Keresés

Részletes keresés

FLaci Creative Commons License 2018.04.24 0 0 7965

http://www.comune.venezia.it/it/content/centro-previsioni-e-segnalazioni-maree

 

Ez szerint a következő pár napon nem várható magas víz. (90 cm körül kezd kiönteni)

Előzmény: rafeva (7963)
Straniero..71 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 7964

nézd meg itt:

Venezia/High-Water-Information-Centre-7442.html

 

Előzmény: rafeva (7963)
rafeva Creative Commons License 2018.04.24 0 0 7963

Igen, ez jó ötlet.Köszönöm. Szerintem így fogjuk csinálni.

Még egy dologban kérnék segítséget. Egyik helyen azt hallom, hogy most nagyon magas a vízállás, vigyünk gumicsizmát, máshol viszont azt olvasom, hogy annyira alacsony, hogy némely canal szinte kiszáradt.

Erról tud valaki mondani valamit?

Előzmény: Straniero..71 (7962)
Straniero..71 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 7962

Szia! Az én véleményem az,hogy ne csinálj túl részletes tervet! Velence önmagában egy hatalmas múzeum. Minden utcában,hídon van valami látnivaló,ami rabul ejthet percekre.Ráadásul a város szándékosan labirintusnak épült,könnyű eltévedni,ami azért jó,mert gyakran olyan helyeken találod magad,hogy csak ámulsz...A listád jó,de sok mindent bele lehet még venni.

Én azt csinálnám a helyedben,hogy vennék vaporetto bérletet azután nekiindulnék gyalog,mikor elfáradok felülnék a vaporettora egy órára,találomra leszállnék valahol,megint gyalogolnék,azután megint vaporetto... Persze lehet közven célirányosan nevezetességeket nézni.

A gondolázás jó móka,érdekes a város a vízről nézve,a gondola bevisz a kis sikátorokba is,de nem olcsó. Ha nincs nagyon vastag pénztárcád,akkor célirányos közlekedésre nem ajánlom.

Előzmény: rafeva (7961)
rafeva Creative Commons License 2018.04.24 0 0 7961

Sziasztok!

 

Olvasgatom a fórumot, sok jó dolgot találtam. De mégis kérnék egy kis segítséget, mert sosem voltunk még velencében.

Szombattól keddig leszünk. Próbáltam egy útvonalat megtervezni, természetesen a szokásos látnivalókkal, de igazából nem tudom, hogy gyalog, esetleg vaporettón, vagy hogy lehet közlekedni, és mi az amit még érdemes megnézni.

Az útvonal amire gondoltam:

Venezia Santa Lucia-

Campo san polo.

Rialto Bridge-

Scala contarini del Bovolo-

Dózse palota-

Sóhajok hídja-

Szent Márk tér-

San giorgo maggiore /ide nem tudom érdemes átmenni? És mivel? Honnan?

Salute

és innen vissza a canal grandén vaporettón? gondolán? /ha lehet/

Ez a tervem, de nem tudom mennyire megvalósítható.

Vagy ha van ötlet szívesen veszem, mert "velence szüzek" vagyunk.

Köszönöm szépen.

erikanyu Creative Commons License 2018.04.22 0 0 7960

Manipura, viszont olyan emlékem nincs hogy kimentünk volna teraszra, vagy erkélyre. Végig bent tartott a túra. 

Előzmény: Manipura (7959)
Manipura Creative Commons License 2018.04.22 0 1 7959

Köszönöm a leìrtakat és a képeket is! 

