péter, látva milyen vehemensen adod az iwiw-en szinte minden felmerülő problémára a megoldás tippjeit, megfordult a fejemben, vajon miért nem akkor voltál ilyen okos és lelkes, amikor a jogar még a te kezedben volt? Vagy talán könnyebb a partvonalról osztani az écát? Szóval emiatt a lelkes közlékenységed miatt fájlalom leginkább, hogy eddig még nem adtál nekem választ arra, miért nem tettétek lehetővé számomra azt, hogy állampolgári jogommal éve szabadon szavazhassak, ha már választásra nincs mód ebben az elqrt (copy Ferikétek) országban? Még mindig megköszönném.
Előzmény: Mijo (63)
Mijo Creative Commons License 2006.09.29 0 0 63

 

Kedves Péter, meg kell mondanom neked őszintén, nekem az is rosszul esik, hogy ide sem bagózol, de az méginkább, hogy lenézel (lásd alábbi illusztrésön).

Jó-jó, tudom én, hogy a csúcson vagy, még jó, hogy így birod, én hétszent, hogy szédülnék ilyen magasban.

 

Péter, nem megyek el választani!

Tudod miért?

Mert tavasszal ezt meghiúsítottátok.

Na most, logika szerint mácsakazé is el kéne mennem, de juszt se.

Tudod miért?

Mert mindarról, amit kértem, hogy rögzítsék jegyzőkönyvbe, később a kutya sem tájékoztatott. Se balrú, se jobbrú, sehonnaj!

Hájszen akkó dobjátok szét a koncot nélkülem!

Ugye, most neki vagy keserede?

 

Mijo

 

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.09.24 0 0 62

 

Júúúúúj, most vettem észre, ez a fránya honlap is:

 

ENGLISH, DEUTSCH és MAGYAR!

 

Olyan nehéz lenne?

Pláne így, hogy csak az üdvözlés látható a magyaron kívüli nyelveken?

Pár szó az egész!

Dobro dosli u Baju!

 

Parancsolj kérlek: Sombor

 

Srpski - Magyar - English!

 

És láss csudát, Péter, ezek nem csak az üdvözlőszöveget írják illő módon más nyelven is, hanem en bloc az egészet.

 

Ők a mi testvérvárosunk!

 

'Rohadt magyarverő dögjei' (ahogy manapság dukál), csak égetik a városunkat - ugye?

 

Mijo

 

Előzmény: Mijo (61)
Mijo Creative Commons License 2006.09.24 0 0 61

 

Gratulákok a www.bajavaros.hu megújulásához, éppen ideje volt már az eddigi megjelenésén változtatni.

Hiába, no, választások közelednek ....

 

Hanem!

Kedves Polgármester úr!

Országunk az EU-ban, Baja is 'dimanikusan fejlődik' (csodásak azok a látványtervek, melyek propaganda-kiadványaitokon szerepelnek), turisztikailag fénykorunkat éljük, mindezek ellenére a nagy halfőző fesztivál programfüzetében már megszoktam, hogy német, francia, angol, talán még héber nyelre is le van fordítva minden, csak éppen lovari, horvát és szerb nyelre nem, azokra, mely népeknek van kisebbségi önkormányzatuk a városban, a testvérárosi kapcsolatról nem is beszélve, lásd például Zombor esetében.

 

Na most, akárhogyan böngészem ezt a megújult, és szerteágazóan tartalmas honlapot, Baja város hivatalos honlapját, az itt élő kisebbségek képviselőiről egy kuma szó sem esik, mintha nem is léteznének.

Továbbá a társadalmi szerezetek között akad ezer féle, de például a Bunyevác Túlélők Egyesületének nyomát sem lelem.

 

Péter, lehet ilyen nagy ívben tenni a kisebbségek egy részére, ki tudja milyen meggondolásból?

Ilyen testület köszön le pár nap múlva?

Ilyen helyzetet fog örökölni az új testület?

Ennyi becsületük van a kisebbségeknek ebben a városban?

 

Péter, engedd meg, hogy újságoljak neked és leköszönő képviselő társaidnak valamit.

Valami olyan sajátosságot, ami növeli városunk reputációját kisebbségi értelemben.

Képzeld el, a bunyevác nép nemzetiségi elismertetésére törekvő kezdeményezésünk, törénymódosítás céljából bekerült a parlamentbe. Más csak az országgyűlési képviselők rábólíntása szükségeltetik ahhoz, hogy mi is felcsatlakozzunk az eddig elismert 13 nemzeti kisebbség közé.

