Keresés

Részletes keresés

Huresz10 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 7869

Sziasztok!

 

Sziasztok! Mi jövő évben megyünk a párommal (akkor már a feleségem lesz és itt lesz a nászutunk:D) Velencére. Szeptember 26 és 30 között. A Sarah Sun Island-en fogunk megszállni. Van valakinek véleménye róla? Szállt meg már valaki közületek itt? 

 

Köszi a választ! 

erikanyu Creative Commons License 2017.12.25 0 0 7868

Vélemény,akkor ez elég jó arány szerintem. Most azért megnyugodtam. Ha jól olvastalak, akkor túlképpen a 120 alkalomból 1x sem volt járattörlés az indulási napon. 

Előzmény: vélemény 1 (7865)
Manipura Creative Commons License 2017.12.25 0 2 7867

Buon Natale!

 

 

Straniero..71 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 7866

Az elveszett csomagok esete szinte bármikor előfordulhat. Nagyon gáz,ahogy a reptereken a csomagokat kezelik. 

 

 

Előzmény: vélemény 1 (7865)
vélemény 1 Creative Commons License 2017.12.23 -1 1 7865

A fapadosoknak a járataik számához képest sokkal kevesebb gépük van, nagyon rövid a forduló idejük. Ha valahol bármilyen időjárási, műszaki, biztonsági probléma van, akkor az egy egész napra borítja annak a gépnek a menetrendjét, a gép pörgeti a késést, ami csak növekszik.

Ha igazán komoly gond van, akkor a nem fapadosok sem tudják kezelni a helyzetet, nekik sincs "felesleges" gépük, a kiesett járatok utasait kisebb csoportokban, esetleg többszörös átszállással tudják elszállítani.

Tavaly jött volna egy  15 fős csoportom Tokyo- Frankfurt- Bp útvonalon, de a német forgalomirányítók sztrájkoltak, ezért a Tokyo- Szöul- Párizs- Róma- Bp útvonalon érkeztek, sok órával később és 5 elveszett csomaggal.

120 alkalommal utaztam fapados gépen, 2x nem tudtam elutazni, 5x törölték néhány héttel az út előtt a járatot, 3x volt 2 óránál hosszabb késés

Straniero..71 Creative Commons License 2017.12.23 0 1 7864

Nem akarok túlzásokba esni,évi 5-10 repülőút nem igazán sok. Viszont fapadossal még soha nem repültem.

Busszal sehova nem megyek,192/110 nem az ideális méret a buszozáshoz,de a repülőkön is gondot okoz a méretem.

 

 

Én is állítom,hogy a városban ébredni páratlan élmény.

Mi is készülünk tavasszal,ha minden jól alakul. Áprilisbközepétől nagyon kellemes az idő.

 

Előzmény: erikanyu (7863)
erikanyu Creative Commons License 2017.12.23 0 0 7863

Ha Te sokat repülsz akkor már tudod mi  a teendő ilyen esetekben. Én is fogok repülni, ettől azért nem rettentem meg, csak egy picit hanyagolom a ryanairt. És jobban utánanézek a dolgoknak, biztosítás, egyebek. Egyszer megtörtén, máskor már nem fogok pánikolni, tudom mit tegyek. Bármelyik pillanatban visszamennék Velencébe. Nagyon élveztem. Valóban más bent aludni a városban, onnan indulni reggel, vaporettózni, eltévedni. Tavasszal visszamegyünk biztosan. Bár én a karnevált is nézegettem, találtam olcsó buszos utat. Na erre mondta a férjem, hogy buszozni most neeeem :) :)

Előzmény: Straniero..71 (7861)
erikanyu Creative Commons License 2017.12.23 0 0 7862


Hotel Lisbona. A bookingon foglaltam.

Előzmény: ugyfelix (7860)
Straniero..71 Creative Commons License 2017.12.19 0 1 7861

Köszi a beszámolót, kicsit ott éreztem magam én is....

ű

Az a szitu, hogy én sokat repülök a munkám miatt és bár magát a repülést szeretem a vele járó herce-hurcát gyűlölöm. A párom még nem repült, ezért Velencét terveztem tavasszal repülővel, de most megint elvetted a kedvem. Elképesztő ez a kiszolgáltatottság, kimondottan gyökérségnek tartom, hogy a szolgáltatók bármit megengedhetnek maguknak....

