Keresés

Részletes keresés

geda1 Creative Commons License 2019.01.16 0 0 8102

Sziasztok!

Buszos utazással lesz lehetőségem eljutni a karneválra.Érdekelne mennyi költőpénzt vigyek ha  ennék ott  valamit (pl.pizza,vagy valami olaszos tésztaételt) és valami apró szuvenírt is vennék emlékbe?Köszönöm,ha válaszolsz.

luci87 Creative Commons License 2019.01.13 0 0 8101

Sajnos ez nem egyéni utazás,hogy meg lehessen toldani...Még nem 100 % hogy megyunk, de azért köszi mindenkinek az infókat.

Előzmény: pandabarát (8100)
pandabarát Creative Commons License 2019.01.08 0 0 8100

Én megtoldanám egy nappal, ha még nem késő. A hosszú buszozás, nem alvás után nagyon fárasztó lesz az egész napos városnézés.

Előzmény: luci87 (8098)
Manipura Creative Commons License 2019.01.08 0 0 8099

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146591331&t=9096998

 

Egy saját hozzászólásom linkjét másoltam be. 

Javaslom, szánd rá az időt, és olvass vissza, sok tapasztalatot, sok praktikát leírtunk itt többen is. 

Ha február közepén mentek, a zsúfoltság garantált, mert febr. 16-márc.5. között van idén a Carnevál. Sok türelemre lesz szükség, százezrek várhatók naponta, és tömeges tumultus a vaporettókon a legismertebb látványosságok környékén és a Ple Roma-Rialto híd- piazzale San Marco általában táblákkal jelzett szűk sikátoros útvonalain.Tájékozódj hogy a befizetett útba mi tartozik bele az utaztatás és szálláson felül, tudd meg hol lesz a szállás, ezek mind befolyásolják a felkészülést. 

Szerintem ne tervezd túl, de egy Ple Roma-San Marco vaporettózást lehetőség szerint délidőben kivilágított San Marco Bazilikát vagy egyéb szép templomot és egy kilátót javaslok.  Kényelmes cipőt réteges öltözködést biztositó ruházatot napszemüveget sok pénzt vigyetek.

Web-camerák nézegetése utazás előtti napokon il.meteo.hu actv közlekedési ismeretek, vízállást aktualizáló oldalak előzetes infókhoz hangolódáshoz jók.

Nem elrettentésként írtam, mert Velence Őfelséges Serenissima látványa önmagában egy csodálatos egyedülálló élmény, de százezrek gondolják ugyanezt, és a sikátorok épületek befogadóképessége nem fejleszthető pár száz éve. 

Jó felkészülést!

luci87 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 8098

Üdv.Soha nem voltam Velencében, pedig már megöregedtem...de elhatároztam nem halok úgy meg, hogy ne lássam.A férjemet nem igazán érdekli...de azért eljön velem biztos..:)Olyan utat néztem ki, hogy esti indulás, éjjel a buszon,másnap városnézés,éjjel egy hotelben.Másnap reggeli után kirándulás a környező szigetekre, du. induás haza, éjjel érkezünk.Minden érdekelne.Mit érdemes magunkkal vinni,milyen idő szokott lenni február közepén?Mennyi eurót érdemes előre megváltani, és vinni? mire figyeljünk, vigyázzunk? Én nem vagyok jó alvó, szerintem az izgalomtól nem fogok tudni elaludni a buszon, és másnap fáradt leszek..:( a férjem egy mormota, és horkol is...:) Köszi minden tanácsot.

P_Lilla24 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 8097

Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos információkat! :) Így már könnyebben eligazodunk :)

k_petr Creative Commons License 2019.01.06 0 0 8096

Nincs jelentős árkülönbség alapanyagokban a magyarhoz képest, a 0.33-as olasz sörök cca.1-1.5Eur, a 0.66-os ( ott inkább az a divat) az 2-2.5Eur, amennyire emlékszem.

