Keresés

Részletes keresés

miklosjobbagy Creative Commons License 2021.02.05 0 0 20

Ha kíváncsi vagy mennyibe kerül egy kölyökkutya az első évben, akkor itt találsz egy ebook-ot róla:

Mennyibe kerül egy kölyökkutya tartása az első évben?

Van hozzá egy Excel fájl, ami bármilyen kutyatápra kiszámítja neked az éves költséget. 

 

miklosjobbagy Creative Commons License 2021.02.05 0 0 19
tothagi2109 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 18

Kedves Gazdik! Sokáig kerestem az allergiás, egyébként is gyomorbajokra hajlamos kutyusomnak a megfelelő nedvestápot, és mostmár biztosan állíthatom, hogy szerencsére néhány hónappal ezelőtt megtaláltam egy kedves barátom ajánlására. Rengeteg kiszerelés és változat elérhető, legalább 83% százalékos a friss hústartalmuk, teljes értékűek. Érdemes átböngészni az összetevőket, a lista gyakorlatilag hibátlan. Itt minden infót megtalál, akit érdekel: nedves kutyatáp. MI IMÁDJUK! 

csen Creative Commons License 2003.09.05 0 0 17
Hogyan lehet elérni 3 hónapos kutyánál,hogy a kertben a végtermékét egyhelyre gyűjtse.
Thor Creative Commons License 2003.08.11 0 0 16
Áruld már el lécci, hogy miért nem maradt még az anyjával 4 hetesen?
Előzmény: csen (14)
Babyboo Creative Commons License 2003.08.11 0 0 15
Szerintem elég sokat, de majd biztos jön valami okos és megmagyarázza. Az én kutyáim rengeteget csuklottak kölyökként (az összes) és nem lett tőle semmi bajuk, nem is volt semminek a jele. Legfeljebb annak, hogy habzsolva ettek és rengeteg levegőt nyeltek :)

Előzmény: csen (14)
csen Creative Commons License 2003.08.10 0 0 14
Megtudná írni valaki,hogy mennyit szabad csuklania egy 10 hetes kutyának?
csen Creative Commons License 2003.07.18 0 0 13
Köszönöm a segítségeteket. Azóta beszélgetünk a párommal róla,hogy mi lenne a legjobb.Megpróbálok körülnézni itt a környéken hogy milyenek a lehetőségek, árak.Hétfőn készülünk a doktorbácsihoz majd őt is meginterjuoljuk, hogy ő mit tart a legideálisabbnak. Neki is nagytestű kutyája van azt hiszem Masztiff.
trójai nőfaló Creative Commons License 2003.07.17 0 0 12
11.000HUF 15kg tenyésztői táp, de egyszerű, utcáról beesett halandónak úgy tudom ~14-15.000.

Szerintem az általam említett 2fajta táp önmagában is nagyon jó (persze némi kiegészítésekkel változatossá téve), de ez csak az én véleményem (meg egy elég eredményes tenyésztőé).

Azt viszont, hogy táp és táp között mekkora különbség van (sajnos árban is), mint írtam, a saját szememmel láttam 1 kiskutyán, pár hét leforgása alatt.

Előzmény: Anzika (10)
Anzika Creative Commons License 2003.07.17 0 0 11
A eukanuba tápról nem bíztos, hogy igazat írtam
Én kb 3/4 évvel ezelőtti állapotok alapján írtam, amit írtam.
Akkor csak az Alpha-Vet-en keresztül lehetett beszerezni, házhos szállítva a 20 kg-os táp 9270ft volt. Nem tudom, most hogy zajlódik a dolog.
Megnézték, hány kutyád van, csak annyi tápot adtak, ami a következő szállításig elég volt, hogy ne kerülhessen forgalomba, csak rajtuk keresztül lehessen hozzájutni.
Anzika Creative Commons License 2003.07.17 0 0 10
Arra akartam rámutatni, hogy változatosabban etessük kutyáinkat. Ne csak egyféle tápot egyen egész életében.
Az alaphelyzet az, hogy a kutya húsevő. A kaja fele legalább hús legyen /nem lép, gége stb/. A többi kiegészités viszont legyen változatos.
A előző hozzászólásod alapján nagyon drágán veszed a tápot. A eukanuba tápot házhoz szállítják kevesebbért is.
Előzmény: trójai nőfaló (9)
trójai nőfaló Creative Commons License 2003.07.17 0 0 9
Hát igen, a borok is (elvileg) mind szőlőből vannak, mégis elég nagy különbség van közöttük (ennek megfelelően árban is).