Keresgéltem itt a fórumon is Bozsoritól és Véleménytől olvastam az Itinerari segreti vagyis titkos túráról. Úgy tűnik, hogy a padlástól a pincéig több eldugott kis helyiség van, ami az útvonal része a börtönből is mutat újabb részeket az üres kincstár, a dózse kápolnája,  a tető, a teraszok és erkélyek.  (Engem a kilátás miatt utóbbiak különöseni izgatnak. )

Előzmény: erikanyu (7957)
Grauwolf Creative Commons License 2018.04.21 0 0 7958

Csatlakozom hozzád, én sem ájultam be Velencétől. Szépnek szép homlokzatok, vadregényes sikátorok, neves festők, monumentális belső terek. De!!!! Azt olvastam itt korábbról, hogy az esti Canal Grande szépséges...hát, ha minden huszadik épület van csak kivilágítva, hát sokat mondtam, és a vaporetto kabinos részben tükröződik a fény, s az ablakot picit lehet csak elhúzni. Fontos, hogy menetirány szerint, előre ülj, vagy állj, mert annyian lesznek, mint a heringek. Nappal szebb!!!

A San Giorgo toronyba, ( a Giudecca sziget felett ) 6 euro a belépő, lifttel lehet felmenni, gyönyörűen körbe lehet látni és NINCS TÖMEG, a bazilika ingyenes. 5 percre a szent Márk térrel szemben.

Előzmény: -TJ- (7944)
erikanyu Creative Commons License 2018.04.21 0 1 7957

Szia Manipura! Gyorsan átnéztem a képeket, hogy miket is láttunk. Megnézhettük a nagy kancellár hivatali helységeit, a Tanácsterem galériáját. A fa bútorok csodálatosak férjem órákig tudta volna szemlélni (asztalos).Aztán átmentünk a börtön részbe, ott megnézhettük a cellákat, az őrök helységeit, igen egész a z ólomtetőig felmentünk. Láttuk Casanova börtönét. Szerintem nagyon izgalmas túra. Az idegenvezetést nem tudom, csekély angol tudásom alapján keveset értettem belőle. Mindenképpen megéri megnézni. Igen a szűk helyek a börtön részeire a jellemzőek, de mondom egyáltalán nem vészes. Biztos ír majd más is, akinek jobb az angolja, és pontosabban leírja a látottakat. Én így is nagyon élveztem. Elég sötétek a képeim, de azért szemléltetésre talán jó lesz.

 

Előzmény: Manipura (7956)
Manipura Creative Commons License 2018.04.20 0 1 7956

Erika! Én nem voltam a titkos túrán, érdeklődöm, milyen plusz helyekre jutottatok be vele . Úgy tudom, hogy  az ólomtetőt is megmutatják, vezetett vizit, és érdekességeket háttér információkat - történetet, tényt  közölnek az épületről, Velencéről és a régi értékekről  meg Casanováról. A sóhajok hidjára és a börtönre godolsz, hogy közel vannak a falak vagy az ólomtetőhöz vezető úton?  Sokat kell lépcsőzni, az biztos.

 

Szerintem a San Clemente alatt a félhomály miatt  parázhatnak be egyéni látogatók,   még szűk helyekre sem emlékszem.  

Előzmény: erikanyu (7955)
erikanyu Creative Commons License 2018.04.20 0 0 7955

Szia! Nem tudom én jártam mindkettőben, semmi megerőltető nincs a titkos túrában szerintem. Még komolyabb emelkedőre sem emlékszem. Klausztrofóbia hm kicsit közel vannak egymáshoz a falak és annyi, hisz szűk folyosóban haladtok néha, de semmi extra. Szerintem kicsit túl lihegte aki írta.

Előzmény: papanick (7954)
papanick Creative Commons License 2018.04.19 0 0 7954

Sziasztok!

Némi tanácsra lenne szükségem a titkos túrával kapcsolatban. Tényleg annyira fárasztó, hogy terhesek és szív és érrendszeri betegek ne menjenek? A klausztrofóbiát is írták, ez igaz? Akinek van összehasonlítási alapja, mondjuk a római San Clementéhez képest milyen. 