Azt mondják okosabb népek, hogy ez egy történelemformáló fordulat, valami lehet benne, lévén Rytkó Emília asszony és munkatársai is lelkesen gratuláltak érte, sok más honi prominenssel és számtalan egyszerű támogatónkkal egyetemben.

 

Ugye, kedves Péter, te is örülnél annak, ha a bunyevácok is elfoglalnák végre méltó helyüket a nemzetiségi tabellán?

 

Mijo

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.09.24 0 0 60

 

Kiegészítés: tudatában a platform többségnek szavazáskor, könnyű arra hivatkoza érvelni, mint egy szándék - ellenérv - elérésének lehetőségére :(.

Lehet ez még fordíta is ám.

 

 

Előzmény: Mijo (59)
Mijo Creative Commons License 2006.09.24 0 0 59

 

Péter, érdekes ez a ti leköszönő ülésetek.

Várhalmi képviselőtársatok rendre utal felszólalásaiban arra, hogy ne hárítsatok át soronkívüliséggel mindent a majdani új testület terhére, de te rendre helyreteszed afféle kulturáltan visszafogott cinizmussal, éreztetve vele, hogy teli a bögyörőtök az állandó okvetetlenkedéseivel, szemére is hányod folyamatosan azokat a pereket, melyeket ő indított (ellened? ellenetek?).

 

Valamit, kedves Péter, ne felejts el sem te, sem más párttársaid, kik most "magázódó" viszonyt folytattok ővele. Nevezetesen azt, hogy hosszú éveken át elvtársak voltatok, míg a közös érdek úgy diktálta, úgy szerettétek egymást, mint az édes testvérek.

Péter, el tudod te képzelni azt, miként tekint rátok a nép ezek miatt jobbról és balról egyaránt?

 

Mijo

 

Mijo Creative Commons License 2006.09.24 0 0 58

 

Előzőek folytatásaként: tudod, Péter, kacagtatóak vagytok ülésetek haladásában cakk-pakk, de néha nem csak a röhögéstől rándul össze a gyomrom.

Például az ilyen-olyan díjak kiosztásával kapcsolatban (zárt ülési határozatok), a piknikus oldalam hahotában tört ki, amikot meghallottam, hogy az Ápitynak, Baja Városért Díjat adtatok, de végiggondolán mindezt rögvest el is komorultam, mondván magamban, kurva (copy: Gyurcsány) egy Város ez, ahol őérte díjban egy olyan részesül, kinek az őérte tett tetteivel kapcsolatban komoly kétségeim annak, hogy valaki is képes lenne azokat megfogalmazni.

Péter, nagyon szépen kérlek, tedd ezt meg te!

 

Jó-jó, én is tudom, hogy jóságos Milostok csiricsáréra festette a templomot (el is van szörnyedve mindenki, kinek szikrányi ismeretei is vannak a szerb ortodox vallás szokásait illetően), valamint azt is, hogy virágzó vendégfogadást folytat évek óta családi üzemeltetésben önkormányzati égisz alatt, de ez miként hozható érdemként összefüggésbe a Baja Városért Díjjal?

 

Kedves Széll Péter polgármester úr, ugyan tedd már meg úri módon azt itt a végkifejletben, hogy nem csak a zártkörű iwiw-ben vagy kommunikatív, hanem az Index fórumán is, hiszen nem lehetsz te két ember, ott kultúrlény, itt meg zord és hallgatag.

 

Köszönet: Mijo

 

Előzmény: Mijo (57)
Mijo Creative Commons License 2006.09.24 0 0 57

 

Kedves Péter, először hezitáltam, hogy hol, de mivel a te vezeted e soraim jegyzése alatt is tévésugárzás alatt zajló képiselő-testületi ülésteket, így a neveddel fémjelzett topikban osztom meg eled és másokkal benyomásaimat.

 

Péter, a térdem kék és zöld!

Dagadtra vertem röhögés közben annak látványa miatt, amit ti záróülés ürügyén műveltek, de lassan a fejem is hasonló lesz, lévén kezdem azt is verni a falba mérgemben, hogy miért voltam eddig olyan balfék, hogy nem néztem az elmúlt évek során ezeket a Czája Cirkusz fénykorát is leköröző produkciókat.

 

Péter, most kidülledt szemmel sietek vissza, ne mulasszak el semmit se, annyit javadra írandólag megjegyzek, semmit sem veszítettél abból a humorból, és humorérzékből, amit kevés együttlétünk alatt volt módom tapasztalni tőled, ellenére a közhiedelemnek, hogy te egy szögletes fazon lennél.

Csüngök az ajkatokon, és szívből örülök annak, hogy anno nem lettem képiselője ennek a csudálatos testületnek :).

