Keresés

Részletes keresés

krysztyna Creative Commons License 2019.06.03 0 0 8191

Nagyon köszönöm.

Ezek szerint a Punte Sabbioni - Velence út is vizibusszal történik.

Ha jól olvastam júniusban az utolsó hajó Velencéből 8 órakor indul vissza?

FLaci Creative Commons License 2019.06.03 0 0 8190

Vízibusz jegy árak:

http://actv.avmspa.it/en/content/venice-urban-services-0

 

€7,50 egy jegy, azaz €15 oda-vissza. Vagy €20 egy napijegy, ha többet is akartok hajózni aznap.

Parkoló Punta Sabbioni-nál napi €7 egy tavalyi hozzászólás szerint.

 

Bibione-Punta Sabbioni busz szerintem felejtős. 2 óra a menetidő és napi 1 járat van, ha igaz...

http://www.atvo.it/en-timetable.html

Előzmény: krysztyna (8189)
krysztyna Creative Commons License 2019.06.02 0 0 8189

Sziasztok!

Szeretnek segitséget kapni, mert nem igazan találtam rá, mennyibe kerül a hajó Punte Sabbioniból a Szent Márk térre és vissza?

Illetve az autóparkolás egy napra Punte S kikötőben vagy érdemesebb busszal és hajóval menni Bibionéból? A hajó fontos!

Csak szeretnénk estig bent maradni. Június 14.én mennék. Létezik hogy az utolsó hajó 8kor indul vissza P.S-be?

Köszönöm.

A hajó ár lenne a legfontosabb.

Manipura Creative Commons License 2019.05.09 0 0 8188

Szia! 

ACTV áruda ( Punti Vendita) pl. Mestre vasútállomáson vagy a Piazzale Cialdini -n is van. 

Én  Treviso reptérre érkeztem, és Velencében szálltam meg mindig, a reptérről busszal a Piazzale Romára utaztam , és ott a buszpályaudvar-vaporetto állomás találkozásánál  vettem meg a jegyemet.

Ha autóval érkeztek, a vasútállomásra elkanyarodtok, ha repülővel, a Marco Polon van árusítás, Trevisóról pedig vagy közvetlen transzferbusszal vagy  helyi busz+  vonat Mestre FS vasútállomásra lehet menni.  

Előzmény: Dzsovanni77 (8187)
Dzsovanni77 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 8187

Sziasztok!

Abba kérnék segítséget, hogy ACTV 1 napos jegyet hol lehet megvásárolni? Vannak automaták? A Jolly kempingben leszünk Maestre-be. Ott a környéken hol tudom ezt megvenni.

Ha esetleg tudna nekem segíteni valaki, hogy merre felé és hogyan megköszönném!

Üdv!

onlyread Creative Commons License 2019.05.01 0 0 8186

Amennyiben napijegyet veszel.

Előzmény: pannika77 (8185)
pannika77 Creative Commons License 2019.05.01 0 0 8185

A Canal Grandén vaporettoval közlekedni lehet azzal a jeggyel amivel Punto sabbionibol utazok Velencébe ? 

Előzmény: onlyread (8184)
onlyread Creative Commons License 2019.05.01 0 0 8184

A reptérre mennél?

Előzmény: pannika77 (8183)
pannika77 Creative Commons License 2019.05.01 0 0 8183

Sziasztok! Ha veszek egy jegyet Punta Sabbionibol Velencébe (Marco polo) az máshova nem érvényes Velencén belül ? 

vélemény Creative Commons License 2019.04.17 -1 2 8182

Ujra nekifutok. Otthonrol majd en is reagalok,de a tabletről iras nagyon rosszul megy

Előzmény: vélemény (8181)
vélemény Creative Commons License 2019.04.17 -1 1 8181

Otthonról majd enéis reagalokrfe a tabletrol írást nagyon utalom. Off holnap megyunklhaza.Bruhuhu.

Előzmény: Manipura (8176)
papanick Creative Commons License 2019.04.16 0 1 8180

Csatlakoznék. Mindenképpen a belső részen szállnék meg, rövid időre még inkább. Reggel és este nyugodtabb a város, inkább ott legyél mint Mestrében. Én leginkább a kora reggeleket szeretem. Mostanában Castellót szeretem, még akár velenceiket is fel lehet nyomokban fedezni. 

