Keresés

Részletes keresés

sz.imi Creative Commons License 2026.04.07 0 0 8386

Köszi szépen. Anno minden hotel teltházas volt, a partmenti hotelek különösen. Emlékszem a hotel kis parkolójára, ahova úgy kellett bejátszani az autót az egyetlen helyre, annyira tele volt.
Persze a part is tele volt.

Előzmény: Pierr_Kardán (8384)
auray1 Creative Commons License 2026.04.01 0 0 8385

Egy gyönyörűen fényképezett film 1955-ből, ami Velencében játszódik:

Summertime 1955, Film in English, Katharine Hepburn, Rossano BrazziIsa Miranda

Pierr_Kardán Creative Commons License 2026.04.01 0 1 8384

Az ár nyilván erősen függ attól, hogy mikor mentek, ha nyáron, akkor tényleg horror az ár, különösen, ha 2-4 napra mentek csak.

Mi pár éve májusban voltunk, nem foglaltunk előre szállást, hanem Lido di Jesoloban bementünk egy utazási irodába, meglepően olcsón kaptunk szállást.

Ez volt az iroda: https://www.lampo.it/en/jesolo/facilities-and-prices/

Előzmény: sz.imi (8383)
sz.imi Creative Commons License 2026.04.01 0 0 8383

Köszi a tippeket. Anno jártam Jesoloban, át is mentünk onnan is Velencébe, a szállás viszont horror áron volt, igaz közvetlen parti hotelben voltunk. De szétnézek erre is majd.

Előzmény: Pierr_Kardán (8381)
sz.imi Creative Commons License 2026.04.01 0 0 8382

Nagyon köszönöm a hasznos linkeket és a tippeket. :)

Előzmény: feketefelho (8380)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2026.04.01 0 1 8381

Szerintem ezen a részen bárhol foglalhattok szállást. Tele van ez a rész apartmanházakkal, május jözepéig nagyon olcsón lehet szállást foglalni jó apartmanokban is.

Ha úgyis autóval mentek Olaszországba, akkor autóval még Lido di Jesoloból is max fél óra alatt Punta Sabbioni kikötőjéhez értek, onnan pedig vaporettoval gyorsan be lehet jutni Velencébe.

Előzmény: sz.imi (8379)
feketefelho Creative Commons License 2026.04.01 0 1 8380

Szia!
Szerintem a legolcsóbb szállás a városon kívül, de mégis a közelben a hu.Venezia kemping. Vannak bungalók, kis házak, stb. (Amennyiben nyári időjárás lesz az utatok során, akkor még jól jöhet a kemping medencéje is.)

Nézd meg, ha tetszik itt parkolhatsz is (benne van az árban), és ha jól tudom saját busszal be is visznek a szigetre.

Ez utóbbi gondolom nem annyira lényeges, mert valószínűleg venni fogtok város kártyát (Venezia Unica City Pass) és azzal közlekedtek.

A hétvégékkel vigyázz, mert lehet, hogy fizetni kell a belépésért (itt nézheted meg, mikor kell fizetni). Nem minden része fizetős a városnak!

Még egy javaslat, autóval ne a pályán menjetek (oda-vissza kb. 18€), érdemesebb a mellékutakat választani. Valamivel lassabb, de szerintem sokkal érdekesebb a falvakon át utazni, mint a pályán száguldva nem látni semmit és még az autó is kevesebbet fogyaszt. Mellesleg itt olcsóbbak (lehetnek) a benzinkutak is, az aktuális árakat itt nézheted meg (nem mindig pontos, de nagyot nem téved, 90%-ban az itt látható árakkal találkoztunk).

Másik szállás ötlet...

Pár éve mi a Punta Sabbioni városrészben szálltunk meg (nem volt olcsó, de nagyon jó, persze lehet olcsóbb szállást találni itt is).

Ha elég közel laksz a kikötőhöz, akkor egy sétával eléred a kikötőt és onnan vaporettóval be lehet menni innen a városba és a szigetekre is (innen sokkal közelebb vannak, mint a másik oldalról) és nem mellesleg a félsziget másik oldalán ott van a homokos strand.

