Keresés

Részletes keresés

Mgabe4 Creative Commons License 2020.04.11 0 0 119

Sziasztok!

Szeptembertől készülünk a budapesti Rogers oviba.

Van valakinek friss élménye/tapasztalata az ovival kapcsolatban?

Akinek a Rogers iskolában végzett a gyermeke milyen tapasztalatai vannak a későbbi középiskolai beilleszkedés/tanulmányokkal kapcsolatban? Milyen középiskolát választottatok utána?

 

Köszönöm,

Gábor

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.29 0 0 118

Szia! Ma is, igen. Az évek múlásával talán egy kicsit árnyaltabb lett a kép, de összességében szeretünk ide járni, jól érezzük magunkat.

Előzmény: maricica2 (117)
maricica2 Creative Commons License 2019.03.20 0 0 117

Hahó, még odajártok? Érdekel, mi a véleményed ma a suliról?

Előzmény: Törölt nick (96)
fungi3 Creative Commons License 2018.03.30 0 0 116

"a Rogers a régimódi, poroszos iskolák hangulatát idézi"-A 10 éve itt végzett gyerekünk óta nagyot változhatott az iskola, ennek pont az ellenkezője volt jellemző, nekünk nagyon jó élményeink voltak az iskoláról,- ekkora változást nehéz elképzelni, sokan tanítanak még itt az akkori tanárokból. Kissé külsőséges a leírás, egy felvételiből nem következtetnék ilyen véglegesen,- lekezelő, orrukat fenntartó tanárok nem tűntek fel, pedig  6 évet itt töltöttünk, nagyon szerettünk ide járni.  Nyilván nincs hibátlan iskola, talán nem is mindenkinek való ez a szellemiség,  gyerekünknek nagyon bevált, éppen hogy gyerekközpontú volt-az idézett hozzászólással ellentétben.

Egy Waldorfos fórumon olvastam azt a véleményt, /és nagyon egyetértek/ hogy nem igazán jó fórumok véleményei alapján szelektálni, ha szóba jön, oda kell menni, megnézni, beleszagolni, és aztán hozni egy még mindig irracionális döntést...

 

Előzmény: Vekerics (113)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.22 0 0 115

Szia!

Nem kötődik. Sem az iskola, sem az alapítvány.

Előzmény: [fidelio] Kátya1982 (114)
[fidelio] Kátya1982 Creative Commons License 2018.02.21 0 0 114

Azt szeretném kérdezni, hogy a Rogers alapítvány, ami fenntartja az iskolát, kötődik bármilyen vallási szervezethez?

Vekerics Creative Commons License 2018.01.18 0 0 113

Kedves fórumozók, megosztom veletek gondolataimat a Rogers Iskoláról. A felvételi folyamat kapcsán formálok véleményt, gyermekeim (szerencsére) még nem jártak ebbe az intézménybe. Nem szeretnék senkit jelentéktelen részletekkel untatni, inkább nagy vonalakban foglalom össze, hogy mit tapasztaltam ebben az iskolában. Először is tudni kell, hogy a Rogers a régimódi, poroszos iskolák hangulatát idézi, véleményem szerint nem jelenthet alternatívát azoknak, akik az állami oktatás helyett valami mást, szebbet, jobbat, emberibbet képzelnek el gyermekeik számára. A Rogers - amennyit alkalmam volt látni belőle - lényegében nem különbözik az állami iskoláktól, sőt, szemléletében éppenséggel többnek tűnik a régimódi, begyepesedett irány, mint az alternatív. Erről azonban nyilván nem tehet az iskola névadója, szegény, megboldogult Carl Rogers, akinek kitűnő elképzeléseivel könnyű azonosulni. A gond inkább az, hogy az iskola öntelt vezetősége a vaskalapos vonalat viszi. Gyermekközpontúságot nem lehet tőlük elvárni, mert itt még a jószándék is csak foltokban lelhető fel. Van helyette a felszínen mézes-mázos, de a valóságban lekezelő hozzáállás, szervezetlenség és lerobbant infrastruktúra. Az épületben könnyű összefutni orrukat fennhordó tanítókkal, akik felsőbbrendűségük tudatában közlekednek: ez pont az, amihez a hetvenes években az állami iskolákban hozzászoktunk. Az iskola felújításra szorul, az előtérben pár piszkos ülőgarnitúrát látni, a régi idők kellemetlen menzaszaga szabadon terjeng a folyosókon. Azt is érdemes megnézni, hogy az iskolákat összehasonlító, különböző listákon a Rogers rendre hátul kullog: ennek nem tulajdonítottam volna nagy jelentőséget, ha nem ért volna engem ebben az iskolában személyesen is rengeteg negatív élmény. Szegény Rogers úr forog a sírjában...

