Keresés

Részletes keresés

kapor-x. Creative Commons License 2006.07.12 0 0 58
Egy flash menüért mennyit lehet elkérni?
kucsera_bandit Creative Commons License 2005.12.21 0 0 57
Előzmény: Bimbum (51)
kapor-x. Creative Commons License 2005.09.18 0 0 56
Az szép summa!
Mostani árakat tud valaki írni!?
Eccerű portfolió,bemutató oldal...?
fricczi Creative Commons License 2004.07.09 0 0 55
nekünk most csinálják: flash, adatbázis, virtuális séta... áfával három kilón felül lesz...
ghoost Creative Commons License 2004.06.29 0 0 54
A témához: Tulajdonképpen semennyibe, ha magadnak megcsinálod. Ha meg pénzért, akkor a baráti 1Ft-tól az anyagias 50000 Ft-ig is mehet az ár!
stpmod Creative Commons License 2004.03.27 0 0 53
Dugd vissza a kamerát és perelj jogdíjért.
Előzmény: Bimbum (52)
Bimbum Creative Commons License 2004.03.27 0 0 52
A gépemhez webkamera volt kötve, és időnként egyes reklámprogramokban magamat láttam, s ez is nagyon idegesített. Most ki is húztam, hiszen van, amikor (különösen nyári kánikulában) egy szál gatyában üldögélek a gép előtt, s ezt nem szeretném közvetíteni.
Előzmény: Bimbum (51)
Bimbum Creative Commons License 2004.03.27 0 0 51
Megkérhetnélek, hogy világosíts fel (mint egy hülyegyereket), hogyan lehet megszabadulni a flash reklámoktól. Ugyanis egyik-másik nagyon idegesít!

A pop-up reklámok ellen már feltettem a Pop-Up Stopper Free Editiont, ez kiválóan működik, de flashes reklámok ellen védtelen vagyok.

Előzmény: pasa_ (2)
CoBB Creative Commons License 2004.03.22 0 0 50
Nyilván egy intraneten más szempontok érvényesülnek, ott már eleve kézben lehet tartani a tartalmat. Ez azonban a webről nem igazán mondható el. Igazából ez nem technológia kérdése, hanem a tartalmat készítők hozzáállásától függ. Mivel már bárki felteheti a webre a saját anyagát, ez a része teljesen irányíthatatlan. Amit lejjebb is mondtam: hiába lesz bármilyen technológia, az emberi tényezőn minden próbálkozás meg fog bukni. Legalábbis amíg nem áll rendelkezésre egy kellőképpen értelmes és gyorsan működő mesterséges intelligencia...
Előzmény: stpmod (49)
stpmod Creative Commons License 2004.03.22 0 0 49
Nem is az enyém, de ettől függetlenül tisztán látszik, hogy a linkeken történő barangolás, az ismeretlenek által kitöltött keresési kulcsszavak, idióta title és img alt tegek nem alapjai egy hatékony keresőrendszernek. :) Ezért és mivel az üzlet is megkívánja, ez változni fog. :) Ebben biztos vagyok.
Előzmény: CoBB (48)
CoBB Creative Commons License 2004.03.21 0 0 48
Hmm, de ha a kereső nem szedi le magának a tartalmat, akkor mi alapján építi fel a saját adatbázisát? A Google is csak apró töredékét látja a webnek (annak is csak a múltját...), azt pedig nem hiszem, hogy ez az arány valaha is növelhető lesz. El nem tudom képzelni, hogy a linkeken való barangolást milyen hatékonyabb eljárással lehetne lecserélni, ami hasonlóan gépesíthető. De hát szerencsére nem is az én feladatom ennek a problémának a megoldása. :)
Előzmény: stpmod (47)
stpmod Creative Commons License 2004.03.21 0 0 47
Jelenidőben egyetértek, de a jövőről volt szó. Valószínű hogy a mai keresőgépek is át fognak alakulni, és másképpen fogják bányászni a netet. Nekem úgy tűnik, nem lehetetlen ez, lévén a statikus oldalak idej lejárni látszik, mindenhol valami adatbázis tartalmazza a lényeget. Innentől mindegy, hogy mi a felület, ha valamilyen módon magából az adatbázisból ki lehet nyerni az infókat. Szerintem a jövő keresőgépei a tükrözgetésről és az információk letöltögetéséről is leszoknak majd, csak indexeket, kersztreferenciákat szolgáltatnak majd, amelyeken kersztül az tényleges oldalakat lehet majd elérni. Ma nem ezt teszik. :)
Előzmény: CoBB (45)
mdozsa Creative Commons License 2004.03.20 0 0 46
"Mégis, a html file-ok közül is azok kapják a magas pontszámokat, amelyeknél mondjuk h1 taget használsz font helyett; ha kézzel szerkeszted (vagy akár dinamikusan generálod), gyorsan rájössz, hogy a tiszta kód mennyire egyszerűen kezelhető és hatékony."