Előzmény: erikanyu (7856)
ugyfelix Creative Commons License 2017.12.19 0 0 7860

Szia!

 

Melyik szálloda volt ez? Név, utca kellene.

Előre is köszönöm!

Előzmény: erikanyu (7856)
anblock_italia Creative Commons License 2017.12.16 0 1 7859

Ez tényleg nagy kaland lehetett..., és még szerencsétek is volt a busszal! Ráadásul a sok eső sem lehetett túl kellemes..., de úgy tűnik pozitív életszemléletetek átsegített a rossz emlékeken! :-) Azért az szinte hihetetlen, hogy a jegy árával kiszúrták a szemeteket!

Előzmény: erikanyu (7856)
erikanyu Creative Commons License 2017.12.15 0 0 7858

Sajnos azon már túl vagyok. A ryanair fórum oldalán részletesen leírtam. Repjegy árát visszautalták és annyi.

Előzmény: Manipura (7857)
Manipura Creative Commons License 2017.12.15 0 1 7857

Erika! A Ryan honlapján mielőbb intézd a kártéritési igényt! Remélem a buszjegyről és az étkezésről kértél számlát, azokat scanald be, vagy fotózd le és csatold, mert mind ki kell fizetniük, és többszáz € kártérités is jár a járattörlés miatt. Azt hiszem személyenként 250 €  a 3 órán túli járatkésés és törlés esetére a szabályok szerint fizetendő összeg.

Ügyesek voltatok, egész sokminden belefért.

Péntektől szerdáig voltam kint. 

Előzmény: erikanyu (7856)
erikanyu Creative Commons License 2017.12.15 0 2 7856

Velencei kalandunk 2017 december 8-10

 

Jaj ez a velencei út! Jártunk már Velencében 2x. Egyszer buszos kirándulás alkalmával kettesben párommal, később a fiúkkal a nyaralás során átugrottunk Velencébe. Nem aludtunk, még itt, és nem is vaporettóztunk. Ezek voltak a legfontosabb terveink.

 

Ryanairral utaztunk teljesen nyugodt eseménytelen volt az utunk odafelé ha-ha. Az ATVO busz gyorsan berepített minket a Piazzale Romahoz. Ott nagyon gyorsan az első újságosnál megvettem a 2 napos vaporetto jegyünket, és már hajókáztunk is a Canal Grandén. Hát így még soha nem mentünk Velencébe, csodálatosak voltak a paloták, templomok a víz felől nézve. A szállásunkat hamar megtaláltuk, mint kiderült nagyon jó választás volt. A szent Márk tértől pár lépésre. A szálloda kicsi, családias, ha jól számoltuk kb. 15 szobával, és mind csatornára nézett. És ott a kilátás az ablakból, alattunk parkoltak a gondolák. Reggel hallottuk ahogy készülődtek. J Sőt a reggeliző ablakból pont látni lehetett ahogy tisztítják, rendezgetik féltve óvva a gondoláikat . Szóval a szállás nagyon jó, szép tiszta, régi bútorokkal berendezve, jó meleg vízzel estére mire kellemesen átfagytunk a vaporettózástól. A reggeli finom, friss, meleg. 

 

