Keresés

Részletes keresés

vélemény Creative Commons License 2018.12.17 0 0 8076

Én 2013 márciusában írtam Veronáról. Pechem volt, mert gyakorlatilag 3 napig esett. Vissza akarok menni. De Verona nem egynapos program, legalább 2 teljes nap, gyönyörűek a templomok, a híresek és a kevésbé híresek is.

Padovában a Scrovegni kápolnában szezonban biztosan  nehezebb foglalni és többen vannak. Továbbá ott a Santo, a múzeumban( aminek egyébként része a Scrovegni is) elég jó képek vannak és ide tartozik az Eremitani templom, ahol Mantegna freskói csak részben maradtak meg, azt hiszem a többi a II. Vh idején pusztult el. Szép főtér, kellemes sétálóutcák. Én nagyon szeretem ezeket a közepesen nagy olasz városokat.

Vicenza valószínűleg inkább tavaszi program,én januárban voltam. Palladio villái kicsit távolabb vannak a központtól, kertekkel. Úgy viszont az is egy egész nap.

Előzmény: Manipura (8075)
Manipura Creative Commons License 2018.12.16 0 0 8075

Padován és Vicenzán de Veronában sem voltam. Utóbbi nem nagyon vonz. Gondoltam egy Padova- Vicenza napra is, de attól tartok a január végi 4-5 körüli sötétedés miatt csak az egyik fér bele.    

Előzmény: vélemény (8074)
vélemény Creative Commons License 2018.12.16 0 0 8074

cscs is törölte magát.

Padovaban már voltál? Az van legközelebb és a Giotto kápolna kötelező látnivaló. Foglalni kell, de lehet 2 egymás utáni időpontot is foglalni és akkor bent maradhatsz amíg a többiek kimennek és az újak bejönnek. Esetelg összekapcsolhatod Vicenzával. Nekem kicsit steril Palladio, de a Teatro Olimpico szintén gyönyörű. Padova önmagában egy hosszú félnap, Vicenzával egy egész nap.

Előzmény: Manipura (8073)
Manipura Creative Commons License 2018.12.16 0 0 8073

Velence hív ismét, január végén pár napra elmegyek. Dorsoduro sestieriben foglaltam szállást, közel az Accadémiához és a Zattere rakparthoz. Időjárás és vízállás függvénye, de sok sétát tervezek, és 1 napos kirándulást vonattal, de még nem döntöttem el, hova. Trieste esélyes. Vasútra Trenitalia év végi akcióról tud valaki? (Italonak van, de messzebb lévő úticéllal.) Csécsé lenne a vonatos szaki, de nem láttam mostanában, Ő is törölte magát???  

vélemény Creative Commons License 2018.11.05 0 0 8072

Én 2016 februárjában voltam Velencében, akkor 6 teljes napot. Ahogy olvastam amit írtál , elkezdett körvonalazódni egy  Verona- Velence utazás, talán 3-3 éjszakára, vagy valahol 4.

Előzmény: k_petr (8071)
k_petr Creative Commons License 2018.11.05 0 0 8071

Kösz az Orologio tippet, már be is írtam a következő utazáshoz :)

 

Előzmény: vélemény (8070)
vélemény Creative Commons License 2018.11.05 0 0 8070

Érdekes helyeken voltatok. Azt hittem, hogy gyakorlatilag mindent láttam, amit lehet, de ezek szerint még van , amit nem. A Chiesa di san Barnabat és a Scuola di Misericordiát még nem. Sőt még a Tedeschi teraszon sem voltam. Én is az ilyen jellegű kilátópontokat szeretem, a Campanileből csak a tetőket lehet látni. Egyébként az Orologio tetejére is fel lehet menni. Még  ott sem voltam,  a Correr pénztárában kell időpontot foglalni.

A Grimanit láttam, nekem is meglepetés volt. Jó az a környék, a Formosa tere.

