Keresés

Részletes keresés

mirminc2 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 54

A Tudásmosoly tanulócsoport a 17. kerületben fogad nagyobbakat is, Budaörsön pedig a KettőPontNullában vannak felsősök.

Előzmény: beusésrenike (51)
Andrea Bognár-Incze Creative Commons License 2019.04.26 0 0 53

Szeretném figyelmetekbe ajánlani Nagykovácsiban 2 éve sikeresen működő magántanulói csoportunkat. A 2019-2020 tanévtől második és harmadik osztályos gyermekek számára tudunk helyet biztosítani, annak aki szeretné a gyermekét befogadó-, együttműködő-, inspiráló közegben felkészíteni magántanulóként az iskolai vizsgákra. Tanulócsoportunk vezető pedagógusa tökéletes együttműködésben teszi ezt az általános iskola tanáraival és vezetésével.

 

Mit ad a 612-es Kisbolygó?

- az iskolai vizsgákra történő felkészítés, kapcsolattartás az iskolával
- zenetanulás
- színjátszó kör
- mozgás, testi fejlesztés, kirándulások, sok játék a szabadban, mozgásfejlesztés
- életkornak megfelelő képesség- és készségfejlesztés
- differenciált fejlesztés, amely a gyermeket a saját képességeihez mérten fejleszti
- tanulási kompetenciák fejlesztése nyugodt, harmonikus, pozitív légkörben
- motiváció fejlesztése, fenntartása, támogatása
- szociális kompetencia fejlesztése: konfliktuskezelés, együttműködés, önérvényesítés, önkontroll, önbizalom fejlesztése, relaxáció szimbólumterápiás eszközökkel, érzelmi biztonság, elfogadás, empátia, stresszkezelés

 

https://www.facebook.com/612kisbolygo/

nareme Creative Commons License 2019.04.23 0 0 52


Angol nyelvórát tartok teljesen kezdő szinttől , anyanyelvi szintig, nem csak diákoknak, felnőtteknek is! Az angolt nem csak tudni kell, hanem át is kell tudni adni! Jelentkezni lehet a következő email címen: teacherregina23@freemail.hu

beusésrenike Creative Commons License 2019.04.23 0 0 51

Sziasztok! 

 

6.osztályos lányomnak keresek magániskolát Budapesten vagy magántanulói csoportot,

ha tudtok ilyet légyszi îrjátok meg.

Nézelődtem  google-on de ilyen korú gyereknek nem találtam, csak 6-8 éveseknek.

Előre is köszönöm!

Hollin89 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 50

Sziasztok! 

Aki még az információgyűjtés szakaszánál tart a magántanulói státuszt, otthontanulást és tanulócsoportok működését illetően, ajánlom figyelmébe a blogbejegyzésem a témában. Itt tudjátok elolvasni.  :) 

Üdv,
Hollin

Sherlocked Creative Commons License 2018.02.14 0 0 49

kedves Zsanesz!
Segítenél, hogy milyen durva híreket hallottál a pécselyi suliról? Mi is most készülünk oda ellátogatni, de még gyűjtöm az infókat. Az már biztos, hogy hely most nem nagyon van náluk, így mi valószínűleg várólistások leszünk. Addig is jól jön minden infó, köszi előre is!

Előzmény: zsanesz08 (47)
C.Edit Creative Commons License 2017.11.08 0 0 48

Szia!
Asztmás köhögésre (és még sok másra is) nagyon hatékony a buteyko tréning. (A google-ba beírva megtalálod őket.)
Jobbulást kívánok :)!

Előzmény: rebel001 (40)
zsanesz08 Creative Commons License 2017.09.21 0 0 47

 

Szia! Szeretnék tőled tanácsot és tapasztalatot kérni a gyermekház iskoláról. Jövőre kezdene kisfiam első osztályban. Nem Sni-s és semmi ilyen jellegű problémánk nincs csak szeretném a hagyományos sulitól "megóvni" kacérkodunk az otthon oktatással is,de félek, hogy nem tudom megoldani neki a társaságot... Pécsely is szóba jött,de onnan most durva híreket hallottam... Voltam szülői tájékoztatón a gyerekház suliba tetszett amit halottam,de nagy szükségem lenne személyes tapasztalatra is, megköszönném ha megosztanád velem!