 

Mijo

 

Mijo Creative Commons License 2006.08.31 0 0 56

 

"Felelősség? Kötelesség? Érdek?

 

 

Minap, egy vitában az egyik önkormányzati képviselő a polgármesterének, társainak - no meg önmagának - védelme közben azt mondta egy lehetséges lépésre, hogy "ez az ő felelősségük".


 

Úgy jártam ezzel a mondattal, mint olykor a Biblia egy-egy kijelentésével. Sokszor hallottam, kívülről tudom, magam is elmondtam nem egyszer, de az igazán mély jelentése csak egy-egy különleges helyzetben tárul fel előttem. Most is ez történt. Hirtelen kibontakozott valami, mint Gyurcsány ígéretnek nevezett hazugság-halmaza.


 

"Az ő felelősségük". Mi is? Milyen felelősség is? Miről beszélt ez az ember?


 

Rögtön rá is kérdeztem: "Ugyan, mondd már meg, mi is a képviselők, a polgármester felelőssége? Mi is történik, ha rosszul dönt?"


 

"Nem választják meg legközelebb" - hangzott a zavart válasz, amibe beszélgető partnerem rendesen bele is vörösödött. Ő még elszégyellte magát,... nem reménytelen,... mármint abban, hogy ember lehessen újra,...


 

Gondoljuk csak végig rendesen. Mit jelent a felelősség? Mikor beszélhetünk már csak egyéni érdekről?


 

Mi is történik, ha a polgármester, képviselő, miniszter, gazdasági vagy politikai vezető törvényesen végzi dolgát, de rossz döntéseket hoz, aminek következtében károk érik a rábízottakat, rosszabb helyzetbe kerülnek?


 

Felelnek-e ezek a vezetők, emberek anyagi értelemben, elkobozzák-e javaikat, netán vissza kell-e fizetni az addig felvett bérüket, anyagi jutatásukat? NEM!


 

Egy ismerős fiatalember nemrég végzett el egy HEFOP-által támogatott tanfolyamot. Mivel az éves oktatás ingyenes volt, sőt havi minimálbér összegű ösztöndíjat kapott, még a kezdés előtt szerződést kötöttek vele. Ebben benne volt, hogy ha nem jelenik meg az órákon (bizonyos óraszámon túl már igazolatlannak számított), nem teszi le a vizsgákat egy megadott időpontra, akkor a kurzus teljes összegét - több mint egy millió forintot !!! - vissza kell fizetnie! Egy éppen leérettségizett fiatalembernek ez óriási anyagi felelősség! Szülei nem tudták volna helyette kifizetni.


 

Van-e ilyen szerződés kötve a polgármesterekkel, képviselőkkel, miniszterekkel és egyéb vezetőkkel? Van-e vagyoni felelősségük? NINCS! Mi történik, ha a képviselő nem vesz részt a parlamenti üléseken? Mi lesz, ha a miniszterelnök, a miniszter, a vezérigazgató,... olyan döntést hoz, ami súlyos károkat okoz a lakosságnak, vállalatnak,... ? SEMMI, semmi nem történik a világon! Egyetlen fillér anyagi felelőssége nincs! Semmit nem kell visszafizetnie sem!


 

Felelnek-e a vezetők szabadságukkal? Börtönbe zárják-e őket, ha károkat okoznak, netán szabálytalanságot követnek el? NEM! Mi történt volna például, ha egy egyszerű állampolgár felejti el bevallani azt, amit Medgyessy elfelejtett feltüntetni vagyonnyilatkozatában? Azt hiszem, mindenki tudja, hogy rettentő nagy büntetést kapott volna! És mi a helyzet az utazó nagykövettel? SEMMI.


 

Egyáltalán mi hasznot hoz ez az ember az országnak? És mibe kerül nekünk? Hiszen, ha a vasúti szárnyvonalakat azért szüntetik meg, mert - ugyan az adófizető polgárok utazását szolgálják, de - ráfizetésesek, akkor jogos az általam feltett kérdés is!


 

Milyen anyagi és szabadságvesztési felelősség terheli Keller Lászlót, Gyurcsány Ferencet - egész kormányával együtt -, pedig nagy károkat okoztak! Miért menthették fel a különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel perbe fogott Princz Gábort (szándékosan elkövetett bűncselekménnyel vádolták meg, társaival együtt !!!),... és vég nélkül sorolhatnánk,... Mi lesz a Kulcsár-maffia bűncselekményének következménye? Előre borítékolom, SEMMI!

Ezek az emberek nem felelősek sem agyagilag, sem szabadságukkal? Nem hát! Ők érinthetetlenek!


