Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

molnaratti Creative Commons License 2003.07.06 0 0 1
En kb januar ota voltam 10-szer.
Utvonalam eloszor Bp(M1)-Hegyeshalom-Becs-Graz-Villach-Tarvisio-Udine volt -es onnan tovabb mikor merre.
Masodjara mar nem volt kedvem vegigulni a hegyeshalmi, becsi tokolest, ezert Gyornel le az M1-rol, 85-oson Csorna->Szombathely->Bucsu
At a hataron ( sosincs forgalom, utlevelet egyszer se neztek meg:), onnan kb 25-30km az A2, ahova is Graz elott kb 40km-el hajtasz fel, Hartbergnel. Szoval sporolsz jo 90-100km utat, cserebe egy darabig nem autopalyan megy, de szerintem idot is nyersz vele, mert nem tokolsz a hatar-Becs kornyeki szakaszon.

Osztrak autopalya matricas, 7,6 Euro az ara 10napra
Gyorshajtani nem erdemes, sokat mernek Graz-Klagenfurt kozott. Sok utepites, es alagut.
Villach mellett van egy gyonyoru hegy to, megeri lehajtani, megnezni, par orat eltolteni korulotte. Ez az olasz hatar elott kb 20-30km-el van.

Olasz palya fizetos, kapus rendszer, draga.
En amire konkretan arra emlekszem, hogy amikor Udine utan kb 50km-el hajtottam le, Portogruaro-nal, akkor 8,4 Euro volt a dij.
Udineig is biztos van vagy min. 5 Euro.
Olaszo.-ban rendorhelyzet hasonlo. Nem mernek olyan gyakran, de hasonlo szigor, mint az osztrakoknal.
Rengeteg alagut, 100-as korlatozassal, mind osztrak, mind olasz reszen.
Olasz soforok orultek, lenyomnak, eledvagnak, szoval ne hagyd magad:) Varosokban rengeteg telizoldes keresztezodes, pofatlan soforok.
(Firenze es Napoly a ket legdurvabb varos eddigi tapasztalataim alapjan. Iszonyat.)
Benzin dragabb, mint itthon, kb 1,05-1,1 Euro.
Kutak este, ejszaka, hetvegen zarva (autopalyan nem), de kartyas onkiszolgalo rendszerben ejjel-nappal hasznalhatoak. Ha szamlat kersz, a kutasok
annyirol irnak, amennyirol akarsz.

Velencerol is irok par tanacsot.:
Elso es legfontosabb: autoval ugye nem hajthatsz be, igy keszulj, hogy a varoson kivul kell leparkolnod. Ez komoly uzlet nekik, rengeteg hatalmas parkolohaz, ahol napi kb 20 Euro a parkolodij. ha ket orara hagyod ott, akkor is annyi, szoval erdemesebb kihasznalni. Legtobb parkolohazban nyitva kell hagynod a kocsid, kulccsal benne, igy erteket ne vigyel magaddal velencei kirandulasra, amit az autoban akarsz hagyni. Javaslat: ahogy atersz a varosba bevezeto hidon, az elso parkolohaz a hid vegen jobbra egy lehajtonal van.(Ezt nem ismerem.) Ezutan mar benn a szigeten az elso jobbra levo parkolohazat javaslom, itt ugyanis ha a teraszon parkolsz, ott lezarhatod a kocsit. Ez a buszmegalloktol kb 100 meterrel visszabb van.
Venice gyonyoru, noha elhanyagolt, s budos. A gondolasok levesznek mint allat, 10E/fo/ut. Bar mindenhova el lehet jutni gyalog is. Fagyizni kotelezo :), St Marco ter szinten. Megeri elcsavarogni a megszokott turistautakrol is, egy kicsit boklaszni a romosabb reszeken, azoknak van csak hangulata.
Velence kornyeki borok csodalatosak, nemelyik az aszuval vetekszik. Ha lehet, szombaton erdemes menni, mert vasarnap sok uzlet zarva van, megpedig azok, ahol az igazi helyi erdekessegeket lathatod.

elf Creative Commons License 2003.07.06 0 0 0
Én 97-ben voltam.
Az ha akarsz autópáylázni, lehet hogy érdemes beszerezi egy ú.un. VIACARD-ot, ami kb telefonkártya jellegű cucc, de ami a lényeg, ezeknek külön kapu van a felhajtónál.

Az olaszoknál az autópálya melletti kutak nyitva vannak rendesen, de kisebb vársokban, utak menték szieszta idején és hétvégén semmi, csak a az autómata(papírpénzzel anno) üzemelő cuccok.

Azt gondolom nem kell hogy megemlítsem hogy az olaszok milyen nyomulósan vezetnek.

Szűk hegyi utakon/vársoakban a beláthatalan szűk kanyarok előtt dudálnak. Te is tedd azt.

LPG elég sok helyen van, de aszem valami konverterféle kell töltőnyíltásra a hogy tudj tankolni. (ez nem biztos)

Velencében lehet parkolni a a szigeten levő parkolóházban nem olcső, és mi anno elég sokat vártunk mire lett hely(szeptember elején), úgyhogy lehet érdemesebb a szárazföldön megállni és végiggyalogolni a hídon.

Lehet menni a Velence elé benyúló földnyelvről(Lido di Jesolo és környéke) kishajóval,és akkor nem gond a parkolás.
Velencében is lehet közelkedni vaporettóval(kb vizbusz) ami jó móka.

Odafelé mi a Wörthi tónál áltunk meg pihenni egy kempingben, az is elég kellemes környék, a tó vize pedig kritálytiszta.

Előzmény: Paja444 (-)
Paja444 Creative Commons License 2003.07.06 0 0 topiknyitó
Az Autóval Görögországba topicon felbuzdulva gondoltam, talán erre a topicra is lesz érdeklődés.
Én 2 hét mulva szeretnék kimenni Olaszországba (ismerősökhöz), Udinébe. Ott pedig a környező városokat gondoltam megnézni (Velence stb).

Minden érdekel ami a témával kapcsolatos (mikor érdemes menni, milyen úton, mire kell figyelni, mennyi az autópályadíj, rendőrhelyzet stb).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!