Keresés

Részletes keresés

performance Creative Commons License 2004.07.01 0 0 26
Üdv mindenkinek. Körvonalazódik egy zöld topic. Végre.

Azt gondolom, hogy nem találsz olyan embert, aki arra a kérdésre, hogy saját és ivadékaink biztonsága-egészsége érdekében kell-e védeni a környezetet rövid gondolkodás nélkül rávágná, hogy NEM. Ha állításom igaz, akkor mi felnőtt magyarok potenciális zöld szövetségesek vagyunk.

Valami mégsem stimmel. A ZÖLD - mint emberek gyűjtőfogalma - lassan szitokszóvá válik, egyfajta visszatartó másságot kezd jelenteni a számomra.

Akkor hát ki ellenérzéseinket az asztalra. Mi az ok? A ZÖLD stílus és a koncepciótlanság. Mert nézzük az elmúlt néhány év hozzám eljutott hazai megmozdulásokat az én szemüvegemen keresztül (Fiala után szabadon - a tévedés kockázatát fenntartva):

- Campona bővítés, új színház, művelődési központ, uszoda. Drága zöldjeink hangosan tiltakoznak, hogy mennyi zöldfelület megy veszendőbe. Hát nem voltam rest, körbejártam a terepet. Derékig érő parlag- és ürömfű, szemét, gaz. Az építők viszont vállalták a parkosítást és a park gondozását. Nagy ZÖLD hiba.

- 4-es metro. Mi a teendő ZÖLD oldalról: megtámadni. Miért? mert csak. Nem az lenne az elvárás, hogy minél több embert tömegközlekedésre vegyenek rá? Szerintem igen. De én ZÖLDet érvelni csak metro ellen hallottam, mellette nem.

- Greenpeace. Én egy militáns csoportnak tartom, teljes logisztikai ellátással: utánpótlás vonalakkal, dokumentációs központtal, ügyvédi irodákkal, hírszerzőkkel. MAKE GREENWAR NOT GREENPEACE!

És így tovább. Nálam elásták a ZÖLDek magukat. Én és családom megyünk a magunk útján, nem kérünk belőlük. Nem lesz általuk jobb a világ. Mint ahogy a Fradi-drukkerektől sem.

Üdv,
Performance
Lev_34 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 25

Igazándiból nem szerencsés ha meg kellene különböztetni őket. A Fradi szurkolók között is van normális  és remélem a Greenpeace-aktivisták között is vannak vélghetőleg, bár közöttük nincs ismerettségem. Azonban addíg amíg a Fradi szurkolók, hitük mellett esküt tesznek, és aszerint cselekszenek, számukra a zöld szín az ami mellett hitet tesznek. Node... A Greenpeace-aktivisták zöld kabátkája, ugyan miből van Jóféle műanyagból!!! Ami ugye mint tudjuk kőolaj származék. No és milyen helyre kis motorcsónakokkal hajkurásszák a bálnavadász-hajókat. Az se napenergiával megy, és a hajóikról nem beszélek. No és gondolom a Zengő hegyre se gyalog, és nem is biciklivel  bandukoltak fel. Tehát véleményem Ha bigottak akarunk lenni akkor járjunk elöl jó példával Kapcsoltassuk ki a villanyt a lakásból mer ugye az Paksról jön. Ne is fütsünk mert hát a földgáz az is a természet kirablása.... És ne jöjjünk a széntüzeléssel, mert az ugye meg a károsanyagkibocsátás miatt...

Félre értés ne essék. Én nem szeretem, és nem is szeretném a környezetet károsítani meg is teszek ennek érdekében mindent, azonban az ésszerűség határain belül. Sok okos ember gondolkodik már a jövőn és meg is fogja találnmio a megoldást meggyőződésem, és a tömegek partnerek is lesznek ebben. Azonban én a Greenpeace-t olyannal tartom a környezetvédelemben, mint a MIÉP-et  ( bocsánat nem tudom mi annak a fogaskerekes pártnak a neve ) a magyar politikai életben

Előzmény: www.arvai.hu (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 24
...Egyébként a zöldek hagyományosan liberális-baloldali beállítottságúak,"...

Én inkább anarhistáknak definiálnám őket.
A hatvanas években indultak az akkori NSZK-ból. Hosszú évekig a választásokon is próbálkoztak, sikertelenül.
Később lehiggadtak, bejutottak a parlamentbe és mára normális módon politizálnak.
De ez egy közel 40 éves folyamat volt.

A greenpeace pedig egy ugyanolyan csürhe, mint a globalizáció ellen tüntető, a világot beutazó banda.
Csak azt kéne tudni, hogy miből futja rá nekik.
Valaki egy másik topicban azt írta, hogy közmunkára kellene őket itélni. Mivel a munka mindegyiknek büdös, ez lenne a legnagyobb visszatartó erő számukra.