Amennyiben a kikötőtől messzebb van a szállás, akkor pl. autóval lehet a kikötőbe menni, de a parkolás fizetős (anno 8€/nap volt), vagy busszal is megközelíthető.

Előzmény: sz.imi (8379)
sz.imi Creative Commons License 2026.03.31 0 0 8379

Sziasztok!

Hosszú ideje nem használtam ezt a felületet. :)

6-7 alkalommal jártam Velencében, de nagyon régen volt.

Rengeteg információt kaptam és tanultam innen.

Azóta sok dolog változott (velem, körülöttem).

Családomat szeretném meglepni egy rövid, de szép úttal. Kisgyerekkel utaznánk. 4 éves.

Velencére gondoltam. Utazás autóval - eddig repülővel, sőt vonattal is voltam, a kocsi még kimaradt.

A keret a lehető legalacsonyabb.

Bármikor voltam, a városban szálltam, szálltunk meg. Most anyagi okokból és az autó miatt inkább városon kívül gondoltam. Úgy tudom, hogy Mestre az, ahol jellemzően megszállnak azok, akik nem akarnak Velencében foglalni. Esetleg valami tipp? Másik város, ahonnan könnyen be lehet jutni, s jobbak a szállás árak?

Vagy bármi apró titok? :)

onlyread Creative Commons License 2025.12.01 0 0 8378

Megértelek :)

Előzmény: vélemény11 (8377)
vélemény11 Creative Commons License 2025.11.30 0 0 8377

OFF hó elején voltunk Veronában és Milánóban. Kirándulással Mantovába, Cremonaba és Piacenzaba. Veronában csak a Júlia házánál volt tömeg, sorba álltak, hogy megfogdossák a Julia szobor mellét.  Milánóban a Dóm előtt annyian voltak szombat este, hogy azt hittem, tüntetés van. Pedig a Dóm már zárva volt.Én már csak kisvárosokba akarok menni.

Előzmény: onlyread (8376)
onlyread Creative Commons License 2025.11.30 0 0 8376

Örülök, hogy előkerültél és köszi, hogy olvasol. Velencéhez képest most nem volt tömeg. És azt hiszem most én sem megyek vissza egy ideig. Ilyen felkapott helyekre novemberben és februárban jó utazni. Mármint annak, aki volt már...

Előzmény: vélemény11 (8375)
vélemény11 Creative Commons License 2025.11.29 0 0 8375

Én is olvaslak..

Velencéről és Firenzéről mindig jó olvasni, de úgy gondolom, hogy már nem megyek vissza. Riaszt a tömeg

Előzmény: onlyread (8372)
onlyread Creative Commons License 2025.11.29 0 0 8374

De jó, akkor nem volt hiába! Köszönöm

Előzmény: feketefelho (8373)
feketefelho Creative Commons License 2025.11.28 0 0 8373

Olvasni azért visszajárunk :-)

Előzmény: onlyread (8372)
onlyread Creative Commons License 2025.11.27 0 2 8372

Bár a topic már régen nem működik, azért megosztom a legutóbbi élményeimet. Három nap semmittevés Velencében: https://hosszanexponalunk.blog.hu/2025/11/27/velence_csak_ugy_keves_terv_sok_tortenet

onlyread Creative Commons License 2023.11.30 -1 1 8371

Szia,

sajnos nyugdíjas kedvezményről nem tudok, a vaporettó bérletek árát itt találod:

https://www.veneziaunica.it/it/e-commerce/services

Ha végig használni akarjátok, akkor talán érdemes megvenni a 3 naposat, bár nagyon nem olcsó. Ha meg úgy rakod össze a programot, hogy nem kell minden nap, akkor lehet napi vagy 2 napos. A vonaljegyet nem javaslom, az nagyon drága.

Nem tudom, voltál-e már, de - bár kicsinek tűnik - nagyon fárasztó tud lenni a gyaloglás, mert a hidak miatt folyamatosan kerülni kell. Egy jól tervezett programmal lehet optimalizálni a közlekedési költségeket.

Előzmény: karika3405 (8370)
karika3405 Creative Commons License 2023.11.30 0 0 8370

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy magyar nyugdíjasoknak jár valamilyen kedvezmény a vaporettó járatokra?Több napos jegy? Bérlet? Mennyibe kerülne?

