Keresés

Részletes keresés

Tamás Creative Commons License 2006.07.27 -1 0 198
Ezek a jobbikosok mindig is f.szok voltak, de immáron előreléptek, és teljesen nevetséges f.szokká váltak... >:-DDD
Előzmény: Törölt nick (196)
Thor der Gott Creative Commons License 2006.07.27 0 0 197
Hiába no !
Ez a Molnár Tamás is csak egy Móricka. Neki is mindenről csak 1 valami jut eszébe !

Nem az a baj, hogy korrupt, a foci körüli zavarosban halászáson kívül semmihez sem értő emberek csak azt nem lopták el, ami túl nehéz volt. Nem. Állnok, nemzetellenes erők verték szét a fradit, hogy az az istenadta magyar nép nehogy aztán.....

Most komolyan ! Ti ezt elhiszitek ??P.S.: Jahogy viszonyításképpen 30 év vagyok fradista. Mielőtt.....
Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.26 0 0 194

Ohhh......perszehogy !!!!!

 

Ha a "főnökök " nem nyúúúúúúúúúlnak le annyi lóóóóóóóóóvééééééééttt!!!  :O)

figyelő Creative Commons License 2006.07.26 0 0 193
Mikor fizettek utoljára rendesen a Fradiban?
Előzmény: Törölt nick (191)
wizes Creative Commons License 2006.07.26 0 0 190
Mekkérdezem azt az 1mrd-ot amit belenyyomott azt ajándknak gondolod?
Előzmény: Törölt nick (189)
geszthi Creative Commons License 2006.02.07 0 0 188
Lathatjuk mennyire megtisztult a topiknyitas ota (2.5 ev).

Most mar a politikai szimpatia szerint nemzeti/jobboldali, leggazdagabb magyarnak se kell a Fradi ilyen olcson...

Újabb pénztelen befektetőjelölt az FTC-nél?
Az OTP egyelőre nem kér a Ferencvárosból
2006. február 5., vasárnap 19:32

Október óta húzódik a Ferencvárosi Torna Club (FTC) által használt Üllői úti terület vagyonkezelői jogának értékesítése: az egyetlen pályázó, a TDZ Kft. információink szerint nem rendelkezik a szükséges összeggel, a cégnél állítják, megvan a pénz. A klubnak eközben több mint kétszázmillió forintos hitelt kell visszafizetnie. Épp az OTP Rt.-nek, amelynek első emberétől várják a megmenekülést a zöld-fehérek is. Az MLSZ-elnökséggel is megkínált Csányi Sándor azonban nem kér a Fradiból sem.

...Az eset érdekessége, hogy Csányi Sándornak, az OTP Rt. elnök-vezérigazgatójának már korábban is tervei között szerepelt a Ferencváros megszerzése, de akkor a Furulyás János vezette elnökség Várszegi Gábor és a Fotex Rt. mellett döntött. Most azonban roppant jutányosan juthatna a teljes csőd szélére sodródott klubhoz és a vele járó hat hektárhoz, ami minden bizonnyal vonzóbb, mint az MLSZ-elnöki pozíció, melyet a hét elején utasított vissza.
Előzmény: ballib_a (-)
ballib_a Creative Commons License 2005.05.20 0 0 187
te már csak tudod.

a kettősállampolgárság kapcsán is igen jól értesült voltál:

"Fradi az NB I bajnoka válasz | megnéz | könyvjelző 2004.11.08 18:05:01 (192)
Nem akarom, hogy a b.dös r.m.n c.g.ny.k az én pénzemen élősködjenek, és elhalásszák előlem a jó állásokat.
Előzmény: Fradi az NB I bajnoka (191)"
Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 186
Állítólag Abramovics megveszi a Fradit. Kb annyi a realitása, mint az izraeli befektetőnek.
Előzmény: ballib_a (185)
ballib_a Creative Commons License 2005.05.13 0 0 185
állítólag egy izraeli befektető csoport utazik a Fradi pályájára, aki telekspekulációval foglalkozik.