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.29 0 0 112

Úgy gondolom, ez a fórum arra való, hogy bárki leírhatja a véleményét. Nem egyformán vélekedünk az iskoláról. Aki olvassa a hozzászólásokat, az bizonyára tudja, hogy itt egy szubjektív véleményt hallott. Az olvasóra van bízva, mennyire hiszi el a leírtakat, vagy utána jár, milyen ez ez iskola.

 

Mi 3 éve járunk a Rogersbe, én egyáltalán nem tapasztalom a NNzsu által írottakat ...

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.11 0 0 111

Kedves Nazareus! 

 

Az én gyerekem 4 évvel ezelőtt járt a Rogersbe! 

 

Az első időkben rettenet volt a helyzete, mert az osztály összetétele olyan volt, hogy volt sok kezelhetetlen sőt antiszociális gyerek. Erre fel kell készülnöd, ha odaviszed a gyereket, mivel ez az iskola, mindenkit befogad, tehát nincsenek korlátok ilyen szempontból. 

Ez a bizonyos kisfiú akiről írtam, tényleg horrorisztikus dolgokat művelt. Ezt most nem ecsetelném, de privátban szívesen leírom, mi és hogyan történt részletesen.

A gyerekem 2. év végén elment a kötelező egy hetes Rogers táborba.

Kértem a tanítókat, hogy ne engedjék, hogy a korlát nélküli emeletes ágyon aludjon, mert sokat forgolódik.

Hát igen, korlát nélküli emeletes ágyon a fenti részen aludt, és a tanár azt mondta, hogy ne csináljam a fölösleges hisztit, bízzak a gyerekben.

Másnap reggel jött a telefon, hogy a gyerek leesett éjjel az ágyról a betonra, menjek érte kocsival.

Mentem, itthon Heim Pál kórház, kulccsonttörés....

A tanár meg azt nyilatkozta, hogy nem csak az ő hibája, a "gyerek is benne volt" az eseményekben.

-----------------------

Véleményem szerint egy antiszociális kisfiút, nem a hajánál fogva kell húzni a lépcsőn, hanem más módszerekkel, speciális iskolában foglalkozni vele.

-----------------------

 

A tandíj 4 évvel ezelőtt 65ezer forint körül volt, de 2 éve már úgy hallottam szülőktől, hogy 100.

 

Sajnos a tanári karban a Rogersben nagyon sok a kiégett, cinikus ember, én voltam szülői csoportban, ahol a tanárok is jelen voltaK. végig röhögték és nyihogták az egészet (7 héten keresztül minden szerdán) sőt vizes palackokat dobált az egyik óvodapedagógus. 

 

A gyerekem az elején könyörgött, hogy vegyem ki, aztán később már javult a helyzet, mikor elment az a tanár és a terrorizáló kisfiú. Jobb lett a hangulat valamivel.

 

Én sajnos nem látom azt, hogy ez az iskola tanításban miben különbözik a többitől. Annyiban biztos, hogy nincs osztályzás. Viszont vannak szöveges értékelések, amitől ketté áll a füled. 

A baj az, hogyha átmész ne adj isten egy másik iskolába, és meghallják a Rogers iskola nevét, rögtön lerakják a telefont. Aki meg nem ismeri az iskolát, akkor küld el téged, mikor a gyereked szöveges értékelését meglátja, ami keresztnévvel van aláírva. 

 

Rendkívül profitorientáltak egyébként, alig tudtam visszakérni a plusz egy hónapot, amit előre fizettem. (amikor elmentünk onnan) Kifejezetten harcolnom kellett a pénzemért. Abban az időben 10-en mentünk el, és a többieknek szó és hang nélkül visszafizették. Nekem nem, pedig én voltam az, aki már előre fizetett. 

Inkorrektnek tartom azt, ami ott történik mind anyagi, mind emberi szempontból...

