Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Köszönöm. Ha jól értem, akkor a PVC cső ming védőcső lenne és benne legyenek a gégecsövek.
Én arra gondoltam, hogy a KPE csővel kötném össze a medencét a szivattyúval. Vagy ezt nem lehet megoldani? A szerelvényeket még nem nézegettem, csak még tervezgetek.
Ne KPE csövet ássál el, hanem a lehető legvastagabb PVC (például szennyvíz) csövet. A 90 fokos kanyar felejtős, csak 45 fokos kanyarokat használj. Abba belefér, (és cserélhető) minden csövezés.
Érdeklődni szeretnék, hogy a medencétől milyen messzire lehet a homokszűrős vizforgatót elhelyezni?
Arra gondoltam, hogy kb 8m-re lenne a medencétől és KPE csővet ásnék le a földbe.
Azért lenne ez a megoldás, mert tervezek szolár fűtést is (LPE cső a tetőre), és ahol lejönnek a csövek a tetőről oda raknám a szűrőt. Itt védett helyen lenne, na meg a konektor is itt van.
Megoldás lehet még a betonozás helyett a legolcsóbb díszburkolattal lerakni ( a ledöngölt zúzottkőre mindenféle bohóckodást mellőzve amit írnak a díszburkolatnál ) és arra az xps (nálam eps van és az is működik). Később ha módosítod vagy megszünteted simán felszedhető , átrakható. A szigetelő lapokat meg ragaszd össze széles szalaggal hogy ne csússzon szét.
Igen, feltétlenül! Nekünk oda a legvékonyabb került az ív miatt, az még épp hajlítható annyira, hogy bevegye a kanyart. Így nekünk takarással végig 30 fok fölött volt a víz hőmérséklete szezonban.
Egy 3,66 m átmérőjű fémpalástos medencét akarok leásni és telepíteni. Pár évet már volt összerakva akkor az alja zúzottkő és xps lapokból csináltam alját. Ezzel az volt a baj hogy az xps lapok közötti résnél belapult és meggyengült a súlytól.
Most hogy leásom nem tudom eldönteni hogy betonozzak-e vagy megint xps lapokból csináljam meg az alját. A betonozás nagyobb munka de ott könnyebb egyenesre kihozni /ráadásul a telek is lejtős/ de a beton alapon hideg lesz a víz
Az xps könnyebb de gyengébb és melegebb alulról. Szerintetek?
Saccold meg, mennyi időt fogsz eltölteni azzal, hogy odacipeled, rögzíted, és vissza a lakásba. Ehhez még add hozzá, hogy felhasznált energia legalább kétharmada megy a levesbe. Azt már csak zárójelbe teszem, hogy meddig bírod ezt cérnával.
A klórozást nem úszod meg, csak plusz macerát veszel a nyakadba.
Szerintem felejtsd el az ötletet. Medencéhez más megoldás kell.
Sziasztok! Van tapasztalatotok, az UV-C fertőtlenítés működik? Én most a lakásba tervezek venni egy ilyet, de nyáron valahogy kezelném vele a medence vizét is. Azt még nem tudom hogy kéne, talán fölé fektetni. Az algát is viszi? Gondolom igen.
Nem kell áram, nem kell (meg)szívni:-) Most kicsit drágának tűnik, de lehet, hogy van olcsóbban is. A cső könnyen cserélhető, nekem a pumpát kellene lassan..