 

Ki adta nekik ezt a felmentést? A választók? Mi szerepel a társadalommal kötött munkaszerződésükben, ha nem megfelelően végzik a munkájukat? Hogy nincs is ilyen szerződés? Tudom. MIÉRT NINCS?

Fentiek értelmében elmondhatjuk tehát, a miniszterelnöknek, minisztereknek, képviselőknek, polgármestereknek, gazdasági és politikai felső vezetőknek SEMMI FELELŐSSÉGÜK NINCSEN! Viszont az átlag jövedelmet sokszorosan - nagyon sokszorosan!!! - meghaladó rendszeres anyagi juttatásokat, bért, fizetést, javadalmazást, jutalékot, prémiumot, kedvezményeket,... kapnak! Akár hogyan végzik munkájukat! Bármit tesznek! Sőt, még ki is röhöghetik, le is legyinthetik, vagy meg is fenyegethetik a választópolgárokat!


 

Egyetlen felelőssége van egy választás által pozícióba jutó embernek. Az, hogy nem választják meg újra! DE EZ NEM KÖZÜGY, HANEM MAGÁNÜGY! Rá, és legfeljebb a családjára tartozik.


 

"De erkölcsi felelősségük van,..."  mondta zavart bizonytalansággal az írásom elején említett vitapartnerem.


 

"Ugyan! Ne nevettess!" - válaszoltam. Ha egy botrányba, egy nyilvánvaló hazugságba, sőt, az állampolgári jog megsértésébe nem bukik bele se egy miniszter, sem a miniszterelnök,... miféle erkölcsi felelősségről beszélünk?

Az említett vezetőknek nem felelősségük van, hanem ÉRDEKEIK! Mégpedig szigorúan egyéni érdekeik!


 

Barátaim! Honfitársaim! Ki kell mondanunk, Magyarországon kétes erkölcsű emberek uralkodnak, s itt kell elmondani, TISZTELET A KIVÉTELEKNEK, AKIK BECSÜLETTEL ÁLLJÁK MEG HELYÜKET. Azokat a vezetőket, akik nem közéjük valók, elnémítják. Sem megszólalási lehetőséget nem kapnak, sem egyéb törvényes eszköz nem áll rendelkezésükre. Ha pert indítanak, a bíróság felmenti a bűnözőket! Nem tartozik mindegyik vezető, képviselő egy – rossz – kalap alá. Ha nem így lenne, reményünk sem lenne a jobb sorsra. De sajnos, a tisztességesek vannak sokkal kevesebben.


 

Kínában a súlyos kárt okozó vagy korrupt vezetőket halálra ítélik. Nálunk felmentik. Elgondolkoztató, hogy az igazság valahol a két véglet között helyezkedik el!

Mert bűncselekmény történt, kár keletkezett, ez nem kétséges. Csak nálunk felelős nincs,... mert aki dönt, vezet, az nem felelős!


 

Helyes ez? Jól van ez így? El kell tűrnünk birka módra a kirablásunkat, nyomorgatásunkat? Ez lenne a demokrácia? Akkor nekem nem is kell!


 

Rajtunk áll, többségbe kerüljenek-e a felelősen gondolkozó, tisztességes, a közjóért és értünk dolgozó vezetők, s rettegjenek a becstelenek, csalók, gazemberek!? Sarkunkra kell állni végre, mert különben végleges pusztulás vár ránk!

 

 

Czakó István"

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.08.30 0 0 55

 

Egyébként érdemes szemügyre venni, környékünk egyes nagyon sikeres polgármesterei mit és hogyan művelnek, választási kampány címszó alatt az internet segítségével.

Nem feltétlenül követendő jelleggel.

Kezd világossá válni, némelyek számára miért nem smakkol a beazosíthatóság.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.08.30 0 0 54

 

Úgy tűnik alábbi felvetésem nem is annyira eretnekség.

Esküszöm, a magam részéről a francokat sem érdekel már egyik program se, de ma éppen arra kaptam fel a fejem, hogy a konvergencia program kapcsán került megemlítésre vezetőink pénzbeni juttatásainak csökkentése olyan esetekben, amikor nem teljesülnek az általuk beígértek (miniszterekről van szó).

Mehetne ez kicsiben is, testületi döntés alapján helyi rendeletbe foglalva, hiszen a képviselők ez esetben nem saját zsebüket károsítanák (esetleg átfedés esetén).

 

Egyébként a képviselők honorálását sem a mostani módon folyósítanám, hanem a maximált havi juttatás figyelembevétele mellett egy olyan szisztémát alkalmaznék, ami kizárólag a képviselősködéssel kapcsolatos ténykedésre fordított tényleges munkaórák függvényében kerülne kiosztásra. Hadd kapjanak kevesebbet a sumákok és a lógósok!

