Keresés

Részletes keresés

giyandeva Creative Commons License 2020.03.05 0 0 84

Kérünk, támogasd a reiki ügyét adód 1 százalékával!

Az egyesület neve: Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület, rövid neve: MaTURE egyesület

Adószámunk az 1% támogatáshoz: 19381741-1-42

A reiki egy olyan japán eredetű spirituális módszer, mellyel mindenki hatékonyan tehet a testi-lelki egyensúlyáért és tudatossága fejlesztéséért. Energizál, kiegyensúlyoz és harmóniát teremt az elmében. Könnyen megtanulható, és hatékony napi eszköz gyakorlói számára a belső egyensúly helyreállítására.

Egyesületünk célja a tradicionális reiki értékeinek megőrzése és átadása azok számára, akiket érdekel önmaguk érzelmi-spirituális fejlesztése. Tanítóinknál az eredeti Usui módszerrel ismerkedhet meg mindenki, mert hiszünk abban, hogy minél tisztább a forrás, annál hatékonyabb a segítség, amit adhatunk.

Kérünk, hogy élj az 1% felajánlás lehetőségével, és segítsd munkánkat azzal, hogy minket jelölsz meg. Köszönjük!

Üdvözlettel a MaTURE nevében:

Havasi Katalin
elnök

https://ado1szazalek.com/mature-magyar-tradicionalis-usui-reiki-egyesulet/9377

Reikiwagner Creative Commons License 2019.10.23 0 0 83

Nem mindegy, hogy milyen reikit tanulsz. A reikinek míninum legyen mester vonala. Sok esetben szóban tanítanak. Azonban a Gendai Reiki jegyzetei az egész világon egységesek és minden gyakorlat le van írva, a szimbólumok rajzaival együtt. Ez korábban a nyugati reikiben tilos volt, és a tanítás szóban történt. Ha te behangolások nélkül használod a szimbólumokat nem fognak működni. Mivel a behangolások egy életre szólnak, ha elfelejted a tanítást, a Gendai Reiki eredeti jegyzeteiből, a gyakorlatokra vissza tudsz emlékezni és eredményesen tudod használni. Olvashatsz erről itt: https://reikidunavarsany.hu/a-gendai-reiki-tanitasi-anyaga/

Talindra Creative Commons License 2019.04.01 0 0 82

Üdv mindenki,

Azért csatlakoztam ehhez a fórumhoz, mert szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét a Reiki veszélyeiről… illetve jobban mondva arról, hogy rendkívül fontos az, hogy milyen mestert választotok, mert komoly egészségügyi problémákat okozhat, ha rossz emberhez mentek (amit egy hozzáértő mester azonban helyre tud tenni).

Egy enyhe depresszióval mentem fel egy mesterhez még Karácsony elején. Nagyjából egy hónapig jártam hozzá. Rendkívül szimpatikus és segítőkész volt. Egyből felismerte a depresszióm forrását, és próbált segíteni megoldani… azonban én minden kezelés után csak egyre rosszabbul lettem. Azt éreztem, mintha lelkileg összezsugorodtam volna, elkezdtem önmagamtól eltávolodni és a személyiségem legrosszabb része kezdett bennem kibontakozni. Kegyetlenül felerősödött bennem az érzelmi és gondolati elfojtás, és önmagam ellen fordultam. Sose szerettem magamat igazán, de minden túlzás nélkül önpusztítóvá váltam. Teljesen eltorzult, roncsolódott a személyiségem, zavarodottá váltam. A mesterem azt mondta, hogy ez az én hibám, mert „szar nevelést kaptam és bennem van egy dühös belső gyermek, aki nem akar felnőni”. Én ezt totálisan elhittem neki, hiszen igaz, és nagyon hosszú ideig magamat bántottam, hogy hogy ronthattam el ennyire.

Az utolsó kezeléstől teljes delíriumba jöttem ki. Azt se tudtam hol vagyok, ki vagyok és hogy fogok hazajutni. Belekerültem egy olyan állapotba, ahol teljes érzelemmentesség, gondolatlanság és személytelenség lett úrrá rajtam. Elfordultam a valóságtól. Zéró belső hang. Mintha ki lennék bújva a testemből, a folyamatos disszociált állapot 0/24 jelen van. Teljes zöldség lét. Előfordul, hogy csak ülök, és bámulom a plafont. Rettegek a belső világomtól (azaz félek az érzéseimtől, gondolataimtól).