Előzmény: k_petr (8069)
k_petr Creative Commons License 2018.11.04 0 2 8069

Beszámoló folyt.köv:

 

Az hogy hétfőn a tervezett látnivalók elmaradtak, még hagyján, mert betudtuk a történelmi pillanatnak. Végül is ahogy írják 1966 óta (akkor 194 cm volt) ez az 5. alkalom, hogy ilyen magas volt a víz (!), legutóbb 10 éve,  2008.decemberben. Tehát ez a mostani 156 cm különösen nagynak számított. Az  igazán probléma az volt, hogy másnap emiatt egy csomó minden még zárva maradt, mindenhol takarítottak, szivattyúztak, csomagoltak, helyreállító brigádok tevékenykedtek.  Például a Collegio Armenióban is csak a munkásoktól kaptam felvilágosítást a rácson át, akik csomagolták be a földszinti képeket. A közelmúltban felújított  máltaiak temploma és a kertjük is zárva volt emiatt, de ha már ott voltunk, helyette újra megnéztük volna  a Scuola Schiavonit, de az is zárva volt napokig. Állítólag publikus a Palazzo Capello kertje is ( de be kell kérezkedni, valami műemlékvédelmi hivatal van itt) de most nem engedtek be, mert mentették az értékesebb növényeket vagy legalábbis  ilyesmit értettem. 

 

Azért maradt mit nézni:

A Frari tornyába sajna nem lehetett felmenni, a pénztáros hölgy kikérte magának: "Velencében csak a Campanile és a S.Giorgio Maggiore!", ami nem egészen igaz már, mivel a Rialtónál a Tedeschi "pláza" teteje publikus kilátóterasz. Nem is kellett sokat várni, hamar kijutottunk. Erről a magasságról egészen más a látvány, mint a cca. tripla magas campaniléből: ez a háztetők magassága, igazán jó látképeket lehet fotózni és jól rálátni a nagy kanálisra. Frariban legalább láthattuk most a Pianta faóráját, tényleg kicsi és bámulatosan részletes.

Nagyon tetszett a Scuola Carmini, minden terme fantasztikusan díszített. Földszinten a monokróm festés is nagyon egyedi, állítólag ez ritkaság Velencében. A Gesuatiba is betértünk, többek között a  menyezeti grisaille-ket szemlélgettük, tényleg nagyon domborműnek lehet látni a jól árnyékolt egyszínű barnásszürke festményeket.

Ugyanígy a Chiesa di San Barnaba, a Veronese festményekkel, díszített mennyezettel, lélegzetelállító sekrestyével, szerintem kiemelkedik a velencei templomok közül. A templomhoz csatlakozik derékszögben egy egyetemi épület, (bejárat: Carlo Scarpa!) itt bekérezkedtünk, hogy megnézzük  a kertet (a portás simán beengedett), aminek további haszna volt egy ingyenes  wc használat.

Nagy meglepetés volt a Palazzo Grimani, egyrészt mennyire eldugott a bejárata illetve, hogy alig volt benne egy-két látogató.

A meglepetés itt valójában a terek változatos és egészen egyéni  kiképzése voltak, a lépcsőház, a  menyezetek (pl. a Sala a fogliami: gyakorlatilag csak zöld levelek, mint egy dzsungel felfestve a menyezetre, mintha  egy befuttatott pergola lenne fölöttünk, mindez 1560-as évekből). 

A közelében található a Querini Stampalia palota-múzeum: ezúttal nem a Scarpa által alkotott tereket és a kertet, hanem magát a klasszikus emeleti múzeumot néztük meg, kiváltképpen Gabriel Bella városi eseményeket, látképeket ábrázoló tablói érdekeltek a 18.századból. Döbbenetes hogy milyen kis helyen vannak ez ezek a képek összezsúfolva, cca. 30 kép egymásnak tolva egy normál szobában. A jégen csúszkálós kép egy szűk folyosón, véletlenül majdnem kihagytuk...

A Scuola Grande di Misercordia emeleti tere a második legnagyobb egybefüggő tér a történeti városban ( 21*49.5m alapterület, 12.5m belmagasság, ezer ember fért be) és ennek a hatására voltam kíváncsi, mivel ez jóval egyszerűbb díszítésű, mint a Dózse palota nagyterme. Sajnos az interaktív Canova kiállítás úgy volt berendezve (szinte teljes elsötétítés, "ház a házban" installáció harisnyahálóval és acél rácsos tartókkal), hogy a tér érzékelése emiatt elmaradt. 

 

Utolsó nap újra esett és jött föl a víz, így délelőtt végre eljutottunk még a Dózse Palotába ( kisebb sorban állás volt, és a "skip-the-line" sávot is ugyanúgy megvárakoztatták most, nem volt tkp. semmi előnyük), a végigjárás során  egyre nagyobbá és egyre díszesebbé növő terektől letaglózódtunk: jó sokat elidőztünk a normál jeggyel is, a most terítéken lévő nagy Tintoretto kiállításra  már nem is maradt sem idő, sem befogadóképesség.