Manipura köszönöm a beszámolót, a szokásos színvonalat sikerült tartani. 

Idén sajnos kimarad a Seranissima. 

Előzmény: Manipura (8179)
Manipura Creative Commons License 2019.04.16 0 2 8179

Szia! A 7 szállásra vonatkozó igényeit mindenki magának tudja megfogalmazni, és rangsorolni. Engem pl. zavar a közös wc és fürdőszoba használat, de a reggeli nem fontos, ahhoz alapanyagot egyszerű beszerezni élelmiszerboltban. Mindenki más céllal más költségkerettel és más preferenciákkal  érdeklődéssel és felkészültséggel rendelkezik, így különböző az is, hogy kinek mi számít "megfelelő" "jó" vagy "optimális" kategóriájú szállásnak. Va6n aki nem bír gyalogolni, van akinek a napi 15-20000 lépés vagy 10-15 km is simán belefér. Általában előre átgondolom, összerakom napokra a programokat, nyitvatartást, sorrendet költséget, időkorlátokat kalkulálok. Azt gondolom, minél rövidebb egy út, annál inkább fontos hogy a tervezett látnivalókhoz jutás gyors legyen. A foglalási oldalakon kererésnél számos szempont szerint lehet szűrni, és ahol a konkrét dátumra  eleve nincs üres szoba, azokat kiszűri.  Úgy lát7om, 3 éjszaka, 2 teljes nap, és 1-1 utazási vagyis 2 tõredék napotok lesz.  Szerintem május vége felé is sokan lesznek, próbálj kiválasztani és lefogfilalni ingyenesen lemondható de többnyire számodra megfelelő szállást, és  legfeljebb  ha találsz jobbat lemondod. Számomra a legfelkapottabb és persze drágább kerületek mint a  San Polo a Dorsoduro és persze a Castello optimálisak mert a központ és  a kedves templomok, múzeumok top látványosságok kényelmes gyalogos távolságban vannak, jól felfűzhetők, és napközben is viszonylag kevés utazási idővel és fáradtsággal jár egy beiktatott pihenő.  Többek között ezért nem  foglalnék pl. Mestrében szállást, mert szerintem sokat venne el a reggeli-esti utazás, és szinte kizárt egy rövid  pihenőre, átöltözésre stb. haza- majd visszamenni, ahogyan egy esti vagy kora reggeli séta és nézelődés is kimarad .  Nemrég keresgéltem, és a foglalható szállások nem  voltak jelentősen olcsóbbak Mestrében vagy a kevésbé frekventált helyeken.   Szóval  nehéz lenne  és ezért nem is szoktunk és ajánlani.

 

Előzmény: chris7705 (8178)
chris7705 Creative Commons License 2019.04.16 -1 0 8178

Sziasztok,

 

Olvasgattam vissza jopar oldalt es sok hasznos tanacsot lattam...

Viszont szallasokkal kapcsolatban keves informacio akad.

Tudom, erre ott a booking es tarsai, ertekelesek, de sajat tapasztalat is erdekelne.

Mennyire fontos, hogy a kozpontban legyen a szallas? 

Hol erdemes foglalni, melyik reszen?

Esetleg van valakinek jo tapasztalata szallodaval kapcsolatban? 

Szeretnem ha reggeli az arban lenne :)

Majus 24-27 kozotti idoszak mennyire telitett?

Koszonom elore is

 

auray1 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 8177

Nekem is tetszett a beszámolód. Sokszor nem reagálok a beszámolókra, viszont elteszem őket a jegyzeteim közé. A visszaúttal kapcsolatos információk jól jönnek most, mert én is Trevisoból repülök majd haza. Épp azt kalkulálgatom, hogy Vicenzából mikor induljak el, hiszen Mestrébe vagy Velencében még át kell szállnom. Valószínűleg Mestréből megyek busszal közvetlenül a reptérre. 

Előzmény: Manipura (8176)
Manipura Creative Commons License 2019.04.15 0 1 8176

Erika! Köszönöm hogy visszajeleztél, legalább nem volt hiábavaló a  leírásra fordított idő és munka. 