Tehát ez született egy enyhe depresszióból néhány elfuserált Reiki kezelés által. Felkerestem valakit az imént, aki tájékoztatott, hogy nem vagyok egyedi eset, az emberek Reiki-től, Theta Healing-től és egyéb más alternatív gyógymódok-tól a legkülönfélébb állapotokba (skizofrénia, stb.) kerültek. Azt is elmondta, hogy nem az energiával van a baj, hanem az emberrel.

Nagyon vigyázzatok, hogy kihez mentek. Ha ezt az utat válasszátok, inkább szánjatok rá több pénzt, mert komoly következményei lehetnek annak, ha félre nyúltok.

Wasser21 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 81

A reiki 2 -es tanfolyamon 3 db szimbólum használatát tanulják meg a résztvevők. A bejegyzésben pozitív megtapasztalásról lehet olvasni, hogy a reiki távküldésben is tökéletesen működik. :)

Megtapasztalás

dave6847 Creative Commons License 2016.07.03 -1 0 80

A reiki beavatásom nekem is megvolt....próbálkoztam is  ugymond gyógyitani de sem pozitiv sem negativ tapasztalásom nem volt. Abszolut semmi. Hatástalan.

Azóta egyszerüen

imádkozok,betegek kenete,balázsáldás,misét mondatok gyógyulásért....

Előzmény: beatrice csilla (76)
Wasser21 Creative Commons License 2016.07.03 0 1 79

Csatlakozom az előttem szólóhoz. A reiki a maga egyszerűségével fantasztikus dolog az életünkben.

Soha senki nem tud meggyógyítani másokat, csak le tudjuk közvetíteni azt az energiát, ami eleínditja azt a folyamatot amire a kezelt személynek szüksége van. Én a férjem betegségekor találkoztam elsőre a reikivel,

nem gyógyult meg, mennie kellett, a reikinek köszönhetően emberhez méltóan tudott elmenni.

https://youtu.be/zyUBFHxW7VY

Előzmény: cszsolt74 (75)
Symbolteam2 Creative Commons License 2016.07.01 0 0 78

Ne foglalkozz velük.

Egyes szerzők szerint ezek olyan lények, melyeket az érvényesülési és figyelemfelkeltési vágy hajt.

Ezért pedig bármit megtesznek, de a valódi spirituális értelemben vett szellemi tapasztaláshoz illetve a valódi spirituális értelemben vett szellemi világhoz közük sincs.

Aki bármi módon is "segít" nekik kiélni ezen vágyaikat, arra egyre inkább ráakaszkodnak, és tönkreteszik.

A valódi spirituális szellemi érzékelés esetén például szavak nélkül is érezzük a másik mondandóját, vagy belelátunk a lelkébe, szívébe.

Ezért ezek megbízható csatornáknak számítanak.

A látás, hallás, tapintás esetében ugyanakkor fokozottan ki van téve az ember annak a lehetőségnek, hogy az előbb említett lények járatják a bolondját vele.

Ezért megbízhatatlan csatornáknak számítanak. (a médiumok automatikus írása is ide tartozik például, az adott személy megszállottságát értve ez alatt)

Az egyetlen mezei módszer, amivel elkerülhetőek, hogy ne foglalkozz velük.

Egyáltalán ne.

Akkor egy idő után felhagynak a próbálkozásokkal.

A második lehetőség, hogy keress fel egy pszichológust. Az elménk is képes ugyanis olykor furcsa játékokat űzni velünk.

_attis Creative Commons License 2016.07.01 0 0 77

Mondtak is valamit azok a hangok, vagy csak szólítottak?

beatrice csilla Creative Commons License 2016.07.01 0 0 76

Sziasztok en is reikit tanultam ket evvel ezelott.elso masodik fokozatom van.Annak idejen anyukam nagyon beteg lett es igy jutottam el a reikihez.Nem fogom tul hosszura nyujtani csak elmondom,hogy en tradicionalis usui reikit tanultam,es hogy negativ tapasztalataim voltak ezzel kapcsolatban.Ejszakankent hangok szollongattak,forrosag ontotte el a szobat,feltem meg ilyenek.csak azt szeret nem kerdezni,hogy volt e valakinek hasonlo tapsztalata es,hogy mibbol adodhatot mindez...

cszsolt74 Creative Commons License 2015.08.25 -1 1 75

A reiki vel semmi gond nincs inkább az emberekkel van én is reikit tanulok még a 2  fokozatnál járok de az hogy ki és mit gyógyít ? Az relatív egy gyógyító nem gyógyít meg senkit csak segít abban hogy a beteg meg tudja magát gyógyítani igen nagy képű az a reiki mester aki azt mondja ő gyógyította meg a beteget.