Ezeket a jegyvételnél olvastam, kiváncsi vagyok, hogy mennyire kötelező diszklémer csak. Senki sem említ erről semmit, aki ír a titkos túráról. Köszönöm a válaszokat. 

vélemény Creative Commons License 2018.04.13 0 0 7953

OFF

Jövő héten utazom két ismerőssel, akiket egyébként nagyon szeretek, de az utazási stílusunk nagyon eltér egymástól. Gyakorlatilag  végig mást akarok csinálni, mint ők. Főleg belépőjegyeken akarnak spórolni , én pedig azon sosem. Tény , hogy ott orbitális belépőjegy árak vannak.

Előzmény: Manipura (7952)
Manipura Creative Commons License 2018.04.13 0 1 7952

Máshogy gondolkodik és rangsorol aki gyakran utazik, önálló, művészetek és emberi alkotások iránt érdeklődő ,  tudatosságra/ésszerűségre törekvő mint akire nem együtt vagy kevésbé jellemzőek előbbiek.

A résztvevők számával egyenes arányban nő mindig a súrlódási pontok száma és az önkéntes  szervező-vezető megalkuvásos kompromisszum-kényszere.  

Étkezés: a mai street-food hatalmas választéka mellett én is ritkábban ülök be étterembe, a főtt ételt tökéletesen kiváltja egy pasta to go is. 

 

Csak magamban jegyzem meg: sokan vannak, akik csak étellel vagy vásárlással akarnak/tudnak valami mást vagy örömöt kapni.

Előzmény: vélemény (7950)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.13 0 0 7951

Szerintem ehhez még Lonely Planet sem kell, csak egy kis józan ész.

Én mondjuk kimondottan szeretem kipróbálni a helyi ételeket, különösen Olaszországban, preferálom azokat a szállásokat, ahol elérhető a reggeli, utána mi már csak vacsorázni szoktunk. De még soha, sehol nem éreztem, hogy lehúzás áldozata lettem volna kaja-ügyileg. Nyilván eszembe sem jut valamelyik hangyaútvonalon lévő, becsalogatós helyre menni.

Előzmény: vélemény (7950)
vélemény Creative Commons License 2018.04.13 0 0 7950

Szintén valamelyik Lonely Planet írta, hogy aki bemegy egy olyan étterembe, ahol becsalogató ember van, az megérdemli a sorsát.

Nekem a kaja a legkevésbé fontos utazáskor, felnőtt ember kibír 4-5 napot főtt étel nélkül.  Nem is jó szó a kibír, mert nekem nem is hiányzik.

papanick Creative Commons License 2018.04.12 0 1 7949

Az tény, hogy Velencébe nem a kulináris élvezetekért járunk, de azért ott is lehet jól enni. A hangya utakat jobb kerülni, de a azonkivül vannak használható helyek, persze Rómában én is jobban szeretek vacsorázni. Az árak szerintem nem drágábbak mint más olasz városokban. Pizzát 6-8 EUR-tól lehet kapni, ez nem sokkal drágább mint itthon. Érdekes módon az Aperol Spritz itt volt a legolcsóbb az általam ismert Olaszországban. Coperto mindenhol van, ha sokallod a borravalóval ellensúlyozhatod. Ahol szerviz díj van, oda nem igazán megyek. Azokat a helyeket is kerülöm ahol behívó ember van, ennél már csak a túrista menü a rosszabb. Szóval Velencében inkább járkálni kell, de azért enni is lehet. Reggel, este nincs akkora tömeg, a már említett egynaposok miatt, akkor jól lehet várost nézni. 

Előzmény: -TJ- (7946)
-TJ- Creative Commons License 2018.04.12 0 0 7948

Ahogy mondod!

Persze, az ettermeknel kinn van az etlap, de ha a kozelebe mesz valaki tuti odaugrik az auradba, es az arcodba magyarazza hogy milyen jo itt minden. Kvazi nem hagyja hogy vegignezd az etlapot.

