Keresés

Részletes keresés

suicide_bomber Creative Commons License 2003.06.18 0 0 topiknyitó
Az MDF elnöksége elhatárolódik Hendétől

2003. június 18., szerda, 20:09 | Utolsó módosítás: 2003. június 18., szerda, 20:10Az MDF elnöksége "megvonta a bizalmat" Hende Csabától, a párt parlamenti frakciójának tagjától, az ügyben Dávid Ibolya pártelnök levelet írt a politikusnak.


Katona Kálmán pártalelnök az információt megerősítve a vasárnapi elnökségi ülésen egyhangúlag született döntésről elmondta, a testület - a többi közt - azt kifogásolta, hogy Hende Csaba egy éve nem vesz részt a képviselőcsoport munkájában.

Dávid Ibolya pártelnök levelében - Katona Kálmán közlése szerint - azt írja: a Fidesz és az MDF kapcsolatát nem befolyásolja, ha a politikus egy másik jobboldali pártban kíván politizálni a jövőben. Kérdésre válaszolva az alelnök elmondta, az elnökség azt várja Hende Csabától, hogy a bizalom megvonásából "vonja le a megfelelő következtetést".

Hende Csaba közölte: Dávid Ibolya levelét kedden kapta kézhez és egyelőre nem kíván az ügyről nyilatkozni. A politikus, aki korábban a pártelnök általános helyettese és Dávid Ibolya minisztersége idején az igazságügyi tárca politikai államtitkára volt, a kormányváltás után elvállalta Orbán Viktor volt kormányfő felkérésére kabinetfőnökként a polgári körök szervezését. Az MDF egyes szervezetei korábban e szerepvállalás miatt a párt országos etikai bizottságához fordultak; a testület olyan, nem jogerős határozatot hozott, hogy Hende Csaba szerepvállalása nem ellentétes az MDF érdekeivel.

(MTI)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!