 

 

Előzmény: Nazareus (110)
Nazareus Creative Commons License 2016.10.18 0 0 110

Helló NZsu,

 

Most gondolkodunk a Rogers iskolán hamarosan suliérett porontyunknak. A Rogers módszer kifejezetten szimpatikus nekem, azonban az iskola nem tudom mennyire követi az eredeti szellemiséget és mennyire jó. Emiatt érdekes a véleményed és mindazoké, akik már tapasztaltak ebben az irányban.  

 

Azonban néhány dolog nem tiszta az irásodban:

 

1. Irod: " úgy tudom, hogy A TANDÍJ 100000 FT/HÓNAP.", most "úgy tudod" vagy biztos vagy benne? Azt irtad jártatok oda...

 

2.  Irod: "Konkrétan a gyerek nem kapott semmi sürgős segítséget, viszont  tanár a gúnyolódó fiút végighúzta a lépcsőn, konkrétan a grabancánál fogva." Ez miért baj? Pont ezzel kapott segitséget a gyerek, nem? Ha egy gyerek a másikat döfködi ceruzával, akkor nem tartom nagy bajnak, ha a grabancánál fogva húzzák el...

 

3. Irod: "A szülők, akik a gyerekem csoportjába jártak, összefogtak a tarthatatlan helyzet orvoslására, aminek az lett a következménye, hogy másfél év után elment a tanár és a brutális kisfiú." Ezek szerint az élmények legalább 2 évvel ezelöttiek. Akkor amiket leirtál ezek szerint nem friss információk ugye?

 

Egyébként amiket irtál a többi másik gyerekröl (brutális kisfiú) sajnos minden iskolában elöfordulhat, csak ott nem merik a grabancánál fogva húzni, mert félnek a szülöktöl, hogy megverik. Persze ez máshol sem jó! Nem védeni akarom! A Gordon módszer szerintem nagyon jó, de nyilván nem alkalmazható minden esetben és nem is szabad. 

Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.15 0 0 109

Kedves Mikkamakka!

 

Elolvastam a hozzászólásodat, és tökéletesen értem, miről írsz!

A Rogersben nagyon furcsa jelenségekről lehet tudni (személye, gyereken keresztül szerzett tapasztalatból tudom)

Amikor a gyerekemet átírattam oda, 2.osztályban, hasonló motivációk alapján

A rogerses tanítóval alig tudtam kommunikálni, háromszor kellett e.mailt írnom, míg egyszer válaszolt.

Mikor bementem beszélgetni, nyilvánvalóvá tette azt, hogy nem tetszik neki az arcom :-( 

A másik tanárnő szimpatikus volt, ezért gondoltam, így első blikkre nem adok, viszem a gyereket.

 

AZT TUDNI KELL, HOGY A ROGERSBE A DEVIÁNS, SÚLYOSAN ANTISZOCIÁLIS, VAGY VISELKEDÉSZUAVAROS GYEREKEK IS BEKERÜLHETNEK, HA "EGYÜTT TUDNAK MŰKÖDNI A SZÜLŐK AZ ISKOLÁVAL"

 

Így is jártunk. Az osztálylétszám 7 fő volt (akkor a rózsaszín szemüvegen keresztül láttam mindent) akik között már volt 3 gyerek, akik nagyon problémásak, agresszívak voltak. 2..osztályosok voltak!!

Ez az idők előrehaladtával derült ki! Jött egy fiú, aki irtózatosan brutális dolgokat művelt és még csak 8-9 éves korú volt!!!: 

A gyerekemet rettenet gúnynévvel illette, az órákon készített papírzászlóra ráírta ezt a nevet és az asztalára tette. A papírzászlót egész nap magánál hordozta, az udvaron, a folyosón, a teremben. Folyamatosan ezen a gúnynéven szólította a gyerekemet.

Kérdezheted: A tanár a tanárok mit tett, mit tettek: válasz: semmit. 

Aztán rendszeresen verekedett, de nagyon brutálisan. Egyik szünetben azt vették észre a gyerekek, hogy a kisfiamon ül és ököllel üti. Máskor rotring ceruzát szurkált a gyerekekbe. 

A tanárok és az iskola azt a módszert választotta, hogy "beszélgetett a fiúval" "megbeszélték, hogy ez nem jó" és az iskolában legfontosabb eszközként használt "Gordon módszert" alkalmazták, ami "az értő figyelem" módszere. Ami ELVILEG NAGYON JÓ, de a rogerses igazgatónő a mintapélda arra, hogy ott hogy alkalmazzák ezt: Mindent meghallgatnak, és bólogatnak, ha valami súlyos konfliktus van, akkor megismétlik folyamatosan, amit te mondasz nekik, visszaismétlik, persze intelligens formában, hogy sajnálom, hogy ez és ez és ez történt... és megvárják, míg te reagálsz.

