"a pplast reszvenyeket a tozsden kis adagokban felvasarlo majd a britton, pevdi, kartonpack-csoportnak elado szemelyek kevesse meglepo modon egymashoz is es a kesobb pplast-befolyast szerzo cegekhez is kapcsolodnak. jeee..."
A piacon ma eléggé elterjedt gyakorlat, hogy ha venni akar valaki relatíve nagyobb tételt egy papírból, akkor körbetelefonál néhány alapkezelőt és ők erre beteszik az ajánlati könyvbe az eladó blokkokat. Amit leírtál, lényegében ugyanez durvább kivitelben, és mindkettő a piaci áralakulást, a tisztességes piaci viselkedést sérti (mert más nem tud erről, csak az adott szereplők)
Amit leírtál, a tisztességtelen piaci magatartás mellett a befolyásszerzési szabályok megsértéséről szól (ha titkos megállapodás alapján együtt szavaznak a közgyűlésen)
Kémelvtárs* a Híradóban meglehetősen izgatottnak látszott, a beszédkészsége alaposan visszaesett.
(Remélhetően csak átmenetileg, hiszen a Bíróság előtt esetleg tanúvallomást kell majd tennie... :-))
a PPlast-ügyben mégis hol történik bennfentes kereskedés
a pplast reszvenyeket a tozsden kis adagokban felvasarlo majd a britton, pevdi, kartonpack-csoportnak elado szemelyek kevesse meglepo modon egymashoz is es a kesobb pplast-befolyast szerzo cegekhez is kapcsolodnak. jeee...
A Wallis az szdsz (egyik) hattercege. Ok adjak kolcson (igen kedvezmenyes feltetelekkel) a szep terepjarot Kunczenak, az o emberuk Hriczu Anita az Oktatasi Miniszteriumban, a Wallis-cegcsoport tagjai kapjak az OM reklammegrendeleseit stb. Lop-start. Nem ezt vartad 2002 aprilis 21-etol...?
Van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy képtelen vagyok végigolvasni az olyan lejárató/vádaskodó írásokat, amelyben egyszerre támaszkodik a szerző a zavaros kapcsolatok femutatására és a saját képzetlenségére. Ebbe is csak beleolvastam.
A kérdésem csupán ennyi lenne: a PPlast-ügyben mégis hol történik bennfentes kereskedés? A tőkepiaci törvény és méginkább a PPlast alapszabályában rögzített befolyásszerzési szabályok megsértéséről van szó tudomásom szerint. Polgári nyelven ez nem meglepő módon tőzsdepanama, de már bennfentes kereskedés is?
/Pokorni Zoltán a tavalyi mol-kisrészvényes produkciója után egyébként igazán megtehetné azt a gesztusértékű lépést, hogy tőzsdéről nem nyilatkozik inkább./
Akkor beszállnék a plázába Megyi mellé, ugyanis,ha saját zsebére cselekszik a miniszterelnök úr akkor nagyon ügyes ember, ha az országéra, akkor padló....(:-))
ha már ennél tartunk akkor ezt az egész pol elit tudta, mint ahogy 01-ben egy miépes képv. célozgatott is rá, vagy horváth bazsi mondta tavaly az ÉS-ben
azaz a kedvenceid is tudták, sőt ugye ők dobták be
engem egyébként nem Megyó lepett meg hanem az hogy ORbán tele rakta a kormányát kommunistákkal, borossal meg martonyi spontán privis ügynökkel
legalább ezt nem gondoltam volna róla, mint ahogy gondolom azok a szavazók sem akik ősszel már inkább a kormányt választották...
Nem is értem igazán a Fideszt. Nem ilyen megfigyelésekkel kellene játszania az eszét, az akkor se ér semmit, ha feketén-fehéren kiderül. A kutyát se érdekli. Ha van egyáltalán komoly esély, az az üzleti kapcsolatokban rejlik. Bennfentes tőzsdézés, ingatlanügyletek, nem nyavalyás családi házak hanem Csillebérc méretűek, olaj és hasonlóak.
Sikerült azt a képet kialakítani, hogy a Fidesz a feketeseggű. Pedig szerintem tizedannyi fideszes milliárdos sincs, mint mszps. És egyik milliárdos se szívesen mesélne az üzleteiről. Nem kell úgy általában támadni. Találni kell egyetlen egy bizonyítható ügyletet, és vizsgálóbizottságot alapítani rá.