Előzmény: symbio (21)
stones Creative Commons License 2003.06.12 0 0 23
meglehet, megrettentek vezetőink: a nagymarosi gát...
Előzmény: Gép-ész (13)
Gép-ész Creative Commons License 2003.06.12 0 0 22
Csak azért mondtam, mert szegény Egelynek és az összes hozzá hasonló meg nem értett "fizikusnak" mániája, hogy az olajlobbi megölet, vagy tönkretesz mindenkit, aki ingyenes és környezetbarát energiával foglalkozik :) Azt valahogy elfelejtik, hogy a világon nem minden kapcsolódik az olajhoz. Akkor az egyéb cégek miért nem karolják fel ezeket az ötleteket? Tán csak nem azért, mert nem is léteznek?
Előzmény: www.arvai.hu (20)
symbio Creative Commons License 2003.06.12 0 0 21
az alábbi hozzászólások igazolják Daniel Cohn-Bendit állítását, miszerint a volt kommunista diktatúrák országai még nem érettek a zöld mozgalmakra.

Egyébként a zöldek hagyományosan liberális-baloldali beállítottságúak, tehát kedves jobbos fórumtársaim, elég nevetséges öket jobboldali mártírnak beállítani, csak mert a rendörség ugyanúgy leállította öket, mint a hídelzáró ökörkörösöket.

www.arvai.hu Creative Commons License 2003.06.12 0 0 20
A fantasztikus irodalom művelôi közül inkább Ray Bradburry (jól írom?) műveit olvasgattam, mint Egely-t, mint ahogy Erik von Dédike (kötekedôk kedvéért Däniken) megállapításait is fenntartással fogadom.
Előzmény: Gép-ész (16)
Daemon Creative Commons License 2003.06.12 0 0 19
Akkor nem is az volt off amire gondoltam, hanem az összes többi hozzászólásom :-)))
Előzmény: www.arvai.hu (18)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.06.12 0 0 18
Én eredetileg a rendôri intézkedések hatékonyságának ilyen látványos növekedése (50%-os letartóztatási arány) feletti örömömben nyitottam ezt a topicot, de erre is mehetünk.
Előzmény: Daemon (17)
Daemon Creative Commons License 2003.06.12 0 0 17
Ez is nagyon igaz. De én a Greenpeace-ről beszéltem. Ha a drága zöldbékések (bárcsak jelentene számukra valamit a peace szó a nevükben) úgy láncolnák magukat az erőművek, szemétégetőkl, fakitermelések, olajkutak falához, kerítéséhez, hogy közben az elismert, valóban nagy tudású szakemberek érveit, javaslatait, ötleteit szajkózzák, nos akkor azt mondanám, komoly szervezet komoly célokkal. Így viszont csak a célok komolyak.
Előzmény: www.arvai.hu (15)
Gép-ész Creative Commons License 2003.06.12 0 0 16
Látom Egely rajongó vagy :)))
Előzmény: www.arvai.hu (15)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.06.12 0 0 15
Ebben sok igazság van, de ...!
Amennyire vissza tudok emlékezni (úgy 30-35 év) régebben is, ma is vannak komoly, nagy tudású elismert szakemberek, akik nem csak a botránycsináláshoz értenek. Konferenciáról konferenciára járnak, könyveket írnak, politikusokat, gazdasági szakemberekt gyôzködnek. Évtizedek óta szajkózzák, hogy elpusztítjuk önmagunkat, ha nem változtaunk a fejlôdés irányán. Ôk konkrét javaslatokat is letettek már az asztalra. Mindhiába.
Vegyük csak a közlekedést. Belefulladunk a benzingôzbe, de Nicola Tesla óta megölnek mindenkit (néha csak egzisztenciálisan, máskor fizikai valójában is) aki környezetkímélô hajtást talál ki.
Előzmény: Daemon (9)
Daemon Creative Commons License 2003.06.12 0 0 14
Épp ezért gondolom, hogy komolytalanok. Ennyi pénzzel, ennyi szervezettel akár hasznos módon is tiltakozhatnának. Mondhatnák azt, hogy Ló*szt szemétégetőt, viszot sokkal jobb lenne a .... . De nem ezt teszik, egyszerűen lefekszenek a kamion elé és kész.
Előzmény: gyopárkocsond (12)
Gép-ész Creative Commons License 2003.06.12 0 0 13
Igen, a Greenpeacesek szerintem veszélyesebbek az idióta futballhuligánoknál :)
gyopárkocsond Creative Commons License 2003.06.12 0 0 12
hát a komolytalanság egy picit túlzás (sok pinzük van, világon mindenhol vannak szervezeteik) azonban az érvelésben van valami. Nincsen rosszabb egy ortodox zöldnél! Ökológiai ismeretek hijján csak egy érv van..nem szabad semmibe se belenyúlni, semmihez hozzányúlni.
Előzmény: Daemon (9)
Daemon Creative Commons License 2003.06.12 0 0 11
"Miért van az, hogy ma a bűnözônek nagyobb tisztelet és megbecsülés jár, mint a rendes embereknek?"