remélem Furulyás nem árulja ki teljesen a Fradit!
Előzmény: ballib_a (184)
ballib_a Creative Commons License 2005.05.10 0 0 184
Mi ez ?

mai népsportból:

"A befektetőről tárgyalnak

"Egy nem európai, ám Magyarországon is érdekelt befektetői csoport megvásárolná a Könyves Kálmán körút, Üllői út sarkán lévő területet, s a klubnak új stadiont építene. Az előszerződés már a kezemben van, azt csütörtök délelőtt a klub vezérkara elnökségi ülésen megtárgyalja""

ki ez a titokzatos "nem európai" Magyarországon is érdekelt befektetői csoport?

ugye nem a telekre fáj a foguk és ugye nem máshova akarják telepíteni a Fradit és megépíteni az új stadiont? :O

ugye nem egy újabb plaza lesz a Fradi szentély helyén? :O
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.01 0 0 183
Kacsa volt a Fradi eladása az íreknek
 • Index
 • 2004. december 1., szerda 20:30

  Az origo.hu információit, miszerint ír befektető érkezik a Ferencvároshoz, határozottan cáfolta a klub elnöke, Furulyás János a Basel elleni UEFA-Kupa mérkőzés előtt. A T-Mobile-lal ugyanakkor újabb szerződést kötöttek.

  Délután adta hírül az origo.hu, hogy a Ferencváros vezérkarának sikerült megállapodni egy ír befektető csoporttal, amelyik másfélmilliárd forintot áldoz a klubra. A lap leírta a jövőbeni terveket, a stadion elforgatását, és harmincezer fősre bővítését.

  A Basel elleni találkozó előtt azonban kiderült: a hír kacsa volt. "Legalább harmincan hívtak fel a híresztelésekkel kapcsolatosan, és nagy meglepetéssel hallgattam az újságírókat. A leghatározottabban cáfolom, hogy eladtuk a Ferencvárost" - jelentette ki a klub elnöke, Furulyás János.

  Az elnök hozzátette, kétségtelen, hogy tárgyalásokat folytattak az írekkel, de a Ferencváros nem adhatja el, ami nem az övé, célzott arra, hogy a stadion állami tulajdonban van, így az állammal is feltétlenül egyeztetni kell. "Tőlünk senki nem mondhatott olyat, hogy eladtuk az egyesületet" - állította.

  Furulyás megerősítette, hogy nyílt pályázati kiírás lesz a befektetőjelölteknek, de ez hónapokat vesz igénybe.

  A gárdát eddig támogató főszponzorral a T-Mobile-lal ugyanakkor meghosszabbította szerződését a Ferencváros. Az új megállapodás 2007-ig szól.

  Előzmény: perempe (180)
  perempe Creative Commons License 2004.12.01 0 0 182
  Kikaptak 2-1-re az FC Basel-től, de nem ez a nap tragédiája.
  wizes Creative Commons License 2004.12.01 0 0 181

  Azé basszák meg!

  Várszegi 2,5 mrd-t kinált.

  Elüldözték!

  Itt valami büdös!

  Valamint megint Furulyás.

  wizes.

  Előzmény: perempe (180)
  perempe Creative Commons License 2004.12.01 0 0 180
  Ír kézbe került a Ferencváros

  Svájci és ír konzorcium futott versenyt a Ferencvárosnál, amelynek végén utóbbi befektetői csoport lett a befutó. Információnk szerint több mint hatmillió euróért, pontosabban 1,7 milliárd forintért azért nyertek az írek, mert a svájciakkal ellentétben a labdarúgócsapatot is megvették.

  Hosszú tárgyalássorozat végén a Furulyás János elnök vezette vezérkar komoly sikert könyvelhet el, miután sikerült megállapodnia egy ír befektetői csoporttal. Utóbbiak mintegy másfél milliárd forintért jutottak hozzá az ingatlanokhoz. Amiben megelőzték svájci vetélytársukat, hogy a labdarúgócsapat üzemeltetését is vállalták.