 

Még annyit a képviselőkről: minden egyes települési képviselőjelöltet városok esetében a választási kampány ideje alatt nyilatkozatra bírnék, szíveskedjen nagyon konkrétan meghatározni azt, mi fűzi ténylegesen ahhoz a választókerülethez, ahol indul, ahol indítják. Hadd lássa a választópolgárok azon rétege, kiknek már a könyökükön jön ki a szokásos frázisáradat, hogy kire és milyen okok miatt húzza be keresztjét (már ha egyáltalán elmegy voksolni).

Nagyon jó példa erre az egyik lapban megjelent Baja térkép, rajta feltüntetve az adott tömörülés jelöltjei arcképével. Mennyivel teljesebb lenne a látvány, ha lapszélen minden jelölt mellett szerepelne az is, milyen személyes jelenlét fűzi az adott körzethez.

 

Itt jegyzem meg, hogy a társadalmi szféra egyes szakterületeinek gyakorlói számára nem tenném lehetővé a képviselőválasztáson történő indulást, például házorvosok, pedagógusok esetében, lévén itt már az élet más érdekalapjain nyugvó szempontok is befolyásolhatják a választót, közel sem a személy valós alkalmasságát figyelembe véve.

 

Mijo

 

Előzmény: Mijo (53)
Mijo Creative Commons License 2006.08.29 0 0 53

 

Péter, ha a lakosság az arra kompetensek, környékünk sorsa fölötti törődését impotensnek tekinti, megsértődtök.

 

Most mondd meg légy szíves, mi a fészkes fenéért folyik Hercegszántón a határátkelő átépítése, ha mégsem lesz teherforgalom (még 7,5 tonnáig sem)?

 

Mi értelme van annak, hogy éveken át hülyítitek az embereket majdani lehetőségekkel, és aztán semmi, de semmi sem lesz belőlük. Soroljam? Minek?

 

Hány olyan térségünket megváltó lehetőséget dobtatok be a köztudatba, melyek reményekkel töltötték el az embereket, és a végén csak csalódást okoztatok nekik.

 

Én tudom, hogy ti városvezetők elsősorban csak azt nézitek, hogy újabb és újabb ciklusidőre feneketek alá kerüljön a bársonyszék, de nem gondolod, hogy ezért a kényelemért valamivel többet illene tennetek, több eredményt illene elérnetek?

 

Téged kérdezlek ugyan, de ezek a kérdések természetesen nem csak hozzád szólnak, hanem mindazokhoz, kik méltatlanul töltenek be olyan pozíciókat, melyektől a nép sorsa jobbra fordulását reméli.

Az nem magyarázat és nem mentség, hogy az egész nemzetgazdaság dögrováson van. Amíg pozícióitokban az emberek sanyarúságával fordított arányban kapjátok a markotokba juttatástokat, addig bizony megélhetési politikusnak fognak tekinteni benneteket szinte kivétel nélkül. Talán illene már végre némi önkontrollt gyakorolni. Például azzal, hogy nem fogadnátok el demonstratívan egy-egy havi járandóságot, mondván, hogy mi ezt most úgy érezzük kollektíven, hogy nem érdeleljük meg. Tudom-tudom, a praclim rögtön belelóg az éjjeliedénybe ...

 

Nem baj, ha nem reagálsz, már megszoktuk, hogy csak frázisokra telik.

 

Mijo

 

Mijo Creative Commons License 2006.06.13 0 0 52

 

Kedves Péter, alábbiakhoz Baja vonatkozásában akadnak-e konkrét észrevételeid?

Vagy struccpolitikát gyakorolva hallgassunk e tekintetben is, ahogy történt a Duna Kötöttárugyár (milyen szépen csengett: Danube) esetében?

 

Kiemelem ezt a részt:

 

"Az MKKSZ felmérése szerint a 2003-ban, ugyancsak egyeztetés nélkül elbocsátott közel hétezer köztisztviselő több mint negyven százaléka nem tudott elhelyezkedni egy éven belül, ennyivel is emelve a regisztrált munkanélküliek számát."

 

Mijo

______________________________________________

 

Remegő gyomorral járnak munkába a köztisztviselők Index 2006. június 13., kedd 5:43 A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete úgy tudja, 1900 minisztériumi dolgozót még e héten elbocsátanak, így összesen tizennégyezer főt érint a közigazgatásban tervezett leépítés - írja a Magyar Nemzet.

 

A közoktatás területén működő valamennyi szakszervezet eközben közösen egyeztet arról, milyen eszközökkel tiltakozzanak a pedagógusokat érintő megszorítások ellen.

