Az hagyjan hogy gyava, de hogy van kepe ilyeneket mondani, amikor ebben az ugyben - ami ugye lisszaboni oprszaglejaratasrol szolt volna konkretan - meg menekult (szinten).
"A Fidesz elnöke elmondta, hogy Kovács László nyilvános vitára szóló felkérése a kormány kétéves tevékenységének értékeléséről szólt, de ezt Orbán szerint az európai parlamenti választásokon a szavazók fogják megtenni, ezért vitára a választások után érdemes sort keríteni."
Orbán a választások után vitázna Kováccsal
MTI 2004. június 4., péntek 8:12
"Nem akarok kajánkodni ,de el tudja valaki képzelni ,azt hogy egy fair moderátor mellett szegény Kovács László fel merne vállalni egy nyilvános ,élő vitát Orbán Viktorral. Tehát én nem tudom elképzelni egyenlő esélyek mellett,hogy szegény Kovács László vállalja ezt a beszélgetést"
Leszamitva az Orban dicsoitest ez nem jott be Luby.
abbahagyom maara... jellemzo hogy medgyessy valami novemberi ujsagban meglehetosen vilagosan beszelt multjanak ezen reszerol.
de van akinek van fule es nem akarja meghallani.
az osszes kovetsegen levo rejtjelezo a belugyhoz tartozott. valoszinuleg alairtak valami titkossagit. es kuldtek a rejtjeles taviratokat. ugyanannyi szemeet ember volt kozottuk mint a magyar tarsadalom egeszeben.
szerintem semmi szukseg erre a vehemenciara. a rendes ember az rendes ember a szemeet ember az meg szemeet ember. sajnos vilagos eseteket nehez talalni. ember leginkabb onmagarol tudhatja.
nagy sandor peldaul ertelmes es nem gazdagodott meg pedig 30 eve nagyjabol a vezetosegben van. szerintem tok jo fej. parasztgyerek. vagy ilyesmi. balmazujvarosi(???). abszolut nem kellene utalni.
de panelekben gondolkodunk! en elismertem boross peternel hogy egy kicsit hulye voltam. tobb eredeti dolgot kellett volna boross petertol olvasnom.
talált :) én spec nagy sándort sem szeretem. de nem az összeharácsolt vagyona miatt. ez általánosítás. azért az mszpben sem mindenki milliárdos. nem is emiatt utálja őket a jobboldal. én spec a nagy féléket a szakszervezetek eljelentéktelenítése miatt, a saját kiváltságaik őrzése és a baloldali kormányokkal szemben való feltűnő megalkuvásuk miatt rühellem. de hát ezt hozták, ennyire képesek... "csak" a munkavállalóknak rossz...
már amelyik még tagja valamelyik szakszervezetnek...
"de ki tudja milyen a multja? lehet hogy o vagy papaja besugo volt. honnan lehet tudni?"
hát ez az. ez is a 8ker által imádott reformkomcsik egyik fő bűne....
"medgyessy is tenyleges besugokent elfogadhatatlan lenne szamomra is. de amit csinalt az a korszak ismereteben szerintem nem nagy kaland. csak felfujjatok."
hát ezt sajnos nem tudtuk meg. sikerült a vizsgálóbizottságot ellehetetleníteni, a tényeket meg elkenni... mindazonáltal egy sz@r hazug alak.
a korszak ismeretében is...
csak, ha már a nyugatra hivatkozunk. épp ma mondott le a finn kormányfő. egy, ennek az ügynek a századrészét el sem érő jelentéktelen vád miatt... dehát hol vagyunk mi tőlük...
be lett mar idezve. en kerdeztem is hogy mindket oldalrol miert nem lett elobb nagyobb tuz. a fidesz miert hallgatott? a media miert hallgatott?
a vaadakrol is beszeltunk. nem igazan allnak meg. mindegyik kulon topik, mindegyikrol lehet beszelni pro es kontra.
irja az ujsag:
'állami szférában megfélemlítették, illetve eltávolították az ellenzékkel szimpatizáló embereket, több ízben'
a valtas idejen voltak szemelycserek. pont ugy mint a fidesznel. a mondat maga nem igaz. ha igaz lenne a vilag es az index tele lenne a kirugott emberek jajszavaval. nincs tele. mikor es hol es kit felemlitettek meg? kovacs attilat? le is mondott az elnoksegrol. kicsit probalkozott, aztan latta hogy erosebb kutya b@szik. nagyon konnyu ilyen altalanos mondatokat leirni.
senki nem tagadta es tagadja hogy magyarorszagon problemak voltak es vannak. a problemak lenyeges kielezodeset tartjak/tartjuk hazugsagnak. es ugyanennyi vad gyujtheto ossze a tuloldalrol. marcius 15-i meghivasok, budapest erobol torteno lenyomasa, temetoi futtyongetesek. ez mind antidemokratikus es gusztustalan.