 

Így történt a fiammal. Konkrétan a gyerek nem kapott semmi sürgős segítséget, viszont  tanár a gúnyolódó fiút végighúzta a lépcsőn, konkrétan a grabancánál fogva. (ezt a gyerekek állítják, de külön külön is elmondták)

 

Ez a történet önmagában is brutális. Szerintem bűnelkövetés. Mindenre azt mondták: hogy "dolgozunk rajta" Ami azt jelentette, hogy kibeszélik nem igazán finoman a gyerekeket és megbeszélik, mi a helyes kommunikáció a szülőkkel.

 

Ezt is személyesen tapasztaltam, ugyanis, ebben az iskolában OKTATJÁK A SZÜLŐKET, A GYEREKKEL VALÓ KAPCSOLAT, A GYEREKNEVELÉSRE.

 

Nekem nagyon tetszett ez az elején. Elmentem egy ilyen több alkalmas meghirdetett körre, amit egy régi anyuka csinált. Gordon módszerről.

 

Nem csak szülők, hanem pedagógusok is részt vettek ezen.

 

Elképesztő, amit az óvodapedagógusok műveltek, de a tanárok is végigröhögték az egészet, sőt volt egy olyan alkalom, amikor teli vizes palackot is dobáltak.

 

Aki a kört tartotta, Gordon instruktor, volt szülő, oktató mondta is, hogy a Rogers iskola egy süllyedő hajó.

 

A szülők, akik a gyerekem csoportjába jártak, összefogtak a tarthatatlan helyzet orvoslására, aminek az lett a következménye, hogy másfél év után elment a tanár és a brutális kisfiú.  A tanár ma nem pedagógusként dolgozik. Ebből is nagyon jól látszik, milyen a tanári kar.

 

Az angol tanárnő egyik nyílt napon őrjöngött a gyerekekre. Olyan dolog miatt, hogy az egyik kisfiú dobolt az asztalon. Viszont a viselkedészavaros gyerekeket hagyták "maguktól rájönni a lényegre" :-(((( 

 

Szörnyű ez az iskola, úgy tudom, hogy A TANDÍJ 100000 FT/HÓNAP. 

 

 

 

 

Előzmény: Mikkamakka666 (76)
Micumucu Creative Commons License 2016.01.24 0 0 108

Sziasztok kedves Rogers Iskola után érdeklődők! :)

Gondoltam, kicsit felhozom a fórumot, rég írtunk már ide. Aki a leendő elsős csemetéjének keres esetleg helyet, csatlakozhat a Kopogtató foglalkozásunkhoz. Itt tudtok bővebben olvasni róla: http://www.rogersiskola.hu/felvetel/elsos-felvetel-rogers-altalanos-iskola-budapest.html

Minden héten csütörtökön fél 5-kor várjuk az ismerkedni vágyó családokat! A pontos időpontokat és témákat szívesen megírom privátban.

Klári

Micumucu Creative Commons License 2015.11.21 0 0 107

Szia Kriszti!

Írj egy e-mailt nekem, és szívesen leírom a pénzügyi tudnivalókat. gyorfi.klara@rogersiskola.hu

Üdv!

Klári

Előzmény: Tnus (106)
Tnus Creative Commons License 2015.11.10 0 0 106

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék az iskola tandíja felől, szimpatikusak a leírtak amiket olvastunk róla, viszont tudnunk kellene anyagi oldalról szóba jöhet-e számunkra, mint alternatíva..

 

Köszi előre is! 

Kriszti

Micumucu Creative Commons License 2015.05.03 0 0 105

Kedves Szinetár Olga!

 

Nagyon sajnálom, hogy csalódással ment el tőlünk! Kívánok minden jót a másik óvodában!