Előzmény: csetanszapa (72)
kandel ábel Creative Commons License 2014.11.16 -1 0 74

Szervusztok !

Nemrég hallottam ,az ember működéséhez óránként 700W energiára van szükség .

Érdekes eredményt kapunk ha a bevitt kalóriákat ,átváltjuk Wattra .

Pistike18 Creative Commons License 2014.07.18 0 1 73

Sziasztok! Olvas itt valaki?

csetanszapa Creative Commons License 2014.05.10 0 1 72

A reiki szvsz nem elmélet, hanem gyakorlat. 

Én alig találkoztam olyan reiki mesterrel (több tucatot ismerek személyesen), aki képes volna gyógyítani másokat, sokszor saját magukat se képesek meggyógyítani.  

Ez így elég hiteltelen számomra. Más szerint is?

Még akkor is, ha van pár olyan reikis, aki valóban képes magát és/vagy másokat gyógyítani. 

Elég sok "mester", akivel találkoztam - beképzelt, egoista, olyan is akadt aki nagyon becstelen sajnos, és nem is egy. 

Valami nagyon nem stimmel a Reiki körül...  

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.06 0 0 71

"itt a galériában aurafotókkal igazolja a reiki-t"

A linkben meg ez:

"nincs a földön olyan technika ami valósan le tudná fényképezni az aurát"

Másik topicban probálkoztam már ezzel aztán közölték velem hogy valóban nem az aurát fényképezik,azóta csitulok is róla abban a topicban mert utánna néztem hogy igaz-e amit mondanak róla.

Ettől függetlenül a reiki gondolom müködik,aura is van ezzel semmi gond,csak magával a fényképező eljárással lenne gondom.

Előzmény: Mark5 (70)
Mark5 Creative Commons License 2013.11.06 0 0 70

auraszakerto.hu

itt a galériában aurafotókkal igazolja a reiki-t

és ha valaki nem hiszi el az aurát az a tanfojamok részben alul van 1 link ahol egy előadás keretében elmagyarázza mi tudományosan az aura!!!! és még a krsitálygíógyítást is bizonyította...

giyandeva Creative Commons License 2009.01.23 0 0 69
Nagyon sok érdekes információ a reikiről! Közös gyakorlások, klubbok országszerte!
Elsősorban tradícionális reikiseket érdekelhet.

http://usuireikiryoho.usuireikiryoho.hu/index.php
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.22 0 0 68
A reiki néhány pozitív hatása:

* Harmonizálja az energiánkat
* Relaxáló és stresszoldó hatású
* A szervezetben fölszaporodott méreganyagokat eltávolítja
* A különböző betegségek kialakulásához vezető energia-blokkokat oldja
* Aktivizálja a bennünk lévő öngyógyító erőt
* Testünk rezgésszámát magasabb szintre emeli
* Segíti a meditációban való elmélyülést

