Keresés

Részletes keresés

Jókai út 27 Creative Commons License 2003.07.10 0 0 124
Annette Kubicki (Jürgen Möllemann ügyvédje): "Friedmant, aki súlyos hibát követett el, a zsidó hitközség támogatásáról biztosította, második lehetőséget kíván számára fenntartani. Möllemannt, aki súlyos hibát követett el az FDP kitagadta, lejáratókampányt idított ellene. Ez a különbség."
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.07.08 0 0 123
Friedmannak alázatot kell tanusítania

www.spiegel.de

Frankfurt am Main - "Friedman évek óta sikeresen és kötelességtudóan volt a zsidó hitközségek szolgálatában" mondta Paul Spiegel a Zentralrat der Juden elnöke. Még túl korai az utódlásról beszélni. "Előbb ezzel az új helyzettel kell kibékülnünk. Friedman kiváló helyettese és reprezentánsa volt a zsidó hitkozségeknek, akit most helyettesítenünk kell" tett még hozzá.

A frankfurti zsidó hitközség vezetője Salomon Korn szerint Friedman megérdemel egy második lehetőséget. Friedman 20 éven keresztül hűségesen dolgozott együtt a helyettes elnökkel, mondta Korn a Hessische Runfunknak. Friedman ügyében egy távolságtartó csendszünet után egy újabb lehetőség tervbevétele lehet a cél. A zsidó hitközség és a Zentralrat Friedmannal elvesztett egy kompetens képviselőt.

Hasonlóképpen vélekedett a zsidó iró Rafael Seligman a Westdeutsche Rundfunknak és a "tz" müncheni napilapnak: Friedman a lemondásásval az egyetlen szóbajöhető lehetőséget választotta. Az író ezért elismeréssel adózik Friedmannak.
"Friedman a lépésével egyértelműsítette, hogy egy zsidónak nem lehet más mércéje mint egyéb csoportoknak". Seligman szintén amellett foglalt állást, hogy a Zentralrat der Juden eddigi alelnöke megérdemel egy második lehetőséget. Friedman megérdemli a "mi segítségünket". Fontos azonban, hogy alázatot kell tanusítania.

FSMI Creative Commons License 2003.07.08 0 0 122
pl.:
http://www.juergenwmoellemann.de/
Előzmény: ballib_a (114)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.07.08 0 0 121
Friedman lemond minden tisztségéről

www.spiegel.de

Frankfurt am Main - Friedman ügyvédje Eckart Hild kedden Frankfurt am Mainban kijelentette, hogy védence a 150 napos elzárásnak megfelelő 17.400 eurós büntetést elfogadja. Ezzel a pénzbüntetéssel Friedman büntetett előéletű lett.

Friedman hosszú idő után lépett kedden a nyilvánosság elé és bevallotta:"Ha és akkor nélkül egyértelűen hibát követtem el".
Friedmannak el kellett fogadnia hogy az ő személyét pont azzal a mércével fogják mérni, amelyet személyesen a politikai és médiaközszereplői munkájában alkalmazott.
"A barátaimnak, akik ezekben a nehéz órákban mellettem álltak, köszönetemet szeretném kifejezni. Ők tudják milyen mélyen bánom, hogy megbotlottam.
Friedman külön elnézést kért élettársától Bärbel Schäfertől.
"Az emberek hibákat követnek el, tévednek. Én hibát követtem el, és tévedtem. mondta Friedman. "Nem akarom a dolgok állását relativizálni vagy bagatelizálni. Csak azt mondom és is csak egy ember vagyok. Szeretnék bocsánatot kérni azért amit tettem, de kérem ne felejtsék el, amit tettem az nem az egész életem volt. Az nem a teljes Michel Friedman volt. Én kérek önöktől egy második lehetőségekt"

Friedman ellen az elmúlt hetekben nyomozást folytatott az államügyészség illegális drogbirtoklás büntettében, miután június közepén Friedman irodáját és lakását átkutatva három drogot tartalmazó csomagot találtak.
A SPIEGEL ONLINE inforámciói szerint Friedman ügyvédje Eckart C. Hild a berlini államügyésznek közölte, hogy az elmúlt héten megküldött vádirat ellen semmiféle fellebbezést nem kívánnak benyújtani, mellyel a nyomozóhatóság vádait is elfogadta.
A vádirat elfogadásával Friedman és ügyvédje további kellemetlen ügyek (ukrán prostituáltak Friedman számára terhelő vallomásai) minél hamarabbi lezárását remélték.