 

Korrigálnom kell, ugyanis  a Bosch képek nem a  Correrben, hanem az Accadémián vendégeskednek. 

 

Pár tapasztalati infó: 

Beindult a szezon, tömeg volt napközben mindig,  hétvégén még este is. Vasárnap 1/2 1 körül legalább 30-an kerülgettük a magasjárdákat és a felszivárgó víz két hosszanti sávját a Piazza San Marcón.

Az 1-es vaporetto a San Zaccharia-Ple Roma távot délidőben hétköznap 66 perc alatt tette meg. 

 

A délután 2-kor  induló ATVO busz: visszafelé a netes foglalással rendelkezők előnyt élveztek, így volt olyan, aki nem foglalt, és nem maradt hely, várnia kellett a későbbi buszra a Ple Rómán. A napközi forgalom és a sofőr által beiktatott plusz elintéznivaló miatt a honlapon is jelzett  bő 70 perc alatt értünk a reptérre.

Trevisón változatlanul szűk keresztmetszet a secu, hosszan kanyarog a sor, kevés a 3-4 átvizsgálósor.  Egyébként a -jellemzően nagy számú-  prioritys közül mindig van 1-2 eltévedt/bepróbálkozó utas. Oda-vissza később szállt fel a gép.  Bud-on  a gép eredeti indulási ideje előtt  40 perccel kiterelték a népet, így a huzatos, kerozinos levegőn láthattuk amint a gépünk előző utasaival begurul a gépünk, és kiszáll minden utas majd  a személyzet is távozott kb. 25 percre. (Ebédeltek?) Természetesen mi  továbbra is ácsorogtunk míg a csomagcserét, egyéb asszisztációt elvégzett a kiszolgálószemélyzet.  Az eredeti indulási idő után kezdtünk csak beszállni a gépbe, majd közölték, hogy továbbra sem indulunk, több mint 40 perc múlva kaptak  engedélyt a felszállásra. Szerencsére végül ez utóbbi valamivel kevesebb lett, de nem mondanám utasbarát megoldásnak vagy hozzáállásnak az egészet. Bizonyára a reptéri kiszolgálók-irányítótorony-Ryan légitársaság bűvös háromszögében veszett el az időnk és a kommunikációjukban csúszhatott hiba. Az utasokat egyre több  módon és szemtelen lehúzással szívatja a fapados szolgáltatás.

Előzmény: Manipura (8174)
erikanyu Creative Commons License 2019.04.15 0 1 8175

Nagyon jó volt olvasni soraidat. Mi most télen voltunk, tavaly tavasszal. Tényleg más a hangulata. 

Előzmény: Manipura (8174)
Manipura Creative Commons License 2019.04.12 0 5 8174

Pár napos stresszoldásra Velencébe utaztam. Az idő többnyire napos volt, de ahogy áprilisban megszoktuk, szeszélyesre váltott  néha.    Indulás előtt 2 nappal kerestem szállást, 90%-os foglaltság volt, a  Castello sestierében  foglaltam egy szobát. Az ablakból a San Marco campaniléjét láttam. Félidőre vettem csak vaporetto-jegyet.  Lejártam a lábam, felfedeztem sok zeg-zugot, ès megtapasztaltam, hogy igazat beszélnek a helyiek, kis távolságok vannak, ha már van valakinek helyiismerete. Most kicsit dacolt velem Őszerenisszima, de nagyon jó volt.

Még pénteken is ránéztem,  a honlapok szerint októbertől áprilisig tart az állami múzeumok hó első vasárnapi ingyenessége. A Ca d"Oroban csalódottan realizáltuk 9 után nem sokkal 15-20-an, hogy nem így van. Olaszok indiaiak, franciák mindannyian érveltünk, a pénztáros a Beniculturali minisztérium rendeletére hivatkozott, mi a honlapra, amit egyik látogató a telefonján meg is mutatott a pénztárosnak. Tévedés mondta. Valaki megpróbált kedvezményes jegyet kialkudni, mondván, ennyi ember nem értelmezheti félre. Tettem mèg egy kísèrletet a Palazzo Grimaniban, addigra a honlapon is módositották az információt. Vettem egy  kombijegyet 10€, külön 5+ 8,50 lenne. Kedden mentem vissza a Ca d'Oroba.  Szerettem a nagy tereket, az erkélyről a kilást, az udvart a kaput, az ablakokat és tetszett néhány kép is pl.  Carpaccio 3 képe. 