http://tudatosanelni.hu/reiki.html
_attis Creative Commons License 2007.09.09 0 0 67
A legnagyobb különbség, hogy a pránanadi a hangsúlyt na gyógyításra helyezi, míg a tradicionális reiki az önfejlődésre.
Előzmény: Fairy5 (66)
Fairy5 Creative Commons License 2006.12.15 0 0 66
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség a reiki és a prananadi között?
Szeretnék elkezdeni egy tanfolyamot, csak még nem tudom, hogy melyik mellett tegyem le a voksom, hallottam mindkettőről jókat.
Mindkettő szimbólumokkal és energia átadással foglalkozik.
???
Szép napot!
_atti Creative Commons License 2005.10.05 0 0 65
Szasztok!
Én a Reikit nem úgy osztom fel, hogy fele elmélet, fele gyakorlat. Szerintem 10% látható, 90% nem. A 10%, a gyakorlati, látható, "esetleg" felfogható, racionálisan tapasztalható része. Elmélet nincs. A 90% nem látható, nem érthető, egyszerűen csak megélhető, megtapasztalható rész. Ez verbálisan nehezen kikommunikálható, max valahogy körülírható.
ciszkónak:
Sem a Reikinek, sem a Prána nadinak nincs szüksége biztos alapra. Szerintem csakis és kizárólag neked van rá szükséged. De ezt csak önmagad megismerésével tudod elérni. Ehhez segít a 90%. Hogy a Reikié vagy a Prána nadié, az teljesen mindegy. Az egyik embernek erre van szüksége, a másiknak arra.
suhhhnak:
Nem tudtad megtartani a párodat, kicsúszott a kezeidből(talán a tulajdonodból). Ezért hibáztatod a Reikit és más ezoterikus dolgokat. Ellenben ez az elválás a Te rugalmatlanságod miatt következett be. Nem tudtál, nem akartál alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Ezért megsértődtél, és vádolsz mindent és mindenkit, aki és ami közrejátszott ebben a változásban. Ideje lenne önmagadba is belepillantani, mivel járultál hozzá az eseményekhez.
egyenlőre ennyi.
t_matey Creative Commons License 2003.07.08 0 0 64
"Ne haragudj, sajnálom a kemény szavakat." - Ugyan :))) Engem aztán nem tudnál itt megsérteni. A reikihez nem problémák miatt fordultam, hanem mert érdekelt, egyébként nem vagyok egy hülye ember, fősulin tanultam számtech témában. Nem vagyok hiszékeny, nem járok sem jósnőhöz sem javasasszonyhoz :) A gondolkodásmódom is teljesen racionális. Épp csak belekontárkodtam néhány misztikus dologba. Hidd el, ilyen téren is csak arra épitek, amit személyesen tapasztalok, nem arra, amit csak úgy megpróbálnak elhitetni velem. (Ja, vallásos sem vagyok.) Mind1.
Én sem forditok az életemből túl sokat a misztikára - nem mintha az rossz lenne, épp csak igy látom jónak. Ezt irtam pont itt valakinek, hogy az életét nem kell feltennie ilyen dolgokra, elég, ha annyira csinálja amennyire jólesik.
Picológusok szerint háromféle értékrendszer domináns manapság. Én azok közé tartozom, akik a családot, a hozzátartozókat tartják a legfontosabbnak. Elsődleges célom, hogy akik körülöttem élnek, boldogok legyenek, és ehhez nagyon nagy segitség az ezoterikának az önmegismerő-önfejlesztő része. De ugyanúgy használom a pszichológia által terjesztett módszereket is hasonló célokra. Nem vagyok fanatikus semmilyen tekintetben. (Épp ezért nem tudsz megsérteni, főleg ha a véleményed rólam ennyire távol áll a valóságtól :)
Én a "misztikát" is ugyanolyan eszköznek tekintem, mint egy ásót vagy egy számitógépet: tudom, hogy mire képes, mit lehet elérni vele, és arra használom.
Ha vki heti 5x8 órát dolgozik, azon kivül TVt néz (évekig ül egy biztos egzisztenciában) nem hiszem hogy a jelleme sokat fejlődne, csiszolódna. Nem érzem, hogy egy ilyen ember bármiben is "jobb" vagy "több" lenne egy olyannál, aki néha TV helyett meditál vagy reikizik. Ez is mind1.
Előzmény: suhhh (63)
suhhh Creative Commons License 2003.07.06 0 0 63
Kedves t_matey!

Ne haragudj, sajnálom a kemény szavakat.
Biztos bánt egy csomó problémád, ezért keresed a megoldást.
Engem meg az bánt, hogy tényleg nagy bajt okozott a párom ezoterikus-reikis-misztikus világ felé fordulása.
Ez nem megoldás semmire.
Nekem épp te voltál kéznél az lelkendező írásoddal, és neked címeztem, bár Akárki Reikisnek akartam.

