Keresés

Részletes keresés

Tanársegéd Creative Commons License 2003.10.26 0 0 6
Kiváncsi leszek, hogy a női röplabda, azaz a zsoldosok túlélik-e a jelenlegi válságot. Mellesleg érdekes ránézni a röplabda-térképre. Csak Budapesten és a Dunától keletre van NB I-es csapat. És az az arány a férfiaknál se sokkal jobb. Vajon a dunántól miért nem röplabdázik?
_LaJoS_ Creative Commons License 2003.07.08 0 0 5
:(((
Nekem az tetszett, amit erre "Szerintem Szerintem" írt az ottani fórumba:
Jogutód nélkül megszűnik Nyíregyháza megyei jogú város sportbizottsága. Miután egymás után megszűntek a csapatok, Szpartacus, NyVRC, stb. a képviselőtestület úgy döntött, hogy akkor nincs mit irányítani, ezért megszűntetit a munka nélkül maradt bizottságot.
Előzmény: _banner_ (4)
_banner_ Creative Commons License 2003.07.07 0 0 4
Megszűnt az NYVRC! (is...)

Jogutód nélkül megszűnik az NYVRC férfi röplabdacsapata. A nyíregyházi gárda, amely 1982 óta masszív tagja volt az élvonalnak, anyagi gondok miatt zárja be a boltot.

A Szabolcs Gabona-NYVRC Kft. tulajdonosai kinyilvánították: eddig és nem tovább. Mindez azt jelenti, hogy befellegzett a nyíregyházi férfi röpabdacsapatnak!

Balogh Istvánra várt a kellemetlen feladat, hogy a borongós hétfőn reggel bejelentse az extraligás gárda halálhírét. Az ok közismert és mi is lehetne más: anyagi problémák, amit a gazdasági társaság irányítóinak nem sikerült megoldaniuk. Emiatt jogutód nélkül megszűnik az 1982 óta élvonalban szereplő együttes. Minderről a taggyűlés határozott, midőn bezárult az utolsó kapu is. Egy halvány kísérlet ugyanis még történt menteni a menthetőt: eszerint amatőr feltételek mellett, az NYVSC által „üzemeltetett” társulat – végül ebből az elképzelésből sem lett semmi. Ráadásul a játékosok is pórul járnak, mivel elesnek megszolgált jussuktól...

– A város sportbizottsága és a közgyűlés kihúzta az NYVRC-t a kiemelten támogatott klubok listájáról, ami számunkra egyértelmű ítélet, vagyis Nyíregyháznak nincs szüksége a férfi röplabdára – summázott Balogh István exügyvezető, momentán végelszámoló (még kiejteni is félelmetes...). – Rendkívül fájó, hogy már az első fél évben sem részesülhettünk önkormányzati segítségben, holott egyetlen csapat voltunk, amely profi bajnokságban szerepelt és elsőként teljesítette célját. Arra sem érdemesített minket a hivatal, hogy szerényebb összeggel hozzájáruljon a működési féltélekhez. Persze, nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy csupán az önkormányzati támogatás hiánya vezetett a jelenlegi helyzethez, mert tény: a Szabolcs Gabona, mint névszponzor távozása egy évvel ezelőtt súlyos érvágásként hatott. Ebben az esztendőben szinte folyamatosan anyagi gondokkal küszködtünk, így értünk idáig, most a végelszámolás tart...

Fix, hogy az NYVRC eltűnik a süllyesztőben, a társulat elöljárói az enbé-ketteben való indulást sem vállalja. Az egyetlen pozitív információ, hogy a Nyírsuli utánpótlásrendszerében tovább él a szakág. Egyelőre. Kérdés, meddig...

Pampuch is elhagyta a várost

A döntés következményeként a játékosok szabadon igazolhatók. Akadnak, akik felhagynak a sportággal, megint mások alacsonyabb szinten folytatják. Természetesen a keret tagjai közül többen az élvonalban nyomulnak az ősszel, így például Pampuch Csaba a többszörös bajnok Kaposvárhoz szerződött, Toronyai pedig a legutóbbi évadban legjobbnak bizonyult Kazincbarcika kötelékébe lép. Végül, de nem utolsósorban Botos Ferenc edző ezentúl a jászberényi hölgykoszorút gardírozza.