  A tervek szerint a stadiont kilencven fokkal elforgatnák, a Könyves Kálmán körúton üzleteket, míg a Gyáli úton lakásokat építenének, majd ezeket később értékesítenék. A stadionépítés természetesen éveket vesz igénybe, mivel 30 ezer néző befogadására alkalmas multifunkcionális arénát terveznek, amelyben válogatott mérkőzéseket is rendeznének. Az építkezés ideje alatt a Fradi feltehetően a Puskás-stadionban játszaná a meccseit.

  A tranzakcióból természetesen a zöld-fehérek más szakosztályai is részesednének, mégpedig az adólevonás után megmaradt összeg kamataiból. Az üzlet létrejöttében nagy szerepe volt a tárgyalásokat végig személyesen lebonyolító Furulyás Jánosnak, az FTC elnökének.

  Korábban úgy értesültünk, hogy az ír ügylet lebonyolításában sokat segített a magyar bajnoknak a válogatottal jelenleg Thaiföldön tartózkodó Pellády Péter, ám a menedzser cáfolt: "Semmi közöm az ír befektetési csoporthoz, a tárgyalásokon sem vettem részt, ugyanakkor tény, hogy egyik cégem megbízási szerződést kötött a Ferencvárossal a stadionépítés és az infrastruktúra kialakítása ügyében, ami valóban egy svájci társaság. Az ingatlanok ügyében egyébként az illetékes hatóságnak kell döntenie. Magyarországon nem csupán a Ferencvárosnak, hanem a többi klubnak is szívesen segítek a cégemen keresztül, mint ahogy, ha kell, a horvátokkal közösen rendezendő Eb-re készülő stadionépítésben is szerepet vállalunk, mivel az egyik cégem éppen erre szakosodott. Viszont ismétlem, a Ferencváros ír kapcsolatához semmi közöm."

  A szerda estei Ferencváros-Basel mérkőzés előtti bejelentésen további részletek is nyilvánosságra kerülnek, mindenesetre az Üllői úton nagy megnyugvással vették tudomásul a befektető érkezését.

  Bánki József

  [origo]


  Vettek egy ingatlant? Kié volt az ingatlan?
  kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.07 0 0 179
  Biztos el lehet intézni némi készpénzzel...
  Előzmény: ALBI (178)
  ALBI Creative Commons License 2004.07.07 0 0 178
  Na bravó! Szemét Szeiben!

  Akkor is Hajrá Fradi!!
  Előzmény: kábelbúvár (177)
  kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.07 0 0 177

  A Magyar Labdarúgó Liga a 2004-2005-ös idényre vonatkozóan hat élvonalbeli és hat másodosztályú csapat nevezését elutasította.
  Az MLL közleményének tanúsága szerint nem kapott jogot az indulásra a bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC, valamint a Balaton FC, a Videoton, a Békéscsaba, a DVTK és a Bp. Honvéd, illetve a Balassagyarmat, a Kecskemét, a Mosonmagyaróvár, a Makó, a Pápa és a Szeged. A döntést a ligatanács, az MLL elnöksége, illetve versenybizottsága közösen hozta meg keddi ülésén.

  Az indokokról Szieben László, a liga elnöke szerdán, egy 14 órakor kezdődő sajtótájékoztató keretében számol be. Az érintett csapatok ugyanakkor már értesültek az elutasítás indokairól és az esetleges hiánypótlási kötelezettségükről.