Nem egy sörnemzet, így több az import sör, mint a hazai. 

Olasz sör: a Moretti ( kalapos detektív a címkén), a Dreher (nem magyar, nekik is van) illetve ami nekem kellemes meglepetés volt, az a  Nostra Azzuro. Nem is kell jégbe hűteni, hűvös-langyos között ittam és nagyon ízletes.

Előzmény: P_Lilla24 (8093)
Manipura Creative Commons License 2019.01.05 0 0 8095

Velence nem olcsó a supermarketek kedvezőbbek valamennyire. Kérdès, hogy hol parkol majd a busz, hol és mikor lesz időtök vàsàrolni. Ha a Piazzale Romàn, akkor praktikus az előttem szóló àltal már említett ottani Coop.

Van mèg egy Despar is a Rialtónál: 

 

https://www.google.com/search?q=despar+venezia+rialto&oq=deparvenezia&aqs=chrome.3.69i57j0l3.23378j0j8&client=tablet-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 

Előzmény: P_Lilla24 (8093)
FLaci Creative Commons License 2019.01.04 0 0 8094

Coop közel a Piazzale Roma-hoz: https://goo.gl/maps/L3dp38iScaA2
Coop a Strada Nova-n: https://goo.gl/maps/5Z1w8DXEFC92
Conad City a Zattare-n: https://goo.gl/maps/ERbUfGQXTAQ2

Előzmény: P_Lilla24 (8093)
P_Lilla24 Creative Commons License 2019.01.04 0 0 8093

Köszönöm a sok hasznos tanácsot a gondolázással kapcsolatban! :)

 

Azt esetleg nem tudja valaki, hogy hol és milyen szupermarket található Velencében ami árakban is a legelfogadhatóbb? Szeretnénk majd hazahozni a családnak 1-2 olasz édességet illetve sört is :) Illetve van valakinek valami információja/emléke hogy mennyibe kerül egy fél literes (vagy 0,33-as) üveges sör a szupermarketekben? :)

 

Köszönöm előre is a segítséget! :)

Manipura Creative Commons License 2019.01.01 0 0 8092

Auguri Buon Anno Nuovo!

 

Néhány gondolat a gondola téma körül:

Ha nem feltétlenül a romantika miatt tervezed a gondolázást, egyrészt az utastársakkal többen társulhattok, másrészt az olcsóbb verziójú nem puccos sokkal rövidebb ideig tartó traghettózás is szóbajöhet fejenként 2 € áron (2017-es tapasztalat). Ez a helyiek, vagy a szegények vagy a bevállalós turisták gondolája. Kb. 3 perc alatt átvisz a túloldalra, le lehet ülni, vagy állva is utazhatunk. Ketten eveznek rajta, egyik elöl a másik hátul,  semmi szerenád  bársony vagy cicoma, de ugyanolyan alacsonyról lehet szemlélni a Canale Grande két partját. Ki-és beszállásnál is segítő karját nyújtja a legénység. http://europeforvisitors.com/venice/articles/traghetto.htm
A Ca D'Oro- Santa Sofia ( Halpiac) közötti vagy a San Toma- Sant Angelo közötti de talán a Salute templom melletti rakpartról induló (Campo della Salute) a leglátványosabb. Ha a kettesben romantika átélése a fontosabb, annak ára van, napnyugta körül és este a legdrágább. A Sóhajok hídja alatt szerintem csak a San Marco öböl közeli gondolák haladnak át. A szép palotákat a Canale Grande mentén közlekedő vaporettóról (pl. 1-es vagy 2-es) lehet legjobban látni, ki lehet menni a végén a nyitott részre. 

