Keresés

Részletes keresés

keyborg Creative Commons License 2003.10.15 0 0 12
Nos, nem tudom Te milyen tanár lennél, de ez a tipikus példája annak, hogy a tehetségesek inkább elmennek más munkát keresni, mint hogy tanítsanak. Valamiből meg kell élniük. Az iskolákban maradnak azok, akik soha sehol nem tudnának elhelyezkedni, mert alkalmatlanok mindenre, KÖNYVBŐL TANÍTANAK!!! Nem fejből. Ja, de vannak a fanatikusok, őrültek. Ők kevesen vannak. Őket nem érti senki, hogy miért tanítanak. Kiváló pedagógusok és képesek éhbérért dolgozni.
Előzmény: kerékpár (11)
kerékpár Creative Commons License 2003.10.13 0 0 11
Tisztelt hc!

Ugyan tökéletesen megértem, mégis kicsit álszentnek tartom a hozzáállásodat - nem munkaidőben foglalkoztam volna a vállalkozás dolgaival meg különben is miért kell elvárni egy tanártól, hogy "úgy alakítsa az életét", magyarul vigye le az igényszintjét a vegetáció szintjére, hogy egy kicsit félretehessen? Illetve miért tartják sokan magától értetődőnek azt, hogy egyes szakmák képviselői (tanár, ápolónő) csupán hivatástudatból dolgozzon, ne normális pénzért?

Egyébként időközben a kérdés eldőlt, nem fogok veszélyt jelenteni senki iskolás gyerekére, mert mérnökként helyezkedtem el kicsivel 300 feletti bruttó havi fizetésért az ország másik végében. Úgy tűnik emellett is megy a vállalkozásba dolgozás, bár így csak egy kis sportra marad időm, másra nem. De így még kevesebb pnzt költök :)

Üdvözlettel:

kerékpár

Előzmény: hc (7)
Beebite Creative Commons License 2003.10.13 0 0 10
Tanár vagyok és mérnök. Nem mérnök tanár, hanem külön elévgeztem a tanárképző kart és külön a mérnökit.
Igy elég sokat kapnék, tanári viszonylatban, de mérnökként azért jóval többet.
Van a tanári pályának egy szép előnye, hogy a nyári téli, tavaszi szünetekben otthon lehetnék a gyerekeimmel (nincsenek), de ezen kivül sajnos nem érzek rá elhivatottságot, inkább egysikú lenne nekem, és ezért nem vállalom. Akkor sem vállalnám, ha jobban keresnék vele.

Tanárnak az menjen, aki tanár akar lenni, másnak odamenni kis túlzással megélhetési bűnözés. Pont a felelősség miatt.

keyborg Creative Commons License 2003.10.13 0 0 9
Szia kerékpár!
Minden álmom, hogy egyszer tanár legyek, de sajnos a mai világban egyszerre családja és tanári pályája nem lehet az embernek. Nagyon keveset keresnek a tanárok. Ám úgy tudom, doktori, prof stb.. titulussal plusz pénzeket kapnak a harmat gyenge fizetés mellé. Az egyetemeken a legjobb a helyzet. Konkrét adatokat nem tudok, mert nem vagyok tanár(sajnos).
Előzmény: kerékpár (-)
keyborg Creative Commons License 2003.10.13 0 0 8
Kedves hc!
Gyermekként magam is sokat szidtam a tanárokat. Mára úgy gondolom, soha nem a tanárok a hibásak, ha az oktatás színvonala gyenge ebben az országban. A rendszer és a mindenkori kormány a hibás. A tanárokat NAGYON meg kellene fizetni. Hatalmas fizetést kéne adni, akár havi nettó 500ezerFt-t. De akkor ki kellene válogatni, ki alkalmas a pályára, ki nem, hisz mégiscsak tőlük függ melyik pálya/hivatás tetszik meg a diákoknak!!! Legyenek pedagógusok, akikre a diák felnézhet, akiktől tanulni tud és akit szeret! Sajnos jelenleg ez a szakma elnőiesedik (semmi bajom a nőkkel), hisz a férfiak inkább pénzt keresnek. Gyenge ma az oktatás és a tanárok tudása is.
Előzmény: hc (7)
hc Creative Commons License 2003.07.30 0 0 7
Kedves kerékpár!