  INDEX

  kábelbúvár Creative Commons License 2004.06.29 0 0 176
  Előzmény: kábelbúvár (175)
  kábelbúvár Creative Commons License 2004.06.11 0 0 175
  Nagyon kemény, éjszakába nyúló tárgyalásokat folytattunk kedden a liga és az FTC képviselőivel, és itt azt követeltük, hogy a DVSC kapjon kártérítést, hiszen a liga fegyelmi bizottságának döntése a Debrecent hátrányos, míg a Ferencvárost előnyös helyzetbe hozta. A DVSC jelentős összegű kártérítést kap, az érintett felek abban állapodtak meg, hogy az összeget nem hozzák nyilvánosságra.
  ma.hu

  Pénzér mindent el lehet intézni...
  :((

  Előzmény: Maggie Archer (174)
  Maggie Archer Creative Commons License 2004.05.28 0 0 174
  Hála az MTKnak tegnap este megnyerte 28-ik bajnokságát a Ferencváros!!!
  Kupagyőztes. Bajnokcsapat! Hajrá Fradi!
  Előzmény: ballib_a (173)
  ballib_a Creative Commons License 2004.05.28 0 0 173
  Várszegi nélkül újra bajnok lett a Fradi! :D
  ballib_a Creative Commons License 2003.12.04 0 0 172
  A megtisztulást a Celladam hozza?

  "Kovács „doktor úr” gyógyszert hozhat
  -LABDARÚGÁS-

  Az FTC keddi közgyűlésén eldőlt, hogy Várszegi és a Fotex Rt. távozik – azért nem egészen… – az Üllői útról, s helyébe a Kovács Ádám feltaláló vezette Celladam lép. A váltást, mint rendesen a Fradi háza táján, vélemények és ellenvélemények kísérik, pedig a hajdúböszörményi vállalkozó az eddigi megnyilvánulásai alapján csak jót, békét – meg pénzt ígért.

  Jelen esetben minden gúny nélkül leírható, hogy a jó munkához idő kell. Így lehetett ezzel Furulyás János klubelnök is, aki ügyesen titkolta az érkezőt, az új szponzort, s csak egy-két nappal a közgyűlés előtt derült ki, hogy a Celladam a befutó. (Kérdés, volt-e más.)
  Az elnök eredményt hirdetett, hogy aztán meginduljon a „háború.”

  A Fradit Féltők Társasága ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést az adásvételek körül tapasztalt visszásságok miatt.
  Takács Tibor, a társaság egyik vezetője, aki ellenszavazó volt, elmondta, hogy Várszegi távozásával ilyen formában nem ért egyet, mert az üzletember úgy távozik, hogy három éven keresztül évi százmilliót fizet, de azt is csak akkor, ha sem a Fradihoz kötődő személyek, sem egy harmadik fél nem mond rosszat a Fotexre. Viszont 300 millió forintos veszteséggel adja át a labdarúgó rt.-t.
  Takács akkor is nemmel voksolt, amikor érkezett Várszegi, s most is, amikor megy. „Ilyen feltételekkel ne szálljon ki. Itt hagyja a veszteséget, miközben az övé az összes kereskedelmi jog – élete végéig. Ezt nem szavaztam meg.”

  A Celladam vezetője, Kovács Ádám mint „új fiú” egyelőre csak annyit mond, hogy „a klub felemelkedését” várja a befektetéstől, meg azt, hogy végre rend, nyugalom lesz az Üllői úton – s igazi futball.
  A 65 éves feltaláló több kisvállalat részvételével fogja támogatni az FTC-t, majd három év elteltével tulajdonrészt vásárol a klubból.
  Szokatlannak tűnhet, hogy Kovács nem rögzített a szerződésben különleges célkitűzést. Mint mondta, „béke és rend honoljon a klubban, a belső ügyekbe nem akarok beleszólni. Nem az a célom, hogy keressek a Ferencvároson, csupán meg akarom erősíteni a klubot”.

  ballib_a Creative Commons License 2003.12.03 0 0 171
  "FTC: a Fotex a nem „általános” jogokat vitte magával

  „Az FTC RT. szeretné tájékoztatni a közvéleményt, hogy társaságunk a Fotex Rt. kivonulását, és az úgynevezett Részleges Kereskedelmi Jogok Fotex Rt. által történő megvásárlását követően is birtokában van mindazoknak a kereskedelmi jogoknak, melyekből a labdarúgó vállalkozások az általános nemzetközi gyakorlatban bevételt generálnak.