Hogy szerencsétlenül alakult az életed egy-két fontos része, az elég nagy baj. Ha én még kemény és durva szavaimmal bántottalak, azt ŐSZINTÉN sajnálom, ne okozza a rossz kedvedet, kérlek.
Sajnos - ha a stílus gorombának tűnik is - a leírtakat most is így gondolom igaznak, leszámítva az iskolázottságodról alaptalanul írtakat.

E levelem lényege, hogy nem akartalak bántani, ezért bocsánatot kérek.

Erről a fórumban is írok majd.
Nyilván nem az a célunk, hogy bántsuk egymást, hanem olyan dolgokban kicseréljük a gondolatainkat, amikben nem vagyunk biztosak, jobb lenne, ha jobban mennének, vagy érdemesnek tartjuk mások figyelmét felhívni rá.
Ezért becsülöm Szélvándor higgadt szavait is s téged is.

Mégis én úgy gondolom, hogy érdemes az életünkből csak nagyon parányi részt fordítani az élettel kapcsolatos nagyon vitatható misztikára. Inkább jószívvel, felgyűrt ingujjal kell nekifeküdni a valós feladatoknak, sok-sok fizikai és szellemi siker és élmény érdekében, amit itt ebben a világban muszáj, vagy jó megtennünk. Nagy hiba ezekben hagyni magunkat krízisbe kerülni, abban bennmaradni és áltatni magunkat valami vagyúgyleszvagynem misztikával. Végezzük most a dolgunkat rendesen, s ne áldozzuk fel a jelen életünket a ki tudja hogy lesz univerzum-lét oltárán. Ha van bármi isten, vagy más ismeretlen erő, az nem kívánhatja tőlünk a jelenlegi életünk feláldozását. Pláne elgondolkoztat a jóságosságáról, ha örökké a megfenyegetést kell hallanunk az igéből.
Az ember elkeseredésében mindig szívesen vár , hisz csodát. Legyünk reálisak: sose a csoda, hanem a tetteink tudtak segíteni. Ha segítünk magunkon, vagy egymáson. Ez a kiút.

Megtisztelsz, ha válaszolsz, és sok sikert, örömet kívánok.
suhhh
Előzmény: t_matey (62)
t_matey Creative Commons License 2003.06.25 0 0 62
Kevés időm és energiám volt, ezért voltam igen tömör. Úgy látszik még mindig nem volt elég tömör, így is bele lehetett kötni :)))
Végső soron, ha túl vagy egy reiki beavatáson, annak tartod az energiát aminek akarod. Ha nem hiszel Istenben, akkor is működni fog. A beavatáson általában azt mondják, hogy az "Isteni energia". Ez azért elég nehéz kérdés, mivel Isten semmiképpen sem egy kézzelfogható dolog, tehát ha most egy szkeptikus megkérdezi, hogy akkor most ez miért, és milyen értelemben "Isteni" energia, akkor nem nagyon tudnék úgy hozzászólni, hogy a válaszomat megértse és el is fogadja.
A gyógyításban a lényeg az energia, a filozófiában a lényeg Isten :)
(Szép lassan gyűjtöm az energiát a további fejtegetésekhez :)
Előzmény: Sophia_ (58)
Szélvándor Creative Commons License 2003.06.25 0 0 61
suhhh: Könnyű a szeretett személyek helyett valami kívülálló dolgot - pl. a reikit vagy a vallást úgy am bloc - okolni a katasztrófáért.

Nem mindenki vesztes ember, aki a nyilvánvalón túlit próbálja megragadni. Nincs jogod megítélni ilyen módon olyan embereket, akikről semmit nem tudsz.

Alapvetően a misztikának is két "fokozata" van, ahogy a materialista szkepticizmusnak is.

Van a paraszt materialista, akinek az a mottója, hogy "hiszem ha látom". Számára nem csak a reiki badarság, de az Einstein féle relativitás is.
Az ilyen ember nem a tudomány, hanem a többségi vélemény elkötelezettje. Fajtája régen a föld laposságának élharcosa volt - az örök emberi beszűkültség mintaképe.
Gondolom nem kell részleteznem, hogy miben különbözik ettől a valódi tudományos gondolkodás. A tudós számára a tudomány jelen állása nem vallás vagy abszolút dogma, ellentétben a fent említett embertípussal.

