Koszi, de a magam reszerol lathatolag tulsagosan egyszeru lelek vagyok ahhoz, hogy magasroptu gondolataidat megertsem. Meg "bonyolult allitas"-odra sem sikerult raakadnom -- azt hittem en szegeny imbecillis, hogy szavaid erthetok meg a magamfajta primitiv prolik szamara is. Bocsasd meg, hogy velemenyt mereszeltem nyilvanitani kinyilatkoztatasoddal kapcsolatban, igerem, tobbet nem zavarlak ilyesmikkel!
Nem kivánom, hogy a bonyolult állításomat megértsd, de ahhoz sincs közöm, pontosabban nem érdekel, hogy tart vagy nem tart fogadóórát.
De, ha tart, akkor meg van a véleményem erről az ökörségről.
Ne kérdezd, hogy mér, mer elmagyarázom.
ha már az un kádári strukturáknál tartunk, akkor nemhiába nevezik sokan ezt az elitet mely arcoskodik nap mint nap, gyökértelen és késő-kádári elitnek mely a legteljesebb mértékben elidegenedett a néptől
a neoliberális elit, mely baloldalinak(közben csak annyiban baloldali hogy exkomcsi , jó helyen volt a rendszerváltáskor mint pl Seres és megmaradt továbbra is) nevezi magát sokszor ám a klasszikus baloldal értékeihez van a legkevesebb köze
anyagi függetlensége révén a legkevésbé sem érzékeny más társadalmi csoportok igy a valóban baloldali választók problémái iránt sem...
csak azt nem tudom hogy miért kapnak ezek még mindig ekkora szerepet,
na nem baj, majd Viki elintézi, ugyis megigérte hogy megtöri örökre a hatalmukat...
Mo-n ha vmit el akar itélni a véleményformáló elit, akkor arra elég rásütni hogy kádári...
nemrég pl a kétkamarás parlament esetleges felállitásában fedezett fel Seres ilyen reflexeket
érdekes hogy ezt más neves alkotmányjogászok nem látják sőt, az alkotmányjogtankönyvekben is az van hogy ez igenis kivánatos lenne a kisebbségi magyarok, stb képviseletére stb.
akkor most azok kádárista tankönyvek lennének?
hú, anyám...
vagy pl Belgium stb ahol ilyen szisztéma van, szintén a kádárista reflexek miatt ilyen?
nahát, mik vannak...
sok olyan kezdeményezés van amit a kávéházi elit elitél , ám a népnek igazán tetszik
lehet ezt kádári feelingnek, lehet populizmusnak nevezni
Orbán legtöbbször akkor volt benn a P-ban amikor a koronát mutatta a gyermekeknek
Megyó is biztos alkalmazza az ilyen aktusokat, Orbán sikeres példáját követve
eddigi sikerei annak köszönhetőek hogy rengeteget tanult tőle, s az elit kivánalmait (neolib, stb) zömmel figyelmen kivül hagyta
amikor középsulis voltam pl a bokros időkben én is ez alatt az elit hatása alatt voltam
szentül meg voltam gyözödve hogy pl a hvg amit ir gazdpol-ról azt kell csinálni
lehet hogy ugy van, de nem láttam a statisztikától az embert
szerencsére ezen tul vagyok, és már nem fogom ezt a kisebbséget összekeverni Magyarországgal
jól láthatjuk hogy az a párt mely a rendszerváltás legigéretesebb pártja volt, legalábbis szerintem(az szdsz) milyen katasztrófális sorsra jutott, azért mert szinte mindenban alkalmazkodott a véleményformáló elit kivánalmaihoz...
akármelyik párt követné őt ezen az uton hasonló sorsra számithat...
