Keresés

Részletes keresés

revox Creative Commons License 2003.06.26 0 0 29
jó-jó,de médiába csak ne küldjük el!

egyébként van most lehetőség egy audio note zero elő-végfok(monoblokkok), jpw doboz, és mondjuk egy philips 304 rendsszerre. ha gyorsan szorzok,osztok ez 300ból megvan. holnap átvehető! no ez alternatíva, úgy érzem. a médiamarkt asszem ehhez képest nem az.

Előzmény: tere (28)
tere Creative Commons License 2003.06.26 0 0 28
Jóvan, na... ennyi pénzből a használtcucc-börzén, apróhirdetéseken és a különféle olcsóboltok kínálatán kívül jobbat nem tudok kiötleni. Baj? :) Csak krizsi (teljesen jogos) felvetése alapján igyekeztem ON maradni.
Előzmény: revox (27)
revox Creative Commons License 2003.06.25 0 0 27
és így lehet leromboni mindent,amit építettünk :) bár nem vicces...
Előzmény: tere (26)
tere Creative Commons License 2003.06.24 0 0 26
Én a topicindítónak a Mediamarkt valamelyik (mondjuk budaörsi) üzletének felkeresését javaslom. Ennyi pénzből ott azért össze lehet tarhálni egy kimondottan jól hangzó rendszert. Nem highend, de az átlagnál jóval magasabb szintű zenede dobható így össze.
Az eladók készségesen segítenek meghallgatni is az eszközöket, bár ők a tapasztalatok alapján a hangerőre mennek :-DD , de ez ne tántorítson el senkit egy próbától.
krizsi_l Creative Commons License 2003.06.24 0 0 25
Úgy tűnik elég jól elvagyunk, csak a topik indító tünt el. Ilyen ijesztőek lennénk, vagy amiről beszélünk nem vág bele az elképzeléseibe.
Miért vagy ilyen csendes Don ?
Előzmény: revox (24)
revox Creative Commons License 2003.06.24 0 0 24
de tudok jobbat. most szóltak,valaki le akarja cserélni a cuccát,nagyobbra. még nem tudom a pontos paramétereket,de az ilyenre érdemes odafigyelni.
lesz benne állódoboz(talán AZ-2) lesznek zero rendszer-ből lego darbkák.
Előzmény: tere (23)
tere Creative Commons License 2003.06.23 0 0 23
"ahhoz,hogy jó hangot találj,nem kell milliomosnak lenni... "

Ezt próbálom régóta többekkel megértetni én is. A válogatás sokat számít.

Előzmény: revox (22)
revox Creative Commons License 2003.06.23 0 0 22
persze,így szald el az árcédula.értem én,de a kezdő 300ból már venne egy denont 160-ért :) és egy dobozt 80-ért. ezt összeadtam 240. 200-ért vesz pl egy note KIT4-et, 40-ért pedig egy használt, olcsó és jó dobozt. de akár egy jpw millenium-310 vagy 510 is belefér. és nem egy denon-wharfadéle cumója lesz.

én csak jót akarok :)))
ahhoz,hogy jó hangot találj,nem kell milliomosnak lenni...

Előzmény: krizsi_l (20)
revox Creative Commons License 2003.06.23 0 0 21
persze,így szald el az árcédula.értem én,de a kezdő 300ból már venne egy denont 160-ért :) és egy dobozt 80-ért. ezt összeadtam 240. 200-ért vesz pl egy note KIT4-et, 40-ért pedig egy használt, olcsó és jó dobozt. de akár egy jpw millenium-310 vagy 510 is belefér. és nem egy denon-wharfadéle cumója lesz.

én csak jót akarok :)))
ahhoz,hogy jó hangot találj,nem kell milliomosnak lenni...