Hasonlóan, létezik egy réteg, amely pusztán csodavárásból keresi a misztikumot. Hiszékeny, szentimentális, rajongó. Egyéni preferencia szerint az ezoterikus könyvesboltok vagy bibliakörök rendszeres látogatói. Általában primitív, vagy rendkívüli módon sérült emberek - sokuk azért vallásos, mert nem tudna enélkül feldolgozni valamilyen traumát... Egyik részüknek életfogytig tartó gyámságra lenne szüksége, a másiknak meg egy kiadós terápiára.

Viszont igenis léteznek olyan misztikusok, akik nem ebbe a csoportba tartoznak. Olyan intelligens, művelt emberek, akik valamit keresnek - filozófusok, művészek... Nem egy közülük tudós ember is.
Elég beleolvasnod C.G.Jung könyveibe - az az ember őstípusa a kereső, úttörő elmének, leginkább az ókori görög filozófusokhoz tudnám e szempontból hasonlítani.

Szerintem nagy hibát követsz el, ha ezeket az elméket is elítéled az előbbi csoport tagjaival együtt...

Előzmény: suhhh (59)
PsichoTheRapist Creative Commons License 2003.06.25 0 0 60
A reiki isteni mivoltával kapcsolatban:
Ha fogsz egy japán szótárat, vagy pl. a Harcművészetek szellemiségéről haladóknak c. könyvet, elolvashatod, hogy mit is jelent a Rei: a tisztelet tárgyát, amit az oltárodra helyezel.Van, aki Istent, ill. valamely szentet helyezi az oda. Ez lehet bármi, az attitűd a lényeges. Sem Usui, sem a szellemiségét követők nem óhalytották meghatározni, hogy a Rei mire irányuljon.
Mellesleg a szimbólumoknak is utána lehet nézni a Kanji és Kana könyvben. Misztikusabb a dolog önerejéből, mint amit kerítettek köré.
Ha e Reikit meg akarjuk határozni, akkor kb. olyan a feladat, mint azt megmondani, hogy mi az élet, vagy kik is vagyunk valójában, vagy ki az az Isten. Maradjunk annyiban: Rei.Nem a függöny, nem a szél, hanem a lebbenés...
suhhh Creative Commons License 2003.06.25 0 0 59
Kedves t_matey
Nekem meg engedtessék meg a következő, hosszú elméleti és gyakorlati tapasztalaton alapulú véleményem.
Egy kisgyereknek mentsége a kora, a kevés élettapasztalata.
Lát, - persze nem a valóságban - hanem "vetítenek" neki pl. egy kockás fülű nyulat. Az eddigiekhez képest ez merőben újszerű, el lesz ragadtatva tőle. Vetítik neki, hogy az repülni is tud, meg más csoda dolgokat. Lelkesen benyalja a sztorit és oda van érte.
Az ember ahogy felnő, úgy kénytelen átállni a kamu meséről az olyan valós ismeretekre, amik nélkül nem tudná a gabonát megtermelni, abból kenyeret készíteni, stb, hogy ne kopjon fel az álla. Mert ha azokat a konkrét, pontos ismereteket nem a szintetizáló gondolkodással és a valóságot, annak tapasztalatait elemző igényes, elfogulatlan megfigyelésekkel szerezné meg és fejlesztené, akkor kb. éhenhalna. Te sem ülhetnél ide a számítógéped elé, meg az internethez, ha az "égi csatornákon keresztül kapott" önkábító marhaságaidból szerzett "ismereted" kellene létrehozza az életed feltételeit. Ne bántsalak meg, de lehet, hogy neked ettől nincs is több eszed, csak a társadalom józanabbik felének alkotásán lógsz rajta. Valahogy csak kibekkelted a minimálisan kötelező iskolaidőt, komolyan sose csináltad a dolgodat, nem sikerült az életed az igénytelen hozzáállásod miatt. Nem csoda, ha kudarc kudarcot követett. S nem volt tapasztalatod, józan felkészültséged a valós világban eredményre vinni a szükségleteidhez, vagy örömeidhez szükséges feladatokat. A valóságos élet feladatainak megoldásában impotensek vagytok, és nyulam-bulam mód elmenekültetek "önmegvalósítani" a kamu misztikába. Haver! Az neked még nem adott egy téglát a házadhoz, sem egy falat kenyeret! Hitvány lélekkel