Ezzel látod 100%-ig 1et értek...és mindenféle "de" nélkül

Előzmény: CoBB (45)
CoBB Creative Commons License 2004.03.19 0 0 45
Ahhoz még fejlődnie kell a Flash-nek, például sokkal jobban indexelhetővé kell tenni. Ha a tartalmat adatbázisból veszed, a design problémáján sokat javítottál, viszont nagy valószínűséggel kitoltad a keresők orra elől az oldaladat. Ha okosan csináltad, akkor nem, de azt nyugodtan mondhatjuk, hogy kevesen csinálják okosan...

Másrészről van egy olyan érzésem, hogy a Flash vs. HTML jelenség a (például) MS Word vs. TeX-re fog emlékeztetni. Ez alatt azt értem, hogy hiába lesz lehetőség arra, hogy az oldalakat-dokumentumokat a tartalom szerkezetéhez igazítsák az emberek, mert ha a felület nem kényszeríti rá őket erre, akkor nem fognak élni vele. Nézd meg, egy tipikus Word dokumentumban hányan csinálják a fejezetcímeket fontformázással, és hányan állítják át a bekezdés típusát heading-re! A TeX-ben a \section adja magát. Persze ott sántít a hasonlat, hogy html-hez is vannak wysiwyg szerkesztők. Mégis, a html file-ok közül is azok kapják a magas pontszámokat, amelyeknél mondjuk h1 taget használsz font helyett; ha kézzel szerkeszted (vagy akár dinamikusan generálod), gyorsan rájössz, hogy a tiszta kód mennyire egyszerűen kezelhető és hatékony.

Nagyon kíváncsi vagyok a jövő Flash-ére...

Előzmény: stpmod (44)
stpmod Creative Commons License 2004.03.19 0 0 44
Kis vita:

1. nem olyan nehéz igényes flash animációt csinálni, inkább munkaigényes, de ez igaz a tiszta HTML és CSS oldalra is. Alapvető hogy ehhez hogy ismerjed a trendeket - pl. ma pasztell színek a menők, míg 6 évvel ezelőtt a fekete-sárga, vörös-fekete, vörös-sárga azaz az élénk színek futottak - kell némi jó ízlés - nem véletlen a grafikus szakma bevonása a weboldalépítésbe.
2. Én látogatok olyan oldalt is rendszeresen, ami flash-el van tele, csak éppen szakszerűen rakták fel a dolgokat és így kb ugyanannyi idő alatt töltődik, mintha a régebbi fajta onmouseover-onmouseout gombsorral díszített. Csak ez kissé látványosabb.

Valaki lejjebb kizárta a tartalom és a flash egyidejűségét. Jelentem sok helyen lehet a neten tanulni on-line a flash és a szerveroldali szkriptnyelvek - PHP, JAVA, stb. - kapcsolatáról, és innen már csak ugye egy ugrás a sugár....izé...adatbázis.

