Keresés

Részletes keresés

LaciBácsi Creative Commons License 2003.07.07 0 0 33
Hát igen.A kritikában leirtakat én már egyszer átéltem,2000-ben a Pet Shop Boys alatt.
Az a baj a Kapcsolat koncertekkel,hogy hiába van kint 500 ezer ember,ebből jó ha 100-200 ezret érdekel igazán az adott sztár,a többiek csak az "ingyenvirsliért" jönnek ki.Ez teljesen nyakon csapja a hangulatot.Az 'I'm Still Standing'-nél próbáltam valamit mozogni,de a melletem karóként álló embereket látva,elment az én kedvem is.A 'Crocodile Rock' 'La La La' részénél én énekeltem,de a szinpadtól 200m-re oldalról aligha hallatszott... A legmegdöbbentőbb a 'Sacrifice' alatt vonuló embertömeg volt.Elton legnagyobb slágere megy a szinpadon és ezeket csak az érdekli,hogy minél elöbb hazamenjenek!
Szóval kár a koncertért,egy stadionbelin sokkal jobb lett volna a hangulat! (Eltoné is)
Előzmény: kozakz (30)
Gica70 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 32
Valóban korrekt kritika.
Eleinte én is kicsit furán éreztem magam, mert én is énekeltem, meg felugráltam és körülöttem egész érdekesen néztek rám.
Valószínű, ha nem ingyen lett volna és fizetni kellett volna a jegyért mindenkinek, akkor kevesebben lettünk volna, de tele lett volna olyan emberekkel a tér akik szeretik, ismerik Elton dalait és sokkal többen lettek volna azok, akik végigéneklik a koncertet. Így meg - gondolom azért írta a cikk szerzője, hogy hallgatott a közönség, mert - az összlétszámhoz viszonyítva lehetett kevés azok száma, akik tényleg átadták magukat a zenének.
Előzmény: kozakz (30)
johevi Creative Commons License 2003.06.25 0 0 31
Ráadásul nem is maga miatt aggódott, szerinte Elton nézett ki szarul.... :-)))
Előzmény: Csono (28)
kozakz Creative Commons License 2003.06.24 0 0 30
szerintem egy teljesen korrekt kritika.

http://www.eltonfan.net/cgi-bin/news/viewnews.cgi?id=EpVyFZEFAZxJPzSNek&style=Default%20News%20Style&tmpl=viewnews

Fan Report by Peter Bucek.

It´s June 22, 2003, 8:15 pm and the Hero Square in Budapest is listening to the first sounds from "Funeral For Friend/Love Lies Bleeding". I was singing with Elton and his band, of course, but when I looked at the other peolple, I thought that I was the only person in the audience who knew the lyrics. I was in little shock from such silence within the Hungarian audience.

Elton broke down the silent barriers with "Sorry Seems To Be The Hardest Word" and next "Sacrifice". During this song the audience finally woke up and you could tell from a look at Elton that he realized that as well. Then he started to play "I´m Still Standing". People started dancing and mood was more better.

After that song Elton and band continued with "The Bitch Is Back", "Saturday Night´s Allright (For Fighting)" and "Crocodile Rock". Especialy during this song Elton let the peolpe to sing the "la-la-la" refrain, but the Hungarian audience was absolutely silent (again).

Elton didn´t introduce the members of his band. Last encores were "Candle In The Wind" and "Your Song" (both in jogging suit).

This was one of the shortest concerts that I saw from Elton. It was almost two hours, but it was enought for Hungary. The concert was for free because organizers found lot of sponsors. That's great, but in front of the stage there was really big VIP sector with chairs. Real Elton fans without VIP ticket had to watch Elton from very big distance.

After all I must and I want to say that Elton sung as 'little God' and the guys from his band played perfect as usually. They made everything for they best accomplishment and I can say by myself that I saw great show again (besides great audience).

Following is the complete set list of the Budapest show on June 22, 2003:

Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding

Bennie And The Jets

Daniel

Someone Saved My Life Tonight

The Wasteland

Philadelphia Freedom

Rocket Man

I Guess That's Why They Call It The Blues

I Want Love

Take Me To The Pilot

Sorry Seems To Be The Hardest Word

Sacrifice

I'm Still Standing

The Bitch Is Back

Saturday Night's Alright (For Fighting)

Crocodile Rock

Pinball Wizzard

Don't Let The Sun Go Down On Me

Candle In The Wind

Your Song

cscs75 Creative Commons License 2003.06.24 0 0 29
Szerintem nagyon jo volt a koncert! Nem vagyok nagy E.J. rajongo, de nagyon jol ereztuk magunkat!

Egyebkent egyet ertek, tenyleg nagyon sokan voltak olyanok, akik nem szerettek a zenejet, es csak azert mentek ki, mert ingyen volt...