Megérkezés után, szusszanás, és nyakunkba vettük a várost. Az idő nem igazán kedvezett, a kis esőből, amit ígért a meteorológia egész csinos tartós eső sikeredett. Semmi gond van esőkabát, nincs rossz idő, csak rossz öltözék. Cél a Basilica dei Santi Giovanni. Kisebb eltévedésekkel (google a barátod de nem itt). Menet közben megtaláltuk a Dal Moro’s is, de majd hazafelé, mert zár a templom. Azt hiszem ünnepre való tekintettel volt ingyenes a bazilika, sőt szép hangversenyt is hallgathattunk. Ez egyébként jellemző volt a hétvégére több templomba is mehettünk volna hangversenyre. Ezután bementünk a szemben lévő kórházba és megnéztük a kiállítást, valamint amíg lehetett besétáltuk a helyet. Ő elméletileg mosdót kerestem, de azt nem találtam. Akkor indulás vissza Moro’s-hoz. Ha-ha ugye elmentünk mellette, de most már nem találtuk. A navi többször jelezte, hogy mellette vagyunk és mégsem. Azért meglett, miközben egy másik étterem mellett már 3x elmentünk a pincér vigyorgott ránk. De megérte finomat, olcsót ehettünk. A tulaj nagyon jó fej volt, a kiszolgálók tudtak pár szót magyarul, kérték is hogy a majd értékeljük őket. (tényleg el ne felejtsem). Finom vacsi után, azt mondtam páromnak, miután átázott a csizmám (persze nem vittem a gumicsizmát), hogy irány a szállás, öltözzünk át, veszek bakancsot, és menjünk el egy nagyot vaporettózni. Ez szuper ötletnek bizonyult. Felszálltunk az 1 vaporettóra, elmentünk vele a vasútállomásig (ott volt mosdó), és párom egy igen jó kávét ivott. Majd miután az eső nem akart csendesedni és már mi is elfáradtunk, újabb vaporettóra pattanva immáron visszafelé utaztunk a szállásunkra.

 

Másnapi terv volt a Dózse palota titkos túra, a Szent Márk Bazilika, és a San Giorgio Maggiori torony kilátással. A Dózse palotához időben érkezve mi is a túra előtt megnéztük az alsó szintet. A túra nagyon tetszett volna, de az idegenvezető nem nyerte meg a tetszésünket. Persze tudjátok én csak kapizsgálom az angolt férjuram meg semmit. Azonban a csinos olasz idegenvezető hölgy nagyon sokat beszélt, és a látnivalók között konkrétan rohantunk. Egy ideig próbáltam magamnak fordítani, aztán a gyors beszéde miatt feladtam. Sajnos idő hiányában volt olyan helység ahová be sem mentünk, mert jött a következő csoport, és ugye mi le voltunk maradva. Na mindegy. Akkor is klassz volt. Bejártuk utána az egész palotát, börtönt, mindent. Gyönyörűek voltak a felső termek. Ezután pihenésképpen átmentünk a San Giorgio tornyához vaporettóval. Egyébként tényleg nagyon jól követhető a vaporettó útvonala, ki-be szállás, jegyérvényesítés. Persze ez a Ti segítségetekkel, hogy mindent előre leírtatok. Köszönet érte. A toronyból nagyon szép volt a kilátás, hosszan nézelődtünk amíg ki nem fagytunk. Ezután vissza vaporettóval, és ebéd, mert megéheztünk. Visszamentünk a Moro’s-hoz, gondoltuk majd este beülünk valahová vacsizni, most nem érünk rá. Amíg ettünk kigondoltuk, hogy megnézzük még a Bazilikát, mert ha most elmegyünk pihenni, mire újra útra kelünk az bezár. Így séta a Bazilikáig, eltévedés nélkül immáron. Gyerekek ez a hátizsákos trükk, fenomenális. Nekünk bizony volt jó kis sor, szombat révén. Hátizsák lead, biléta lobogtat és bementünk. Nagyon szép a Bazilika megvettük mindenhová a + belépőt, hisz itt még soha nem jártunk. Micsoda kincsek vannak itt bent. Ragyogott minden. Lopva csináltam egy-két képet magunknak. Ezután kellemesen elfáradva irány a szállás. Egy órás pihi után délután 5 órakor újra nyakunkba vettük a várost. A terv a Frari lett volna , de láttam, hogy úgysem fér bele, ezért azt gondoltam, elmegyünk vaporettóval a Rialtóig, és onnan séta át a városon a Piazzale Romahoz, majd onnan haza szintén vaporettóval. Mivel beszéltük itt a fórumon, hogy ne  a hangya utakon menjünk, kipróbáltuk, de vagy eltévedtünk, vagy olyan sötét sikátorokba jutottunk, hogy inkább visszamentünk a hangyaútra. Kerestünk egy szimpatikus pizzázót, hát nem volt annyira telitalálat, a Ae Oche pizzéria. Pedig igen sokan voltak, a hely szimpatikus volt a pizza száraz, kihűlve szinte ehetetlen. Éhesek voltunk megettük. Itt már konkrétan csak csavarogtunk amerre szimpatikus volt, aztán belőttünk a googlén egy vaporetto megállót és ott kimentünk a vízhez. Innen újra vaporetto hazáig.