A Zentralrat der Juden elnöke Paul Spiegel helyettesének visszalépését "az ügy felelősségteljes kezelésének" értékelte. "Friedman javára szól, hogy Friedman a német zsidó hitközségek felé saját felelősségét jutatta érvényre" mondta a Zentralrat der Juden elnőke a dpa hírügynökségnek. A német és az európiai zsidóságot Friedman évtizedeken keresztül hozzáértéssel és kötelességtudattal szolgálta" -hangsúlyozta Paul Spiegel.

Zmac Creative Commons License 2003.07.04 0 0 120
>> kiderult, teljesen kozonseges ember, mint barki mas<<

Sem kokain, sem qvák, sem kapcsolat embercsempészekkel; sosem hittem volna, hogy ez elég lehet ahhoz, hogy kiemelkedjek a „teljesen közönséges emberek” szürke tömegéből! :-/

Előzmény: a forest mighty black (105)
pernahajder Creative Commons License 2003.07.04 0 0 119
Közvetlen bizonyíték a mai napig nincs az öngyilkosságra. És nincs olyan bizonyíték sem, amely teljes mértékben és egyértelműen kizárná az idegenkezűséget vagy a balesetet. Viszont az is tény: az idegenkezűségre és balesetre akár csak közvetve utaló bizonyítékok sincsenek.
Előzmény: Jókai út 27 (117)
pernahajder Creative Commons License 2003.07.04 0 0 118
"Tegnap elhangzott, hogy Möllenman nem volt olzan típús...

Olvass már bele a topikba is. Ez jóval korábban elhangzott már, tegnap csak ismételték.

Előzmény: ballib_a (114)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.07.03 0 0 117
Azóta már minden oldalon biztosra veszik, hogy öngyilkos lett. Még a legjobb barátja a schleswig-holsteini FDP vezér Kubicki is elfogadta ezt. Kubicki korábban mereven elutasítota az öngyilkosságot.
Amikor Möllemann halála előtt két nappal, az utolsó talk-show fellépése elött elbeszélgetett Sabine Christiansennel azt mondta: "Jövő héten ugrok". Christiansen döbbenten ránézett, ekkor Möllemann mosolyogva mondta, hogy az orvosok a szivelégtelenség után a jövő héten engedélyezik előszőt számára az ejtőernyőzést.
Minden esetre Chrisitansen számára ez a kétértelműség volt a döntő bizonyíték az öngyilkosságra.
Előzmény: ballib_a (114)
YaMo Creative Commons License 2003.07.03 0 0 116

"Friedman védője faxot küldött egy pizzasütödébe "

ezt tegnap mutatták a SAT1en.
az ügyész csak hintett valamit nem mondott
semmi konkrétat, szerintem nem tud semmit.

de az is kamuszöveg hogy a védő(mer rá akarták kenni) faxolta el.
ez az egész egy JAG epizodra emlékeztet..nagyon gáz.

annyira nyilvánvaló hogy valaki szándékosan
faxolta férre a cuccot hogy az már szinte nyilvánvaló.

:ballib_a

"Állítólag a Moszad keze lehet a dologban. Van valamilyen infótok erről?"

nemkell ehez moszadnak lenni.
viszont kicsit sok a véletlen ez tény.
és az is tuti hogy nem politikai dolgok
vannak a háttérben. sokan mondanak sokfélét
de ezér még senkit nem tesznek el lábalól.

valszeg LÉ van a háttérben méghozzá nem is kevés.

Előzmény: Jókai út 27 (112)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.07.03 0 0 115
ez hulyeseg.

"nem volt olyan tipus" - senki sem kimondottan az a tipus, megsem tudod mit csinalnal adott esetben. Möllemann TENYLEG nagy szarban van/volt, meg mindig folynak a nyomozasok. viszont valaki nagyon keveri a szart a hatterben.

Előzmény: ballib_a (114)
ballib_a Creative Commons License 2003.07.03 0 0 114
Tegnap elhangzott, hogy Möllenman nem volt olzan típús, aki öngyilkosságot követett volna el.

Állítólag a Moszad keze lehet a dologban. Van valamilyen infótok erről?

a forest mighty black Creative Commons License 2003.07.02 0 0 113
hat nem tudom, a kurvaknak elvileg az lenne az erdekuk, hogy ne tudjanak semmirol, erre meg vallomast tesznek. nagyon keverik a szart valakik a hatterben.

meg a cselekmeny is kisse gyanus:
- Möllemann beszol a Zentralrat-nak
- megindul a nyomozas Möllemann ellen
- Möllemann kinyirja magat
- Friedman lebukik
- nyomozati aktak eltunnek
- kurvak megis vallanak

ugy nez ki az egesz, mint egy csapas-ellencsapas sorozat. jo lenne tudni, ki harcol ki ellen, es mi volt a kivalto ok. nem hiszem, hogy egy egyszeru szorolap miatt ekkora cirkuszt csapna barki is.