Előzmény: viragoscs (45)
Island* Creative Commons License 2017.07.11 0 0 46

A Pécselyen székelő Báró Wesselényi Miklós Általános Iskolát is javaslom sokaknak felkeresni, magántanulóként, egyéni tanrendben stb....lehet náluk tanulni....

A mai iskolarendszert azért találták ki, hogy jó "biorobotokat" képezzenek...tisztelet a kivételnek, mi értelme annak, ha a legnagyobb kincsünket, a gyermekünket lelkileg/testileg megnyomorítja egy ilyen rendszer.

Ma még(szerencsére) tanulmányi kötelezettség van és nem iskolakötelezettség...vagyis a tudás megszerzése a cél és nem az, hogy a napi 8 órát, mint egy felnőtt a gyerek iskolában töltse, mint amolyan "munkaidőt"...

viragoscs Creative Commons License 2017.07.06 0 0 45

Kedves Zsonga!

Nagyon ritkán járok itt, most olvastam csak bejegyzését....Jókat hallottam a Gyermekek Házáról, de csak általánossában, semmi konkétum.  Sajnos itt is relatíve magas az osztálylétszám, talán ha jól tudom legalább 20 fős osztályok vannak. Nekünk ez sok, de persze vannak NT gyermekek, akiknek ez pont ideális, MIndenképpen jobb, mint a 30-as létszám. Azt viszont jelzem, hogy más-más intézmény a Gyermekek Háza és más a Gyermekház, ahova mi jártunk.  A Gyermekház, ahova mi jártunk, akkor ideális, ha nincs viselkedésproblémája  a gyermeknek.  Amint nem működik együtt a gyermek, vagy differenciálni kell, a legtöbb esetben gond.  Én személy szerint egy tanítónénit ismerek itt (persze lehet még rajta kívül 1-2), aki tündéri, szeretetteljes, de hát nála ugye teltház van.... Mi is el vagyunk kesereve, nem nagyon látjuk hova merre tovább.  Azért írok, ha tudok, de kitartást tudok csak Nektek is kívánni. Persze, lehet, hogy időközben már megtaláltátok az ideális helyet kisfiadnak, bárcsak így lenne... Üdv.

Előzmény: Törölt nick (37)
viragoscs Creative Commons License 2017.07.06 0 0 44

Kedves Purcsi,.

 

Nem tudlak semmivel bíztatni, mivel mi is futjuk a köreinket iskola ügyben. Mi átmeneti magántanulóságot vállaltuk fel tanév végéig, de nem akarjuk folytatni, elég volt. Nekünk F 84.5-ös kódunk van, tehát mi nem mehetünk ezzel az Éltes-be, de hallottam az iskoláról és tudom, hogy oda figyelemzavar és ADHD kóddal vesznek fel gyerekeket. Ott is elég sokan vannak egy magasabb évfolyamú osztályban, úgy mint más helyeken. Mi most végül nem szedünk semmit, Ritalin hatott kb. egy évig, Strattera egyáltalán nem, riszperidon (perdox-ról) hallani sem akarok, nem is hatott és ráadásul felhízlalta a gyereket.  Néha szoktam ide belépni, ha tudok, tudnék vmit javasolni, fogok írni.  Egyelőre csak kitartást tudok kívánni magunknak és minden érintett családnak!

Előzmény: Purcsi (41)
viragoscs Creative Commons License 2017.07.06 0 0 43

Kedves Bogumil és még érintett szülők!