Száztízezer remegő gyomrú, mentálisan megviselt köztisztviselőről beszélt a lapnak Fehér József, aki szerint a bejelentett reformcsomag valójában államcsőd-menedzselés, ami mindenképpen furcsa ahhoz képest, hogy nemrég még dübörgő gazdaságról beszélt a kormány.

14 ezer embert érinthetnek az elbocsátások?

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára szükségesnek tartja tisztázni, hogy a parlamentben vagy az egy nappal később az Országos Érdekegyeztető Tanácsban ismertetett program-e a kormányprogram. Ebben 12 ezer 500 közigazgatásban dolgozó elbocsátásáról van szó, ám Fehér József közlése szerint ez a szám valójában 14 ezer fő.

További 1900 minisztériumi dolgozóval ugyanis még most csütörtökön közlik, hogy nincs szükség a munkájukra. Ilyen mértékű elbocsátásra a rendszerváltás óta nem volt példa, amivel egyben tizennégyezer biztos és tisztességes adózót veszít a költségvetés, jelentette ki.

Negyven százalék nem talált munkát

A feleslegessé vált emberek a tapasztalatok alapján ráadásul aligha találnak egykönnyen munkát. Az MKKSZ felmérése szerint a 2003-ban, ugyancsak egyeztetés nélkül elbocsátott közel hétezer köztisztviselő több mint negyven százaléka nem tudott elhelyezkedni egy éven belül, ennyivel is emelve a regisztrált munkanélküliek számát.

Huszonöt-huszonnyolc százalékuk nyugellátásba vonult, és mindössze harminckét-harmincöt százalékuk talált munkát, ami viszont a pályakezdő diplomás-munkanélküliséget erősítette.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.04.20 0 0 51

 

Alábbiakról időközben kiderült, központilag irányítottan történik mindaz, ami miatt bűnvádi feljelentéssel fognak élni ellenzéki oldalról.

 

Ez mit sem változtat az adott választókörzet, adott képviselőjelöltje egyéni felelősségén.

Ahogy a Széll-Dávid duett, mint kitűnik az idő haladtával, nem véletlenül szerepelt együtt a Bajai Tükör szocialista 'teájában', úgy Széll Péter szerepeltetése sem lehet személyi asszisztációja nélkül elképzelhető ezen a mintalapon.

 

Széll Péter, ha ne lenne szolgalelkű pártkatona, úgy tudta volna önmagát egy olyan erkölcsi magaslatra emelni itt helyben Baján, és Baja környékén, ha ellenállt volna az alantas kísértésnek, és dacolva a központi idióta ötlettel, megtagadta volna személye szerepeltetését egy olyan szövegkörnyezetben, melyről csak a nagyon idióták hihették azt, hogy nem fog országos (talán még nemzetközi is) botrányt kelteni.

 

Így tudta volna egy olyan tisztességesen gondolkodó ember benyomását kelteni, kinek megítélésében lehet, hogy sokakat elgondolkodtatott volna.

Így viszont a többi kommersz 'mintakampányoló' közöttinek tekintheti magát, amit jóizlésű emberek rezignált megvetéssel nyugtáznak, dünnyögve a régi közmondást: kutyából nem lesz szalonna.

 

 

Előzmény: Mijo (49)
Mijo Creative Commons License 2006.04.20 0 0 50

 

Lám, időközben megérkezett saját szavazólap mintám is, Széll Péter fikciója szerint.

Mitöbb mellette, 'Tisztelt Választópolgár!' megszólítással a választás 2. fordulójának értesítője is, 'Választási Iroda' aláírással.

Így együtt még komikusabb a dolog, de valahogy mégsincs kedvem röhögni.

 

Én eddig mindig azt hittem, hogy egy minta hűen követi az eredeti irat formatartalmát, legfeljebb annak kitöltéséhez adnak iránymutatást.

 

De az ominózus minta hazugság, lévén az eredeti szavazólap a mi választókörzetünkben, szinte kizárt, hogy kizárólag Széll Péter jelölt nevét fogja tartalmazni!

 

És ekként, miszerint "érvényesen szavazni csak egy jelöltre lehet" - ezt felkiáltójellel nyomatékosítva -, és kizárólag Széll Péter neve szerepel az MSZP színei alatt, hiszékeny és törvénytisztelő választópolgárokban azt a hitet kelti, hogy ez a személy senki más nem lehet, kizárólag Széll Péter!

 

Ócska és pitiáner megtévesztés ez, kérem szépen, hiszen sokan vagyunk olyanok, akik most egyértelműen meggyőződhetünk arról, hogy bárkire, csak Széll Péterre ne szavazzunk!