Nagyon jó kérdés. Bár azt hiszem nem megbecsülés és tisztelet jár nekik. A helyzet egyszerűen az, hogy hála a törvényeinknek és az Orbán Viktor által olyannyira hiányolt, és állítólag sárba tiport, nem is létező demokráciának, a bánöző, deviáns alakok azonnal feljelentik a rendőrt, ha csak csúnyán néz rájuk. Azt gondolom, hogy a baj az, hogy azok, akiktől mi a biztohnságot várjuk, jobban félnek a bűnözőktől, mint mi magunk.

De ez itt nagyon OFF

Előzmény: www.arvai.hu (8)
PElbai Creative Commons License 2003.06.12 0 0 10
A greenpeaceesek nem nácik, fasiszta jobbosok voltak, meg csürhék, antiszemiták, MIÉP-esek, hazaárulók stb.?
Szerintem lesz olyan balliberális köziró, aki megmeri tenni azt hogy, összemossa a jobboldallal a paksi tüntetést.
Előzmény: www.arvai.hu (-)
Daemon Creative Commons License 2003.06.12 0 0 9
"a különbség a képzettségségükben ill. a szervezettségükben van"

A képzettségükről annyit, hogy ma Magyarországon a környezetvédelemmel ténylegesen senki nem foglalkozik. Van néhány - jó értelemben - megátalkodott favédő, meg vízvédő akik időnként odaláncolják magukat a fához vagy beugranak a vízbe, de ezen kívül az ég világon semmi hasznosat nem tesznek a környezetvédelemért. A Greenpeace ugyanezt csinálja. Semmit nem tesz csak botrányt okoz. Randalírozik, hisztériát kelt, akadályoz másokat munkájuk elvégzésében, veszélybe sodor edzisztenciákat, de megoldást, alternatívát soha nem nyújt.

És ezt nem csak Paks kapcsán gondolom így, hanem általában a Greenpeace tevékenységével kapcsolatban. Szerintem komolytalanok.

Előzmény: NagyFehérFőnök (7)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8
Én nem értek sem az atomerôművekhez, sem a focihoz, de még a joghoz sem. Régebben halottam olyasmit, hogy náci eszmékhez közel állók bújnak meg az ilyen-olyan zöld pártok mögött. De talán a Greenpeace-nek nincs sok közük hozzá.
De nemigazán értem, hogyan lehet egyszerű rongálásnak minôsíteni azt, ha egy metrókocsiban több millós kárt okoznak emberek. Hogyan lehetséges az, hogy egy tömegverekedés, tömeges garázdaság után legfeljebb csak 2-3 embert fognak meg. Botrány abból szokott lenni, hogy a rendôrök durvák voltak az ártatlan és békés urakkal szemben.
Miért van az, hogy ma a bűnözônek nagyobb tisztelet és megbecsülés jár, mint a rendes embereknek?
Előzmény: stones (4)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2003.06.12 0 0 7
a különbség a képzettségségükben ill. a szervezettségükben van
Előzmény: stones (4)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2003.06.12 0 0 6
én egyáltalán nem becsülném le az agresszivitásukat :)
Előzmény: stones (4)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2003.06.12 0 0 5
egyszerü véletlen, éppen most léptem be a rendszerbe
Előzmény: www.arvai.hu (1)
stones Creative Commons License 2003.06.12 0 0 4
ezek a zöldek nem olyan agresszív zöldek, a Greenpeace nem dobál kővel...
Előzmény: www.arvai.hu (-)
MGperY Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3
"Ezek szerint a Greenpeace tüntetôk sokkal veszélyesebbek mint azok a galamblelkü urak, akik miatt most bezárták a fradipályát? "

nem.
paks biztonsága fontosabb, mint egy ugribugri futball pályáé.

Előzmény: www.arvai.hu (-)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2003.06.12 0 0 2
"Ezek szerint a Greenpeace tüntetôk sokkal veszélyesebbek mint azok a galamblelkü urak, akik miatt most bezárták a fradipályát? "

érdekes megközelítés

Előzmény: www.arvai.hu (-)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1
Kevesebb, mint 1 perc. Gratula!
Előzmény: NagyFehérFőnök (0)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2003.06.12 0 0 0
nem 0 a különbség
Előzmény: www.arvai.hu (-)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.06.12 0 0 topiknyitó
"Greenpeace-aktivisták a Paksi Atomerőműnél

A tüntetők az erőmű élettartamának várható meghosszabbítása ellen tiltakoznak; a rendőrség húsz tiltakozót előállított."

Ezek szerint a Greenpeace tüntetôk sokkal veszélyesebbek mint azok a galamblelkü urak, akik miatt most bezárták a fradipályát?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!