 

Üdvözlettel:

Györfi Klári

szinetarolga Creative Commons License 2015.01.13 0 0 104

Sziasztok,

 

Rettentő csalódás volt számunkra. Történt, h jelentkeztünk az óvodába. Behívták a jelentkező szülőket egy beszélgetésre, ahol bemutatták az ovit, a mindennapi életet, stb... (ezt majd később leírom). Jöhettek a kérdések. Én megkérdeztem, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek a számok, betűk és egyéb logikai képességek fejlesztésére. Ezzel nem foglalkoznak, csak nagycsoportos kortól adnak feladatlapokat. Még ezzel sem volt semmi probléma, hiszen tudtam, hogy nem ilyen típusú az ovi, csak kiváncsi voltam, hogy esetleg ez része a napi foglalkozásoknak valamilyen szinten vagy sem. Mert, ha nem, akkor én otthon ki tudom ezt egészíteni. Itt még mindig nem volt csalódás. Az óvónők kedvesek voltak, aranyosak, mosolygósak. Mindenki ilyenről álmodik. Lelkesen és pozitívan vártuk a következő találkozást, ahova a gyerkőccel mehettünk játszani. Egy játszós felmérő volt. Ott van mindenki, és figyeli a gyerekeket. Elmondták, hogy hálásak, ha esetleg mi szülők, hátralépünk, és hagyjuk, hogy ők átvegyék a szerepet. Jól sikerült ez is. Kisfiam felszabadult volt és közvetlen. Csak éppenséggel senki nem foglalkozott vele. Felszínesen, kötelező jelleggel pár szót váltottak vele, és ennyi. Nagyon furcsa érzéssel mentem haza. Ez mi volt? Aztán másnap jött a telefon, hogy úgy gondolják, hogy én teljesítményorientált vagyok, és emiatt nem leszek majd elégedett velük, de azért mehetünk 1 hónapos próbaidővel!!!!!!!!!! Úgy, hogy elmondták, hogy mindenkivel 3 hónapos próbaidőt kötnek ki. Vagyis, ha mehetünk, akkor ránk miért is nem vonatkozik a 3 hónap? Az egész kamu. Pontosan tudták a bemutatkozós délután után, h mi a véleményük. Megtehették volna, h utána felhívnak, és megbeszéljük az aggályokat, h nem tesznek ki annak, h fölöslegesen odamegyek a gyerekkel. Amihez egyébként át kellett szerveznem az egész napunkat.  És az a legviccesebb az egészben, h pont a saját hitvallásukat ásták alá ezzel.  Két gyerekem van. A nagyobbik már 9 éves. Montessori oviba járt. Az iskolában kitűnő bizonyítvánnyal zárta tavaly a 2. osztályt. A kicsi is Montessori oviba jár jelenleg. Rettentő sokat foglalkoznak vele, fejlesztik, egyedi eszközeik vannak, és tündéri óvónénik. Ha most az a kérdés, h akkor miért kerestünk másik ovit, akkor a válaszom, h nem kerestünk másik ovit, hanem még a tavaszi beiratkozásról csúsztunk le, és mivel most év közben volt üresedés, gondoltam, hogy nézzük meg, mivel a XI. kerületben lakunk, nagyon közel lett volna. Megerősített abban, hogy remek helyen vagyunk ebben a Montessori oviba, ahol örömmel maradunk. Ha bárkit érdekel esetleg részletesebben, h mik voltak a tapasztalatok, vagy a Montessori ovi keltette fel az érdeklődését, szívesen válaszolok, de emailt írjon! olga.szinetar@hotmail.com

Micumucu Creative Commons License 2014.11.09 0 0 103

Sziasztok!

Régen jártam erre, de úgy látom, hogy ti is... :) Jövő héten megkezdődnek a nyílt napjaink. Ha szeretnétek eljönni megnézni minket, akkor be kell jelentkeznetek. A honlapon megtaláltok mindent: www.rogersiskola.hu

M.

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 102

Ezt én úgy szoktam mondani, hogy az rossz, ha az intézményi szocializáció felülírja a családi szocilalizációt. Mi is azért járatjuk oda ahova a kölköket, mert ott nevelik öket abban az értékrendszerben, mint amit itthon is megszoktak (elfogadás, sokszínüség, nyitottság, udvariasság, empátia, stb...)

Előzmény: Micumucu (101)
Micumucu Creative Commons License 2014.06.18 0 0 101

Annyiban egyet értek veled, hogy a szülő a legerősebb minta a gyerek pici korában. De. Én azért azt nagyon szeretem, hogy a gyerekeim egy olyan helyre járnak, ahol azt kapják a tanároktól, más gyerekek szüleitől, és a társaitól amit tőlünk. Például: napi szinten használják a kérem, köszönöm varázsszavakat :), megbeszélik a problémáikat, megtanulják, hogy attól, hogy más valaki, az nem egyenlő a rosszabbal, hogy megélheti önmagát, fölvállalhatja a véleményét, és még sorolhatnám. 