 

Osztom ezt a korábbi bejegyzést, miszerint nekünk is ez a legnagyobb gondunk a magántanulósággal, hogy ha nem kozossegben tanul a gyerek, hogy nem tud kifejlodni a normalis kapcsolata a vilaggal, a kortársakkal, a tarsadalommal.  Ha magantanulo, nem lesznek baratai, meg van fosztva minden közös élménytől (farsang, osztalykirandulas, stb.) nem hívják sehova sem.  Mi most jutottunk oda, hogy az év végéig vállalt átmeneti magántanulóságot a következő 2017-18-as tanévre is ki akarja terjeszteni az iskola, de mi NEM akarjuk.  Az igazgatónő dirigál, nem nagyon van mozgásterünk, de el szeretnénk innen menni a sok megaláztatás miatt. Hiába jó a kapcsolatunk az egyik gyp. tanítónénivel, aki egyéniben foglalkozott heti 4 órát fiammal, de ez is csak április közepe után vált kivitelezhetővé, a nem ép intellektusú auti gyerekekhez (legalábbis az igazgató és a tanítónénik ezt mondják, hogy azok, sőt az ősszel csatlakozó gyerekek sem fognak állítólag az ép intellektus tartományba esni) az én aspergeres ép intellektusú fiam nem tud kapcsolódni.  Hogy miért irattuk akkor ide át? Azért, mert félre lettünk tájékoztatva, azaz a csoport indításra úgy kapott az iskola engedélyt, hogy "ép intellektusú autizmusban érintett gyermekek" részére, csak hát kiderült időközben, hogy az átvett 3 gyermek nem ilyen, sőt a további ősszel csatlakozó 5 gyermek sem és mi pont emiatt kényszerültünk magántanulóságba. De mostanra ez a fél év elég volt és keresnénk befogadó iskolát, elfogató, motivált tanítónénit vagy tanítóbácsi, de csak alacsony létszámú osztály jöhet számításba. Kérlek segítsetek! Budapesten bárhol.....bár mi a XIV. kerületben lakunk... Köszönöm!

Előzmény: Bogumil (9)
szoroildiko Creative Commons License 2017.06.20 0 0 42

Kedves rebel001, kérlek, lépd ezt meg! Anyaként kérlek erre. :-) Főleg, ha az egészségedre is ráment, mi még a kérdés???

Nekem még picik a gyerekeim, de abszolút alternatív megoldásban gondolkozunk mi is. Nem fognak sima állami suliba járni. Különleges vagy, és tök egyértelmű, hogy a klasszikus iskola csak visszafogja a képességeidet. Engedd őket szárnyalni! Ne izgulj a vizsgák miatt, egyrészt hollywoodban senki nem fogja megkérdezni, hogy hányasra érettségiztél Magyarországon matekból... ;-) Másrészt kérsz segítséget, millió magántanár, tanulást segítő egyetemista között válogathatsz. Menni fog! Tudod te, mekkora mázlista vagy, amiért 16 évesen pontosan tudod, milyen úton kell járnod? Ilyenkor mindig az a hasonlat jut eszembe, hogy a hozzád hasonlóknak olyan a klasszikus iskola, mintha az agyadban lévő csodás tűzijátékot egy 30x30-as dobozba kellene bepasszíroznod... Tojd le az osztálytársaidat, akik kiközösítenek, nem foglalkozni kell velük, hanem sajnálni... Minden tekintetben felettük állsz.

Két fontos dolog van az életben: hogy SIKERES és BOLDOG legyél. Nem az, hogy a középiskolai vizsgáid jól sikerüljenek... 

hajrá, előre az álmaidért, engedd a tehetségedet ki a palackból! :-*

Ui: Feltétlenül szólj, ha megjelent az első regényed! ;-)

 

Előzmény: rebel001 (40)
Purcsi Creative Commons License 2017.04.29 0 0 41

Kedves Csilla, Zsolt,

 

Mi szintén ebbe a cipőbe járunk, még óvodás a kisfiam, jövőre kezdi a nagycsoportot a kisfiam.

Nekünk az Éltes Mátyás Általános Iskola lenne a legközelebbi speciális iskola.

Mi a 18. kerületben lakunk.

Eléggé el vagyok keseredve, ha tudnak infót bármi jól jönne iskolákról, fejlesztésekről.

Előre is megköszönöm.

 

 

Előzmény: viragoscs (36)
rebel001 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 40

Üdv mindenkinek!