Előzmény: Jókai út 27 (112)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.07.02 0 0 112
A Friedman-ügy kezd az évszázad botrányává átlényegülni.

Friedman védője faxot küldött egy pizzasütödébe

www.spiegel.de

Kellemetlen vallomás: Michel Friedman védője az államügyésztől kapott nyomozati anyagot véletlenül egy pizzasütödébe faxolta. A berlini nyomozóhatóság ezáltal a vádaskodások alól kihúzta magát.

Hamburg - A Friedman-ügy védőjének Eckart C. Hildnek irodája meglepetésre szerdán bejelentette, hogy tévedésből az ötoldalas nyomozati anyagot egy pizzasütödébe faxolta. A jogosulatlan fogadó a fax kézhezvétele után egy harmadik személynek továbbította azt.
Az ugynevezett harmadik személy ebben az esetben a Bild Zeitung volt, mely szerdai számában címlapon öles betükkel közölte az államügyészeség nyomozati eredményeit.
Egy német nagyváros "Pizza-Sütödéje" kapta volna kézhez az anyagot, majd a Bild Zeitunghoz továbbította - állítja a lap.

A Friedman-védő, Hild által a pizzáshoz faxolt anyagban a berlini államügyész Petra Leister a nyomozás eredményeit vázolta fel 68 Js 55/03 iratszám alatt, hogy a védő egy képet alkothasson magában a nyomozat jelenlegi állásáról. Jogászkörökből származó információk szerint ez az ötoldalas anyag Friedman védőjének nyomós kérésére készült el a berlini államügyészségen.

Michel Friedman szénája a nyomozás jelenlegi állása szerint igen rosszul áll. Nyomozók vizsgálatai szerint Friedman prostituáltak jelenlétében legalább tíz alkalommal kokaint fogyaszott. Friedman számára különösen terhelő az egyik prostituált vallomása, akit az államügyésznő levelében Marta fedőnévvel illet. Marta azt vallotta a nyomozóknak, hogy Friedman számára több alkalommal kokaint kínált fogyasztásra, mely körülmény egy büntetőjogi következményt realizál. Néhány alkalommal a prostituált elfogadta a kokaint. Egy Ewa fedőnevő prostituált azt vallotta, hogy Friedmannal való találkozásuk során az berlini Interconti szállodában a szobában egy tál mellett nagymennyiségű kokaint látott.

A sütödés faxban ezen kívűl a prostituáltak vallomásainak valóságtartalmát is analizálják. Az államügyészség a három ukrán prostituált vallomását hihetőnek tartja. Ugyanakkor az államügyésznő véleménye szerint a prostituáltak nem számításből tettek a német Zentralrat der Juden alelnökére terhelő vallomást.

Már kedden kora délután a Bild Zeitung főszerkesztője Dieckmann egy berlini rendezvényen jelenlevő ujságíróknak sejtetni engedte a pizzás történetet. Mikor a berlini jogi szenátor Katrin Schubert a rendezvényre érkezvén értesült ezen sejtetésekről, a főszerkesztőhöz fordulva nevetve kijelentette "holnap öltözzön fel jó melegen".
Amint azonban a szenátornő megtudta a pizzasütödés történet tényleges körülményeit egyszeriben elillant jókedve és rögtön a titkárához fordult akinek feladatul adta, hogy a Springer nyomdában a Bild Zeitung első példányát szerezze be, majd krizis stábot hívott össze, hiszen világossá vált számára, hogy a helyzet rendkívül súlyos. Amennyiben egy újabb eljárási incidens történik a Friedman ügyben (korábban ellopták a Friedman-ügyben föszerepet alakító ukrán embercsempészek nyomozati anyagait) az esetben a szenátornő állása a múlté.

Friedman ügyvédjének szerdai bejelentése Schubert jogi szenátornő pozicióját megmentette. Schubert még kedden kijelentette, hogy a nyilvánosság kizárólag az ügyvéden keresztül értesülhetett a dolgokról. Amikor az ügyvédtől ilymódon visszaigazolást nyert ezen feltételezés, Schubert saját bevallása szerint maga is igen meglepődött.

beowolf Creative Commons License 2003.06.25 0 0 111
A Friedman ügy körülményei kisértetiesen emlékeztetnek egy hasonló történetre, kb 12 évvel ezelőtt az akkori washingtoni polgármestert, Marrion Barry-t kokainozáson és kurvázáson kapták egy washningtoni szállodában, ahová az FBI csalta el. A fickót leültették, kiszabadult, majd ismét megválasztották polgármesternek Washingtonban.
Előzmény: a forest mighty black (109)
pernahajder Creative Commons License 2003.06.25 0 0 110
De a német rtl kapcsolatba hozta azzal is.