Én úgy látom, hogy még néhány év, és default lesz a flash, a HTML nem képes arra, amit a flash nyújt a design terén, a javascript kellően platformfüggő platformfüggetlen nyelv lett, így a dinamikus oldalak készítésére jelenleg jobb a flash.

Előzmény: mdozsa (43)
mdozsa Creative Commons License 2004.03.18 0 0 43
Én a honlapjaimon mindig is próbáltam mellőzni a flash-t, két okból:
1. Rohadt nehéz igényeset csinálni (én nem tudok, más, aki ingyen csinálja, az se, aki szépet, igényeset csinál, arra meg rámenne a gatyám)
2. Ha van 1 látogató, aki azért nem nézi meg az oldalt, mert nincs flash-e, akkor már nem érte meg. A design miatt egy oldalt meg lehet látogatni 1×, de heti 5-6 alkalommal nem, míg a folyamatosan frissülő tartalom miatt igen, így szvsz jobban megéri a tartalomra fektetni a hangsúlyt.

Természetesen más a helyzet nagy(obb) cégek esetén, ahol körberöhögik, ha a design sz*r.

pasa_ Creative Commons License 2004.03.18 0 0 42
Hat a starkl.hu-nak most tizemparezet forint minuszba -- mert igy az iden nem fogok toluk rendelni... remelem azert a vasarnapi zarvatartasbol megelnek jol.
CoBB Creative Commons License 2004.02.23 0 0 41
Egy termékbemutató weblap célja nem csak az lehet, hogy klikkelgetéssel vásárolj rajta. Ha így lenne, az autógyártó cégek nem költenének milliókat a webes arculatkra. Parfümöknél sem ez az elsődleges cél. Csak az imázs erősítése és a márkahűség kialakítása. Egy átlagembert elbűvöll egy gusztusos design, szeret visszajárni az oldalra, megnézni, mik a legújabb hírek a kedvencéről, kiadtak-e már valami új típust, letölti a kőpernyővédőt, a winamp skint, stb... Az emberek azonosulni akarnak valami nagy áramlattal, ami sodorja őket. Ennek az áramlatnak a hajtómotorjai a reklámok, a weblap, a logo, a stílus, egyszóval minden arculati elem. Ezért kell ezekre a lapokra egy kis szemfényvesztés, káprázat, és erre kitűnő lehetőséget kínál a flash.

Ez szépen hangzik, csak az a probléma, hogy nem igazán jellemző a flash oldalakra a gyakran frissülő tartalom. Én azt sem látom, hogy az átlagembert elbűvölné a csilivili design. Talán a kezdő netezőkre igaz ez, persze csak ha szélessávú kapcsolattal rendelkeznek. Nem biztos, hogy ez az ideális célközönség. Akinek van némi tapasztalata a webbel, az például alapból kerül mindenféle animációt, mert tudja, hogy semmi hasznos információt nem talál benne (kivéve persze, ha az kifejezetten az animációért jött az oldalra).

Amúgy ha ez neked vallási háború, akkor mit szólsz az Arial vs. Helvetica vitához? :)

Előzmény: AVeteránKezdő (39)
pasa_ Creative Commons License 2004.02.23 0 0 40
Masmilyen "atlagemebreket" latunnk magunk korul. :-)

Akiket ismerek, es raillik a leirasod azokrol kifejezetten az a tapasztalatom, hogy nem szoktak vasarolni. Allo nap letoltogetnek mindenfelet, es felirkaljak cd-re meg dvd-re. (ja, blankot vasarolnak, de azt nem elbuvoles hanem ar alapjan. + esetleg sort es mukajat:)

A hirek es kedvencek latogatasa igaz, de ezek nem aruk hanem mindenfele sportok meg szineszek.