Már sok fórumon szerencsét próbáltam, ide is írok. Tizenhat éves vagyok, eléggé művészlélek, sokszor váltottam iskolát. A tanáraim soha nem nézték jó szemmel ezt a dolgot. Író és filmrendező szeretnék lenni (most nem nagyképűsködni akarok) általában azt mondják megvan a tehetségem hozzá (már a második regényemet írom a novelláim 9 éves korom óta nyerik a pályázatokat, tavaly megnyertem az Országos Dráma Tanulmányi versenyt). Most humán tagozatra járok, de ez szinte nem jelent semmit az osztálytársaim mind orvosok és mérnökök akarnak lenni. Engem viszont gyűlölnek a reál tanáraim mert az ő tárgyaikat nem bírom, állandóan gonoszkodnak velem... direkt nehezebb dolgozatokat íratnak velem, nem veszik figyelembe a papíromat, miszerint tovább írhatom a dolgozatokat, és beszólogatnak nekem az órákon...

Nagyon stresszesek a mindennapjaim. Ennek a stressznek az lett az eredménye, hogy tavaly hónapokig kényszeres szorongásom volt, amire máig gyógyszert szedek. Idén pedig rá ment az asztmámra, ami egyre súlyosabb, fuldokolva, rázkódva hangosan köhögök és van, hogy órákig nem tudom abahagyni. Így nem tudok iskolába járni. Ha be is megyek, a tanárok zavarnak haza, mert a köhögésem zavarja az órát (a matektanárnő szerint szándékosan szabotálom a tanítást). Az orvosok nem értik, mi van velem, a legerősebb gyógyszereket kapom, és nem használnak... a háziorvos és a tüdőgyógyász szerint is az iskola miatt leromlott mentális állapot lehet az oka.

Anyukámmal megegyesztünk, hogy erre a problémára megoldást kell találni. A magántanulóságot azért vetettük fel mert iskolát váltani már nem akarok, és speciális magánintézményeket sem engedhetünk meg magunknak. Viszont a magántanulóságban sem vagyunk biztosak. Anyukám nem meri meglépni ezt a lépést, fél, hogy nem tudnék felkészülni a vizsgákra.

Leginkább magántanulót nevelő szülők segítségétszeretném kérni.

Hogyan készülnek fel az otthon tanuló középiskolások a vizsgáikra?

Előre is köszönök minden segítséget.

vkombi Creative Commons License 2017.02.09 0 0 39

Sziasztok!

 

2017-ben Gödön induló tanulókörünkbe keresünk általános iskolai pedagógust.

 

6-7 éves gyerekeket kellene 1-4. évfolyamig végigkísérni.

 

Nyolc órás bejelentett állás lenne, de 6 órás vagy 4 órás állásra is lehet jelentkezni.

Részletesebb elképzelést a tanodáról, annak működéséről a linken találnak. Aki kedvet érez egy laza, családias mini iskolában tanítani, az jelentkezzen bátran.


https://drive.google.com/drive/folders/0B8DIvwO7G3kYeHU2bmNRaFI5N1k?usp=sharing

katona.dora73@gmail.com

Gilababa Creative Commons License 2017.02.09 0 0 38

Az iskolába kerüléshez a világon semmi szükség előkészítésre. Egészséges normális gyereknek nem kell. Ha mégis kellene az az iskola hibája, nem a gyereké. 

Előzmény: TündérTanárnéni (32)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 0 37

Kedves Csilla, ha erre jar kerem irjon nekem,a kisfiam hasonlo problemakkal kuzd,jelenleg az ovodaban. A tovabbiakban a Gyermekek Hazara gondoltunk de ahogy az On tapasztalatait olvasom talan nem ez a jo valasztas. Kerem jelentkezzen ha olvas , szivesen valtanek par szot a problemarol,ami jelenleg az egesz csaladunkra kihatassal van.

 

Koszonom.

Előzmény: viragoscs (36)
viragoscs Creative Commons License 2016.01.06 0 0 36

Kedves Zsolt (hornist001)!