No majd meglátjuk, ez is egy mighty black forest.

:-)

Előzmény: a forest mighty black (107)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.06.25 0 0 109
ez biztos hogy nem veletlen, ezert mondtam, hogy tobb van a hatterben egyszeru sardobalasnal.
Előzmény: beowolf (108)
beowolf Creative Commons License 2003.06.25 0 0 108
Számomra az egész történetben a legizgalmasabb botrány időzitése: Friedman 1 héttel Möllemann öngyilkossága után bukott le, mintha M. magával rántotta volna ellenfelét is.
a forest mighty black Creative Commons License 2003.06.25 0 0 107
embercsempeszettel nem vadolja Friedmant senki, ne almodj. abban a Borisz gyerek volt a hunyo, aki ellen mar vadat is emeltek.

viszont ami sokkal erdekesebb: a Borisz gyerek allitolag sok Bundestagban ulo embernek szallitott hust, mint azt a reszletes telefonszamlak igazoljak.

lehet hogy par heten belul akkora balhe lesz, hogy Möllemann halala es Friedman bukasa ahhoz kepest csak erdektelen bulvarpletyka lesz. sokkal tobb van itt a hatterben erzesem szerint.

Előzmény: pernahajder (106)
pernahajder Creative Commons License 2003.06.24 0 0 106
Vajon Seligmann ismerte már akkor az embercsempészés vádját is? Vagy ez Németországban közönséges hétköznapi gyakorlat?
Előzmény: a forest mighty black (105)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.06.23 0 0 105
Akkor tehát megállapíthatjuk, hogy ugyan drogozott (meg kurvázott) a jó Friedman koma, de mivel egyik sem büncselekmény igy minden O.K.

buntetojogi szempontbol igen. erkolcsileg mar mas kerdes. szerintem Rafael Seligmann foglalta ossze az egeszet a legjobban: "Friedman volt a peldakep, az erkolcsi merce. most annyi tortent, hogy kiderult, teljesen kozonseges ember, mint barki mas."

ugyan volt egy olyan cikk is, hogy az egyik ukrán prostituált azt vallotta, hogy Friedman kokaint kínált neki,

...de persze o nem fogadta el. az egyik legalabb akkora kamu, mint a masik.

Előzmény: Jókai út 27 (100)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 104
Dehogyisnem számít! Össze kell eszkábálni valahogy a világot, ha már magától nem áll össze...
Előzmény: Hayloft Ezekiel (59)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 101
egykori kirakatpolitikusból, médiakedvencből

Hát igen. Stefan Raab meg Harald Schmidt ugyan tűz és víz, de mindkettő talán sok idő után az első poént (valószínűleg egymástól függetlenűl) hasonlóan valósította meg. Raab azóta minden egyes hívásnál megteszi eme poént (pl.ma este 22.15 Pro7), míg Schmidt ritkán.

A szünetek előtt a showmastereket telefonon hívják fel, hogy itt most egy szünet következik.

Cseng a telefon.
Raab (/Schmidt) felveszi, majd belemondja
- Hallo, Paolo Pinkel.

Előzmény: e.honecker (99)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 100
Akkor tehát megállapíthatjuk, hogy ugyan drogozott (meg kurvázott) a jó Friedman koma, de mivel egyik sem büncselekmény igy minden O.K.

/ ugyan volt egy olyan cikk is, hogy az egyik ukrán prostituált azt vallotta, hogy Friedman kokaint kínált neki, azaz egy deal-kísérlet is megvalósult /

Előzmény: a forest mighty black (98)
e.honecker Creative Commons License 2003.06.23 0 0 99
entschuldigung.
M.F. ún. erkölcsi mérceként tetszelget a német közéletben és ebből jött össze a bukás. a kokain csak részkérdés :

Der freie Fall des Michel Friedman

Nach Kokainfund und Rotlicht-Vorfwürfen befindet sich Moralist Friedman am Abgrund. Die vergangenen zehn Tage haben aus dem einstigen Vorzeige-Politiker, Medienliebling und Vizepräsidenten des Zentralrats der Juden eine tragische Figur gemacht, die den Decknamen "Paolo Pinkel" so schnell nicht mehr los werden wird.