 

Sorban állás/ kisgyerekkel utazás: szerény véleményem szerint  10 év alatti gyerekekkel nagy bevállalás egy velencei út. Felnőttek számára is fárasztó a sok hidacska lépcsője, és a tömeg miatti toporgás, plusz az elkeveredés lehetősége.  Nehéz tanácsot adni  ismeretlenül, kevés információ alapján. Nem tudom, mennyire érdekli a kicsiket a sorbanállós helyek bármelyike. (Ilyen lehet jellemzően a Doge palota, a San Marco Bazilika)  Mielőtt bármit foglalnál, el kell dönteni, mit szeretnétek megnézni, azt a gyerekek is kibírják-e gyalogolva, lépcsőzve türelemmel èrdeklődéssel. Nem tartom gyerekbarát programnak sem az amúgy gyönyörű, művészi értékben gazdag, építészeti kivitelezésben is különleges scuolákat, vagy templomokat, vagy a Doge palotát sem.

Ilyeneket terveznék: Gondolázás, gondolaműhely, vaporettózás, fagyik, sütik, kilátó a San Giorgo tornyából, esetleg a dél körül kivilágított San Marco Bazilika, tengerészeti múzeum, természettudományi múzeum, s ha amúgy múzeumkedvelők és nagyobbacskák talán érdekes lehet a történelmi háttérrel kiegészített felkészülés mellett a Doge palota.) 

https://www.veneziaunica.it/en/content/musei-civici-venezia  ( Tájékozódni kell;  árak, nyitvatartás, kint töltött idő érdeklődési kör, pénztárca, az utazók mindegyikének átlagos napi teherbírása /fizikai és szellemi/ alapján egyedi elbírálású,  hogy kinek mi éri meg, mi javasolt, mi indokolt.)

 

P_Lilla24 Creative Commons License 2018.12.30 0 0 8091

Nagyon szépen köszönöm az infókat a gondolázással kapcsolatban! Azért ha nem 100 euró/fő az ára akkor már mindjárt jobban hangzik a dolog! :D

papanick Creative Commons License 2018.12.29 0 0 8090

A gondola ár pontosabban. 

Napközben 40 perc EUR 80

Este 40 perc EUR 100

Előzmény: csapa (8089)
csapa Creative Commons License 2018.12.29 0 0 8089

100 euro/gondola. Ha ketten vagytok, vagy ha hatan - nincs jelentősége.

Előzmény: P_Lilla24 (8087)
Kutyafüle09 Creative Commons License 2018.12.28 0 0 8088

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék van-e valakinek tapasztalata az előre megváltott jegyekkel kapcsolatban. Tényleg elkerülhető a több órás sorban állás. Mi 3 10 év alatti gyerekkel utaznánk, ők nem bírják még ezt. Köszönöm!

P_Lilla24 Creative Commons License 2018.12.28 0 0 8087

Köszönöm szépen a segítséget!

Őszintén megmondom nem tudom, hogy mindre bemegyünk-e vagy lesz amit csak kívülről nézünk meg. Ajándékba kaptam ezt az egy napos utazást így még sokat én sem tudok a dologról, csak a leírásban olvastam ezeket az információkat. Azért kérdeztem ezeket, mert így egy napnak nekem is soknak tűnik ez a program, főleg hogy ez csak a kötelező része, a szabadidő akkor nem tudom mennyi lehet. A gondolázásról olvastam, hogy nagyjából fél óra 100 euró/fő…Hát ez most azért igazán elgondolkodtatott mert ez eszméletlen lehúzás. De azért csak benne van a fejemben, hogy lehet soha többet nem jutok el Velencébe és akkor egy életen át bánni fogom hogy kihagytam. Azt lehet tudni, hogy minden gondolásnál ugyanannyi az ár vagy ezek között is vannak különbségek?

Előzmény: vélemény (8086)
vélemény Creative Commons License 2018.12.27 0 1 8086

Ezekre a helyekre be is mentek?