megfutamodsz, felnőttként vissza a hülyegyerek mesevilágba, ami megvigasztal, nem beszél vissza, hogy elb@sztál valamit. Te, aki a tanulásban biztos nem jeleskedtél, most beszélsz a világot meghatározó rezgésekről, energiákról, meg olyanokról, amihez halvány fingod sincs. Nem gondolsz arra, hogy fű vagy az olyan tanulmányokban, amitől működik előtted ez a számítógép, vagy az alattad lévő szék jól meg van csinálva, vagy a rajtad lévő textilt, a ceruzát hidd el olyan komoly gépek és emberi tudás adta eléd, ami nem az űrből jön, hanem a tőled szorgalmasabb, okosabb és kitartóbb másik ember helyetted megcsinálta. Az itt van, használható, működik. Te, aki az ilyenekben megbuktál, te meg mesélsz energiáról, atomszerkezetről, rezgésekről. Ha ebbe belegondolsz, ki kellene röhögd magad és gyorsan iszkolni vissza a szorgalmas alkotó munkába. Nézz körül, hogy a bölcs társaságodban milyen szemetet hordott össze a szél. Mind valami krízisre voltatok eddig képesek, fiaskóra, s elmenekültetek egymás sebeit nyaldosni. Meg elhinni, hogy ettől valami jobb lesz. Annyira lesz jobb, amennyire egy kábítószeres is jobban érzi magát. Mielőtt végleg tönkremenne. Nem furcsa, hogy az emberek évezredek óta normális családban élnek, ott alkotnak valós dolgokat? Aki valamiért balfasz, vagy esetleg nagyon szerencsétlen, az nem tudja ez szerint.
Új világ eljövetelével áltatjátok magatokat. Jó mese volt mindig arra, hogy a primitív eszű birkák elé valami boldogító reményt tegyenek, mint a szamár elé akasztott répát, vagy szénát. Hogy a belőlük hasznot húzók elfogadtassák a jelen helyzetben való lemondásukat - a rafináltabbak javára. Ennek az a legokosabb módja, amikor szegény bárgyú hülye elhiszi, s megyőződésből, istenfélésből oda is adja mindenét. Nézd csak meg a tanfolyamok árát! Meg azt, hogy kiszállhatatlanul hiszed, hogy egyiket a másik után kell végezd. Figyeld a hirdetéseket elfogulatlanul és láthatod a misztika nélküli világ gazdasági érdekrúgóit, aminek majom áldozata vagy. Szőröstől-bőröstől, teljes józan életed beáldozásával. Beveszed a maszlagot. Én benyalok neked hóttodban is a főtéren, ha ez a világ összeomlik. Haver, te végig fogod húzni a szerencsétlen igádat, amíg egyszer fel nem fordulsz, a világ meg szépen kocog tovább. Te meg jól elcseszeted a valóságodat valami álomvilággal. Te választod. Választod? Te felnőtt óvodás!
ui. pardon a stílusért. Részben mert a reiki és annak minden burjánzó eszetlen tobzódása miatt a családomban irdatlan katasztrófa történt, részben, mert épp a hasonlók elkerülése végett szerintem világosan kellet fogalmaznom. Nem kötelező egyetérteni vele. Ki-ki a saját életét úgy cseszi el, ahogy akarja. Noha ez sem igaz, mert felelős kéne legyen önmagáért is. De felelős a gyerekei jövőjéért. Meg az élete párjáért kölcsönösen. Ehelyett patkány dolog egy reiki-kommunában kábulni, míg körülötte minden halomra omlik. Erre kéne ráébredni, mert ez a valóság, nem a misztika.
Előzmény: t_matey (56)
Sophia_ Creative Commons License 2003.06.25 0 0 58
Kedves t_matey!

Köszönöm szépen, hogy leírtad a reiki "filozófiáját":) Egy dologra szeretnék csupán rákérdezni: nekem ebből úgy tűnik, mintha az "Isteni" és az "energia" szinonimák lennének. Ezt írod ugyanis:

"A reiki a világegyetemben mindenütt jelenlévő ("Isteni") energia."

Tehát mintha teljesen mellékes lenne az, hogy valaki ezt az energiát "Isteninek" tartja-e, vagy sem, lényeg az "energia", és ha ezt már valaki elfogadta, az olyan, mintha ezzel együtt az "Isteni"-t is elfogadná. Vagyis: "energia"="Isteni".