 

Harmadik nap hazaút. Gondoltam akkor utoljára 1 vaporettóval végigmegyünk és világosban fotózok még egy kicsit. Így is történt. Busz rendben megérkezett, még a téren beszereztük a kis szuveníreket. Aztán jött a repülőtér és a fekete leves. Kényelmesen elkucorodtunk a váróban és vártuk a repülő indulási idejét. Egy idő után kiírták, hogy késve indulunk. Ebből nem csináltam ügyet még sose indult Olaszországból a gépünk időben. Aztán még toltak az induláson 1/4 3 helyett kiírták, hogy ¾ 6 az indulás ideje. Itt már picit aggódtam, de nem gondoltam semmi rosszra. Aztán egyszer csak elkezdtek hüledezni a magyarok, hogy törölték a járatot. Levert a víz rögtön, azt se tudtam ilyenkor mit kell csinálni. Valahogy odavetődött hozzánk egy fiatal pár, ők tudtak angolul csak egyedül érezték magukat, talán mi szimpatikusak voltunk számukra, mindenesetre együtt maradtunk. Kitereltek minket a váróból, a ryanair iroda elé. Tulajdonképpen nem is volt a ryanairnak külön irodája egy ügyintéző intézte több repülő társaság ügyét. Beálltunk egy irdatlan hosszú sorba, mint kiderült előttünk törölte a ryanair a londoni járatát is, ők már ott álltak a sorban. A sor nem sokat haladt előre, közben mindenki elkezdte a telefonját nyomogatni hazaút ügyében. Repülő csak szerdán indult volna (vasárnap volt aznap), nézték a többiek a vonatot az drágának bizonyult, és találtak páran egy céget ahol 10 000 ft-ért hazahoznak minket Mestréből. Miután  megkérdeztük azokat, akik a sort kiállták, hogy mit mondtak (a verzió szállás és majd valamikor hazajuttatják őket, b verzió visszafizetik a repülőjegy árát, és annyi.) Így mi többed magunkkal megvettük a buszjegyet és visszautaztunk az ATVO-val  Mestrébe. Ott bevackoltuk magunk egy szupi pizzázóba, na ott tényleg nagyon finom volt a pizza, és uszkve 5 órát vártunk a buszra, ami este 22.30-kor indult. Ezzel sitty-sutty már Budapesten is voltunk reggel ¾ 9-re, hazamentem tiszta ruhát húzni, és elmentem dolgozni. J Ez volt a mi velencei kalandunk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manipura, Te mikor jártál kint? Mivel mentél, és jöttél haza?

Manipura Creative Commons License 2017.12.13 0 2 7855

Velence ilyenkor is szép, és  most is sokan voltak.

Leginkább az üzletek és a szállodák pompáznak ünnepi dekorációban.

A hőérzet csalóka, 1-5 ^C is  hűvösnek hat. Forró csoki, forralt bor, caffé-corretto jól megtöri a napot, de sál kesztyű sem árt.

 

A templomokban vágott virág, és hatalmas gyertyás adventi koszorú  jelzi az ünnep közeledtét, összesen talán csak 3-ban láttam betlehemet. Maradt még pár látnivaló mindkét passból, és sok-sok nem passos hely is. 

 

A hímzett mellények nekem is nagyon tetszettek. Templomok közül Muránóban a padlómozaikok, a Sant Alvise illuzórikus mennyezete és a Salute múzeuma volt rám nagy hatással. A ca D'Oro második emelete ma zárva volt.

 

Ma Szent Luca ünnepe alkalmából több templom nem volt ma látogatható. 

(A Rialtó vaporetto-megállójában felfedeztem a Despar-t, nem tudom miért Coop-ot kerestem :) )

 

A Fondaco Tedeschi teraszához mailcìm megadásával helyben regisztrálni és időpontot foglalni kellett, amit aztán végül lemondtak 24 órával a foglalt időpont előtt. Megnéztem az éttermet, a helyhez illően puccos, és nekem túl drága, de így is sokan voltak.  Helyi ajánlás szerint a kávéjuk a bárpultnál megfizethető és nagyon finom. 