Nekem az Eukanuba tenyésztői tápot Kispesten (nem Fehérváron) nagykerben szerzik be, de persze még így is nagyon drága. A tenyésztő akit ismerek, szinte csak azt ad a kutyáknak, és a kutyái sorra nyernek versenyeket, nagyon szépek, erősek, egészségesek. Ő azt mondta, hogy a másik hasonló szintű táp a Royal Canin.

Amit viszont én mondani akartam, az annyi, hogy olcsó száraztápon vagy konzerven lehet, hogy gond nélkül felnő egy kutya, de ez közel sem biztos. Az viszont biztos, hogy nem olyan kutya lesz belőle, mint ami 1 jó tápon vagy jól összeállított házikaján (vagy ezek keverékén) nevelkedik.

A joghurtot nem + kalcium miatt írtam, mindössze hozzájárulhat a változatos etetéshez, vagy hogy a kutya megegye a tápot. Pl. a tejet nem minden kutya bírja, sokan kifejezetten ellenjavallják. Nyilván ha joghurtot+mást is kap a kuty, arányosan kevesebb táp kell.

Biztos az a legjobb megoldás, ha az ember maga számolja ki tudományosan természetes nyersanyagokból, hogy miből mennyi kell 1 napra a kutyának, csak az nem túl egyszerű, és keveseknek van az elkészítésre is idejük.

+ bejön a képbe, hogy egész más étrend kielégít egy jó házból való korcsot (vagy ugye vadkutyát), mint sok kissé túltenyésztett fajkutyát, amik pl. az említett betegségekre is jóval hajlamosabbak.

ui.: azt viszont nem tudtam leszűrni, te mit javasolsz a nagydarab kiskutya etetésére :)

Előzmény: Anzika (8)
Anzika Creative Commons License 2003.07.17 0 0 8
Szóval valahol itt látom a csak táppal való etetés nehézségeit, hogy a kutya nem tudja a lábát kinyújtani. A kutya hozzászokik valamelyik fajta táphoz, a másikat nem eszi meg, vagy ha megeszi, akkor belegebed a fosásba. A furcsa csak az, hogy minden tápra majdnem ugyanaz az összetétel van írva.
Hogy mi van a tápban, megfele-e a leirásnak, azt ki vizsgálja? Az állatorvosnál mindig az a legjobb táp, amelyik cég tápját forgalmazza az orvos. Ha mindig uazt a tápot etetjük, akkor nagyobb valószinüséggel lép fel túladagolás, vagy hiánybetegség valamilyen vitaminból, nyomelemből stb. Ezen kivül még külön vitaminozzuk is a kutyát. A saját kutyám pár -orvos által ajánlott-tablettától képtelen volt felállni. Mindig elképzelem, amint a vadkutya bemegy a vadpatikába és kér vadvitamint.
Nálunk az a legjobb táp, amelyikkel 1/2 éves korára fel tudjuk pumpálni a kutyát 2 éves kornak megfelelő súlyra. Hogy jó erőben legyen, még a kerékpár után kötjük, minél izmosabb legyen. Amikor már a kutya nem tud járni, akkor megállapítjuk, hogy dysplasias és mindent elkövetünk, hogy a tenyésztésből még az irmagját is kitiltsuk.
Az eukanuba tenyésztői tápot Mo-on csak Székesfehérváron keresztül lehet beszerezni, mig Belgiumban a boltok polcain félárért meg lehet venni.
Pl. minek +Ca, amikor a tápban van? Eltolódik a kálcium foszfor arány?
Előzmény: trójai nőfaló (7)
trójai nőfaló Creative Commons License 2003.07.17 0 0 7
Szia!