A Palazzo Grimani bejárata a Ruga Giuffa felōl egy rövid sikátorból közelíthető meg, a Bosch képek vendégszerepelnek, a Correrben làttam őket januárban. Tetszett az egészben  a rió felőli bejárat testközelben történő megtapasztalása, szépek a mennyezetek, sajnos a leglátványosabb, Tribune felújítás miatt nem látogatható, a szomszéd teremből kis részlet látható csak.

 

A Formosa terére minden nap,  a Libreria Acqua Altába, az Arsenalehoz, a Zatterére és a Tedesco tetőteraszra kétszer is visszamentem. A 2017. szeptemberében vett múzeumpassommal megnéztem a Természettudományi Múzeumot. Nagyon tetszett az egész, kedvencem a "buborékokban" bemutatott tenger világa volt. Több korosztályból 5 gyerekcsoport is volt a kb. 1-1,5 óra alatt. A Hajó-és Tengerészeti Múzeum hétfőn is nyitva van, 5 szinten gazdag érdekes makettekkel, âgyúkkal, gondolâkkal navigációs műszerekkel, szépséges tengeri élővilágot idéző kincsekkel. Belépő10 €, az Arsenale vaporetto (1-es) megállónàl. 

Az örmények scuoláját is megnéztem, (7 € a perselybe kért felajánlás) 1,5 óra alatt olasz-angol nyelvet váltogatva végigzavartuk a komplexumot. 3/4 óra múlva indult csak vissza a vaporetto, inkább bent nézelődtem volna, de a bookshopra akkor senki nem vetne egyetlen pillantást sem.

A San Marcóra èjfèlkor és kora reggel is kimentem. Vasárnap  volt egy kisebb fesztás tavaszi hagyomânyápolós táncos, dobpergôs felvonulós "seregszemle", este pedig a Florián és a vele szemben lévő kiülős vendèglők zenei produkciója egymásnak feleselve  csalogatta a nèpet.  A korábbi főbazilikát is megnéztem, passos körbe vont, vagy 3€. Egyszerűen hihetetlen mennyire dísztelen,  összehasonlíthatatlanul más kategóriába sorolnám mint a San Marco. 

Januárhoz képest látványos a különbség a tavaszi Velence buja zöldbe ès színes virágba öltözött. A lila akàc látványa és illata lenyûgöző volt, de az ódon házak ablakaiban elhelyezett virágok is szemetgyōnyörködtetők.  

Előzmény: vélemény (8173)
vélemény Creative Commons License 2019.03.29 0 0 8173

Én kedvelem a modern képeket, de valahogy a Guggenheim nem fogott meg. Viszont a hely , elhelyezkedés gyönyörű.

 A Ca d'oro belül persze nem annyira  különleges, mint kívülről, de azért egyszer látni kell.

Előzmény: Manipura (8172)
Manipura Creative Commons License 2019.03.29 0 0 8172

Köszönöm, kitartóan keresni kell célirányosan biztosan megtalálom majd. :) A Querini Stampalia földszintjéig kétszer is eljutottam, de az ára és valami belső érzés visszatartott.  Azt hiszem inkább a Guggenheim és/vagy a Ca D'Oro lesz a befutó. Az Arsenale és környéke is izgat, de Chioggia lenne  még nagy vágyam, amire szintén a vasárnap lenne az igazi.

Előzmény: vélemény (8170)
timcsen Creative Commons License 2019.03.29 0 1 8171

Mi a Ca'Dell' Arte Luxury ban szálltunk meg, tökéletes a szállás, új, tiszta, közel van minden, a Rialto híd pár perc séta.

nagyon jó áron foglaltuk decemberben, márciusi ( karnevál utáni) dátumra.