' nagyon felkészült ,sokkal modernebb,bár nem nagyon jól kommunikáló Medgyessy Péternek is kemény ellenfél volt Orbán Viktor'
jobboldalikent ilyet nem irhatnal le. es nem is (teljesen) igaz.
medgyessy igy a kormanyzasban nem tunik nagyagyunak. illetve nagyobbnak gondolta az ember. de fogas keves van rajta. es a penzugyi lobbi azt hiszem tamogatja. ugy gondolom magyarorszagon cca 50 eve a penzugyi lobbi kezeben a hatalom. nem a bankarokra gondolok. hanem a penzugyminiszteriumra. ott van a penz. ott vannak a szabalyozok. ott vannak a gondolkodo emberek! 50 eve. vagy 45 eeve!
ott van nagy sandor. 3 millios hitellel probaltak lejaratni. semmifele nagy vagyonrol nem tudok.
a jobboldaliak megis utaljak.
hillert nem tudom, ismerem. tabajdi azt hiszem elfogadhato lenne sokmindenkinek.
de ki tudja milyen a multja? lehet hogy o vagy papaja besugo volt. honnan lehet tudni?
nem mintha engem erdekelne, de azert egy picit erdekel. medgyessy is tenyleges besugokent elfogadhatatlan lenne szamomra is. de amit csinalt az a korszak ismereteben szerintem nem nagy kaland. csak felfujjatok.
boross peter eseteben kommunikacios zavar. ezzel egyutt azt hiszem tudott o kemeny is lenni. es vonalas es oldalas. most meg ertelmes. nekem kellene hulyenek maradnom es ertelmes dolgai ellenere elitelnem a multja alapjan boross petert? egyebkent el kell ismerni hogy a rola szolo dolgok egy resze tendenciozusnak kellett lenni. de most majd basztatjatok ti. basztatja majd a manem.
2., orban a tandijat kozponti kerdesnek allitotta be. cca 2 md forintos temat.
a nezok nagy resze oldalszimpatiajatol fuggoen ertekelte az esemenyt. tehat egy viszonylag szilard baloldalit nem gyozott meg orban. volt ott makogas is. azt hiszem ilyen alkalmakkor a kihivonal van valamennyi elony.
medgyessy aki szinten nem nagy szonok egyenrangu volt orbannal. es kovacs kivel vitatkozott? ott is egyenrangu volt. es a vegen kituzte a kokardat.
nem a sajat szemunkkel kell nezni ha egy ilyen esemenyt objektiven ertekelni akarunk.
a media ertekelese is elfogult.
szerintem a tv-s vitak nem csinaltak foldindulast. mint ahogy a media sem. hiszen akkor orban soha nem nyerhetett volna. es a media kedvencekent soha nem veszithetett volna.
ezek bonyolult dolgok amiket nehez felfogni. inkabb elfogadni kell. es nem valasztasi csalasrol almodozni.
orban gratulal medgyessynek. ezt imadom. amikor kozli hogy megnyertek a valasztast CSAK kormanyt nem ok alakitanak.
engem mindig is a hetvenkedo katonat juttatja eszembe. ha vilageleteben ilyen lett volna akkor termeszetesen konnyebb lenne elhinni es elfogadni. ha nem kellett volna 'megvalnia' fodor gabortol. tenyleg nem tudom elkepzelni hogy fodor gabor antipatikus lenne. deutsch bele tudta manoverezni magat ebbe a helyzetbe. demszky is. orban viktor emberileg nem. hiszen cselekedetei, azoknak motivacioi erthetoek meeg ha nem is fogadhatoak el.
miert nem kuldte el illes zoltant senki sehova? hiszen hazudozik. hiszen hangulatot kelt?
ader kitalalja hogy a szocik elterelnek. a fidesz demokracia temajaban miert a szocik utan szolalt meg? ader errol miert nem beszel? mi volt a kommunikacios zavarodottsag?
ha orban azt mondja hogy nottek az antidemokratikus esetek. akkor elotte (fidesz kormany alatt) mik voltak? az akkor letezo esetek? azok miert nem lettek megszelloztetve?
Egyébként, hogy az alaptémára térjunk vissza:
Ha O. szerint GOND van Mo-n a demokráciával, jogállamisággal, ebbe vajon mekkora szerepe van az Polt Péternek? Vagy ilyet kérdezni nem szabad, mert ez támadás az ügyészség ellen?:-)
zugló_14 !