 

Amennyiben fent van még a fórumon, nagyon érdekelne, mi lett kisfiával, hova került, melyik iskolába és az hogy vált be, mivel idén mi "küzdünk" az általános iskola 1. osztályával.  Az én kisfiam végül szintén kötelezően kis létszám miatt a Gyermekház-ba kezdett el járni, de itt nem tudnak mit kezdeni túlzottan impulzív - sajnos - dühkitöréseivel és eléggé tarthatatlan az állapot. Végső elkeseredésünkben, mi belementünk a gyógyszeres kezelésbe, egyelőre a Ritalin-t kapja, de SEMMIT sem használ neki.  Nála a legnagyobb baj a közösségébeli impulzivítás, hirtelen harag és persze van SNI-s kódunk is figyelemzavarra.  

Köszönettel:  Csilla

Előzmény: hornist001 (27)
Örök Álmodó Creative Commons License 2014.02.21 0 0 34

Szerintem van egy arany középút is a magántanulóság és az iskola között. Budapesten, a Kosztolányi térnél van egy Rogers Akadémia nevű hely, ahol magántanulókként végzik a diákok egyéni tanrendjüket, közben segítik a teljesen egyéniségüket és képességeiket kibontakoztatni. Arra próbálják nevelni a gyerekeket, hogy eredendően odafordulóak legyenek másokhoz, hogy ne eszközként lássák az embert. Ez egy igazi plusz, mert az alternatív sulikból sok öntörvényű ember jön ki. Itt meg emberiek lesznek, igaz lassan, évek alatt. De bármilyen képességekkel is rendelkezzen valaki, ilyen életviszonyulás nélkül nem fog tudni normális emberi kapcsolatokat kialakítani, aztán jól, lélekben mégis egyedül lesz. Mind ismerjük ezt.

A webcímük, ha jól tudom, a nevük:
www.rogersakademia.hu

Ha valaki nem tudja elképzelni, milyen, nemrég híresült el Logan Laplante "Hackschooling" című TED-videója. Pont ugyanaz a rendszer, mint az az amerikai.


ListOfSchoolsEU Creative Commons License 2013.04.29 0 0 33

A gyermekeim számára megfelelő iskola keresésében az http://www.iskolaklistaja.eu/ weboldal segített nekem.

TündérTanárnéni Creative Commons License 2013.02.11 0 0 32

Úgy gondolom, sokkal kevesebb tanulási problémával küszködő gyermek lenne, ha a szülőknek elmondanák, hogy mennyire fontos lenne a megelőzés és az iskolára való  alapos felkészülés. / Itt nem a számolásra, olvasásra gondolok, az nem tartozik az iskolaérettség kritériumai közé/

 

A tanuláshoz szükséges képességek 5 és 7 éves kor között fejlődnek intenzíven, ekkor kellene megtámogatni, megerősíteni azt játékos, de ugyanakkor nagyon tervszerű és hatékony fejlesztő foglalkozásokkal.

 

Előre nem lehet tudni, hogy kinek lesz gondja, amikor pedig már kiderül a baj, rendszerint túl késő, mert már túllépték a fogékony periódust... Marad az elkeseredett korrepetálás csekélyke eredményekkel...

 

http://www.tundertanoda.hu/iskolaerettseg/az-iskolaerettsegi-kitetelei-nagycsoportosoknak

 

 Fejlesztő pedagógus a napokban fogok indítani egy online csoportot, ha valakinek aktuális, még csatlakozhat:

 

http://www.tundertanoda.hu/3078-2

 

OvadosHod Creative Commons License 2011.09.05 0 0 31

Kedves Anc!

 

Tavaly év végén úgy nézett ki, hogy iskolát kell váltanunk, mert a fiam magatartásával elég nagy gondok voltak. Jelenleg még a régi iskolába járunk, mert a nevtan, a családsegítő nem tudott más sulit nekünk ajánlani. Meg költözés előtt is állunk, nem akartam bonyolítani a dolgokat.

Ha a topicon jársz bővebben leírom a problémáimat, hátha tudsz segíteni.

