"Lamperth Mónika belügyminiszter tegnap arra utasította Salgó László országos főkapitányt, hogy ...
A gyorsvizsgálat máris megállapította, hogy a Hekus rendőrségi és rendvédelmi magazin az ORFK-val és másik négy rendvédelmi szervvel kötött együttműködés révén legálisan jutott a telefonvonalhoz.
A havi magazin impresszumából kiderül: a lap szakmai tanácsadó testületének tagjai többek között
Bökönyi István,
Salgó László és
Túrós András tábornokok is."
Salgó László országos rendőrfőkapitány is tagja a Hekus magazin szakmai tanácsadó testületének. E szerkesztőség használja az egyik kormánylap botránycikkében emlegetett, 1999-ben üzembe helyezett belügyminisztériumi telefonvonalat. Tegnap kiderült: a százat is elérheti a belügyi vonallal rendelkező magáncégek száma.
Több magyarországi vállalkozás rendelkezik a Belügyminisztérium öt számjegyű hívószámával, és az ehhez tartozó, úgynevezett BM-vonallal - tudta meg a Magyar Nemzet. Egy neve elhallgatását kérő minisztériumi tisztviselő arról tájékoztatott, hogy az elmúlt években több magánvállalkozás - köztük rendvédelemmel foglalkozó havilapok is - együttműködési megállapodást kötött az Országos rendőr-főkapitányság illetékeseivel, amelynek alapján - díjfizetés ellenében - használhatják a tárca belső hálózatát. Ezzel a lehetőséggel a cégek jelentősen csökkenthetik a belügyi szervekkel folytatott beszélgetéseik és levélváltásaik költségeit. Ilyen vonalat kapnak több esetben a minisztérium háttérintézményei megbízásából épületek, irodák felújításán dolgozó, külső cégek munkatársai is.
Az egyik kormánylap tegnapi számából kiderül: a Belügyminisztérium titkos telefonhálózatának egyik mellékállomása működik 1999 óta egy többségében külföldi tulajdonú cég budapesti irodájában.
A cikkben csak körülírt Hekus magazin vezetősége úgy tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy az ORFK-val kötött együttműködési megállapodás alapján jutottak a nyilvános BM-vonalhoz, és havonta fizették ennek költségeit. A napilap cikke nyomán a panamai tulajdonos a telefonszerződés felbontását kezdeményezte.
Lamperth Mónika belügyminiszter tegnap arra utasította Salgó László országos főkapitányt, hogy vizsgálja meg, hogyan és kik telepíthették a tárca telefonhálózatának egyik mellékállomását a magazin irodájába. A gyorsvizsgálat máris megállapította, hogy a Hekus rendőrségi és rendvédelmi magazin az ORFK-val és másik négy rendvédelmi szervvel kötött együttműködés révén legálisan jutott a telefonvonalhoz. A havi magazin impresszumából kiderül: a lap szakmai tanácsadó testületének tagjai többek között Bökönyi István, Salgó László és Túrós András tábornokok is.
Öreg, mennyit fizetnek neked ezért?
Csak ma, több mint négy órán keresztül Orbánpanamáztál. Avass má' be minket én is szeretnék egy kis zsozsót felcsipni...
A K/4562. számon benyújtott "Panama és a magyar főtisztviselői kar?" kérdésével kapcsolatban álláspontom és válaszom a következő:
A büntetés-végrehajtás törvényes működéséért felelős vezetőként tudomásom van arról, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet országos parancsnoka, dr. Bökönyi István bv.vezérőrnagy, más fegyveres rendvédelmi szervek vezetőivel együtt, a HEKUS magazin szerkesztő bizottságának tagja.
A fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 65 - 66. §-ai szerint nem jelent összeférhetetlenséget, ha a hivatásos állomány tagja valamely lap szerkesztő bizottságában részt vesz. Az a körülmény pedig, hogy a magazint megjelentető HEKUS Kft. többségi tulajdonosa Panamában van bejegyezve, nem alapoz meg összeférhetetlenségi okot.
Fentiekre tekintettel intézkedést nem tartok szükségesnek.