Akiknek van sok penzuk kolteni es nincs olyan sok eszuk, egyaltalan nem hasznalnak netet.
Akiknek van sok penzuk kolteni es van eszuk meg elkepzelesuk, NEM a reklamokbol valogatnak, hanem elo hasznalok tanacsai alapjan (pl. forumok, listak, felhasznaloi kommentek olvasasaval) vagy a boltokban, szalonokban. Rajuk a szemfenyvesztes kifejesetten elrettentoen hat. Akar a manipulalasi kiserlet akar a kereses lassitasa miatt.

>Én is jobban sietek haza kipróbálni az új videokátyámat, ha valami ízléses dobozban adják, mint ha újságpapírba csomagolva dobják elém.

Tenyleg?

Ez sem hiszem hogy egyezne az elterjedt vararlasi szokasokkal. A csomagolas nagyon fontos a mindennapos tomegtermekeknel. Foleg azoknal, ami "opcionalis". Menj vegig az Auchan-ban es figyeld minek milyen a csomagolasa. A csokik, nassok, kavek, pelyhek tundokolnek. A tejtermekek pl. sokkal szurkebbek csomagolasilag, foleg a tej.

A tartos es ritkan vasarolt dolgok, mint tv, dvd, video, haztartasi gepek, a legegyszerubb kartondobozban laknak.

Aki doboz alapjan vesz ilyesmit, mit mondjak, vessen magara.

Videokartyabol en ha kineztem a nekem tetszo tipust biztos a legolcsobb kaphatot vennem meg, lehetoleg OEM, es egy fillert nem adnek a dobozaert, amit ugyis azonnal kidobok.

Dobozt a bonbon kore szoktak venni, amit ajandekba adnak.

A szep design-nal amugy teljesen egyetertek, hogy az ertelmes keretek kozott legyen a legszebb. De nem attol lesz szep valami, hogy villog es ugrabugral. Es szep+otletes mozgokepet csinalni legalabb egy nagysagrenddel nehezebb mint allot. Ebbol kovetkezoen a tobbseg amit lathatsz egyszeruen SZAR. Vagyis sokkal rosszabb, mintha azon a helyen egy szimpla szep allo valami lenne.
A szemfenyveszteses egy nagyon finom mufaj, a buveszekbol is ugye csak paran lettek hiresek, es akinek kilognak a kartyak az ingujjabol, az csak nevetest valt ki, meg inkabb lejaratja a tartojat minthogy a hirnevet oregbitse.

Pasa

Előzmény: AVeteránKezdő (39)
AVeteránKezdő Creative Commons License 2004.02.23 0 0 39
Egy termékbemutató weblap célja nem csak az lehet, hogy klikkelgetéssel vásárolj rajta. Ha így lenne, az autógyártó cégek nem költenének milliókat a webes arculatkra. Parfümöknél sem ez az elsődleges cél. Csak az imázs erősítése és a márkahűség kialakítása. Egy átlagembert elbűvöll egy gusztusos design, szeret visszajárni az oldalra, megnézni, mik a legújabb hírek a kedvencéről, kiadtak-e már valami új típust, letölti a kőpernyővédőt, a winamp skint, stb... Az emberek azonosulni akarnak valami nagy áramlattal, ami sodorja őket. Ennek az áramlatnak a hajtómotorjai a reklámok, a weblap, a logo, a stílus, egyszóval minden arculati elem. Ezért kell ezekre a lapokra egy kis szemfényvesztés, káprázat, és erre kitűnő lehetőséget kínál a flash.

A tartalom felfújása design -nal pedig nem feltétlenül bűn. Ez a marketing alapvető módszere, és a mai világban nélkülözhetetlen, ha egy cég életben akar maradni. Én is jobban sietek haza kipróbálni az új videokátyámat, ha valami ízléses dobozban adják, mint ha újságpapírba csomagolva dobják elém.