 

Köszi! ÓvatosHód

Előzmény: aanc (30)
aanc Creative Commons License 2011.08.09 0 0 30

Lassan megkezdődik az újabb tanév. Mi lesz azokkal a gyerekekkel , akik valamilyen oknál fogva kilógnak az általános iskola kereteiből.Ha érdekel valakit,szívesen megírom az ötletemet. Anc

Angela. Creative Commons License 2010.10.19 0 0 29
GYÓGYSZEREZIK??? Eszem megáll. Én a magán tanulóság mellett lennék, ha megoldható. Itt van egy oldal: http://gyereketeto.blogspot.com/
Szerintem csodás dolgokat lehet otthon megélni a gyerekkel. A közösség meg lehet sport, szakkör, stb. Persze ez csak akkor kivitelezhető, ha van a családban, aki felvállalja, és tud ezzel foglalkozni. A magán tanárosdi nem igazán tesz jót a gyereknek.
Mondjuk ki tud egyáltalán egy 140- es IQ- val rendelkező hiperaktív gyereket tanítani? Őt inkább arra kell megtanítani, hogy a tudáshoz milyen úton juthat el, hisz az átlagember agyát fél lábon átugorja. Hm. Nagy kihívás egy ilyen gyermeket nevelni. Az iskola csak bedöngöli a földbe.
Előzmény: hornist001 (27)
Gizi010101 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 28
Nem tudom pontosan milyen iskolarendszer szükséges egy hiperaktív gyerek megfelelő neveléséhez, tanításához, de ami elvárásokat írtál, annak szerintem egy waldorf is megfelel. Ott úgy vettem észre, jól tolerálják a különbözőséget, és nagyon kreatív, nagy szabadságot biztosít a gyerekeknek a többi, hagyományos iskolákhoz képest.

Én a magam részéről a magántanulóságot csak legvégső esetben ajánlanám, szerintem minden gyereknek szüksége van vele egykorúak társaságára, és felnőve is másokkal együtt kell élnie, valamilyen szinten, ezt meg kell tanulni - nemcsak alkalmazkodni, de együtt élni, hatni a többi emberre.
hornist001 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 27
Szeretettel üdvözlök mindenkit a fórumon.
Fiunk, Peti most ment általános iskolába, a kőbányai Éltes Mátyás Általános iskolába. Igazából a problémánk az, hogy egyrészt ott gyógyszerezik a gyereket (mi a fiunkat nem akarjuk, és nem is fogjuk hagyni), másrészt úgy érezzük, hogy az a miliő nem való neki, az ő érdeklődésének, a 140 feletti IQ-jának.
Peti hiperaktív, és figyelemzavaros, nehezen viseli a nagy közösséget, ezért a tanulási képességeket vizsgáló bizottság SNI 1-nek nyilvánította, kis létszámú osztályt írt neki elő és fejlesztéseket,. NAgyon sok heyet néztünk, legutóbb a Gyermekházban jártunk, de nem tudtuk vállalni a gyerek utaztatását, mert a XVIII. kerület szélén, Rákoscsabán lakunk.
Petinek jelenleg azt mondták, hogy simán járhatna másodikba, ha tudna írott betűkkel írni, az eszével nincs gond, csak a magatartásával.
Tudna-e valaki esetleg ötlettel szolgálni (a XVI-ban a Müller György-ből és az Újsuliból elutasítottak minket), hol találhatnánk Petinek normális, nem gyógyszeres, kis létszámú, kreatív, akár szolidan fizetős iskolát a XVII., XVI., XIV., X., XVIII. kerületek valamelyikében, esetleg Pécelen vagy Csömörön?
Köszönöm előre is a segítséget:
Zsolt
kingforrest Creative Commons License 2009.04.29 0 0 26
Felhozom ezt a régi topikot, hátha valakinél aktuális így tanév vége felé közeledve. :)

Egyben szeretném felajánlani a segítségemet/segítségünket, hiszen egy olyan iskolában dolgozom, ahová olyan gyermekek járnak, akik esetében gyakran felmerült ez a kérdés előző iskoláikban tanulási vagy/és magatartási problémák miatt.

Olyan tanulóknak tudunk tehát segíteni, mint befogadó iskola, akik nem tudnak beilleszkedni a suliba. A magántanulóság esetükben nem jó megoldás, szükségük van a közösségre.