Hidd el ,nem a levegőbe beszélek !Tavaly a választások előtt láttam,hallottam a hivatalban lévő miniszterelnök és a kihívó vitáját.A nagyon felkészült ,sokkal modernebb,bár nem nagyon jól kommunikáló Medgyessy Péternek is kemény ellenfél volt Orbán Viktor.Az általános vélemény az volt,hogy x-re adták a meccset.Gondolom a Kovács Medgyessy összehasonlításban mindent figyelembe véve messze Medgyessy a jobb.Nem akarom senkire se ráeröltetni a véleményem ,de Kovács egy olyan vitában,ahol nincsenek előre leírva a kérdések és a válaszok biztos gyengébb Medgyessynél is és Orbánnál is.Ne felejtsd el,hogy én ellenzem ezt a vitát ellenzékiként is !És miért : az elit politikai presztizse így is a pincében van,nem hiányzik egy baki. Luby ,aki Gábor üdvözöl.(vedd úgy,ez is egy vélemény)
orban viktor keruli a kozhelyeket. azt is keruli hogy mondjon valamit. foleg hogy konkretet mondjon.
en ugy erzem meglehetosen szajbaragosan es kozhelyesen beszel.
tudod amikor a forint arfolyamanak emelkedeset leforditja hogy most ennyivel gazdagabb az orszag es milyen jo nekunk, az azt jelenti hogy az alacsony arfolyam rossz nekunk.
ma miszora gabor picit szidta az exportoroket hogy a magas arfolyam nem is olyan rossz nekik, hiszen csak a netto exportoroknek rossz. hiszen nagyon sokan az exportorok kozul importalnak is es devizahiteluk van. azt viszont elfelejtette mondani hogy az alacsony arfolyam nem az osszes importornek rossz, hanem csak a netto importoroknek. meg azoknak akik forintban vettek fel hiteleket.
szep uj vilag.
de a lenyeg hogy orban viktor sok semmitmondo kozhellyel es nem kozhellyel operal. merjunk nagyok lenni.
en meg mondok: addig nyujtozkodj ameddig a takarod er! 1:1
Nagyon szivesen idézlek! :-) Mert ritka kivételtől eltekintve, azok közé tartozol aki valóban komolyan szólhozzá egy-egy témához.
De ugye nem gondolod komolyan "...Orbán felmosná a studiót Kováccsal..."
Kérlek vedd már észre, hogy O. évek óta nem vett részt semmiféle vitában, ahol bármiféle ellenvélemény, vagy kérdés -olyan amit NEM előre elkészítettek- előfordulhatott volna.
Egyébként arról, hogy O. a jobboldal vezetője vagy sem a (politikai)jobboldal naponta dönt, amikor mögé áll, vagy nem áll. (Lásd Hende gyors megnyilatkozását az ügyben.)
zugló_14 !
Nagy megelégedéssel olvasom a majdnem szószerinti idézetet -tőlem.Nem komolytalankodtam,de magamat azon ellenzékiek közé sorolom,akik pontosan tudják,hogy nem jó lenne az nekünk magyaroknak,ha Orbán felmosná a studiót Kováccsal,mint tette ezt anno Hornnal.Mert tedd a szívedre a kezed ,erre több esély van ,mint fordítva !
És ,hogy ellenzékiként miért nem szeretném ezt ? Mert nem Orbánt képzelem el a jobboldal erősödésének vezetőjeként ,vagy ha ő,akkor nagyot kell változnia. Üdv.: Luby ,aki Gábor
"Nem akarok kajánkodni ,de el tudja valaki képzelni ,azt hogy egy fair moderátor mellett szegény Orbán Viktor fel merne vállalni egy nyilvános ,élő vitát Kovács Lászlóval.Ha én a Fidesz kommunikációs vezetője lennék egyszerűen lebeszélném erről .
Nézzük csak ,teljesen mindegy ,hogy ki kinek az oldalán áll,vannak objektív tények.
-az életkori különbség
-szellemi reflexidő különbség
-megjelenés
-beszéd és szónoki képesség.
Mi jellemző Orbán Viktorra -panelekben beszél,megjátszott jovialitással keményen gyűlölködik (nagyon rosszat tett a Fidesznek,hogy pártelnök lett.Ez egy másik szerep,melyre kommunikációs szempontból tökéletesen alkalamatlan.)