 

k_petr Creative Commons License 2018.11.04 0 0 8068

Igen , volt kezdetben némi ijedség, a srácok már kamaszok, utólag már sajnálták, hogy nem vettük jobban poénra...

 

Előzmény: vélemény (8066)
Warrior Angel Creative Commons License 2018.11.04 0 0 8067

Sziasztok,
minden különösebb probléma nélkül hazaértünk a velencei őszi szünetről.
Hát ez több mint gyors és tömény volt. Most alvás és talán holnap jövök egy részletesebb beszámolóval (esetleg képekkel)
Ja és már most köszönöm a sok hasznos infót, amit tőletek kaptam!

vélemény Creative Commons License 2018.11.04 -1 1 8066

Húha. Akkor, ott ijesztő lehetett. Gyerekekkel különösen. De úgy tapasztaltátok meg igazi velencei életet, ahogy "normál" körülmények között nem lehetett volna.

Előzmény: k_petr (8065)
k_petr Creative Commons License 2018.11.04 0 2 8065

Kedves Fórumozók! 

4 éjszakát töltöttünk az elmúlt héten a családdal, alábbiakban egy kis beszámoló.

Szállás Mestrében, air-b-n-b,  társasházi lakás, ingyenes parkolóval. Bejárás  villamossal.

 

Vasárnap délután érkeztünk, a szállásadó kedves idős hölgyek az éppen véget ért maraton futásról mutatták a  bokáig vízben trappolók képeit. Aznap már esős viharos volt az idő, így a magas víz miatt már nemis  mentünk be, de úgy volt hogy a hétfő rendben lesz, a szállásadóink szerint. Egészen off voltam-az itteni bejegyzést is csak most láttam-,  a hírekkel nem is foglalkoztam, reggelre pedig -az esti vihar miatt talán- szétkapcsolt a wifi, a szállásadók pedig korábban a lelkünkre kötötték, nehogy hozzányúljunk, (persze délután már csak hozzányúltunk: a jó öreg kikapcs-bekapcs. megoldotta a problémát ).

A lényeg, hogy hétfő reggel már egyáltalán nem foglalkoztam a hírekkel már, csak a hagyományos térképem böngészésével. Szerencsére délelőttre elállt a szélvihar és a heves esőzés. A Piazzale Román a turista irodában hosszú sorban állás után azt ajánlották, hogy inkább még ne vegyünk múzeumos kártyát, mert aznapra is zárva van a Szt.Márk tér összes múzeuma... Beindultunk a városba  és már észleltük, hogy helyenként kiönt a víz. A San Barnabánál, a Zattere kezdeténél már láttuk , hogy komoly lesz, akkor szemmel láthatóan kezdett emelkedni a járda összefolyóiból a visszaáramló víz. A meleg déli szél (sirokkó) ráerősített az árapályra és a heves esőzésre és nagy mennyiségű vizet nyomott be a lagúnákba.  Szembe jött egy pakisztáni forma, és kínálta a vékony, színes gumicsizmákat, elhárítottam, mire  halványan elmosolyodott. Elkezdtük a visszavonulást, valóságosan megélve a város labirintus jellegét: egyre több víz, zsákutcákból állandó visszafordulás. A pakisztáni állandóan szembejött, folyamatosan vigyorgott-több foga hiányzott-én meg mindig elutasítottam. Aztán a végén már mi kerestük őt.. De hiába lett meg, mert csak hármunkra volt megfelelő mérete, az egyik gyereknek nem jutott. Gépiesen alkudoztam, de csak visszapattantam (10 EUR/pár) Egy csizmán szemmel kiszúrtunk egy lyukat 8 na nem szó szerint, mert nem az volt az érdekünk), a többit felvettük a helyszínen lepróbáltuk, térdig begázolva. (De hiába, mert egy idő  után 2 db beázott. ). Szóval nem voltunk előrébb, a víz körbezárt. egyedül visszaindultam a Piazzale Rómára, hogy vegyek még gumicsizmát, a víz lábszárközépig ért sok helyen, nehezen lehetett haladni. Az újságárusnál "rendes" csomagolt példányokat vettem, egyből 2 párat biztonságból  (ugyanúgy 10 Eur/pár). Szerencsére jó idő volt, a víz is kellemes ( addigra az egyik csizmám már beázott). Sokan már mezítláb nyomták. A víz továbbra is emelkedett. Eléggé leizzadtam, mire visszaértem, mert már óriásiakat kellett lépdelni, ha haladni akartam. A csizmákkal felszerelkezve sem voltunk biztonságban, mert tovább emelkedett a víz, és ezek csak térd alattig értek. A helyieknek profi -combközépig érő-vastag gumicsizmájuk volt, olyan csizmás kandúros. Mihelyt visszaértünk a szállásra délután, újra eleredt az eső. Szerencsére kedden és szerdán-az előrejelzések ellenére-már nem volt se eső, se vihar, se magas víz, hanem gyakorlatilag csak napsütés. Gazdagabbak lettünk a tapasztalatokon kívül kézzelfoghatóan  a gumicsizmákkal, amiket a csomagoláson látható piktogramok szerint, többek között a rizsföldeken is használhatunk még. 