Négy-öt napra mennénk.

A legjobb megoldás érdekelne!

Köszönöm!

bdpetya34 Creative Commons License 2023.08.05 -1 0 8369

Köszönöm szèpen a válaszod!

Előzmény: FLaci (8368)
FLaci Creative Commons License 2023.08.04 -1 0 8368

Érvényes az ACTV társaság buszaira (kivéve reptéri járatok) és a Mestre-Velence villamosra is.

https://actv.avmspa.it/en/content/integrated-fares-0

Előzmény: bdpetya34 (8367)
bdpetya34 Creative Commons License 2023.08.04 -1 0 8367

Sziasztok!

Azt szeretnèm kèrdezni, hogy a vaporetto bèrlet az marghera Velence itazásra jó? Sehol nem találok róla infót. Marghera ugye velencèhez tartozik, de nem velencèben van, vagy nem is tudom ..

Köszönöm előre is a válaszokat!

onlyread Creative Commons License 2022.08.07 -3 0 8366
Előzmény: Rambilaci (8365)
Rambilaci Creative Commons License 2022.08.07 -4 0 8365

Kedves mindenki! Tudnátok abban segíteni, hogy a Velence Tarvisio repülőtérről hogy tudok busszal vagy vonattal  beutazni a Santa-Lucia vasútállomásra vagy annak a  közelébe?

almart Creative Commons License 2022.05.31 -4 1 8364

almart Creative Commons License 2022.05.16 -3 0 8363

csapa Creative Commons License 2022.05.08 -3 0 8362

Most nézem, fél négy utánra még akad

Előzmény: csapa (8361)
csapa Creative Commons License 2022.05.08 -3 0 8361

Hát.....13.péntek. De már nem is kell foglaljak, mert nincs szabad jegy :-)

Előzmény: vélemény (8360)
vélemény Creative Commons License 2022.05.08 -3 1 8360

Nem kötelező a foglalás. Foglalás nélkül is be lehet menni, de sorba kell állni. Szerintem 12 és 1 óra között talán kevesebben mennek be.  Ebédidő.

Előzmény: csapa (8359)
csapa Creative Commons License 2022.05.08 -3 0 8359

Sziasztok. Mindenféle képpen kell foglalni, ha a Szt.Márk bazilikába akarnánk csak körülnézni? Vagy elég ha ott beállunk a sorba, majd egyszer sorra kerülünk? Akkor ott a helyszinen veszem meg a belépőt? A délelőtti jegyek már mind elfogytak csütörtök, péntekre, így mindegy lenne, lehet jobb lenne délután...

almart Creative Commons License 2022.05.04 -3 1 8358

Igen,epp ezert akik Velenceben szallnak meg,nekik nem kell majd regisztracio. Oket a szallashely egyebkent is bejelenti majd.

Mi Ausztria fanok vagyunk. Minden evben megyunk 1 hetre. Tobb regioban vannak kedvezmenykartyak es kartyaado partner szallashelyek. Tobb szaz eurot lehet sporolni,ha az ember idot szan a megfelelo szallas keresesere. Igy voltunk pl.teljesen ingyen a Dachstein vagy Stubai glecseren,ahova egy szemelynek a felvono 49,50.- euro. Iden a Kaprun,Zell am See regioba is igy utazunk.

vélemény Creative Commons License 2022.05.04 -2 0 8357

Tudom, hogy más. De a turistaadóval a Velencében megszállók már fizetnek a városnak. Az egynapos(félnapos) látogatók  viszont nem fizetnek a városnak semmit. Aki ott száll meg,  a turista adóért cserében kapja azt, hogy nem kell belépési illetéket/adót fizetni.

Off

Németországban, a Harz hegységben voltam. Ott a szállodai turista adóért cserében kaptam egy kuponfüzetet, 1-2 € €-ós kedvezménnyel sokfelé. Persze nem csak a turista adóért. Aki valahol megszál,l az a helyiek jövedelmét /bevételeit növeli a szállásdíjjal, valószínűleg vacsorázik, többet költ programokra,mint az aki csak néhány órára érkezik.

Előzmény: almart (8356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!