Az Eukanuba száraztáp nagyon jó (tapasztalat), azt hiszem a Royal Canin is.
Drágák, de ezekben gyakorlatilag minden van, ami egy növőfélben levő kutyának kell. A tenyésztő nekünk azt mondta, a konzervek kiegészítőnek jók (imádják a kutyák), de fontos tápanyag arányaiban sokkal kevesebb van bennük. Szóval ha a szárazat nem eszi, bolondítsd meg 1 kis konzervvel vagy pl. joghurttal, maradék levessel...

Sok kutya olcsóbb táppal+konyhai maradékkal is gond nélkül felnő, de pl. egy barátomnak a 4-5 hónapos kutyája a mellső lábát nem tudta már kinyújtani (asszem Pedigre Pal szárazat evett addig), mikor átváltottak Eukanubára (orvos javasolta). Pár hét alatt elképesztőt javult minden szempontból a helyzet, megerősödött, kifényesedett a szőre, rá sem ismertünk, és azóta gyönyörű nagy kutya lett...

Nálunk a berni pásztornál alap az Eukanuba (nagytestű gyerekkutyának való) + időnként 1-1 dl joghurt (sokkal jobban emészthető mint a tej, sok kalcium van benne) + bármi kutyának való konyhai maradék. Így a drága tápból nem kell mindig az előírt mennyiség, ami 20 kilósnál nagyobb kutyánál több mint fél kiló naponta, 30 kiló fölött meg 70 deka (kb. 500, ill. 700 HUF/nap!).

Mikor aztán felnő az eb, már nem akkora gond mit eszik, de gondolj bele, hogy ezek a kutyák hetente több kilót is nőnek, pár hét alatt fogat váltanak, stb.

Előzmény: csen (6)
csen Creative Commons License 2003.07.16 0 0 6
Nagytestű,Masztiff féle. Kipróbálni meg azért nehézkes, mert annyifélét nem vehetek meg mint ahányfélét kapni lehet. Honnan tudod hogy jó is az? Arra meg már kezdem magam felkészíteni magam,hogy nem lesz olcsó.
Előzmény: AliceCsodaországban (5)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.16 0 0 5
Azt vedd meg amit hajlandó megenni... az én egyik kutyám sem ette meg a száraz tápot, pedig az lett volna a legkényelmesebb.

Nem érdemes a legdrágábbhoz hozzászoktatni... nem tudom milyen fajta a kuty, de ha csak középtermetű is, akkor is amúgy is kieszik a vagyonodból élete első másfél évében, amíg nő. Ha már beállt a végleges súlya, akkor sokkal de sokkal kevesebbet eszik, vigasztaljon ez a tudat. De ha azt akarod, hogy fényes legyen a szőre, ne legyen angolkóros, és egyáltalán egészséges legyen, akkor az első évben sok fehérjét kell ennie.

Előzmény: csen (4)
csen Creative Commons License 2003.07.16 0 0 4
Köszönöm a hozzászólásotokat.. Sokat segítettetek vele.Már a múlthéten elolvastam többször amit írtatok,csak válaszolni nem volt időm.
Azóta elkezdtem átnézni a boltok kínálatát. Elgondlkodtam, hogy melyiket vegyem, hogy ilyen kicsi de majd nagyra növő kutyának megfelelő legyen, de az én pénztárcám se maradjon üresen. Szeretném a kiskutyámnak a legtáplálóbbat venni.
A múlt héten Pedigree Junior száraz eledelt vett a párom-de a kutya nem ette. Eleinte nem tudtuk eldönteni, hogy azért nem eszik mert honvágya van, vagy nem ízlik neki. Ezért tettem hozzá parizert, majd sajtot-kiválogatva ezeket ette csak-de legalább evett. Azóta vettünk neki konzerves Canus Primust-Nagyon ízlett a kutyumnak. Az egyik kutyaboltban ajánlottak 2 féle eledelt, de azok nagyon drágák. Az egyik bevásárló központban nézelődve láttam még néhányféle eleséget, amik megfizethetőek lennénk, de félek hogy nem jók. Miről és hogyan tudom eldönteni, hogy mit érdemes megvenni.