 

Warrior Angel Creative Commons License 2018.10.29 0 0 8064

Annak aki most vagy a napokban utazik, jelenleg erős az aqua alta. 
Frisss infó a kinti ismerőstől:
"Ma 156cm a vízállás, a Szent Márk téren combközépig ér a víz, a város 75%-a van víz alatt, a canal grande nem hajózható, a tronchetto-ig járnak a vaporettok, zárva az iskolák is"

Élelmes lereskedők a tegnap még 10€/db árról  25€/db-ra emelkedett.
Holnap mehetek gumicsizmát venni....
Nem kimondottan vagyok boldog :-(


FLaci Creative Commons License 2018.10.29 0 0 8063

Elvileg a következő napokban csökkenni fog a vízállás.

https://www.comune.venezia.it/it/content/centro-previsioni-e-segnalazioni-maree

 

Én mindig ki szoktam menni a reptérre 2 órával indulás előtt. Ez általában azzal jár hogy közel 1 órát téblábolok a Skycourtban. De szerintem így jobb, minta egy dugó vagy baleset miatt rohanni kellene...

Előzmény: Warrior Angel (8061)
Warrior Angel Creative Commons License 2018.10.29 0 1 8062

@bocsánat k-petr (nem Peti :-))

Előzmény: k_petr (8060)
Warrior Angel Creative Commons License 2018.10.29 0 1 8061

Szia Peti,
az ötlet jó, lehet szerdán elsők közt ezt nézzünk, kérdezzük meg.

Bár a tegnap Velencéből kapott messenger üzenet szerint mindennapos az eső, több-kevesebb intenzitással és az aqua alta (35cm) is problémákat okoz. Szent Márk téren 10€/db áron adják a gumicsizmát. A dómba is csak a hátsó bejárat működik.  A Giardini megállóig csak csizmában lehet közlekedni. Ez aggaszt kissé.
Mit gondoltok a 12:05-kor (tervezett) induláshoz hány órakor kell(ene) Ferihegyen lennem, ha Ryanair-el repülünk. ( mókás de még csak ez lesz az első fapados repülésünk)

 

köszi

Előzmény: k_petr (8060)
k_petr Creative Commons License 2018.10.26 0 0 8060

Volt már valaki a Frari tornyában? Úgy tűnik nekem a templom honlapján, hogy szabadon látogatható, habár nem reklámozzák túl. Nyilván mászós, de mégiscsak a 2.legmagasabb torony a városban (70m),és  jó kilátópont lehet ez is.

k_petr Creative Commons License 2018.10.24 0 0 8059

én még nem,és mi is most megyünk. 

azt hiszem a belső terekre kell fektetni a hangsúlyt, múzeumok, templomok, scuolák, kilátók  Museum Card, Chorus Pass...:)

Előzmény: Warrior Angel (8058)
Warrior Angel Creative Commons License 2018.10.24 0 0 8058

Sziasztok,
jövő héten szerdán indulunk Velencébe, ha a Ryanair is úgy akarja. Sajnos elég esős idő várható, és ettől nem lett jobb a kedvünk.
Teendők monszun esetén Velencében? Valaki esetleg csinált egy 4 napos folyton esős túrát a városban?