 

Innentől semmi különbséget nem látok Széll Péter, és Dávid Ibolya között!

 

Sajnálom, hogy Baja város polgármestere ekkora csalódást okozott számomra, lévén ez nem csak az ő szégyene, hanem mindannyiunké..

 

Mijo

 

 

Előzmény: Mijo (49)
Mijo Creative Commons License 2006.04.20 0 0 49

 

Létezik, hogy ilyesmi nálunk is előfordulhat?

A nap (a választás) bajai szocialista sztorija!

Alábbi tüneményt (ez egy faxon kapott fotómásolat), egyik barátom találta levelesládájába dobva.

Szükség van erre?

Hát valóban minden megengedhető?

Többször is mondtam már: én egy banánköztársaságban már semmin sem tudok csodálkozni.

És mégis: hiszen mi egy kisváros vagyunk!

Létezik ilyen szintű remegés a hatalomért?

Copy P.J.: Ahol a pénz, ott a hatalom! És vice versa?

 

No de, vajon mi a véleménye minderről Széll Péter polgármester, országgyűlési képviselőjelöltnek?

 

 

MSZP-s szórólap sajátságos tartalommal.

 

MSZP-és szórólap sajátságos tartalommal részkiemelése.

 

MSZP-és szórólap sajátságos tartalommal részkiemelése.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.04.18 0 0 48

 

Nicsak-nocsak, egy bepörgött polgármester?

 

Az ugye tetszene, ha olyan ordenáré módon mocskolnám Zsigót, mint ahogy visszatérésed óta folyamatosan te teszed?

Vagy, ha azt művelném, amit Matheisz Jánossal tettek a "többiek" heteken keresztül? Azaz még te is.

Olyan "többiek", melyeknél előbb lássam a hátam közepét!

 

Igen, nekem vannak eredményeim!

Egyik például az, ahogy a minap elértem Dávodon, hogy megszűnjön az egyik illegális szemétlerakóhely.

Én ezt közérdekű szép eredménynek tartom.

Sok hasonlóról tudnék még beszámolni.

És sok olyanról is, melyeket a szembesítés ellenére is nagy ívben leszarnak az arra illetékesek. Tudod, az olyanok, akiknél sok pénz van és hatalom.

 

A kritika, jóember egy tükör. Olyanok szembesítése életünk tényeivel, kik se nem vakok, se nem süketek, csak éppen nem végzik úgy a munkájukat, ahogy azok elvárnák tőlük, akik trónra segítették őket.

 

Bősz reményeid lehetnek neked Széll polgármester kapcsán, ha önmagadról hangoztatott jobboldaliságod ellenére, nagyon is kirívóan baloldalon hordod a kampányoló véres kardod.

 

Szíved joga hol írsz. Te is egyik példája vagy annak, hogy nem csókosság kérdése, hogy ki előtt nyitott az, ami pár kirívóan elvetemült előtt zárva van.

 

További jó utat, Józsi!

 

 

Előzmény: jpetike51 (47)
jpetike51 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 47

Nem gondolok semmire, de rájöttem, hogy miért nem kommunikálnak veled a "többiek".

 

Az eredményeidről kellene írni, mielőtt másokat minősítesz.

 

 

NEKED vannak eredményeid?

 

Befejeztem a Mijo Baja Klubjába az írást. Te nem azzal foglalkozol, hogy hogyan lehet fejleszteni, hanem hogyan lehet kritizálni. Ettől a fórumtól Baja nem fejlődik. Bezzeg, ha TE FŐTANÁCSADÓ lennél?????

 

Üdv. Többet nem válaszolok az írásaidra. 

Előzmény: Mijo (46)
Mijo Creative Commons License 2006.04.18 0 0 46

 

Erre még annyit: ha valakinek nincs annyi magának való esze, hogy ne legyen szüksége NÉGY FŐTANÁCSADÓRA egy legfeljebb negyvenezres városban, az talán ne igazán akarjon ott polgármester lenni!

 

Te is így gondolod?

 

 

Előzmény: jpetike51 (44)
Mijo Creative Commons License 2006.04.18 0 0 45

 

Józsikám, te is csak megválasztásodat követően lettél sikeres polgármester.

Széll Péter többszörösen is levizsgázott már, gyenge kezű vezető, a város az irányítása alatt kataszrofálisan néz ki.

Ha te tudtál boldogulni és építeni, mint acsarkodva állítod, a Zsigó nélkül, úgy ez a Péternek is hasonképpen mehetett volna. Neki ott van a parlamentben a Márfai Péter.