Valaki nem irta fel azoknak a szamoknak cimeit, amiket E.J. jatszott a koncerten?

Udv,
cscs.

Előzmény: Timna (23)
Csono Creative Commons License 2003.06.24 0 0 28
Optimista. Én most aláírom a 65-öt, ha valaki ebben kompetens lenne.
Előzmény: johevi (27)
johevi Creative Commons License 2003.06.24 0 0 27
Ahogy hőn szeretett, példaképnek takintett 65 éves apám elmagyarázta:
- Azért megyek ki, mert van még kb. 15 évem, és nem akarok semmit sem kihagyni, ami már nem fog még egyszer megadatni.( Aztán a háromnegyedénél hazament...)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.06.24 0 0 26
veled szemben állt vagy hogyan fújta a képedbe a füstöt? És enek mi köze a karszalaghoz? Ja, hogy minden magyar paraszt? bocs...
Előzmény: Törölt nick (24)
Gica70 Creative Commons License 2003.06.24 0 0 25
Sziasztok!
Amiért nyitottam a topicot az sikerült:-) Szereztünk (vettünk:-) jegyet és a szinpad előtti részről nézhettük végig a koncertet:-) Nekünk így is nagyon-nagyon-nagyon megérte! Szerintem is hibátlan volt:-) Óriási figura és ahogy játszott, ahogy zongorázott ...!!! Na persze én elfogult vagyok, mert nagyon szeretem a zenéjét, és olvasva a mai nap hozzászólásait én annyit fűznék a "jó volt-nem volt jó, tetszett-nem tetszett, stb" témához, hogy szerintem aki igazán szereti a zenéjét és ezért jött el az jól érezte magát! Láttam magam körül sok olyan embert, aki örült, hogy ott lehetett és tényleg voltak olyanok, akik csak úgy ott voltak.
Én boldog vagyok, hogy ott lehettem, hatalmas és felejthetetlen élmény volt/lesz (hű, de nagy szavak, de igaz:-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 24
Számomra az volt a fordulópont, amikor a 4. szám után már kb negyvenkettedszer fújta a füstöt az arcomba az előttem nyomuló 50-es (nemzetiszínű szalagot viselő, nagymagyar) nő. (Ezen a ponton fordultam sarkon és indultam haza, höhö.)
Előzmény: meggyespite (22)
Timna Creative Commons License 2003.06.23 0 0 23
Életembe' nem láttam Elton John rajongót, de most egyből lett belőlük ilyen sok? Nem lehet, hogy ez a tipikus magyar mentalitás miatt van, miszerint ingyen minden kell, rögtön 3 is! :)
meggyespite Creative Commons License 2003.06.23 0 0 22
Helló!

Csak elmesélném, hogy én a piros VIP szektorban néztem végig a koncertet, ami elvileg a legkiemeltebb lett volna, ehhez képest oldalt és távolt volt a tribün... A piros jegyem kimerült annyiban, hogy tízperces tömegnyomor árán felmarkoltam egy fantát... Ja, és ülőhely sem volt igazán, nemhogy helyre szóló jegy, szóval a dolgot abszolút csak Elton mentette meg, még a siralmas közönséget is nagyjából fel tudta hozni, SZVSZ kb. az I'm still standing-től kezdve! Szerintetek is ez volt a fordulópont? (Ha ugyan lehet annak nevezni)

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 21
Hja, igazi kedvenceimet nem szeretném egy ilyen megahaknin látni, illetve nem látni mert odamennek ikszezren, akik aztán mindent csinálnak, csak nem a produkcióra figyelnek.
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 20
"bizonytalan finanszirozásu freekoncertet" szerintem manapság már pongó művész úr sem nagyon vállal, Elton John-ról nem is beszélve. Egészen biztos, hogy az ő szerződése kizárta még a legapróbb bizonytalanság esélyét is, különösen ami az anyagiakat illeti.

Egyébként bármennyire is nem kedvelem E.John-t, nekem nem tűnik túl könnyű feladatnak más igazán nagy sztárt választani egy ilyen rendezvényre. Azok közül, akik kedvéért én is bármikor boldogan vállalnám a sok órányi tömegnyomort, talán csak Stevie Wonder-t merném szervezőként megkockáztatni.
Ha az az elsődleges szempont, hogy ki tud minél nagyobb "kétmilliós" tömeget vonzani a dáridóközönségtől a valódi rajongókon át a highend-sznobokig, akkor elég kevés név kerülhet szóba - ha pedig az is kritérium, hogy olyan jöjjön, aki még soha nem járt itt, akkor nem is tudnék kit mondani.