Nyitott Világ Iskola
Holle Anyu1 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 25
 

Ez úton szeretnék mindenkit értesíteni arról, hogy rövidesen (jan.19-én)elindul a szülők iskolája:
Szepes Mária Fény Háza- a megoldások Iskolája
(Mária néni halála előtt védnökségét adta az iskolához, tekintve, hogy nagyonis szívén viselte a gyerekek sorsát)
A féléves elméleti és gyakorlati képzés a következő témákban indul
- Gyermeknevelés (normális vagy más? Zseni, vagy fejleszteni kell? Hiperaktív vagy indigó,)
- Az egészségre nevelés (beteg, vagy egészséges? Gyógyszer, vagy alternatív gyógymód?
- Lelki egészség (Öntelt, vagy önbizalom hiányos? Depressziós, szorong? Függőségbe menekül?)
- Tanulásmódszertan (milyen, az egyénre szabott tanulási technika?)
A célok között szerepel a hagyományos és alternatív módszerek egymás mellé rendelése, megismertetése, a gyakorlati tapasztalatok átadása.
A programban mindegyik területen neves, munkájukban elismert szakemberek vesznek részt:

Szepes Mária írónő, (kisfilm) Müller Péter író, Dr.Gyarmati Andrea gyerekorvos, Dr.Bakanek György szakorvos, Dr.Szabó Attila phd.mentálhigiénés pszichológus,Dr.Zsinkó-Szabó Zoltán pszichiáter, Tasnádi Ágnes gyógypedagógus, természetgyógyász, Daróczi Zoltán természetgyógyász, Völcsei Judit kineziológus, természetgyógyász,Simonek Endre parapszichológus, természetgyógyász, Barabás Mária grafológus,Keszeg Szabolcs nyelvtanár és még mások.

Ízelítő a szülők iskolája tananyagából:
A párkapcsolat lélektana. - Választásaink és annak következményei - Szülőnek lenni nehéz? - Felkészülés a szülői szerepre. - A terhesség alatti félelmek hatása a születendő gyermekre. - Képes vagyok-e elengedni a vágyott gyermek álomképét?- Ahogy engem neveltek: a nevelésről lehámozott hitrendszer. - A gyermekek érzelmei. - Felelősség vállalásról. - Ki vagyok Én?- Az önismeret kialakításának hagyományos és ezoterikus útjai. - Eltérő viselkedési formák. - Miért lóg ki a sorból?- Az iskolára való felkészítés. - A gyermekre szabott oktatás. - Az összeütköző értékrendek. - A segítő kapcsolat pszichológiája. - A szeretet, elfogadás, megbocsátás értelmezése, megélése. - A felnőtté válás. - A kozmikus tudat. - A lelki és spirituális fejlődés elősegítése különféle módszerekkel. - Holisztikus emberközpontúság. - Természetes gyógymódok és terápiái.
Bővebb információ: Völcsei Judit szakmai vezetőnél: 06-20/437-8534 ill.www.valentia.hu weboldalon
Hiszem, hogy sok, mostanában felmerülő problémára talál megoldást az a szülő vagy pedagógus, aki tapasztalja, hogy "mások" a mai gyerekek.
A programról 1-én volt bemutató a vitál tv-ben.
Kérlek benneteket, továbbítsátok azokhoz a szülőkhöz és pedagógusokhoz ezt az információt, akik érintettek a témában!
Köszönettel: Völcsei Judit

ixchel Creative Commons License 2007.12.10 0 0 24
Sziasztok!
Bocs, hogy így belekotyogok...az én legnagyobbik gyermekem egy évig magántanuló volt, utólag azt mondom, nagyon megérte. Negyedikes volt akkor, nagyon sok elmulasztott, nem elég alaposan megtanult anyagot bepótoltunk, bizonytalan tudást átbeszéltünk. Kb. tizedannyi energiája ment el tanulásra, mint az iskolában, pedig több anyagot vettünk át. Megszerette az olvasást, azóta is falja a könyveket.
Azért nem jó hosszú távon, mert azt, amit a gyerekek közötti konfliktusok-barátságok közben megtanul, azt itthon nem kaphatja meg. Nekem akkor született a negyedik gyerekem, tehát a nagy család adott volt, meg az unokatesók is, de az nem ugyanaz. Esetleg úgy, hogy közben még más programjai is vannak: színjátszókör, kézműves-szakkör, ilyesmik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!