Nyugodt szívvel ajánlom

Előzmény: Joule26 (8163)
vélemény Creative Commons License 2019.03.29 0 0 8170

Én a Formosa tér felől mentem be. Viszont a közeli Querini Stampalia leghíresebb képe a Bellini kép most Berlinben van.

Előzmény: Manipura (8169)
Manipura Creative Commons License 2019.03.29 0 0 8169

Sziasztok! Hol lehet bejutni a Palazzo Grimani -ba? Ingyenes vasárnapon megnézném. Legutóbb a Ruga Giuffa felől a szűk sikátor végében találtam egy ajtót, de zárva volt. A Formosa tere felől lenne?  Idén elvileg lenni kellene biennálénak is.

Előzmény: Joule26 (8168)
Joule26 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 8168

Szervusztok!

 

Köszönöm a gyors válaszokat! :)

 

Üdv.

Szabolcs

cassano71 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 8167

Mi anno itt szálltunk meg mikor legutoljára Velencében voltam:

 

https://www.booking.com/hotel/it/albergo-rigel.hu.html

 

A Lidón van, nagyon közel a hajóállomáshoz, kb. 300 m. Előnye hogy az egyik legolcsóbb szálloda ( szerintem ) Velencében meg hogy benne van az árban a reggeli ami svédasztalos és nem csak egy briós + kávé. Velencében ez egész komoly pluszköltség tud lenni akár, mármint naponta két ember reggelije, főleg ha jól is akarnak lakni :D

Persze ezt, hogy az olcsó hotelek közé tartozik relatíve értem, tehát velencei szinten, mert még így is simán 100€/éj vagy több is egy kétágyas szoba reggelivel.

Előzmény: Joule26 (8163)
Manipura Creative Commons License 2019.03.11 0 0 8166

Az, hogy milyen fekvésů a szállás, sokmindent befolyásol. Ha csak pár napra mentek ésnem a csúcsszezonban,azAccademi híd és a Piazza San Marco környékén keressetek számotokra megfizethető és egyéb szempontoknak is megfelelő szállást. Az idő pénz, az utazás pedig sok időt elvesz, és szinte csak a tömegben (9- este 7) látjátok Velencèt. Egy pihenô kizart

Előzmény: Joule26 (8163)
onlyread Creative Commons License 2019.03.11 0 0 8165

https://www.airbnb.hu/rooms/5765029?guests=1&adults=1

 

Ez Velencében van. Nagyon bevált. Mi voltunk az első vendégek, lehet, hogy azóta drága lett...

Előzmény: Joule26 (8163)
Lizolee Creative Commons License 2019.03.11 0 0 8164

Szia,

 

Én személy szerint Mestre várost ajánlom, ahonnan gyorsan be lehet jutni Velencébe.

 

Nekünk bejött a Hotel San Carlo.

 

http://www.sancarlovenice.com/en/index.html

 

Üdv!

Előzmény: Joule26 (8163)
Joule26 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 8163

Szervusztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy Velencében, esetleg annak közelében hol érdemes megszállni?

Első alkalommal látogatunk oda párommal és főleg városnézés a terv.

 

Akár konkrét szállásadót is írhattok, ha valakinek van jól bevált.

 

 

Üdv.

Szabolcs

cassano71 Creative Commons License 2019.02.28 0 0 8162

A helyiekre teljesen más tarifák vonatkoznak, igen. Ezt meg is lehet érteni. Tényleg elég megosztó Velence, én szerettem egyébként, nem voltam ott sokszor csak 4x és nem is nevezném magam Velence-rajongónak egyáltalán, de azért megfogott.

Talán az első látogatásom volt a legmeghatározóbb, mikor busszal mentem ami hajnalban tett ki Velencében és aztán egy cappuccino+briós kombó után azzal kezdtem, hogy csak néztem az ébredező Velencét, a helyieket ahogy sietnek munkába, a boltosokat, rakodókat, meg bejártam a Ghettót kora reggel.

De nagyon jó volt az is mikor legutóbb voltam ott feleségemmel, ez mondjuk már valami 5 éve volt. A Lidón szálltunk meg akkor ami utólag nagyon bejött, mind a szállás ár/érték aránya mind egyéb szempontokból mint pl. gasztronómia. 

Előzmény: papanick (8161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!