Előzmény: elsava (18)
elsava Creative Commons License 2003.06.23 0 0 19
elnézést helyesen : "bizonytalan finanszirozásu freekoncertet"
Előzmény: elsava (18)
elsava Creative Commons License 2003.06.23 0 0 18
Kérdésed akár logikus is lehetne, de sajna nem az, mivel nem mindegyik világsztár vár arra, hogy ingyér fellépjen Budapesten. Legtöbbjük már 1 - 1,5 év előfoglalással bír. Neki pedig Moszkva felé pont kapóra jöttünk....

Egyébként kit fogadtál volna nagyobb lelkesedéssel ??

Előzmény: mohamed és a tehenek (16)
kozakz Creative Commons License 2003.06.23 0 0 17
ott a 2 pont :)

mikor kiertem es elore ertem a keveropult moge behuzott keriteshez akkor majdnem hazamentem.

gyakorlatilag a felmillios (szerintem nem volt annyi) tomeg kivetitokrol volt kenytelen nezni a koncertet. a 360 kw-os cajg meg nem tudom hol volt, de tok minimal hangpark volt a kevero moge kirakva. akkor legalabb oda is tettek volna egy komolyabb cuccot. kb olyan volt a koncertet nezni mint ha otthon dvdt nezek.

Szegeny Charlie pedig lezengo VIP teruletnek zenelt. latszott rajta hogy ki van bukva. szegeny be is szolt hogy amikor megprobalt kicsit enekeltetni, hogy "hat sajna a szekes terulet miatt nem igazan jo a buli" nem pontosan igy de a lenyeg ez volt.

ha nem ceges lett volna a mobilom komolyan behajitottam volna a VIP szektorba :) azt vettem volna egy vodafone maxot ugyis tetszik a reklam :)

Előzmény: Törölt nick (15)
mohamed és a tehenek Creative Commons License 2003.06.23 0 0 16
Másik, hogy tavalyi augusztus 20.-ára beintett Elton, erre idén is ő AZ EGYETLEN szóbajöhető meghívott? Egy kicsit sem értem, mintha más nem is létezne rajta kívül. Vagy csak azért kell Nagy Eltont forszírozni, mer meleg?
Ez logikus lenne az ismert okok miatt...
Előzmény: mohamed és a tehenek (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 15
a 80% azért ment ki, hogy megnézzen egy nagy sztárt ingyen
És ez miért baj? én is ezért mentem ki: kiváncsi voltam rá, annak ellenére hogy nem szeretem. Az első 4-5 nótát láttam, ennyi elég volt (nem utolsósorban a körülöttem folyamatosan bagózó tahók miatt). A zenekar egyébként nagyon jó volt; pontosan, abszolút összehangoltan játszottak.

nem bírtunk előrébb menni, a színpad melleti kivetítőt néztük végig hátulról... A hangfalak előre voltak állítva ( logikusan ), ezért hátrébb elég szarul szólt.
A színpad előtti (elképesztő pofátlansággal túlméretezett) VIP-ketrec kivételével mindenhol rossz volt a hang, hátulról meg csak egy élvezhetetlen kavalkád, úgyhogy nem értem, az ott nyomorgóknak ez miért volt jó. Én oldalt, a külső kerítésnél álltam, onnan a színpadot tökéletesen lehetett látni, de a hang már ott is reménytelen volt.

Mindenesetre a "tisztelt" szponzorok tegnap új értelmet adtak a szponzorálás (vagy akár a promóció) fogalmának: rendeztek MAGUKNAK egy koncertet, több vonal kerítéssel és őrséggel körülvéve. A látszat kedvéért "nagylelkűen" megengedték a tömeg egy részének, hogy nagy távolságról, már élvezhetetlen hangosítási viszonyok között oldalról bekukucskáljanak, a többség pedig meg kellett hogy elégedjen a videokivetítőkkel.
Egészen elképesztő látvány volt - soha, semmilyen koncerten nem láttam még ilyet, hogy a szponzorok teljes egészében kisajátították volna maguknak a színpad és a hangfalak előtti teret. Nekem úgy tűnt, ez még Eltonnak is bántotta a szemét, hiszen a számok utáni hajlongása és integetése során elég látványosan ignorálta a business-szekciót.

Előzmény: johevi (12)
mohamed és a tehenek Creative Commons License 2003.06.23 0 0 14
Mindenféleképp pozitívum volt viszont, hogy egész életemben nem nyomtak hozzám ennyi női mellet, mint tegnap 2 óra alatt....

Képzeled el a színpad mögött a "Vipes Vipek" miket nyomkodhattak egymáshoz, hamár egyszer Zsoltika és maga Elton is ilyen közel került egymáshoz...
:)))

Előzmény: johevi (12)
hanseat Creative Commons License 2003.06.23 0 0 13
abszolute igazad van, mell ügyben sem voltál egyedül ?? mellettem jópár baltaarc állt, aki szivből utálta Johnit, zenéjét végképp nem ismerte, de azért beküzdötte magát a tömegbe, és végigszenvedte a 110 percet...