  Így a Fotex Rt. csak azon jogok felett rendelkezik, melyek a labdarúgó vállalkozások piacán nem számítanak általánosnak.(pl. sajtótermékek, élelmiszeripari termékek) Az FTC Rt. ezzel szemben továbbra is rendelkezik mindazon hazai mérkőzések közvetítési jogával, melyeket az MLSZ, vagy az MLL már korábban centralizált, továbbá a nemzetközi kupamérkőzések (UEFA Kupa, Bajnokok Ligája) vagyonértékű jogaival.

  Továbbra is az FTC Rt. birtokában van minden olyan, az általános nemzetközi gyakorlatnak megfelelő jog, melyekből a piacvezető európai labdarúgó vállalkozások többnyire árbevételhez jutnak. Ebbe a körbe sorolható például a mez, zászló, sál, sportruházat, játék, és minden egyéb klasszikus ajándéktárgy értékesítésének lehetősége, melynek joga továbbra is társaságunkat illeti meg.”

  Azaz aki fradista, az ezentúl nem vásárol fradi emblémával ellátott élelmiszeripari terméket (sört, csokit), hiszen az nem a fradit gyarapítja, hanem egy kufárt, aki elszedte ezen jogokat a fraditól!

  Előzmény: Urby (170)
  Urby Creative Commons License 2003.11.28 0 0 170
  De amivel a Fradihoz hozott pénzt keteste, a magam részéről maximálisan erkölcstelennek tartom. Erre gondoltam.
  Előzmény: ballib_a (168)
  ballib_a Creative Commons License 2003.11.28 0 0 169
  viszont újra van egy polgári csapatunk !
  ballib_a Creative Commons License 2003.11.28 0 0 168
  Várszegi jött, szétverte a Fradit és elvitte , amiért jött, az üzleti jogokat.
  A Fradit Féltők Társasága egyébként feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert afrdai hátrányára engedték el Várszegit ezekkel a feltételekkel.
  Őt kötötték a szerződések!

  Aki fradista, az ezek után nem támogatja a Várszegit holmi fradi sörök megvételével.

  Celladam pedig nem az üzlet miatt jött!!!!
  Ez tegnap a Hírtévében is kiderült.