Azt elismerem, hogy csupasz HTML -lel is lehet nagyon szép dolgokat kreálni, sőt, én is leginkább a HTML törzsű oldalak híve vagyok. Bár a flash platformfüggetlensége nagyon hiányzik belőle. Nincs bosszantóbb dolog, mint amikor az ember megcsinál valamit pl. DreamWeaverben, és még véletlenül sem úgy néz ki IE -ben, mint NS -ben. Vagy rossz látni, amikor értelmes emberek izzadnak hetekig azzal, hogy a tíz soros javasriptjük minden brózer alatt elinduljon és rendesen fusson.

Előzmény: pasa_ (38)
pasa_ Creative Commons License 2004.02.22 0 0 38
Az info-centrikus és a design-orientált oldalak pártolói közötti ellentétek ismét vallási vitába torkollottak, néha halvaszült próbálkozásokkal egy döntetlenben való kiegyezéssel.

Egy vita attol velik "vallasiva", hogy a hozzaszolok nem olvassak a hozzaszolasokat, csak leirjak a prekoncepziojukat -- mint ahogy te tetted az iment.

A technika és a programozás iránt érdeklődők rendszerint a tiszta HTML -t favorizálják, azt is lehetőleg fekete default fonttal, vagy hármas ariallal ömlesztve, minden formázás nélkül. Talán ha nem is tudatosan, de nekik be-bevillan a példaképpé statuált Igazi Programozó motívuma, akinek születésétől fogva hányingere van a színektől, hangoktól, szagoktól, ízektől, és minden olyan információforrástól, ami különbözik a monokróm terminálon vagy lyukkártyán keresztül agyba juttatott bináris adatfolyamoktól.

Mert ugye errol senki nem beszelt it, sokkal inkabb az ellenkezojerol: arrol, hogy pure HTML eszkozokkel is amelyek messze tulmutatnak az egy szinnel es fonttal kiomlesztett szoveg" kategorian, milyen faintos dolgokat lehet csinalni.

Ennek tudatában a weblap információtartalom/design arányát úgy célszerű súlyozni, hogy az megfeleljen a célcsoport igényeinek. Ez pedig marketing kérdés, nem technikai.

Ezzen nagyon egyetertek. Es pont errol szoltak a korabbi hozzaszolasok. Hogy az a reteg, amelyik penztarcajat meg lehet nyerni egy weblappal nem komalja a flash dolgokat. A tobbiek szamara lehet kulgajkodni, de erre komoly penzeket aldozni nem olyan jo otlet.

A full flash oldalak olyan helyen jöhetnek jól, ahol pl. monitoron keresztül nem érzékelhető tulajdonságot kell valahogy eljuttatni a leendő vásárlóhoz. Példa erre a parfüm,

HUH. Tudsz felmutatne emelle akar egyetlen vasarlot is, aki neten rendelt maganak [kortabban ismeretlen] parfumot, ilyen weblapon kattingatassal? Kerlek add meg a cimet, ez egy kesz aranybanya.

Azt látom amúgy, hogy itt sokan a multimédiát egy weblapon azért ítélik el, mert csak olyan formában tudják elképzelni, mint amikor Pistike megalkotja élete első weblapját.

Szerintem meg az itteni hozzaszolok nayg valoszinuseggel nem a holdrol jottek ebbe az egy szem forumba hozzaszolni, hanem van bennuk parmillio kattintas, es az "eloiteleteik" sokkal inkabb utoiteletek mindaz alapjan amit a weben talaltak akarattal vagy annak ellenere.
Arrol nem szolva, hogy ki itelt el barmit -- arrol szol a tema minek van _ertelme_.

Pasa

Előzmény: AVeteránKezdő (37)
AVeteránKezdő Creative Commons License 2004.02.22 0 0 37
Az info-centrikus és a design-orientált oldalak pártolói közötti ellentétek ismét vallási vitába torkollottak, néha halvaszült próbálkozásokkal egy döntetlenben való kiegyezéssel.