Megjegyzem továbbá, hogy amint azt Képviselő asszony is írja hozzám intézett kérdésében, a szerkesztő bizottság ilyen összetétele - nevezetesen, hogy a rendvédelmi szervek mindenkori vezetői vesznek részt benne - évekkel korábban alakult ki, és az előző parlamenti ciklusban, amikor a belügyi tárcát Kuncze Gábor úr vezette, ugyanez volt a helyzet.
A lapot kiadó többségi tulajdonos személye tekintetében ugyan volt változás, de az általam ismert adatok szerint az előző tulajdonos 1994. június 6-a és 1999. október 15-e között ugyancsak egy külföldi - bermudai - cég volt, és e tulajdonos képviseletét ugyanaz a személy látta el kézbesítési megbízottként, aki a jelenlegi többségi tulajdonos képviseletét ellátja.
1. Van már ilyan "panamai" topic.
2. A Népszava cikke újabb félnapos hazugságnak bizonyult.
3. A "panamai cég" a Hekus magazin volt.
4. A lap maga fizette a vonalat.
5. Akció lefújva, jöhet az újabb röpcédulás kamion:)))
Nos hát két dolog is kiderült. Az egyik két ilyen témájú topik is van.POLMODI össze kéne vonni? A másik pedik,hogy Pintér Sanyit népszerüsitő ujságnál volt felszerelve a telefon..
Szerintem így sem más a helyzet , mivel az az újság egy magántulajdonban levő profitorientált vállalkozás.
Ilyen alapon akkor én is kérhetek egy "K" vonalas telefont.
Na, a Népszava c. MSZP kampánylap megint megírta a tutit:))))
Kiderült hogy a Hekus c. magazinnál volt az a bizonyos "panamai" mellékvonal:)))
Egy olyan megállapodás nyomán, amit négy rendvlédelmi szervezett írt alá a lappal..
Mellesleg a lap maga fizette a vonal költségeit...
Volt már egy ilyen topik. Vagy van?
Különböző fedőcégek kaphatnak így telefont - hogy miért kellett most ezt a céget így feldobni, majd kiderül.
- valami okostojás azt hitte valami nagy dologra bukkant (van ma is kb. 50 cég hasonló telefonvonallal ellátva.)
- ezen a fedőcégen keresztül valami olyanba nyúltak (Zsurk II...) amibe nem kellett volna.
- BM belharc, mert ezzel a felfedéssel most jól bekavartak valakinek.
Engem is érdekelne, de félek, nem fogom megtudni. Sem azt, hogy az előző idején mit csaltak össze, meg azt sem hogy mit csalnak össze. Ne felejtsük: az egyik kutya, a másik is.
Van egy kiugrott rendőr ismerősöm. A Horn-kormány vége felé lett elege. Az előző éra ügyei után nyomozott és azt mondta, hogy Antall tudta, hogy megfog halni, ezért aláírt mindent.
Még ezekből sem került nyilvánosságra minden, vagy inkább semmi. Kinek is lenne érdeke? Ha balhé van, majd odadobunk egy kis gumicsontot és a kutyák majd megint egymásnak esnek, ahogy szokták.
Jobbcsapott
Nem tudtam hogy van már ilyen topic a moderák ha akarják összevonhatják.
Amúgy tényleg szunyiztam egy jóízút mivel szabin vagyok.
c45
Az új irodabútorokat + bunkofon a Fideszes régi új elvtársak is megkapták, ha tudsz olyanról amelyik visszautasította akkor szólj.
(lásd Harrach elvtárs fiának a karambolja a szolgálati autóval)
Momentán engem az érdekelne hogy mit Panamázott a BM ezzel a panamai offshore céggel és ez mennyibe került az elmúlt 4 évben.
A Népszava információi szerint 1999-től egy panamai bejegyzésű offshore cég ingyenes telefont kapott a Belügyminisztériumtól.
Ez a telefonállomás alkalmas volt városi és távhívás kezdeményezésére is.
A számlát a költségvetés fizette. Egy nemzetbiztonsági szakértő szerint nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthetett a telefonállomás.
A teljes cikk itt olvasható. Momentán engem roppantul érdekelne hogy mi szüksége volt a BM-nek Woodham Enterprises Inc.
panamai off-shore céget ellátni ilyen ingyenes telefonnal.
Ja és mennyibe került ez 4 év alatt ?