Előzmény: krizsi_l (20)
krizsi_l Creative Commons License 2003.06.23 0 0 20
Pontatlanul fogalmaztam: 15 (vagy kb ennyi, több - kevesebb) éve gyártásban levő...
Előzmény: revox (17)
revox Creative Commons License 2003.06.23 0 0 19
a denonokat nekem is nímetből hozzák. viszont nem a lomból. szerencsére ezek még futnak, de a nímetnek már nem kell.
Előzmény: krizsi_l (16)
revox Creative Commons License 2003.06.23 0 0 18
a 15 nem pontos adat. én nem tom,de ennyi minimum...
Előzmény: revox (17)
revox Creative Commons License 2003.06.23 0 0 17
félreértettél! a 15 éve és még ma is gyártott dologra gondoltam. pl ilyen az audio note OTO erősítője. kb 15 éve gyártják folymatosan és máig verhetetlen szerintem kategoriájában
Előzmény: krizsi_l (16)
krizsi_l Creative Commons License 2003.06.23 0 0 16
Biztosan így van. Ebben a szakmában is az egyik legbiztosabb értékmérő az idő. Viszont attól tartok, hogy a topik indító kérdésben kitűzött rendszerbe a 15 éve gyártott dolgok nemigen férnek bele. Viszont ebben az időszakban még nem csak a marketing számított. TV szerelő barátomnál nagyon sok jó hangú, nyugati lomtalanításból származó erősítővel találkoztam. Ráadásul időnként az az érzésem, hogy rabbiságod választékában is feltűnnek ilyen darabok (DENON CD-k !).
Előzmény: revox (14)
revox Creative Commons License 2003.06.23 0 0 15
ne tőlem kérdezd, nem az enyém volt :)
Előzmény: tere (11)
revox Creative Commons License 2003.06.23 0 0 14
azért azt se feledd,van aki 15éve gyártja ugyanazt az erősítőt. akkor azzal most mi van???

(pl OTO) de messzebb megyek. van aki 1976 óta gyárt mai napig egy interkonnektet. (V) de emelgethetjük az annyi vihart megért, kissé átdolgozott, de még mindig kapható lp12-t is.

a drótokkal az vicces dolog történik, hogy azt a fajta változást(nevezzük javulásnak),amit előidéznek (nem high-end-nek csúfolt méregdrága,viszont inkább high-tech drótról beszélek), sajna készülékcserével nem éred el. És a jó drót innen ismerszik meg. a többi csak a rendszert hangolgatja,EQ-zza.

high-end kereskedő szava nem szent!!! még ha rokon is ;) hogy vannak ügyes fogások? ezen lehet vitázni. Egyrészt megmutatta,mire képes a doboz jó cuccal, másrészt némileg etikátlan. úgy lenne fer,hogy megkérdezi a vásárlót,mijen cumnóval demozza le. de ha ama szerencsétlen ennyire balfsz, had cserélgessen még pár évig a motyóját. egyébiránt így hazaérve ráébred hangfalvevőnk, hogy vegyen új erősítőt is. nincs is azzal baj,amikor úgy történik,mint a múlt heti idézett levéllel,azaz egy azonos árú,de sokkal jobban szóló erősítőt kötöttek be. asszem ez kötelesége egy eladónak szinte :))

Előzmény: krizsi_l (13)
krizsi_l Creative Commons License 2003.06.23 0 0 13
A drótokal azért vacakolnék. Nagyon hamar bekövetkezik az a szint ahol a rossz drót agyonüti a hangzást.
A jó erősítő, jó drótokkal persze szinte minden láda hangját erősen megdobja. Highend kereskedő rokonom mondta: ha elakarok adni egy ládát eléteszek egy nagyon jó erősítőt, nem csövest mert az csalás, és a láda "el van adva".
A 200 kFt-ot azért írtam mert meglátásom szerint ennyiért már lehet új jó ládát venni, meg persze kakit is. Hasznát erősítőben pedig elsősorban tizenéves gépekre gondoltam. Akkoriban még sokan gyártottak jó hangú erősítőket.
Előzmény: tere (8)
Piri Creative Commons License 2003.06.21 0 0 12
Zárójelben

Idézet HFN RR 1998 január
"Musical Fidelity A100 (400,-)
A szegény ember ARC je"

-:)))))

hibásat szívesen vennék ha megvan még

Előzmény: revox (9)
tere Creative Commons License 2003.06.20 0 0 11
OFF
Te figyu már! Én mindent elhiszek, de hifista hogy tesz tönkre erősítőt? Ez nem fér a fejembe... nekem csak direkt sikerült, véletlenül sohasem.
ON