Néhány helyre biztos nem. A Szláv rakparton nincs hova bemenni, ott csak végigsétáltok, a Prokurátori palotákra is csak kívülről lehet ránézni, a Nemzeti Könyvtár is ott van a téren, oda bemenni csak a Correr múzeum részeként lehet. A  San Zaccaria Egyházkerület mit takar, azt nem értem. Közvetlenül a Szt Márk tér mögött van a San Zaccaria templom, de oda ilyen rövid idő alatt nem szoktak csoportok bemenni. A campanilere sem hiszem, hogy egy csoport felliftezne.

A kérdés a Dózse Palota és a Szt Márk templom. Ha egyikbe sem mentek be, akkor az egész kötelező program 45 perc, amiből 20 perc még a vaporetto megállótól a Szláv rakparton át eljuttok a Szt Márk tér közepéig. Kérdezz rá, hogy bementek-e.

Ha nincs a programban a belépő( és SZVSZ nagy valószínűséggel nincs), akkor a szabad időben a templomba be kell menni, mert gyönyörű. Ilyen templomot másutt nem látsz. A Dózse Palota már más kérdés,  egy napos programba én nem tenném be. Max kívülről körbe sétálni.

És utána jöhet a séta, ahogy Manipura írta. De a próbáljátok meg kihagyni a fő sétaútvonalat a Szt Márk tér és a Rialto között. A legjelentéktelenebb épületek, a máshol is megtalálható üzletek  főleg kínai cuccal és hamis táskákat áruló afrikai árusok. És  a tömeg, aki céltalanul vonul.

Előzmény: P_Lilla24 (8083)
Manipura Creative Commons License 2018.12.27 0 0 8085

Szerintem csak gondolázzatok, menjetek egy kört vaporettoval és sétáljatok. Ha a felsoroltakat mind megnézitek jó fáradtak lesztek.  Gondola szóra keress rá, árakat stb irtak régebben. A Zaccaria Vaporetto megálló közelében is van állomásuk. 

Előzmény: P_Lilla24 (8083)
Manipura Creative Commons License 2018.12.27 0 0 8084

Köszönöm a kedvcsináló sorokat mindhármótoknak. Verona és környéke is régi vágyam,  egy másik alkalommal sort kerítek majd rájuk. Ottani szervezkedéshez elvileg helyi tanerős segitség is lesz. :)

Padovára hangolódtam. Giotto életrajzi és az Itália Remekei könyveket meg netes ismeretterjesztő anyagokat böngésztem. 

P_Lilla24 Creative Commons License 2018.12.27 0 0 8083

Sziasztok!

Egy kis segítséggel fordulnék hozzátok. Párommal február végén utazunk Velencébe 1 napos buszos kirándulás keretében melynek első fele kötelező programokkal telik (Szláv rakpart, San Zaccaria Egyházkerület, Dózse Palota, Szt. Márk Bazilika, Nemzeti könyvtár, Campaníle és Prokurátori Paloták) a másik fele pedig szabad program lesz. Írták, hogy a szabad program keretében lehetőség van átutazni Murano és Burano szigetére, de úgy gondolom, ha csak egy szabad délutánunk van akkor inkább maradnánk Velencében és ott andalognánk. Ezeken a kötelező programos helyeken kívül mit tudnátok még ajánlani? Mindenképp szeretnénk gondolázni, hiszen kitudja lesz-e még alkalmunk eljutni még egyszer ide. Ebben viszont kérnék segítséget! Melyik hely a legjobb a gondolázásra? Hol érdemes felszállni? Esetleg valaki tudja hogy nagyjából meddig tart egy ilyen gondola-út és hogy nagyjából mennyibe kerül? Tudom, hogy valószínűleg borzasztó árat kérnek el érte, de tényleg semmiképp nem szeretnénk kihagyni ez a felejthetetlen élményt :)

Köszönöm a segítséget!