Illetve a B tipusú kreatívabb látogató mobilját, kameráját, és walkmanet cserélgetve próbálta a koncert hamuját megszerezni és hazavinni, szerintem értelmetlenül.

Szerintem ez egy igazi 200ezres surviver show volt, s a rendezőknek ismét mákjuk volt, hogy balhé nélkül megúszták. Nem illene ilyenkor mentősávokat kialakítani ??

Előzmény: johevi (12)
johevi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 12
Azért aludt kezdetben a közönség, mert a 80% azért ment ki, hogy megnézzen egy nagy sztárt ingyen, és nem azért mert ismeri a számait. Ezért fordulhatott elő, hogy az első háromnegyed óra a EJ rajongókon kívül senkit nem hozott tűzbe, ezeket a számokat az átlagnéző nem ismerte. Aztán jött a "Slágerrádiós" háromnegyed óra, ekkor indult be a tömeg, lett igazi hangulat. Sajnos a nagyrészének kimerült az előadó ismerete a "mikor leszmá a Dianás szám"-nál...
Én a színpad MÖGÖTT álltam 30 méterre, mert nem bírtunk előrébb menni, a színpad melleti kivetítőt néztük végig hátulról... A hangfalak előre voltak állítva ( logikusan ), ezért hátrébb elég szarul szólt.
Mindenféleképp pozitívum volt viszont, hogy egész életemben nem nyomtak hozzám ennyi női mellet, mint tegnap 2 óra altt....
Előzmény: hanseat (10)
amamsik Creative Commons License 2003.06.23 0 0 11
Az oldalsó tribünre piros karszalaggal a nagyon-nagyon VIP-k ülhettek, piros csuklópánttal.

Emellett volt jó ezer ülőhely a színpad előtt (nem oldalt), ahová szintén csuklópánttal lehetett bemenni.
Szerintem telt ház volt valamennyi szektorban.

Nagy élmény volt közelről látni Elton Johnt!

hanseat Creative Commons License 2003.06.23 0 0 10
hibátlan koncert volt, kezdetben alvó közönséggel.

Szerintem Eltont cseppet meglepte, hogy nálunk csak 5 számát ismerték a 30 éves repertoárból.

Remélem hagyott hátra a kereskedelmi adóknak néhány CD-t, amivel kissé emelni lehetne az általános zenei niveaut.

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9
Ez tényleg röhej. Össze akarják hozni őket, vagy csak mutogatják, hogy íme, nálunk is vannak buzik, nahát, ki hitte volna? Minden szarságból hírt, eseményt akarnak csinálni. Kretének.
Előzmény: Timna (8)
Timna Creative Commons License 2003.06.23 0 0 8
VV Zsoltit bemutatják Elton Johnnak
Biztos nagyon kíváncsiak egymásra :)))
Előzmény: johevi (2)
gebi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 7
Én nem is mondok semmit. Feltünően sok üres VIP szék volt a lelátókon...
Előzmény: Gica70 (6)
Gica70 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 6
Azt gondoltam, hogy a kis "mezei VIP" helyek nem közvetlenül a szinpad előtt vannak, azért írtam, hogy "viszonylag" közelről lehetne onnan nézni, hallgatni, de legalább nem a Damjanich utca vonalában állnék:-))) Ok, lesznek óriás kivetítők, de azért én ilyenkor szeretem legalább valamennyire látni a szinpadot, az előadót (meg az sem utolsó, ha nem tapos el a tömeg:-) Arról meg nem is álmodtam, hogy szinpad mögé is bejussak, ahhoz én kevés vagyok:-) Sajnos:-(
Előzmény: hc (5)
hc Creative Commons License 2003.06.20 0 0 5
A VIP-lelátó a tér oldalán van emelve, tehát egyáltalán nem vagy közel a szinpadhoz, csak ellátsz a fejek felett és nem taposnak meg. Igazán közel csak Stage Pass-szal juthatnál, amivel a szinpad mögötti területre léphetsz be, de azt ilyenkor a dolgozókon vkívül csak a legVIPebb VIPek kapnak. :-)
Előzmény: Gica70 (4)
Gica70 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 4
Azt olvastam a Westel honlapján, hogy 1700 fős VIP lelátó lesz és állítólag ezen belül is fix helyekre szólnak a jegyek (mint a színházban:-)
Én örülnék ha bemutatnának Elton Jonh-nak - erre az esély szinte 0% - mert nagyon tisztelem, hihetetlenül jó a zenéje (szerintem:-), az meg, hogy melyik nemhez vonzódik tök mindegy!
Előzmény: johevi (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!