Nem a drót, a jó válogatás a lelke a szép hangzásnak. Erre persze manapság kevés helyen van lehetőség.

revox Creative Commons License 2003.06.20 0 1 10
ja! a drót a lelke az egész hifinek!!! lehet hülyén hangzik,de emészthető kijelentés
Előzmény: tere (8)
revox Creative Commons License 2003.06.20 0 1 9
no akkor mesélek.

ha megvan mi is kellene(milyen hang),akkor meg kell tudakolni mik is tudják ezt produkálni. Persze ez idő. ilyenkor az avatatlan,vagy hisz valakinek,vagy nekiáll keresgélni.
A hangfal igen fontos,de nehogy azt hidd,hogy attól jó,ha 200ezerbe kerül.
Ha valakinek az említett zenére kell cucc, valamelyest künnyű dolga van. Ráadásul pl ha dobozzal alul kezdi,pl egy jpw sonata, akkor tud venni valami jobb erősítőt és nem megy el a kedve a dologtól az elején. ha feltétlenül újat akar, én kipróbálnám ennek reinkarnált note AX-1 es változatát (ami hallgathatóságát még dynaco is elimerte).

egyébiránt ilyenkor azt nem értem,az emberek miért nem látják az erdőtől a fát.

de akkor beszúrok egy levelet,amit nemrég kaptam. szerencsére a gazdája megengedte. valahogy példaértékűnek tartom. most a márkák nem annyira fontosak,bár nem elhanyagolható,mi lett a végeredmény...

"Szia Revox!

Én kb. két éve kezdtem a hifizést,
Eleinte csak erősítőket vásárolgattam gyors egymásutánban,
először egy használt Marantz PM66 KI-et, meghallgatás nélkül egyszerűen csak a Hi-Fi Choice BEST BUY-ra alapozva, aztán egy hónap múltán összeengedtem a Marantz-omat egy hasonló árkategóriás ETALON Musicante Origo-val, az eredmény: Marantz elad, Etalon megvesz.
Oké erősítő letudva jöhet a hangfal és a forrás(CD)
A High End Show-on megtetszett az Audio Note AZ-One doboz hangja, ezért a show után honom alá csaptam az Etalon és elmentem a Merlinbe hangfalat nézni.
Össze-vissza hallgatgatunk már az AZ-Three-nél jártunk, amikor a merlineseknek elegük lett az Etalonból és kicserélték egy 200E Ft-os AN csöves végfokra. Hát az állam leszakadt, halottam már néhány csövest addig is de ennek a kis erősítőnek(+hangfalnak) a hangzásvilága nagyon megfogott, szó szerint érezni lehetett ahogy a zene körbejárta a szobát, hihetetlen apró részletek jöttek elő a CD-ről. (Az Etalonom új ára is pont 200E volt abban az időben)
Egy AN rendszerre akkor nem volt pénzem, de tudtam, hogy az Etalontól sürgősen meg kell szabadulnom.
Nem sokkal az eset után megvásároltam egy barátom komplett szettjét:
Musical Fidelity A100 erősítő, Heybrook Quartet hangfal, egy kis Rotel CD, VDH Second összekötő, Chord ezüst-réz hangfalkábel. Nem volt egy AN de az Etalon-t azt lemosta.
Eleinte nagyon boldog voltam vele, szép tiszta lágy hangja volt de hamarosan rájöttem, hogy
dinamikátlan és alig van basszusa, nem csak a rockra de mozgalmasabb klasszikus-zenére (Ravel-Boléro) is alkalmatlan. Egy fél évvel ezelőtt az erősítőm elromlott, ennek ellenére sikerült szerencsésen megszabadulnom tőle. Tehát most itt tartok, nincs erősítőm, és bármilyet is veszek egyenlőre kénytelen lesz beérni a Heybrook hangfallal.

Egyébként a Merlinről nekem is nagyon jó véleményem van, nagyon segítőkészek voltak és nem próbáltak meg terelgetni a hallásomat.

