Eladó Olympus OM-D E-M1 II váz nagyon szép állapotban, hibátlan működésű, a kijelző karcmentes, az expószám 10116, nem garanciális.
Hozzá jár két gyári (az eggyík nincs toppon) két utángyártott akkumlátor, gyári töltő, USB töltő, gyári USB kábel, gyári szíj (nem volt használva), ajándék vezetékes távkapcsoló, eredeti doboz, papirok.
A Pana es az Oly zoomoknak elter a csavarasi iranyuk, ami eleg idegesito, foleg ha videozol. En azt a zoomot vennem a helyedbe, amelyiknek a gyartojatol mar van zoom obid.
A gépét folyamatosan használó profi az, aki tapasztalatból rögtön tudja mikor mit hogyan érdemes beállítani, a kocafotós sokkal jobban jár, ha utólag, veszteségek nélkül optimalizálja amit csak lehet.
Nem utolsósorban a kérdés föl sem merül, hiszen a gyári, ingyenes feldolgozóprogramot állítgatva pont ugyanazt az eredményt kapod mint ha a vázat paramétereznéd, vagyis kényelmesen és precízen (mivel ugyanarról a képről van szó, nem lehet eltérés semmi másban) kikísérletezhető minden állítás hatása - így a zajcsökkentésé is. Más feldolgozóprogramok, mint pl. a Lightroom is, többek közt pont a jobb zajcsökkentésben is előnyösebbek.
RAW nekem macera, csak hobbifotós vagyok. Eddig zajszűrő ki volt mindig kapcsolva, mostantól próbálkozom az enyhe és a normál fokozattal, meglátom mi az előny és mit vesztek a részletekben.
Igen, de ez kisebb gépeknél még típuson belül is szórhat kicsit. Én három egyforma, kb. egy időben vásárolt gépet hasonlítottam össze és már ott is volt zajban szórás. Ugyanott, ugyanazzal a vázsapkával ISO3200-6400on 30-60 másodperces expók.
Lehetséges-e, hogy egy szenzor "elfárad"? Mert mintha újabban zajosabbak lennének a fotóim.Korábban 1600 ISO-n is viszonylag jók voltak, most már ISO 800-nál is zavaró.