 

Józsi, nem vagy te jobboldali, egy jobboldali ember számára elég volt a kommunista évtizedekből, egy modern gondolkodású ember számára nem jelenthet perspektívát vörös világban élni.

Hacsak nem fűzi ehhez egyéni érdek.

Te a prüszköléseddel úgy vagy "jobboldali", ahogy Baja szégyene, azaz Dávid. Még Ibolyázni sincs gusztusom már.

 

Úgyhogy drukkolj csak te, ahogy az eszed diktálja, lévén ez így már nem a szív ügye.

Nekem az a szívügyem, hogy Magyarország magyar maradjon. És ezt bunyevác nemzetiségű magyarként mondom. Ja, igen, és katolikusként.

 

 

Előzmény: jpetike51 (44)
jpetike51 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 44

Ha a Zsigó lenne a polgármester, lenne változás?

 

Képviselőként nincsenek eredményei. Polgármesterként lenne?

 

Én "paraszt" gyerek vagyok, nincs szüségem tanácsadókra.

 

 

Előzmény: Mijo (43)
Mijo Creative Commons License 2006.04.18 0 0 43

 

Lazulj már el egy kicsit, drága József, még szép, hogy hülyeségből kérdeztelek főtanácsadód vonatkozásában?

Vagy talán mégis van :)!?

 

Igen! Nagyon jól beszéltél. Vannak közmeghallgatások. Csak tudnám, hogy Baján mindek? Itt ilyen az idomítás. A mi vezetőink kiváló közidomárok. Némelyek közülük akár fel is léphetnének, ha már lelépni olyan nehéz. Pedig a katedra vár ...

 

 

Előzmény: jpetike51 (42)
jpetike51 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 42

Nincs értelme írogatni és egy kistelepülés polgármesterével összehasonlítani egy városi rendszert.

 

Vannak közmeghallgatások, ahol a problémkat, javaslatokat, észrevételeket jegyzőkönyvbe lehet mondani.

 

 

Előzmény: Mijo (41)
Mijo Creative Commons License 2006.04.17 0 0 41

 

Húúúúú, de lojális vagy.

Egyébként ki állított ilyent?

 

De tudod, egy olyan polgármester esetében, mely uralkodói státuszt vindikál magának, elsősorban őt tartom megszólítandónak.

 

Tudod: fejétől bűzlik a hal!

 

Ha megszólalna (amit az uralkodó körüli főtanácsadók nem tartanak politikusnak), akkor nyugodtan átpasszolhatná a labdát oda, ahol az adott kérdés rákfenéje keresendő lenne.

 

Józsi, neked hány főtanácsadód van?

Baján nem lepne meg, ha a polgármester főtanácsadóinak is lennének személyi tanácsadóik.

Naná, hogy jó vastag juttatásért.

Még jó, hogy testőrgárda nincs rendszeresítve.

Meg az uralkodói golyóálló, tengelytörés- és robbanásbiztos páncélautóját felvezető és követő biztosító autó is ...

No nem, mintha merénylettől kéne tartani, de a gödrök, a felpattanó kövek miatt szükségszerű lenne az elővigyázatosság és a védelem.

 

 

Előzmény: jpetike51 (40)
jpetike51 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 40

A polgármester a hibás mindenért? 

 

A képviselők MIÉRT VANNAK? 

Mijo Creative Commons License 2006.04.11 0 0 39

 

Széll Péter országgyűlési képviselőjelölt figyelmébe ajánlom az alább látható, személyével kapcsolatban felmerült közérdekű kérdéseket.

 

Muity Mijo választópolgár

Baja

 

 

jujo01 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 38

Ezt pedig nem forradalom okán írtam..Csak sokak véleményét és meglátását sűritettem bele a mondatomba. Lásd be te is ami igaz az igaz!!!

 

Hátha a másik kormánynak majd próbálkozik:)

 

Habár YODA mondta, hogy TÉGY VAGY NE TEDD!!!....de SOHASE Próbálkozz!!!!!

 

üdv:JUJO

Előzmény: Mijo (34)
jujo01 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 37

Szerintem az utak kérdése kisvárosunkban is halott ügy!!! Miért gondolod, hogy elérsz a kampányoddal bármit is? Ha a fővárosban és egyéb nagyvárosokban komoly problémát okoznak a rossz utak akkor miért pont a Baján lenne ez másként?

 

 

Nincs pénzünk.szegények vagyunk!!!

 

 

..és a térrel kapcsolatban pedig lehet KONTÁROK!!!!!

 

Szerintem ne idegesits ezen magad!

 

szép napot!

 

 

Előzmény: Mijo (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!