A technika és a programozás iránt érdeklődők rendszerint a tiszta HTML -t favorizálják, azt is lehetőleg fekete default fonttal, vagy hármas ariallal ömlesztve, minden formázás nélkül. Talán ha nem is tudatosan, de nekik be-bevillan a példaképpé statuált Igazi Programozó motívuma, akinek születésétől fogva hányingere van a színektől, hangoktól, szagoktól, ízektől, és minden olyan információforrástól, ami különbözik a monokróm terminálon vagy lyukkártyán keresztül agyba juttatott bináris adatfolyamoktól.

A másik táborba azok tartoznak, akiknek
az életét, a cselekedeteit és a véleményét intuíciók, pillanatnyi hangulatok és érzések határozzák meg, nem annyira a logika és a racionalitás. Ők egy kocsin azt nézik, milyen alakú, nem azt, hogy mennyit fogyaszt, őket egy politikus az imázsával tudja megfogni, nem az érveivel. Természetüknél fogva a nők nagy része ebbe a táborba tartozik, emellett a számítógépet főleg szórakozásra használók java.

Ennek tudatában a weblap információtartalom/design arányát úgy célszerű súlyozni, hogy az megfeleljen a célcsoport igényeinek. Ez pedig marketing kérdés, nem technikai. Meg kell gondolni, kiknek szól az oldal. A full flash oldalak olyan helyen jöhetnek jól, ahol pl. monitoron keresztül nem érzékelhető tulajdonságot kell valahogy eljuttatni a leendő vásárlóhoz. Példa erre a parfüm. Mit mondanánk ott szöveggel? Ha X cég kijelentené, hogy "Ennek nagyon jó az illata!" ,ezt Y cég könnyen überelhetné azzal, hogy "Ennek a legjobb az illata.". Na most akkor hogy döntsön a vásárló? Azt mondja: "Na mindegy, nem veszek semmit. jó lesz a WC illatosító is."
Viszont segíthet ilyenkor egy szép flash oldal, aminek mondjuk drappos rózsaszín a háttere, rajta finoman pulzálva beúszik pár fehér csík, fölötte vékony betűkkel a logo és a motto, miközbenlágyan átfédel Claudia Shiffer gauss blur -özött képe, míg sejtelmes akkord kíséri a jelenséget. Ezzel a (feltehetően nőnemű) nézőben kialakul egy hangulat, a lap háttérszínében saját bőrét véli felfedezni, és az animációk az a lágyságot és nőiességet sugallják, ami őt fogja körülvenni, ha megveszi a parfümöt. De ugyanez az elv működik az autókra, ruhákra, ételekre, számítógépes játékokra, dohányra és minden luxuscikkre, amiket a végfelhasználók fognak megvenni.

Viszont jobb az informatív, flash-mentes, vagy csak nagyon diszkréten dekorált HTML oldal minden olyan helyre, amit munka közben, vagy konkrét információkért látogatnak az emberek, és csak idegesítő minden feleslegesen letöltődő csicsa. Ilyenek a felhasználói szoftverek, ipari termékek, szolgáltatások weboldalai, hírportálok, fórumok. Az ilyen helyeken azért sem célszerű full flash -t fasználni, mert az lehetetlenné teszi a szöveges adatok kopi-pésztelését. De szerintem mint dekorációs elem, senkit nem fog zavarni egy 300 byte -os kis animáló pötty a logo fölött, vagy valami kulturált banner effekt.

Azt látom amúgy, hogy itt sokan a multimédiát egy weblapon azért ítélik el, mert csak olyan formában tudják elképzelni, mint amikor Pistike megalkotja élete első weblapját. Ezen ottan van fehérrel fekete alapon: PISTIKE HONLAPJA. Mivel nincs eléggé tele az oldal, megnöveli a fontot legnagyobbra. Így már jobb, de még valami hiányzik - gondolja. Akkor jön az ötlet, hogy szed valahonnan pár animáló gifet (kiskutya fut, happy face ugrál, postaláda tátog), alá egy 1280*1024 -es fotót magáról, (ami tartalmazza a szkenner fedelét is, mert nem tudta, hogy kell lekroppolni), a maradák helyre egy flash animációt, amin rózsaszín méhecskék követik az egérnyilat...