A templomokban kevesebben vannak az teny. A San Rocco templomot belulrol epp felujitjak, szoval nagy volt a csorges-csattogas, de legalabb beengedtek. A Salute-ban meg tojasokat oriztek, nem jartam utana hogy miert, tuti nem nyuszi tojta. A Frariban korabban voltam, a San Stae is fizetos, de tobb nagyobba is beneztem ami epp nem volt zarva. Jopar helyen ki van rakva hogy nem szabad fotozni, de a betevedo atlag turista nem torodik vele. Plane nem egy iskolas csoport.

Neha en is ugy erzem hogy varostnezni jobb lenne egyedul,  hogy ne kelljen allandoan mosdot keresni valakinek :)

 

Előzmény: vélemény (7947)
vélemény Creative Commons License 2018.04.12 0 1 7947

A Lonely Planet útikönyvben azt írják, hogy Velencében sportot csinálnak abból, hogy a turistának rossz kaját adjanak.

Egyrészt megtehetik. Másrészt persze mindent hajón és utána gyalog cipelve kell szállítani mindenhova. Nemcsak  a kaja alapanyagait, de a konyhafelszerelést, a tisztítószereket, sokkal nehezebb és drágább minden javítás és karbantartás.

Tömeg.  Mindenütt sokkal-sokkal többen vannak, mint akár 10 éve, egyrészt a fapados repülők, másrészt a kínaiak miatt.

Akik tényleg annyian vannak mint a kínaiak. Sajnos Velence pont az a hely ahol sok az egynapos turista, akik  csak a Rialto- Szt Márk tér szakaszt nézik meg, és vaporettóznak a Canale Granden.  A többi szintén  gyönyörű látnivalónál ( san Rocco, Frari, Salute,  canareggio negyed) valószínűleg sokkal kevesebben voltak.  Nem vagyok benne biztos, de a  Szt. Márk templomban is lehet belépést foglalni.

 

Én hacsak lehet egyedül utazom

Előzmény: -TJ- (7946)
-TJ- Creative Commons License 2018.04.12 0 0 7946

Oszinten szolva eleg sokat "szenvedtem" a szervezessel, plane hogy 4-en mentunk, es a vegen nem volt benne koszonet. En szivesebben mentem varostnezni, templomokat latni, de a tobbiek haat...pont nem.

Ha a hatizsakos "trukkre" gondolsz, nem vittunk magunkkal pakkokat.

Volt olyan hely, hogy 4-en leultunk, es csak 3 pizzat rendeltunk. A pincer kozolte, hogy 1 embernek 1 tanyer, es hogy rendeljunk salatat vagy valamit. Legszivesebben leleptem volna. Inkabb rendeltem egy sört, ami persze nem volt epp akkor. Maradtunk a spritz-nel. A masik pincer legalabb normalisabb volt es adott egy kistanyert pluszban. Oszinten szolva ahhoz kepest hogy a mosdo egy kis lyuk, az asztalok laba kartonpapirral van kitamasztva...irto nagy arcuk van arrafele az olaszoknak.

Előzmény: Törölt nick (7945)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.12 0 0 7945

"Letudtátok"???? Hát ezért nem nagyon érdemes elindulni:(((((

Azt már kismilliószor leírtuk, hogy lehet a San Marcoba pikk-pakk bejutni.

A pizza ára meg erősen függ attól, hogy hol eszed. No persze lehet, hogy a Don Pepe áraival nem vetekedhet, bár még ezt is kétlem. Coperto Olaszországban majdnem mindenhol van, de olyannal még nem találkoztam soha (pedig elég gyakran megfordulok arrafelé), hogy szervizdíj ÉS coperto kerülne felszámításra. De ezek a költségek (már, ha vannak), minden esetben láthatóak belépés előtt a bejáratnál kihelyzett étlapon. Ha ilyet látok, vagy, ha nincs étlap, nem megyek be.