Üdv:xyz"

esetleg annyit hozzáteszek, eme levelet az előzte meg, hogy az illető erőssen a melett van, note-ot vesz.

de ez csak egy példa. megszívlehető is,avagy át lehet ugrani...

Előzmény: tere (8)
tere Creative Commons License 2003.06.20 0 0 8
Szerintem is a ládák a kritikusak. A drótokkal én ebben az esetben nem vacakolnék, nem ér annyit az egész. Inkább jó gépeket vennék.
Előzmény: krizsi_l (7)
krizsi_l Creative Commons License 2003.06.20 0 0 7
Nem rendelkezem ugyan a különböző típusú készülékek terén átfogó képpel, de azt biztosra veszem, hogy a keretből nem futja arra amit szeretnél. Azt, hogy analóg vagy digitál lánccal indítasz azt az döntse el miből van több anyag amit halgni akarsz.
Ezt az összeállítást azért nem tartom szerencsésnek, mert egy relatív olcsó ládát tartalmaz. Az a meglátásom, hogy a lánc karakterét alapvetően a láda határozza meg.
Persze könnyű a máséval csépelni. Én vennék egy jó kétutast 200 kFt téjékán újat, itt már előfordulnak jók, és használt erősítőt - cd-t/lemezjátszót. És ha van egy jó ládád sok minden kihallik, nem szabad elfelejteni, hogy drótok is vannak.
Előzmény: csendesDon (4)
revox Creative Commons License 2003.06.20 0 0 6
ha gondolod, hívj fel 30/358-01-07. hétévgi tarifával megéri 5,10 percet trécselni. írni már annyit írtam(nem ide,levelet),hogy meguntam.

de van matáv is
52/368-243

Előzmény: revox (5)
revox Creative Commons License 2003.06.20 0 0 5
felejtsd el!!! gyorsan. persze ha csak jót akarsz magadnak...
Előzmény: csendesDon (4)
tere Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3
Mire gondolsz? Ezek a JBL legnagyobb teljesítményű HI-FI falai voltak... persze megoszlanak a vélemények róla, de nekem bejön a hangjuk. (egy rotellel hajtódnak) Azok a szép, fújós mélyek... frankón hallani vele a CD-s kvantálási zajt is hegedán, vagy fuvolán pl. :)))
Előzmény: innovations (2)
innovations Creative Commons License 2003.06.19 0 0 2
Ne viccelj má,Tere!
Előzmény: tere (1)
tere Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1
Hangfalban ajánlom a titándómos magassal szerelt JBL TLX-20-at. (aktív-passzív mély, ~150W) Komolyzenében, klasszikusokban és igényesekben verhetetlen! :) Persze nem mindegy mivel erősíted... :(
Ezt már nem gyártják, de talán hozzá lehet még jutni HIFI kereskedésekben.
(~100-120K HUF/pár)
revox Creative Commons License 2003.06.19 0 0 0
ez elég kemény dió.
hangfalban tudok segíteni.
mondjuk marad 300-ad. de hogy ebből legyen analóg és digit is,az elég necces. ha pedig megalkuszol,később kezdhetetd előlről. lehet jobban jársz egyenlőre egy digit rendszerrel és az analógot apránként összerakod.
Előzmény: csendesDon (-)
csendesDon Creative Commons License 2003.06.18 0 0 topiknyitó
Most szeretnek venni egy komplett sztereo-hifi rendszert kb.300000Ft-ert, legfeljebb 350000Ft-ert.
En kizarolag klasszikus zenet akarok a hallgatni tehat semmi extrara nincs szuksegem.

Igy vegso soron csak egy sztereo erositore, egy CD lejatszora, egy lemezjatszora, es egy allo (lehetoleg 3 csatornas) hangfalparra van szuksegem.

A megadott anyagi keretek kozott kellene a leheto legjobb rendszert osszerakni.
Nagyon halas lennek, ha a hozzaertok legalabb valamilyen utmutatast, hasznos tanacsot adnanak a megbiztahto markak, megbizhato boltok es eladók kavalkadjaban.
Elore is koszonom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!