Szóval az anti-flashiszták ne ezeket vegyék alapul. Érdemes megnézni a

http://www.devnet.hu/flash/sitegaleria.php

oldalt, ott vannak igen meggyőző alkotások.

Előzmény: stpmod (36)
stpmod Creative Commons License 2004.02.15 0 0 36
Nyilván. De aki szereti a grafikai elemeket, annak a flash jobb, lévén ismer némi vektorgrafikát :D

Amúgy én a minimál grafika híve vagyok még kevés tartalom esetén is, hiszen első az infó. A sok képpel teletűzdelt oldalakat olyan gyorsan hagyom el, mint a felsőbb osztály a titanic-ot a bajban.

Például egy multimédiával foglalkozó cégnek láttam a honlapját, ami 100% flash volt ami a user felületet illeti, de természetesen korrekt adatbáziskezelés is szorult mögé. Semmi 1 Gigás kép ami két állapot között ugrál, semmi ilyen. Csak profi animált menü, profi animált elemek és nagyon szerény hangeffektek, de valami olyan félelmetes egységet képeztek....lehengerlő volt. Sajnos nem emlékszem a címére, pedig nagyon jó példája lenne a hatékony és célszerű eszközalkalmazásnak. Mégegyszer, nem portál jellegű volt, hanem egy cégbemutató oldal. Az sem elhanyagolható, hogy grafikusok design-olták, így nem bitmap-ek képezték az alpját az oldalnak. :) A töltődése gyors volt

A css valóban sokat fejlődött, de míg a flash minden böngészőben egységes, addig a html, css, java interpretációk böngészőnkként változnak. Ezen kár vitázni, a böngészők másképpen renderelnek, így nem lehetsz benne biztos hogy amit csináltál, az tuti mindenhol úgy fog kinázni. Jómagam a Netscape, Opera és persze az IE utolsóelőtti verziójáig szoktam támogatni, a többi meg veszett fejsze nyele. A flash azonban mindenhol korrekt, lévén egy lejátszó dolgozik mindenhol. Már amíg a microfos nem csinál azt is....

Előzmény: CoBB (35)
CoBB Creative Commons License 2004.02.15 0 0 35
Ez baromira nem igaz, mióta viszonylag normális CSS támogatás van a böngészőkben. Egy képet pl. egy teljes website-ra csak egyszer kell letölteni, amit azért a Flash nem igazán tud. Flash-sel könnyebb animált menüt csinálni, de az nem mindenhova való, és nem attól lesz „szebb”. Sokszor egy sima hover is megteszi, amiben a CSS verhetetlen, arról nem is beszélve, mennyivel könnyebb ki- és átalakítani egy oldal arculatát. Flash esetén ez gyakorlatilag reménytelen.
Előzmény: stpmod (34)
stpmod Creative Commons License 2004.02.15 0 0 34
Ha érdekel a téma, pl. én. Ma már nem az 1200 baud-os modemes felhasználó az általános.... így egy player letöltés nem napokig tartó kínszenvedés.

No jó...már régen le van töltve. Egyébiránt a flash nagyon jó kis eszköz, szebb, hatékonyabb egy flash menü, mint egy hagyományos képekkel kialakított animált menü és persze kissebb, gyorsabb, stb.

Előzmény: YaMo (33)
YaMo Creative Commons License 2004.02.13 0 0 33

"Ez mondat veled olyan ökörséget, hogy "sose szabad csak flash alapu site-ot csinálni"."