Érdekes.... Nekem is ez a kép ugrott be. Ahogy a keresztapa ül a hűvös szobában és odajárulnak hozzá, hogy, ugyan, oldaná meg a problémáikat. Ezt manapság lobbizásnak is hívják. Baromi jó kezdeményezés, gratula.
nem jó hogy az országot egy szük véleményformáló elit, az un. reformértelmiség kivánja a saját igényeinek megfelelően berendezni
Orbán sikereinek titka az volt hogy a legcsekélyebb mértékben sem vette figyelembe ennek az elitnek az igényeit, igazán ráérzett az átlagemberek problémáira
hogy miért bukott meg azt hosszan lehetne elemezni, nekem is ellenszenves volt a kormányzása, de nem azért mert nem szolgálta ki állandó jelleggel az ÉS , a hvg, stb igényeit
a véleményformáló elit sajnos oly távol van Mo-től mintha a marson élne
mindig ezt érzem amikor kinyitom az ÉS-t és Bauernek az a legfőbb problémája hogy interpellálnak a kormánypártiak is
Serest amugy kedvelem, de nem értem hogy mitől van ennek a szük körnek ilyen befolyása, mely igencsak távol áll a választoktól
talán az lesz a megoldas hogy Viki visszajön, amit egyébként nem szeretnék, és megtöri a véleményformáló elit hatalmát örökre
még a látszathatalmát is , mert igazi hatalma már régen nincs...
Sok sikert kivánok hozzá!
Nézd, szerintem is az ötlet egy méretes baromság. MP - OV-val ellentétben - meg-megjelenik a parlamentben, tessék ott beszélni vele.
Ott nem beszelnek, hanem beszedet mondanak. (Jobbik esetben. Rosszabbikban egyszeruen atuvoltenek a masik padsorba.) A fonokom szokta mondani, hogy minden politikus teljesen normalis negyszemkozt, de ha szerepel valahol, az mas, akkor mindegyik elveszti a jozan eszet.
Egyebkent lefogadom, hogy ezt a fogado orat nem az ellenzek szamara talaltak ki, mert azok hulyek lennenek elni vele: Szalai Annamaria tutira a nyilt szinen fogja feltenni a kerdeseit.
Nekem meg az tecc, hogy a Seres megírta, a Népszabadság pedig közölte. :-)
Ez csak az MN olvasoi szamara szokatlan... ;-)
Amugy a cikkel nem ertek egyet. Minden hatalomnak az a baja, hogy elszakad a valosagtol: a talpnyalok gondoskodnak arrol, hogy pont azt hallja, amit hallani szeretne, masokkal meg ugysem talalkoznak a nagyfonokok. (Aztan egy vesztett valasztas utan egyesek nem ertik, hogyan tortenhetett meg ez a csufsag.) Hat ez egy igen szereny probalkozas arra, hogy olyasmi is eljusson Megyo fuleig, ami maskeppen nem juthatna el odaig. Persze, hogy fel lehet hasznalni az ilyen alkalmakat moszerolasra es egyeb csunyasagokra is, de ne ontsuk mar ki a furdovizzel egyutt a gyereket is...
MTI-hír: "Kormánypárti és ellenzéki képviselők egyaránt bejelentkezhetnek Medgyessy Péterhez, ha problémáik kezelésére, felvetéseik megválaszolására, esetleg helyi gondjaik orvoslására személyes konzultációt tartanak szükségesnek (…) Ezen azok az országgyűlési képviselők vehetnek részt, akik egy nappal az időpont előtt témamegjelöléssel bejelentkeznek a kormányfő titkárságán. A miniszterelnök kérésére a kormány tagjai kéthetente szintén fogadóórát tartanak a képviselőknek."
Seres László a Népszabadságban: "(...) Nincs kizárva persze, hogy a kormányfői fogadóórának egyfajta gyónásjellege is lesz, pláne, ha később majd a kormánytagok is bejelentkezhetnek hozzá. Vétkeztél az elmúlt hónapban, kedves kolléga? Írtál ki tendert a barátoknak, utaztál győztes cég költségén Amerikába, közbeszereztél megbízást a volt ügyvédi irodádnak, és még a kabinetfőnököd sem összeférhetetlen? Nem, atyám, de ha már itt vagyok, szeretnék bejelentkezni a MÁV-kórház szívosztályának részleges privatizációjára, legalábbis ezt kérték tőlem a szponzoraim. Rendben, fiam, megnézem, mit tehetünk orvoslásilag, addig is küldd be a következőt.
Egy előnye biztosan lesz mindegyik miniszterelnöki fogadóórának: a perc, amikor véget ér. Akkor kezdődik a demokrácia. Minden hónapban egyszer."