  Előzmény: Urby (167)
  Urby Creative Commons License 2003.11.27 0 0 167
  Szépen vagyunk! Várszegi vitte, ami üzlet, helyette meg jött a Celladam az enyhén szólva is kétes módon szerzett pénzével.
  szödös Creative Commons License 2003.11.25 0 0 166
  Kovács Ádám: A Ferencváros küzdőképessége fogott meg minket!
  [2003-11-25 13:23]
  Kovács Ádám úr, a Celladam cégcsoport vezetője, a Ferencváros új támogatójának képviselője nem sokkal a bejelentést követően a következőket nyilatkozta a jövőbeni szerepvállalása kapcsán:
  - Cégcsoportunk, akkor határozta el, hogy a Ferencváros mellé kíván állni, amikor nyilvánosságra került, hogy a labdarúgás irányítói 6 pontot levontak a csapattól. Át tudtuk érezni a Ferencváros helyzetét, hiszen vállalkozóként, dolgozó emberként sokszor éltük már át mi magunk is, hogy illetékesek, úgymond pontokat vontak le tőlünk. Tudjuk mit jelent ilyen hátrányt elszenvedni, és tudjuk, hogy milyen jól jöhet ilyenkor a segítség.
  - Hogy került kapcsolatba a Ferencvárossal?
  - Egy baráti beszélgetés során merült fel, hogy segíthetnénk, és azt követően hoztak össze Furulyás úrral. -
  Mit foglal magában a Celladam cégcsoport?
  - Egy olyan ipari vállalkozást, mely több különböző üzletágat fog össze. Van egy gyógyszeripari rész, illetve egy környezetvédelmi, energiaipari rész. -
  Önről úgy hírlik, hogy elkötelezett ferencvárosi szurkoló.
  - Ez úgy pontos, hogy az a vállalkozói kör, melyet képviselek ferencvárosi érzelmű tagokból áll. Jómagam nem foglalkoztam soha a labdarúgással, de annyit azért elmondhatok, hogy a névjegykártyám ma is zöld színű.
  - Miért volt fontos önöknek a Ferencváros?
  - A legfontosabb, ami miatt a Ferencvárosra figyeltünk az a küzdőképesség. Ez a csapat, ez a klub a küzdőképesség szimbóluma Magyarországon, és számunkra az életben a küzdőképesség az egyik legfontosabb dolog. A labdarúgás iránt ebben az országban nagyon sokan érdeklődnek, de az emberek nem láthatnak jó futballt, nem szórakozhatnak önfeledten, pedig a dolgozó embereknek erre lenne szükségük. Szeretnénk, ha a sport és a futball megtisztulna és újra a játékról szólna itt minden, nem pedig üzleti érdekek csatájáról. -
  Milyen változásokra számíthatnak a szurkolók a labdarúgó csapat háza táján?
  - Erről a Ferencvárosnak kell döntenie. Mi a magunk részéről vállaljuk, azt, ami a szerződés üzleti részében benne van, de azt szeretnénk, ha a Ferencváros maga döntené el, hogy mi jó neki. Régen rossz lesz az, ha bele kell szólnunk az irányításba. Azt viszont szeretnénk, ha Nyilasi Tibor szerepet kapna a klubnál, de ennek a mikéntjéről majd Furulyás János úrral egyeztetünk.
  - Láthatják –e Önt a szurkolók a mérkőzéseken, akár a hétvégén az Újpest elleni rangadón?
  - Ezt nem tudom megígérni. A képviselőim bizonyosan ott lesznek minden alkalommal, de magamat nem ígérhetem. Ennek nem az az oka, hogy nem akarom a személyemet adni a ferencvárosi futballhoz, pusztán az, hogy eddigi életemben nem jártam meccsre, és most 66 évesen nem hiszem, hogy változtatni szeretnék.


  Előzmény: ballib_a (163)
  ipari tusko Creative Commons License 2003.11.25 0 0 165
  Sajnos, azok a kereskedelmi jogok sokkal többet érnek, mint azt sejtenénk...most úgy tűnik, hogy jól jött ki a dologbol a Fradi, mert 'csak' a merchandise és a média tevékenységet húzták ki a lába alól.
  Ez sajnos tévedés, hosszú távon ezek jelentik azt a bevételi forrást, ami egy csapatot kiemel a napi túlélésért folytatott küzdelemből...mert ezek értéke tényleg csak attól függ, hogy jáccik a csapat.

  Mindenesetre remélem, hogy a sikerül piaci alapon működtetni a klubot és azok a nézők is visszatérnek, akik a májusi balhé után elfordultak a csapattól.

  Meg kell mutatni, hogy a Fradisták nem azt a párszáz fős hordát jelenti, akik miatt néha már komoly veszély bevállalni a Fradi drukkerséget az ország különböző pontjain.

  Külön szégyen és gyalázat, hogy EGYETLEN EMBERT sem sikerült felelősségre vonni a verekedők közül.

  Egyet sem. Amikor ország világ láthatta 100x lelassítva a tv felvételeket.

  Ezzel a Fradinak okozzák a legnagyobb kárt; esély sincs arra, hogy a balhézókat megállítsa bárki. Mintha szándékosan nem akarná senki, hogy az a 15.000 szurkoló aki ott volt a meccsen kivethesse magából azt a kb 100 szurkolónak álcázott bajkeverőt...

  [különösen annak a fényében, hogy legalább 20 éve járok meccsre de ezeket még sosem láttam ott.]

  Előzmény: ballib_a (163)
  perempe Creative Commons License 2003.11.25 0 0 164
  off

  Nézegettem a drukkerkocsma szaktopicját, az tetszett a legjobban, hogy elhatározták a szurkolók, hogy nem veszik az új zöld-fehér sört, mert nem segíthetnek a klubon, csak Várszegin.

  on

  Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!