Köszönöm

Sünegér Creative Commons License 2018.10.09 0 0 8057

Sziasztok!

igyekeztem átolvasni az elmúlt 3 évet a topicban. A kereső szavas szűrés nálam most vmiért nem működik, így kénytelen vagyok kérdezni...

A hétvégén megyünk Velencébe a barátainkkal. Szeretnénk majd gondolázni is. Meg tudnátok mondani, hogy hol a legjobb beszállni egy ilyen kis “ túrára” ? Azaz hol vannak kikötve a legjobbak? ( azt olvastam, hogy több helyen is). 

A másik kérdésem: a 48 órás vaporetto bérletet ugye meg tudjuk majd venni a S Lucian is? Köszke!

vélemény Creative Commons License 2018.09.10 -1 0 8056

Én egyszer úgy mentem visszafelé Muranoból, hogy körbekerültem az egész szigetet hátulról és be a Zaccariara. Érdekes volt de nagyon hosszúúúúú.

Előzmény: 19montini85 (8054)
FLaci Creative Commons License 2018.09.10 0 0 8055

A 4.1 és 4.2 San Zaccaria megállója nincs messze a San Marco-tól.

Előzmény: 19montini85 (8054)
19montini85 Creative Commons License 2018.09.10 0 0 8054

Köszi, akkor ha jól látom se a Lidóóról, se a Szent Márk-térről nem indul.

Előzmény: FLaci (8053)
FLaci Creative Commons License 2018.09.09 0 0 8053

https://hu.wikipedia.org/wiki/Velence_t%C3%B6megk%C3%B6zleked%C3%A9se

 

Murano-ra a 4.1 & 4.2 körjáratok mennek + a 12-es és 13-as a Fondamente Nove-ról. Burano-ra a 12-es megy tovább.

Előzmény: 19montini85 (8052)
19montini85 Creative Commons License 2018.09.09 0 0 8052

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Szent Márk térről vagy a Lidó-szigetről hányas vaporettóval a legkönnyebb kijutni Murano és Buranóra? Köszönöm.

kerxy Creative Commons License 2018.09.02 0 0 8051
Köszi! Végül megvettem online 29 EUR volt a 72 órás bérlet. Épp a gépen ülünk, egyelőre másfél órás késésben az indulás... Véletlenül jött így ki, hogy most megyunk, de olvastam valahol, hogy most lesz a Regata Storica, úgyhogy esre tervezünk rá kimenni! Ha kijutunk... :) Még jelentkezem.
Előzmény: Manipura (8050)
Manipura Creative Commons License 2018.09.02 0 0 8050

Talàn megtalàltad a vàlaszt, ès lehet màr nem olvasod a fórumot.

 

Tapasztalatom nincs, de ùgy gondolom, a kedvezmènyes àrù vaporetto jegyhez csak a 6€-s Rolling carddal együtt jutsz hozzà. Online csak akkor èri meg, ha Marco Polora reptèrre èrkeztek, ès transzferre szūksègetek lenne. 

 

Rolling Venice can be purchased on arrival in Venice too : Venezia Unica Ticket points
ROLLING VENICE costs €6,00 and is valid one year.
It is necessary to present a valid ID document at the moment of purchase.
 https://www.veneziaunica.it/en/content/rolling-venice

 

Ma van a Regata Storica, este feltètlenül nèzzètek meg az öbõlben, ès tàjèkozódjatok, mert a vaporetto ma napközben elèg hektikusan  èrhető el. 

Jó utat! 

Előzmény: kerxy (8049)
kerxy Creative Commons License 2018.08.31 0 0 8049

Sziasztok!

 

Vasárnap dél körül indul a gépünk Velencébe, párommal megyünk ketten. Sosem voltunk még Velencében, de egyáltalán Olaszországban sem :) Olvasgattam a fórumot, azonban nem volt időm végig olvasni az egészet, inkább csak keresőszavak alapján. Így leírnám első felmerült kérdésem:
A vaporetto bérletet bárhol megvehetem, vagy van ahol kifejezetten érdemes? külön kell érvényesíteni? ha jól látom buszokra is érvényes (Mestre-ben lesz a szállásunk, szóval pl: 2/7/7E buszok)? 26 év alatt vagyunk, ha az számít:) https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services oldaon talátalm a "ACTV 3 days Transport Ticket + ROLLING VENICE + Wi-Fi 1daySPECIAL PACK for young people ages 6 to 29" lehetőséget. De ez nem tiszta, hogy 29 EUR összességében, vagy kell hozzá még valami kártya (ROLLING VENICE card?)