 

Ja, és mi bizony rendszeresen találkoztunk ellenőrökkel a vaporettókon. Szóval a bliccelés nem opció. Már úgy alapból sem.

Előzmény: -TJ- (7944)
-TJ- Creative Commons License 2018.04.12 0 0 7944

Hali,

 

na letudtuk Velencet vegre. Ryanair, ATVO transzferbusz, booking.com-os apartman. Szinte minden siman ment.

Vettunk 3 napos vaporetto berletet is, teljesen jo, habar a blicceles itt nagyon egyszeru lehet - sok helyen egyaltalan nincs ellenorzokapu, vagy ha van akkor is lesz nyitva legalabb egy, es nem talalkoztunk ellenorrel.

A kaja piszok draga, a pizza 3x annyi mint itthon, 12% a szervizdij, cover charge, elkepeszto lehuzasok. Persze szinte mindenhol erosen fustoskepu szemelyzet (ezt csak azert irom igy, mert meghatarozhatatlan a szarmazasi helyuk, india, pakisztan, vagy barmi kozel kelet, nem tudom). 

Dozse palotaba vettunk csak "skip the line" jegyet, 8:30-kor nyit, 8:45-kor mar 20 meteres sor allt, egy pillanatra el is ment a kedvunk az egesztol, de aztan csak bealltunk a sorba. Azsiaiak hatalmas csapatokban nyomultak be, szoval a vegen egesz gyorsan bejutottunk, de aki gyorsan akar vegezni, az probalkozzon a "guided tour"-al, mert abban a sorban alig alltak es oket gyorsan beengedik.

A San Marco bazilikat kihagytuk, ott elkepeszto sorok alakultak ki, es en mar voltam regebben (bar a karzatra felmentem volna). A teren a harangtornyot detto kihagytuk, a San Giorgio Maggiore jobbnak tunt.

Kimentunk Murano-ra is, hat azt senkinek nem tudom ajanlani, nincs ott semmi csak egyforma uvegboltok es gyarepuletek.

A Lido viszont szep, kicsit jobb arban vannak az ettermek, a tengerparton meg bokaig gazolhattok a kagylokban, zsakszamra lehet gyujteni.

Emőke1 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 7943

Szia,

Ezt találtam:

https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services

 

ebben a közlekedés is benne van, ami amúgy húzós. Viszont érdemes megnézni a meglátogatni kívánt nevezetességek oldalait, ha nem akartok túl sokba bemenni, érdemesebb csak bérletet venni és a jegyeket pedig online előre.

Előzmény: Törölt nick (7929)
kata571 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 7942

Köszönöm szépen! :)

Előzmény: Manipura (7941)
Manipura Creative Commons License 2018.04.06 0 0 7941

veghizabella@gmail.com    ( megkérdeztem sms-ben, és visszajelzett, hogy megadhatom. :)

 

Előzmény: Manipura (7940)
Manipura Creative Commons License 2018.04.06 0 0 7940

Javaslom, hogy Izabellát e-mailben keresd meg, biztos hogy segít.   

Előzmény: kata571 (7937)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.06 0 0 7939

Mivel az a reptér környéke, így legjobb tudomásom szerint oda a sima jegy / bérlet nem érvényes.

Előzmény: kata571 (7938)
kata571 Creative Commons License 2018.04.06 -1 0 7938

Sziasztok! Lenne még egy kérdésem, hátha tudja valaki... A 48 órás jegy használható Tessera centrumba? Köszönöm! :)

kata571 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 7937

Sziasztok! Tudja valaki esetleg, hogy a Végh Izabella által üzemeltetett utazási iroda működik-e még? Szállást keresek 2 éjszakára 4 főnek, de nem találok semmit normális áron és segítséget szeretnék kérni, ha működik még az irodája. Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.05 0 0 7936

Természetesen jó oda is.

Előzmény: Anikó Kántorné Ancza (7935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!