Üsv, Lilla

anblock_italia Creative Commons License 2018.12.25 0 1 8082

De közben elelejtkeztünk róla, hogy ez Velence topik..., elnézést kérünk! :-)

 

Előzmény: anblock_italia (8081)
anblock_italia Creative Commons License 2018.12.25 0 0 8081

Én is ezt kívántam üzenni Manipurának :-) Én mennék..., ha nem is holnap, megvárnám a késő tavaszt! Voltam az idén is, talán tudod...

Előzmény: vélemény (8080)
vélemény Creative Commons License 2018.12.25 0 0 8080

Veronának gyönyörű a fekvése,körben a hegyek,  a városban kanyarog az Adige.

Akár egy hetet is el lehetne tölteni, kirándulni onnan a Garda tóhoz és Mantovába.

Előzmény: anblock_italia (8079)
anblock_italia Creative Commons License 2018.12.25 -1 1 8079

Verona csodálatos város, nálam mondjuk egy 10-es listán 8-as (Cscs-ék valamikor 6 napot töltöttek ott, és nem unatkoztak, én sajnos csak két alkalommal néhány órát, sok is bennem a hiányérzet!), Padova 6-os, Vicenzában nem voltam, de abban biztos vagyok, hogy Verona értékétől nagyon messze van.

 

Verona központja, éppen tegnap találtam a valahonnan lementett képeim között. Elvben látható is így, de a nyáron tatarozták a Lamberti tornyot, de gondolom nem tart örökké a tatarozás.

Előzmény: Manipura (8075)
k_petr Creative Commons License 2018.12.23 0 0 8078

Az előzőkhöz annyit tennék hozzá, hogy szerintem  Vicenzában a Basilica a legfőbb látnivaló, ez volt Palladio nagy "dobása", a hatalmas, oszlopok nélküli tér-a felfordított hajó-és a tetőterasz, körbe kilátással a városra. Tavasszal ott voltunk és legnagyobb fájdalmamra  ki kellett hagynunk, mert Van Gogh kiállítás volt benne, irdatlan hosszú, mozdulatlan sorral ( húsvéti szünet). A térről látszott, hogy a tetőterasz sem volt nyitva ( valószínűleg biztonsági okokból). Nagy szívfájdalom.

A másik nagyon szép-és kihagyhatatlan- a Teatro Olimpico, ezt persze megnéztük: az nagyon jó, hogy az ember addig ül a színpad deszkáin, amíg akar és elmerülhet az "ellenperspektivikus" utcák részleteiben vagy a nagy kék mennyezetben.

Az gészen kicsi és irtó hamar bejárható történelmi várost, mint "Palladio városa" hirdetik, de ez a valóságban nem elég erős: a Palladio múzeum kiállítási anyagát, mint építész enyhén "alibi"nek ítéltem, de maga a  palota nagyon szép, főként a mennyezetek. A Palazzo Chiericati mint múzeum csalódás volt, a belsőben szinte mindent kitakar az installáció és fel van osztva az eredeti tér is, itt talán a tetőtéri grafikai gyűjtemény az igazán érdekes. Ahogy előzőleg írta vélemény, a Palladio villák a város körül vannak inkább, a Villa Rotonda az ami egészen közeli dombon van, én  kihagytam ezt, mert személy szerint nekem nem annyira tetszik ,mint a többi -kocsival voltunk, így más vidéki villákat néztünk, melyek közül nekem  a Villa Emo  tetszett a legjobban, minden tekintetben ( épület külső, épület belsők, park , épület a parkban).

Ha már itt vagyunk: a városhoz közel található Cittadella, egy tipikus falakkal körbevett venetoi kisváros. De ami itt különleges, hogy fel lehet menni a cca. 15m magas várfalak tetejére és saját tempóban körbejárni a magasban az egész kisvárost. Mi cca. 3óra hosszát voltunk fent, csiga tempóban., a végén azért jöttünk le mert éhesek és szomjasak voltunk ( fent nincs semmi vendéglátás)  Maga a kisváros "lent" is persze megéri a sétát, van élet, de itt a falakon belül mégis amolyan "kisváros, ahol megállt az idő" hangulat.