 

Sylvi66 Creative Commons License 2017.12.11 0 0 7854

Abban esetleg tudnátok segíteni hogy a január 27. szombat esti vízi-felvonulás pontosan hol lesz? A programban  a Cannaregio canal van megjelölve, ott lesz, vagy csak onnan indul?

Előzmény: OrSoLy (7835)
Manipura Creative Commons License 2017.12.11 0 1 7853

Velencén szombaton gyönyörű idő volt, tegnap viszont esett a hó. A vaporetto megállók fémes részei nagyon síkosak voltak. Rengeteg ember volt a hétvégén. Holnap reggelre 105 cm-es vízállást jeleznek. 

vélemény Creative Commons License 2017.12.10 0 0 7852

Szerdán megyek a Raffaello filmre.

Előzmény: Törölt nick (7851)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.10 0 1 7851

Ma megnéztem az Urániában a Canaletto filmet.

Mindenkinek melegen ajánlom, aki szereti Velencét, Canalettot és az érdekes történeteket.

Január végén lesz még egy vetítés.

http://www.urania-nf.hu/kiallitas/exhibition-canaletto-es-velence-muveszete

erikanyu Creative Commons License 2017.12.06 0 0 7850

Szia Manipura! Igen vettem az ablak mellé jegyet. Majd meglátjuk mit látunk belőle. Gumicsizma, az enyém nagyon kis könnyű. De lehet kihagyom.  Tegnap éjjel már álmomban angolul kértem jegyet a Dózse palota titkos túrájára. :) Nagyon jól fog esni ez a hétvége. Gondolom Ti is így vagytok az év végi munkahelyi hajrával. Megjött a Velence Panoráma könyv is, esténként olvasgatom, nagyon jó. Nagy nehezen beszereztem Velence térképet is. 

Előzmény: Manipura (7846)
erikanyu Creative Commons License 2017.12.06 0 0 7849

Hogy Ti miket tudtok! Köszönöm szépen a vízállás jelentést. 

Előzmény: FLaci (7847)
erikanyu Creative Commons License 2017.12.06 0 0 7848

Hát ez nem semmi :) :) :) 

Előzmény: Törölt nick (7845)
FLaci Creative Commons License 2017.12.06 0 1 7847

http://www.comune.venezia.it/it/content/centro-previsioni-e-segnalazioni-maree

 

A következő pár napra nem mond magas vizet az előrejelzés.

Manipura Creative Commons License 2017.12.06 0 1 7846

Képes vagy cipelni? Legalàbb 2 kg-t nyom szerintem. Végül ablak mellett ültök majd?

Előzmény: erikanyu (7839)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.06 0 1 7845
Oirenke Creative Commons License 2017.12.05 0 0 7844

Köszönöm :)

Előzmény: iszisz (7843)
iszisz Creative Commons License 2017.12.04 0 0 7843

Igen, mi is így csináltuk, nem volt semmi gond. 7 EUR/nap volt 2 éve.

Előzmény: Oirenke (7842)
Oirenke Creative Commons License 2017.12.04 0 0 7842

Szép estét, Tudja valaki, hogy Punta Sabbioni-ban több napra is ott lehet hagyni az autót a parkolóban? Eddig csak napi parkolásra használtuk de most több napra mennénk és a szállás Velencében van. Előre is köszönöm a válaszokat!

erikanyu Creative Commons License 2017.12.04 0 0 7841

Kedves Eruthaliel ! Ha lenne egy kis időd és írnál egy kis összefoglalót a velencei kiruccanásodról, én nagyon tudnám értékelni, de biztos a többiek is. :) :) Pénteken  indulok. 

 

papanick Creative Commons License 2017.12.03 0 1 7840

Ha körjárat alatt a 4/1-2-őt érted, azt nem ajánlanám, mert a teljes kör 2 óra, és este nem sokat látnátok. Ha a 2-es az már jobb lehet, de az se rövid, bár gyors járat. 

Előzmény: erikanyu (7839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!