Anzika Creative Commons License 2003.07.09 0 0 3
4 hetes kutyának legjobban a mami és a testvérei hiányoznak. Most van abban a korban, amikor felkészül az életre és pont az hiányzik, aki megtanítaná a szabályokra. Miért lett ilyen korán elhozva? Sokan voltak?
Ennyi idősen már tudnak enni, szerintem nem annyira fontos a póttej. Ha sokan voltak, akkor már amúgy is etetni kellett őket. Most kell eldönteni, mivel akarjuk etetni további életében. Tápot fog enni, vagy "mindenevő" lesz életében. Amit nem szabad elfelejteni, a kutya HÚSEVŐ. Táplálékénak kétharmada hús legyen. Ekkora kutyának fel kell aprítani a kaját, mert lenyeli egészben. Ez később is igaz. Már írták, naponta 4-5-ször kell etetni. Viz mindig legyen előtte /friss/. Tejjel óvatosan kel bánni. Meg kell figyelni, bírja-e a kutya? Sajt, túró mehet.
Nem mindegy, hogy a kutya szabadban lesz, vagy lakásban, mert ez a szobatisztaságra való felkészítést befolyásolja.
Ami a legfontosabb, mivel kis gyerekek vannak féregteleníteni kell a kutyát. Nem házi módszerekkel, hanem állatorvos amit felír azzal.
A gyerekektől meg kell védeni a kölyköt. Gyerekek nagyon durvák tudnak lenni akaratlanul is. Az ilyen kicsi kutya sokat alszik. Amikor elfárad hagyni kell pihenni, hogy később kiegyensúlyozot társsá váljék. Ha kedve van, akkor sokat játszni vele.
Minden jót!
Előzmény: csen (-)
funtasy Creative Commons License 2003.07.08 0 0 2
Négy hetesen még mehetne az anyatej szegénynek :(((
Ha száraz tápot adsz Neki, azt előtte áztasd be langyos vízbe. Nem kell nagyon, csak amennyit a táp felszív.
Bármi újat adsz a kutyusnak, azt csak fokozatosan tedd! Először egy kicsit keverj a régihez, azután egyre többet.
Ha hasmenése van a kutyusnak, akkor pár napig a kaja helyett reszelt főtt sárgarépát adj, a víz helyett pedig cukros borsmenta és kamilla teát keverve.
Lassan majd féregteleníteni is kell, de azt majd az állatorvos megmondja.

Légy jó, és sok sikert: Tasy

Előzmény: csen (-)
LAJKA Creative Commons License 2003.07.08 0 0 1
Állatpatikában kapható kutya-anyatejpótló, ő olyan kicsi mág, hogy lehet, hogy arra is zsüksége lenne.
Előzmény: csen (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.08 0 0 0
Elég régen volt kicsi kutyám...
Mindenesetre napjában többször - legalább 4-szer eszik, remélem már nem szopik, hanem eszik tálkából is. Adjál neki grizes tejet, apróra vágott főtt húst, avagy kölyökkutyának való tápot. Alvőhelye meleg és puha legyen.

Nem tudom lakásban van-e, de ha igen, akkor ha odapisil valahová, boríts rá egy ujságpapírt, és azt az ujságpapírt vidd oda, ahová szeretnéd, ha pisilne, a kutyák ugyanis a szagingerre kezdenek pisilni meg kakilni.

Utcára ne vidd, míg a kötelező oltásokat meg nem kapta, viszont minél előbb mutasd meg állatorvosnak. Most még túl kicsi ahhoz, hogy kutyanevelésről beszéljünk, egyelőre sok simogatásra van szüksége, meg jó táplálékra.

Előzmény: csen (-)
csen Creative Commons License 2003.07.08 0 0 topiknyitó
Segítséget szeretnék 1 hónapos Masztiff gondozásához,neveléséhez.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!