Előzmény: Manipura (8077)
Manipura Creative Commons License 2018.12.17 0 2 8077

Nagyon köszönöm! Teljesen egyetértünk. Korábban Vicenzát feltérképeztem, Veronát Padovát kijegyzeteltem. Az időpontok és helyi közlekedés meg belépők konkretizálása szükséges és persze a foglalások, ha a döntést meghozom. 

Az én tempóm amúgy is lassabb, szeretek benneragadni egy Város forgatagában és hangulatában, egy napon belüli továbbutazás kizárt. :) Off nápolyi kalandos rövid látogatásomról is csak a legutolsó vonatot értem el, pedig Róma várt vissza fél év múlva az első utam után. De! Így kellett lenni, így lett nagy szerelem, hogy minimális reptér, gyors bejutás Nápolyba, ott szikrázó napsütés, igazi meditterrán hangulat, februári 20 fok feletti hőmérséklet szép nápolyi séta és tengerpart.. Majd ezek után a kivilágított Város szívébe vitt be a vonat. (Mindennek oka van, és minden értem van, ha hagyom hogy megtörténjen.) :)

Előzmény: vélemény (8076)
vélemény Creative Commons License 2018.12.17 0 0 8076

Én 2013 márciusában írtam Veronáról. Pechem volt, mert gyakorlatilag 3 napig esett. Vissza akarok menni. De Verona nem egynapos program, legalább 2 teljes nap, gyönyörűek a templomok, a híresek és a kevésbé híresek is.

Padovában a Scrovegni kápolnában szezonban biztosan  nehezebb foglalni és többen vannak. Továbbá ott a Santo, a múzeumban( aminek egyébként része a Scrovegni is) elég jó képek vannak és ide tartozik az Eremitani templom, ahol Mantegna freskói csak részben maradtak meg, azt hiszem a többi a II. Vh idején pusztult el. Szép főtér, kellemes sétálóutcák. Én nagyon szeretem ezeket a közepesen nagy olasz városokat.

Vicenza valószínűleg inkább tavaszi program,én januárban voltam. Palladio villái kicsit távolabb vannak a központtól, kertekkel. Úgy viszont az is egy egész nap.

Előzmény: Manipura (8075)
Manipura Creative Commons License 2018.12.16 0 0 8075

Padován és Vicenzán de Veronában sem voltam. Utóbbi nem nagyon vonz. Gondoltam egy Padova- Vicenza napra is, de attól tartok a január végi 4-5 körüli sötétedés miatt csak az egyik fér bele.    

Előzmény: vélemény (8074)
vélemény Creative Commons License 2018.12.16 0 0 8074

cscs is törölte magát.

Padovaban már voltál? Az van legközelebb és a Giotto kápolna kötelező látnivaló. Foglalni kell, de lehet 2 egymás utáni időpontot is foglalni és akkor bent maradhatsz amíg a többiek kimennek és az újak bejönnek. Esetelg összekapcsolhatod Vicenzával. Nekem kicsit steril Palladio, de a Teatro Olimpico szintén gyönyörű. Padova önmagában egy hosszú félnap, Vicenzával egy egész nap.

Előzmény: Manipura (8073)
Manipura Creative Commons License 2018.12.16 0 0 8073

Velence hív ismét, január végén pár napra elmegyek. Dorsoduro sestieriben foglaltam szállást, közel az Accadémiához és a Zattere rakparthoz. Időjárás és vízállás függvénye, de sok sétát tervezek, és 1 napos kirándulást vonattal, de még nem döntöttem el, hova. Trieste esélyes. Vasútra Trenitalia év végi akcióról tud valaki? (Italonak van, de messzebb lévő úticéllal.) Csécsé lenne a vonatos szaki, de nem láttam mostanában, Ő is törölte magát???  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!