M.F. szabad esése

kokainbirtoklás és prostitúciós vádakat követően erkölcscsősz M.F. mélypontra került. az elmúlt 10 nap az egykori kirakatpolitikusból, médiakedvencből és a ZdJ. elnökhelyetteséből tragikus figurát faragtak...
/spiegel/

Előzmény: a forest mighty black (98)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.06.23 0 0 98
a klassz kis cikked vegerol lemaradt a legfontosabb mondat:

Ob der Nachweis zu rechtlichen Konsequenzen führen wird, ist offen. Im Fall des Besitzes geringer Mengen von Drogen zum Eigengebrauch kann das Verfahren eingestellt werden.

mint azt mar elmondtam, nemetorszagban nem buntetik a drogfogyasztast, ugyhogy buncselekmeny nem tortent.

Előzmény: Jókai út 27 (96)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.06.23 0 0 97
Sajnos 50 év elteltével is antiszemiták a német hatóság emberei. Ez ellen kell tenni még nagyon sokat. <7i>

remelem belatod, hogy emeletes baromsagot irtal.

Előzmény: Törölt nick (2)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 96
A hajminta pozitív

www.spiegel.de

Michel Friedman hajából vett minta laboratóriumi vizsgálata eredménye szerint a Zentralrat der Juden alelnöke és ismert TV moderátor alkalmanként kokaint fogyaszott.

Hamburg - Ahogy a "Bild"-Zeitung Frankfurt-i jogászkörök információi alapján megírta, egy négyoldalas laboratóriumi jelentés alapján megállapítást nyert, hogy Friedman hajszálaiban kokain igazolható vissza.
Friedman két héttel ezelőtt adott le hajmintát, miután az államügyész a lakását átkutatta.
A jelentésben a kokainfogyasztásra "alkalmanként" jelzőt találták megfelelőnek. A szakértők szerint Friedman tőbb mint hat hónapja fogyasztott kokaint.
Még kérdéses, hogy milyen jogi konzekvenciákat jelentenek ezen körülmények Friedman számára.

Kártékony Creative Commons License 2003.06.19 0 0 95
Na és?
Tompika meg Viktor orra is sürün volt porcukros, oszt mégsem hisztizett senki...
Akinek van pénze, az szív, vagy nyom valami egyéb cuccot. (Akinek sok pénze van, mind kokaint tul. Ügyvédek, vállalkozók, brókerek, gazdasági elemzők, stb...) Ez tuti, hiszen az ember már csak egy olyan állat, aki szereti ha jól érzi magát. Mindegy, hogy zsidó, cigány, polgári karikás ;), vagy baloldali...
Előzmény: Jókai út 27 (-)
mellfekvenc Creative Commons License 2003.06.19 0 0 94
"Tehát mi köze Tasnádinak a Mazsihiszhez?"

"Vizsgálatot folytat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Tordai Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek elnöke ellen. Az adóhatóság közérdekű bejelentés alapján ellenőrzi a Mazsihisz vezetőjének gazdasági tevékenységét, akiről korábban már ismertté vált, hogy szoros, baráti kapcsolatban állt Tasnádi Péter vállalkozóval. A Heti Világgazdaság a közelmúltban megjelentette azt a felvételt, amely 1999. március 15-én a Dohány utcai zsinagóga előtti megemlékezésen készült, ahol Tasnádi mint rendfenntartó vett részt társaival együtt."

Előzmény: kaleb (87)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 93
A CDU Bundestag frakció vezetője Friedrich Merz:
Újabban gyakran olvasom, hogy Friedman CDU pokitikus. Ez természetesen nem felel meg a valóságnak, Friedman két évig volt a CDU elnökségének tagja, majd utána nem választották meg. Azóta egy egyszerű CDU tag. Az egész botránnyal kapcsolatban nem Friedman személye, hanem a lagnagyobb mértékben a német zsidó közösségek károsulnak. www.spiegel.de

Közben újabb feltételezések láttak napvilágot:
- tavaly augusztusban egy home-videót kináltak eladásra a Möllemann vezette düsseldorfi FDP frakciónak, melyen állítólag Friedman látható gyengén öltözve több prostituálttal egy szállodai szobában. (Itt talán megkockáztatható az a gondolat is, hogy a Möllemann-féle röpcédula (melyen Friedman is szerepel negatív hangvételben) szerzője talán már többet tudott Friedmanról mint a közvélemény.)

- ez év márciusában ismeretlen tettesek a berlini államügyészségről elloptak bizonyos ukrán embercsempészekről szóló aktákat. Ezek az ukránok voltak a jelenlegi nyomozás szerint akik kontaktusban voltak Friedmannal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!