Amit én nem értek az az, hogy hogy egy költségvetési pénzből finanszírozott tv-ben milyen alapon mennek kereskedelmi típusú műsorok (a Friderikusz műsort is idesorolom).
Egy állami intézménynek állami feladatokat kellene ellátnia. A TV szerintem ugyanolyan kulturális intézmény lehetne, mint az Opera, az OSZK vagy a Nemzeti Múzeum. Feladata az értékteremtés és az értékőrzés lehetne.
Ami most van az kb. olyan, mintha a Műcsarnokban kínai tornacipőket árulnának két kiállítás között vagy a Balettintézetben azt is oktatnák a rúd körüli csábtáncot.
Az, hogy ezenbelül jó vagy rossz amit csinálnak, már nem is érdekes.
arról már nem is beszélek, hogy egy állam feladata az, hogy biztosítsa a piac szabad működését, nem az hogy zavarja (a reklám piacra gondolok). Ilyen alapon működtethetne az állam cipőgyárat vagy presszókat (mint régen).
hát lehet, hogy volt bencsik-kende vita is, de én most a lovas-kendéről beszélek, fantasztikusat alakít ez a három ember (ugye ne feledkezzünk el lakat téről), komolyan nem értem, hogy miért az ilyen szalacsi félék lesznek legendák, hülyék az emberek
amúgy természetesen megvan, ilyen számítógépes formátumban
tegnap este megint megnéztem a lovas-kende vitát (moderátot: lakat té!!!!!!), kb. századszorra immáron, de nem tudok vele betelni továbbra se. van olyan szerencsétlen aki kihagyta?
Viszont az tény, hogy sehol máshol nem csíphetsz el olyan remek szösszenetet a magyar filmkészítés széles palettájáról, mint a "Defekt" c. zsenialitás, a fiatal Kern Bandival a főszerepben. Ajánlom figyelmedbe, ha esetleg ismétlik valamikor.
Tegnap egy este néztem az M1-et.
Néhány kérdés.
Van-e még ilyen tv a világon?
Ahol tökéletes a kontraszelekció.
Ahol Lakat T károlyok, Tornóczki vagymittudoménmi Aniták vezetnek műsort?
Ahol a szürkeség erény.
Ahol egy Prieger Johanna, aki érzékeny okos és tehetséges, nem kap műsort.
Ahol leadnak egy anyagot, amelyben az orosz jégtáncosnô egyperces riportját elfelejtik lefordítani.
2 évet dolgoztam a Szabadság téren, valóban a nihilt láttam, de most azt érzem, tök olyan a tévé, mint a focink. Mindig tud süllyedni egészen nyomasztó mélységek felé.
Ezt már egyszerűen nem hiszem el. Csak vicc lehet.