 

Míg kimegy itt a kisvárosunkban az utcára mondjuk biciklizni, találkozik 3-4 gyerekkel, akiknek az az első, hogy elkezdik gúnyolni, cikizni, csúnyát mondani rá. Hazajön, és nem érti. Miért csinálták ezt anya? Azt sem tudják, hogy ki vagyok... Hát ennyi. :(

 

Egy szó mint száz, szerintem az is nagyon fontos, hogy milyen környezetben van a gyerek reggeltől késő délutánig. Szerintem a Rogersben vannak a legjobb helyen. :)

Előzmény: badogos mester (100)
badogos mester Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100

Azért azt ne feledje senki, hogy tök mindegy a gyerek milyen iskolába jár, az alap nevelést, az alap normákat, az alap viselkedést otthon, a szülőktől tanulja meg az első 3 évében. Tehát az a "Nagy lány" a normál iskolában is megtalálható, ott se kezdenek vele semmit, illetve a dadogás a normál iskola követelményeitől, körülményeitől is kijöhet. Nálunk is egyszer elkezdett a gyerek dadogni, majd elnémulni (2 hét alatt!). Két éjszakát nem aludtunk, újra és újra végig futottunk az eltelt 1 hónap történésein, mire rájöttünk mi a gond, megszüntettük és a gyerek másnap újra beszélt. Persze egyszerűbb másra mutogatni, mást hibáztatni, mint odafigyelni, foglalkozni. Teljesen mindegy, hogy hova járatjuk a gyereket, attól még miénk a végső felelősség, és igenis, nekünk kell odafigyelni a saját gyermekünkre!

Micumucu Creative Commons License 2014.05.15 0 0 99

Így is fog az maradni! :) A tanítópáros fantasztikus, a hangulat jó! Ha minden jól megy, akkor ősszel már egy szebb udvar fogja fogadni az új családokat.

Nézzetek be a honlapunkra, nagyon sok idei programunkról kerültek fel képes beszámolók. www.rogersiskola.hu 

Előzmény: Törölt nick (96)
Micumucu Creative Commons License 2014.05.15 0 0 98

Kedves Kritikus!

 

Nem hallgatunk róla szemérmesen, aki kérdezi, annak megmondjuk. ;) 

 

Üdvök!

Előzmény: Esztétikus Kritikus (97)
Esztétikus Kritikus Creative Commons License 2014.04.11 0 0 97

Kedves Mindenki! Nagyon szép és biztató dolgokat írtatok a Rogersről, de egyvalamiről mindenki szemérmesen hallgat: mennyit kell fizetni érte? Mert a Rogers tudtommal egy alapítványi iskola, a szülők tartják fenn. Jó lenne tudatosítani, hogy mi az a jövedelemszint, ami alatt ne gondolkodjon az ember Rogersben, akármennyire is igényelné a gyermeke az alternatív oktatást.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 96

Sziasztok!

Úgy tűnik szeptembertől a Rogersesek népes táborát gyarapítjuk, kicsi lányomnak sikerült bekerülnie az első osztályba :) Nagyon boldogok vagyunk!

Az eddigi tapasztalataink nagyon jók, tényleg mindenki kedvesnek tűnik. Bízom benne, hogy ez így is marad.

bgilugholjhnlénm Creative Commons License 2014.03.15 0 0 95

Kedves Pancsama!

 

Elég rég volt... Történt ez meg az.

Beszéltünk a tanárokkal. A gyerek annyiban lett jobb helyzetben, hogy elől ül, nem a hangzavar közepén és rendszeresen tanulunk itthon, így van sikerélménye. Ennek ellenére, ha valamit nem ért ott nem meri megkérdezni.

 

Volt azóta 1-2 érdekes sztory. Ízelítőnek:

 

Tanítónéni hív, hogy menjek a gyerekért, mert fáj a feje és a füle. Rohanok érte, hát kiderül azért fáj a feje és a füle, mert fejbe rúgták labdával.. Ezt a tanítónéni nem említette, de beszélt mindenféle vírusról a telefonban.