Mint iskolás gyermekek szülője kérlek, hogy ha van egy kis felelősségérzeted a leendő tanítványaid iránt, akkor elfelejted ezt a pályát! Tele van a hócipőm azokkal a tanerőkkel, akik minden mással törödnek csak a rájuk bízott gyerekekkel nem. Az induló vállalkozásoddal Te is közéjük tartoznál. Ha hivatásodnak érzed a tanítást csak akkor helyezkedj el ebben a szakmában és akkor úgy is alakítsd az életed.

vizordito Creative Commons License 2003.07.30 0 0 6
5-15 évet ha molesztálod a diákokat:))
Sihaya Creative Commons License 2003.07.30 0 0 5
SzépjóReggeltmindenkinek! :)

Bocs, egy kicsit OFF leszek.
Szombathelyhez nagyon közeli faluban kéne fizikából óraadó tanár (vagy fizika-számtech). Mint kiderült babát várok és kb. holnap fogok szólni a főnökömnek, de jó lenne úgy eléállni, hogy már mondok is a helyemre valakit. Ha valakit (vagy ismerőst) érdekel, akkor kérlek jelezz nekem vissza ide, vagy a tunder@emil.hu címre.
Köszi szépen előre is!
ON

jarjarkiller Creative Commons License 2003.07.17 0 0 4
az attól függ, mit csináltál.
Ha otthonodban elszívtál egy füves cigit, utána kétszer meghallgattad a kedvenc CDd majd elaludtál, tudomásom szerint 2-5 évet.
Ha állatot kínoztál, valószínűleg hátbaveregetést.
Egyébként sok sikert, komolyan ;o)
Előzmény: kerékpár (-)
kerékpár Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3
Szia!

A táblázat megvan, de az egyéb dolgok (milyen besorolás illetne engem, nyelvvizsgapótlék, stb) abból nem derülnek ki.

Meg jó lenne valós adatokat kapnom, ami talán eltér a táblázatban megadottól, vagy nem.

Hogy ne generáljunk flame-et belőle, aki segíteni tudna az küldheti az információt a tollitamas@freemail.hu-ra is küldheti.

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

kerékpár

Előzmény: Ja-Je (2)
Ja-Je Creative Commons License 2003.06.30 0 0 2
Gondolom közalkalmazot lennél, meg kell nézned egy bértáblát és kézcsók, megvan mennyit keresel....
Előzmény: kerékpár (1)
kerékpár Creative Commons License 2003.06.30 0 0 1
Szia!

Kösz a nullázást :) Kár, hogy túl sokat nem segítettél vele.

Azért felhozom, hátha közben felébredt egy-két pedagógus vagy pedagógus-családtag...

Üdvözlettel:

kerékpár

Előzmény: Ja-Je (0)
Ja-Je Creative Commons License 2003.06.30 0 0 0
Fizetésed nem 0 lesz, de közeliteni fog hozzá:-)))

Amúgy passz mennyi lesz....

Előzmény: kerékpár (-)
kerékpár Creative Commons License 2003.06.30 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Nem a tanárok zsebében akarok nyúlkálni, még kevésbé azon vitázni, hogy ezt megérdemlik-e. Viszont jelenleg vidéken dolgozom mérnökként egy olyan cégnél, ahol magasak az elvárások, az anyagi és erkölcsi megbecsülés viszont ezzel nincs egyensúlyban. Úgy döntöttem, hogy megpróbálok váltani. A két lehetséges alternatíva:
1. maradni a környéken, tanárként elhelyezkedni és jóval több időt fordítani mellette az indulófélben levő vállalkozásra
2. Magyarország iparilag fejlettebb részén mérnökként hasonlóan sok munka, több pénzért.

Hogy "tudományos alapon" dönthessek, tudnom kellene, hogy tanárként milyen jövedelemre számíthatok. Ezért kérlek benneteket, hogy ha vannak pontos ismereteitek arról, hogy a lenti paraméterekkel milyen havi bruttóra számíthatok tanárként, azt nagyon megköszönném. Ha vannak kötelezően adandó plusz juttatások, mint 13. havi fizetés, ruhapénz, stb. akkor azt is írjátok le!

A paraméterek:
Mérnöktanár kettős diploma (kiváló minősítés)
Középfokú C típusú nyelvvizsga
A tanári pályán kezdő vagyok.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdvözlettel:

kerékpár

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!