- Koncz Tibor -

_banner_ Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3
Lyukas zsákba nem tömik a pénzt

Az NRK Nyíregyháza, a Marso NYKK és a Szabolcs KSE 12-12 milliót kap.

Szerdán a közgyűlés előtt ülésezett a nyíregyházi önkormányzta gyremek ifjúsági és sportbizottsága. A terítéken természetsen a focinak volt priorítása, se fontos döntések születtek a többi csapatsportág kérdésében is. Utóbbiakról tájékoztatta a Kelet-Magyarországot Czomba György , a bizottság vezetője.

– Ami a többi csapatsportágat illeti, talán az egyik legfontosabb döntés az volt, hogy a város ezentúl nem támogatja az extraligás férfi röplabdázókat – kezdte Czomba György – A női röplabdázók és férfi kosárlabdázók és a kézilabdázók második féléví támogatásra a korábbi elképzelés alapján 18 millió jutott volna. Ez megváltozott, az NRK Nyíregyháza, Marso Nyíregyházi KK, és a Szbolcs KSE egyaránt 12-12 milliót kap december 31-ig. Ezek az összegek nem járnak automatikusan, mindhárom klubbal július 15-ig megállapodást kell köztünk. Ezek a szerződések előreláthatólag három esztendőre szólnak majd, ezzel is szeretnénkegyfajta biztonságot adni a a működéshez.

– A megállapodásban belefoglaljuk, hogy a támogatás két formában jut el az érintettekhez: lesz egy alaptámogatás és egy eredményességi támogatás. Utóbbi a szereplés tükrében csökkenhet, vagy emlekedhet. A kluboknak egy üzleti tervet kell készíteni, ebben szerepelnie kell annak, hogy milyen szponzori szerződésekkel, illetve igéretekkel bírnak, hiszen ezeknek a támogatásokkal összhangban utaljuk majd a városi pénzt. A szponzori bevételnek legalább annyinak kell lennie, mint az önkormányzati támogatásnak. Véget vetünk annak, hogy csak ígértek jönnek a pénzt pedig a város adja, és egy bizonyos adósságfelhalmozást senki sem léphet túl, mert többé nem akarjuk lyukas zsákoba tömni a pénzt!

– A támogatást kötjuk szerepléshez és nézőszámhoz, mert a városlakók pénzét csak olyanok kapják, akik nem kongó lelátók előtt játsznanak. Miként a labdarúgók bérlik a Városi Stadiont, hasonlót tervezünk a többi csapatjáték érintettjei és a bujtosi csarnok között.

- Mán László -

_banner_ Creative Commons License 2003.06.24 0 0 2
A női röplabda asszem felmutatott valamit, de mit sem ér, ha cca 100 néző kíváncsi a bajnoki döntőre. Szerintem egy ekkora városnak mindenképp ilene egy nb1-es focicsapattal rendelkezni, és még ez a 'szar' focira is kb ezren voltak kíváncsiak. Hátla lesz még belőle 1x valami...
Előzmény: Papci (1)
Papci Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1
Szerintem azert nem annyira rossz a helyzet. Csak a focit kellene elfelejteni es az oda pumpa,lt millikoat szetosztani teljesitmenyaranyosan a _tenyleg_ valamit fel is mutato egyeb sportagak kozott.
Előzmény: _banner_ (-)
_banner_ Creative Commons License 2003.06.21 0 0 0
Hoppá a címből kimaradt egy "o", azaz egy 0.
Előzmény: _banner_ (-)
_banner_ Creative Commons License 2003.06.21 0 0 topiknyitó
Emlékeztek, mikor első osztályú volt a foci ,kézi, kosár, valamint a férfi, és női röpplabdacsapat?
Nem beszélve az egyéni sportokról (pl: tájfutás), melyekeben szintén az ország élvonalához tartoztunk.
A jelenlegi helyzetet mindenki ismeri.
Vajon mi vezetett idáig, miért ez a nagy érdektelenség (tisztelet a kivételnek), és mi lehet a megoldás?
Várom az 5leteket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!