Holnap még valószínűleg jövök egy-két kérdéssel és hogy leírom röviden a tervünket.

 

Előre is köszi!

Warrior Angel Creative Commons License 2018.08.22 0 0 8048

Manipura, köszönöm szépen a választ. Közben folyamotsan olvasok a korábbi irásokból. Nagyon jók a többiek beszámolója is. 
Szertetem az ilyen közösségeket, mint pl. a Mexico fórum onnan is játszi könnyedséggel szerveztem utat februárban, hála a tagoknak :-)
Lehet lesz még később kérdésem...

Előzmény: Manipura (8047)
Manipura Creative Commons License 2018.08.22 0 1 8047

Leírok pár ötletet,  válogass, nézz utána interneten, wikipedian, látványosságok oldalain, turistainformációs és városkártya oldalakon.  nézz képeket, nyitvatartásokat árakat. Érdemes ezen a fórumon visszaolvasni 2 évet, voltak részletes és nagyon jó élménybeszámolók, útleírások , többen konkrét szállást és azzal kapcsolatos tapasztalatot is írtak . A keresővel már a kiválasztott látványosságok nevére is sok találatot felhoz, számos információt megtudsz, 
Gondolom a zsúfolt Treviso reptérre érkeztek, a transferről de a reptérről is többen ìrtunk.http://www.atvo.it/index.php?lang=en


Szerintem Velencében kihagyhatatlan: -maga a város a sikátoraival, a canalékkal, gyalogos hidakkal, templomokkal, palotákkal és utóbbiak homlokzatát leginkább az 1-es vaporettóról  megcsodálni nappal és este is. - a Piazza San Marco, és a San Marco Bazilika délidőben kivilágítva és érdemes a karzatra jegyet váltani és felmenni, a múzeum és persze a csillogó mozaikok, tér felé a kilátás miatt. A Dózse palota szép, különleges, de rövid út vagy enyhébb történelmi háttértudás esetén  nem sorolom a  kihagyhatatlanok közé. -Rialto híd és a közeli halpiac 7-9 óra között, Néhány templom belefér a pár napos útba, de egy scuolát mindenképpen ajánlok, ami a Scuola Grande San Rocco.
http://www.scuolagrandesanrocco.org/home/Számomra az Accadémia volt még nagy művészeti érték. Templomok közül személyes ajánlatom ( ha nem is fér bele mind az időbe...) a San Elemosiario, a Frari, a Santa Maria della Salute a San Zaccaria és a San Giorgio Maggiore a harangtornyával és onnan a lenyűgöző kilátással.(Nekem a Zanipolo kevésbé volt hatásos, de sokak szerint kihagyhatatlan) Gyönyörű a kilátás még a Rialto lábánál nem a halpiac felőli hanem a Canal Grande túlpartján  lévő piros mozgólépcsős üzletház Fontego dei Tedeschi tetőteraszáról is, ahova talán októberben nem kell előzetes foglalás sem, 15 percre meghatározott számú embert engednek ki, és azon a szinten ingyenes wc is van. 

Amikor mentek már rövidek a nappalok, meg amúgy is Velencében este 5-6 után inkább az éttermekben, a Casinóban  tereken, vaporettón van élet.

Nyitvatartások, belépő árak és típusok, vaporetto bérlet. Diákoknak rendszeresített városkártya talán rollingvenezia.

Esetleg  lehet gondolázni, vagy van  olcsóbb verziója a traghetto a helyiek gondolája, amivel átvisznek a túloldalra, pár perc, de a víz közel van, állva nézheted ahogyan eveznek navigálnak. Nekem nagy élmény volt. Pl. a halpiac közelében is van egy kialakított beszállóhely. (Santa Sofia)
Pár hasznos link:
http://actv.avmspa.it/sites/default/files/web_mappa%20linee%20di%20navigazione_aprile_2017_A4_venezia_official_APP.pdf

www.commune.venezia.it
www.turismovenezia.it
www.veneziaunica.it

Városi múzeumpass 24 € 

https://www.veneziaunica.it/en/content/musei-civici-venezia

Előzmény: Warrior Angel (8046)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!