 

Szakemberként is levizsgázott: Kérdeztem mit tud ajánlani a nyári olvasmányt a gyereknek, hogy gyakoroljon és ne felejtsen. Erre Ő a Magyar népmeséket javasolta!!  Szerintem azt egy 8 éves nem érti meg!

És mellette az internetet javasolta, ami szerintem szintén nem gyereknek való.

 

Emberként: a lányom meséli: "Képzeld anya annyira lusta a ...néni(ugyan az, akit fentebb említek), hogy mindig velem dobatja el a körte vagy alma csutkáját." Akár az udvaron vannak akár a teremben.

 

Ezek után azt gondolom, hogy itt felesleges a pedagógusra vesztegetni az időt.

 

Borzasztóan el vagyok keseredve. Ő a legnagyobb gyerekünk (3van) és ilyenek a tapasztalatok.

Előzmény: Pancsama (82)
tavitwins Creative Commons License 2014.02.12 0 0 94

Szia Micumucu,

Nagyon köszönöm a kedves, őszinte választ! Megpróbálok eljutni még az idei, márciusi nyílt napra.

Üdv,

Á

Előzmény: Micumucu (93)
Micumucu Creative Commons License 2014.02.12 0 0 93

Szia Ágnes!

Tudtommal még nem voltak ikrek a Rogers Iskola történetében. :) Ennek ellenére én azt gondolom, hogy ez nem gond, sőt! Mivel mi igyekszünk minden gyereknek azt megadni, ami számára a legjobb, és nálunk mindenki lehet önmaga, ezért az ikrekkel sem lenne semmi gond. 

Azt tudnod kell, hogy az is megtörténhet, hogy esetleg csak az egyik gyerkőcöt vesszük fel, ha úgy érezzük, hogy a másik valamiért nem passzol be a leendő osztályba. Volt már ilyen testvérpár esetében, hogy az egyikük itt van évek óta, de a másikat nem vettük fel. 

Ha szeretnéd megnézni, hogy a valóságban milyenek vagyunk, akkor még idén lesz egy nyílt napunk március 6-án, aztán pedig majd csak jövő tanév októberében.

Üdv!

M.

Előzmény: tavitwins (92)
tavitwins Creative Commons License 2014.02.09 0 0 92

Kedves Micumucu!

 

Egy olyan kérdésre szeretnék választ kapni, ami nem kapcsolódik a soron következő tanévhez. Négy éves iker kisfiaim vannak és talán korainak tűnik, de engem már erősen foglalkoztat az iskolaválasztás kérdése. Ha csak egy mód van rá, szeretném biztosítani a kisfiaimnak a szorongásmentes, mi több élvezetes :) átmenetet a kisgyerekkorból az iskola világába. Az elérhető információk alapján számomra egyértelműen az Aga utcai Rogers tűnik a legvonzóbb alternatívának. Ott viszont évente csak egy osztály indul, ezért szeretném megtudni, hogy esetleg van-e tapasztalatotok azonos osztályba kerülő ikrekkel. Általában véve jobbnak tartják, ha az iskolában az ikrek már külön kerülnek, de ha a Rogers osztályaiban nem kitüntetett értékek mentén hierarchizálva viszonyulnak a tanárok a gyerekekhez, hanem mindenki haladhat a saját ritmusában, egyik téren gyorsabban, a másik téren esetleg lassabban, akkor talán az ikrek egymáshoz méricskélése sem jelenthet reális veszélyt. Egyébként kétpetéjűek és teljesen különbözik a személyiségük és az érdeklődésük is. Az  óvodában kedves, odafigyelő óvónénik foglalkoznak velük és szerintük az átlagosnál sokkal kevésbé veszi őket körül "iker-burok", inkább olyanok, mint két egykorú testvér.

Köszönöm, ha jut időd válaszolni erre két év múlva aktuális kérdésre.

Minden jót!

Ágnes

Micumucu Creative Commons License 2014.01.30 0 0 91

Sziasztok!

 

Már a 4. Kopogtató foglalkozáson is túl vagyunk. Jó sokan érdeklődnek irántunk, helyes, kedves gyerkőcöket ismerünk meg. :) Jövő héten szerdán (február 5.) lesz a következő nyílt napunk! Gyertek!!! :)

Micumucu Creative Commons License 2014.01.08 0 0 90

Kedves Ágnes!

Sajnálom! :( Tudtál beszélni a tanító nénivel? Remélem, hogy lesz változás!!!

Előzmény: Agnes R (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!