ökörség? szerinted ki fog szarozni az oldaladdal,
ha kiirja a browser hogy tölcse le a látogató
a legujjabb player-t mert igy nemmegy?

a minimum hogy legyen egy FULL html alternativa.
mindent a vendégért...

Előzmény: Stocker (29)
FeherRepaZoldGYOKER Creative Commons License 2004.02.13 0 0 32
En HTML szerkesztokent, es userkent is utalom a Flash-t, de el kell ismerni, hogy lehet vele szep dolgokat alkotni.

www.subliminal.co.il

Nezzetek meg, van angol nyelvu menu...

Ami szep :maga az oldal
Ami jo : a sok info, full multimedia
Ami nem: peldaul mediaplayer9 nelkul nem mennek a videok ( linux alatt nem lestem meg ...)

Bandi-T Creative Commons License 2003.10.18 0 0 31
Bandi-T:
A szerkesztőségi rendszer egy Win32 natív Delphi (BCB) alkalmazás, amivel a vevő adminisztrálja a honlapot.

Értem; gondolom akkor az árban ez is benne legyen? Kötelező-e illetve célszerű-e a Windows-alapú asminisztrációs alkalmazás, vagy lehet az is webes?

Előzmény: Stocker (29)
jenette Creative Commons License 2003.10.18 0 0 30
Szerintetek mi a korrekt ára egy 100% Flash honlapnak (többnyelvű), igényes dizájnnal, 5-6 menüponttal, mindegyikben 3-4 almenü, Flash-be ágyazott fórummal (Postgre + PHP szerver oldalon), szerkesztőségi rendszerrel?

de most csak a fles része vagy a php - t is meg a db - t is Te írod / tervezed ?

mert ha csak a fles, lásd pasa_ hozzászólásai, értéke csak ez utóbbi kettőnek van.

Előzmény: Stocker (-)
Stocker Creative Commons License 2003.10.17 0 0 29
Háát szépen szétoffoltátok a topikom :)
De ha már így alakult, beszállok a flame-be én is ;)

pasa_:
Mintha egy kissé sztereotípiákra építkeznél... A HTML vs. Flash kérdésben legalább 2 ok miatt kár kapálózni. Az első, hogy "nagyok" már eldöntötték (gondolok itt a fenyegető .NET-es M$-Macromedia 'összeesküvésre'). A másik pedig, hogy a Flash egyszerűsége, sokoldalúsága, és _integráltsága_ miatt egyértelműen veri a HTML oldalakat egyéni, kis- és középvállalati, de főképp sóbiznic kategóriában. (Én például azt rühellem, amikor egy oldal darabonként töltődik be: a menü egy része látszik, némely gombok hiányoznak... akkor inkább végig várok egy flash betöltőt.)
Eszembe nem jutna megcsinálni egy Bank portálját Flash-ben, de pl. egy együttes honlapjához nem tudok mást elképzelni. Igazad van a cél és az eszköz összefüggését illetően, a baj csak az, hogy ehhez a tisztánlátáshoz a Flash gyomorból való elutasítása társul :(

Bandi-T:
A szerkesztőségi rendszer egy Win32 natív Delphi (BCB) alkalmazás, amivel a vevő adminisztrálja a honlapot.

YaMo:
Nem ismered a Flash-t. Vagy ismer(t)ed a "90-es évek végi divat"-ot, és az alapján ítélkezel. Ez mondat veled olyan ökörséget, hogy "sose szabad csak flash alapu site-ot csinálni". Én nem komálom a Java-t, mint fejlesztő, de mint user, számomra tökéletesen mindegy, hogy egy weblap, vagy egy webes alkalmazás mögött Java van-e, vagy Flash, ha színvonalasan van megcsinálva.
Az igaz, hogy sok kontár van, éppen azért, mert a kezdőknek nem tűnik olyan 'hókusz-pókusznak', mint a Java. De ez hosszú távon megintcsak a Flash-t fogja erősíteni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!