Mi jellemző Kovács Lászlóra-kerüli a közhelyeket,gyakorta használja erős humorát,szentül meg van győződve arról,hogy igaza van és ez plusz erőt ad.(persze nincs mindig igaza)
Tehát én nem tudom elképzelni egyenlő esélyek mellett,hogy szegény Orbán Viktor vállalja ezt a beszélgetést,vagy vitát.Ha meg vállalja ingyenes segítséget ad a kormánynak.
ja. persze. egy tényt nem említettél. csak kommunista múltszépítő hazugságokat. neked új magyarországnak itt vannak az országot már nemegyszer tönkretevő régi elvtársak. látom neked tökéletesen megfelelnek. örülj. ki tudja meddig tart még... sok agymosott, a kádár kor iránt nosztalgiát érző választó van még... bár fogynak... és ezen a 19000 forintok sem segítenek...
Nem akarok kajánkodni ,de el tudja valaki képzelni ,azt hogy egy fair moderátor mellett szegény Kovács László fel merne vállalni egy nyilvános ,élő vitát Orbán Viktorral.Ha én az MSzP kommunikációs vezetője lennék egyszerűen lebeszélném erről .
Nézzük csak ,teljesen mindegy ,hogy ki kinek az oldalán áll,vannak objektív tények.
-az életkori különbség
-szellemi reflexidő különbség
-megjelenés
-beszéd és szónoki képesség.
Mi jellemző Kovács Lászlóra -panelekben beszél,megjátszott jovialitással keményen gyűlölködik (nagyon rosszat tett a külügyérnek,hogy pártelnök lett.Ez egy másik szerep,melyre kommunikációs szempontból tökéletesen alkalamatlan.)
Mi jellemző Orbán Viktorra-kerüli a közhelyeket,gyakorta használja erős humorát,szentül meg van győződve arról,hogy igaza van és ez plusz erőt ad.(persze nincs mindig igaza)
Tehát én nem tudom elképzelni egyenlő esélyek mellett,hogy szegény Kovács László vállalja ezt a beszélgetést,vagy vitát.Ha meg vállalja ingyenes segítséget ad az ellenzéknek.
Üdv.: Luby ,aki Gábor
ha már megemlítődtem... úgy baromság amit írtál, ahogy van... dehát tőled nem is várható más. a balos publicisztikákat böfögöd vissza...
pont te viselkedsz úgy mint egy "csillogó szemű kreatúra", mikor a többször leszerepelt pártállami kedvenceid múltjukról hazudott lózungjait véded kritikátlanul...
mégsem mumus boross? jé. pedig 94-ben még a választások fegyveres elszabotálását volt képetek ráfogni... most, hogy egy pár százalékos pártocska nagy öregje lett, már szép és jó.
főleg, hogy vele lehessen példálózni a nagy, gonosz fidesz ellen... nevetségesek vagytok...
ostoba vagy. ráadásul nagyképű és kioktató. veszélyes párosítás. nagyon emlékeztetsz köpönyegváltott főelvtársainkra... cáfolnám a tényeidet, ha lennének... de csak h.kovács féle legendákat meséltél eddig...
de. nekem pl. hiller és tabajdi tök szimpatikus.
nem is értem mit keresnek egy ilyen pártban.
viszont egyik magát reformkommunistának hazudó volt kb és egyéb vezető beosztásban dolgozó et. nem elfogadható. azért mert felismerték, hogy a rendszer amit fenntartottak (jó pénzért és kiváltságokért persze) elodázhatatlanul az összeomlás szélére került és előremenkülésként inkább a reformfolyamatok élére álltak (miközben volt kapcsolataikat felhasználva, minden különösebb szaktudás nélkül milli(árdos)os
vagyont harácsoltak össze a volt állami vagyonból) ne kelljen már őket tisztelnem.
főleg ami utólag kiderült róluk. ez a 8ker féle történelemhamisítás (lassan már a 70-es évek óta az eu tagságunkért küzdő h.kovácsi "magasságokba" emelkedik) és az elvtársak múltjának kiszínezése meg egyenesen gyomorforgató. lassan ott tartunk, hogy itt nem is volt diktatúra, minden ami rossz volt azért egyedül kádár (na meg talán biszku) a hibás, de ő is jót akart és milyen jó és olcsó is volt az élet itt, meg ugye mi voltunk a legvidámabb barakk. előfordultak ugye túlkapások, dehát amerikában meg verték a négereket...
A Lendvai ezt magyarázza meg ne a fröcsügő pofájával kábítsa a népet.Tehát elveheti É az ÁLLAM a legfelső bíróság határozatával az ABSZOLÚT JÓHISZEMŰ vásárló szerződésileg hibátlanul megszerzett tulajdonát?