Próbáltam kicsit sarkosan fogalmazni, hogy érthető legyen a kérdésem.

Üdvözlettel: Sophia

Előzmény: t_matey (55)
Szélvándor Creative Commons License 2003.06.23 0 0 57
T_matey, nem beszólni akarok, de szerintem amit írtál, az inkább csak "elvnek" nevezhető, mintsem filozófiának...

Úgy értem, ennyi erővel az autó "filozófiája":
- Az autót robbanómotor hajtja, ami fosszilis energiahordozók égetését alakítja forgómozgássá.
- A motorból a kuplungon és a sebességváltóművön keresztül jut a meghajtott kerékpár differenciálművéhez, amely a nyomatékot szétosztja a két kerékre, melyek az autót hajtják.
- Ha az autó alkatrészei jó állapotban vannak, akkor használható közlekedésre.
- Ha tudsz autót vezetni, vezetés közben legyél mindig óvatos és körültekintő, és ne igyál előtte szeszes italt.
- Az autóval gyorsabban odaérhetsz távoli helyekre, de az autó nem teleport - valamennyi időre még így is szükség van.

t_matey Creative Commons License 2003.06.23 0 0 56
Ennél sokkal fontosabb az, ami az emberrel történik beavatás előtt, közben és után.
Engedtessék meg egy idézet az életem történetéből :)

"Egy nyári tábor alkalmával találkoztam egy csodabogárral. Fiatal srác létére saját meggyőződésből vegetáriánus volt. Addig ilyesmit csak filmen láttam, meghökkentett a dolog. Aztán kiderült, egy csomó izgis dologhoz könnyen és tartalmasan hozzá tud szólni. Szellemek, reinkarnáció, meg sok "babonaság", ami a felsőbb világokból általában elsőre megragadja az embert.

Az pedig betette a kaput, mikor a srácról kiderült, kézrátétellel tud gyógyítani. Mire hazaértem a táborból, elindult bennem egy olyan folyamat, ami fejrefordított belülről. Elmentem egy ilyen "gyógyítós" összejövetelre (Reiki). És ott találtam magamnak egy családot.

Szóval beléptem a terembe. Semmi bútor, csak egy padlószőnyeg. Néhány ember feküdt vagyis inkább heverészett körben, egy virág és egy gyertya körül (!). Kellemes gyertyafény, virág- és füstölőillat, szinte kézzel fogható nyugalom. Béke!

Örültek nekem, szeretettel fogadtak, amit speciel az igazi családomról nem lehetett volna elmondani. Összeismerkedtünk mindenkivel, kedvesek és barátságosak voltak; tisztára mint valami Jézus-képzőben. Sok okos dolgot mondtak, és megdöbbentett az a belső egyensúly és béke, amit árasztottak. Ha valaki véletlenül rálépett egy másik lábára, az a legkisebb bosszúság nélkül "vette tudomásul", mindenki mosolygott és kész. Egy rossz szó soha el nem hangzott.

Át is vettem tőlük egy csomó okos dolgot, egy kicsit messzebbre mentem a "felsőbb világokba", mint a "mindennapi szellemirtók". Sőt, azt hiszem kénytelen vagyok hinni a kézrátételes gyógyításban is - ugyanis magam is csinálom azóta."

Még hozzátenném, hogy nem voltak nyálasok. Nem voltak cukorszirup-emberkék akik állandósult bájvigyorral csevegtek mindenféle színes fényekről és Jézusról.

t_matey Creative Commons License 2003.06.23 0 0 55
Ami a szó legszorosabb értelmében véve a reiki filozófiája, az nagyjából 5 mondatban összefoglalható, amit most hevenyészve meg is teszek:
A reiki a világegyetemben mindenütt jelenlévő ("Isteni") energia.
Csakrákon át befelé áramlik mindenkibe, ez tartja életben az embert.
Akinek elég tiszta a belső energiaháztartása, az másoknak is adhat ebből az energiából (nem kell hozzá semmilyen beavatás).
Ha már van ez a képességed, használd a lehető legemberibb módon.
Az energia segít élni, de a betegségeket (mert lelki okaik vannak amik energiával nem kezelhetők) nem szüntetheti meg önmagában.
Előzmény: Sophia_ (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!