Keresés

Részletes keresés

Ponocle Creative Commons License 2012.05.16 0 0 14

Komoly zenei produkcióhoz keresünk olyan gitártudással rendelkező fiú zenészt, aki szívesen játszana pop-rock stílusirányzatú zenét és komoly hozzáállással rendelkezik. Mivel a produkció nyár elején kezdődik, így minél hamarabb szeretnénk megtalálni a megfelelő embert. Fontos, hogy nem hobbi zenekar vagyunk, és nem is hobbi zenészt keresünk, hanem olyat aki nem fél megjelenni ősz elejétől tv adásban.
Elvárások: 18 és 25 év közötti fiú tagot keresünk Budapest és környékéről, komoly gitártudással és kifejezetten előnyt jelent ha énekelni is tudsz. Fontos, hogy egyéniség legyél és pluszba kérünk demó felvételt bármilyen produkcióról, valamint egy rövid szöveges bemutatkozást + fénykép.
E-mail: zsombor.poor@gmail.com vagy Tel: 0630/466-11-99 Csak komoly szándékkal rendelkezők jelentkezését várjuk!!!

Stocker Creative Commons License 2003.06.06 0 0 13
Pont azt akartam ezzel hangsúlyozni, hogy szubjektív 'paraméterek' kritikáját nem érdemes véresen komolyan venni senkitől, legyen akár pozitív, akár negatív.
A két kritikus, bár nem világhírű, sikeres, mert jó zenét csinál (tényleg), és profi, mert ezt tanulta, és ebből él.

Eszemben sincs ellent mondani neked, Endi, én is a zene 'belsejét' tartom fontosabbnak a külsőségekkel szemben. Az előző gitárosunk azt akarta, hogy "hegesszem oda" az éneket. Én csak hitelesen szeretném átadni a mondanivalót. Pl. csak hosszas noszogatás után mentem el énektanárhoz, de nem azért, hogy mérnöki pontossággal tegyem a helyükre a hangokat, hanem hogy biztosabb legyek magamban.

...
A délután ment a rádióban egy Mark Knopfler koncertfelvétel (asszem a "Solid Rock"), és bizony kicsit "hamiskás" volt ;))

Előzmény: Alsóbbrendű foslény (12)
Alsóbbrendű foslény Creative Commons License 2003.06.06 0 0 12
"Mindkettőt sikeres, profi zenészektől."

A sikeres az mit szamit?
Es mi az, hogy profi? :)
Az, hogy sikeres? :)))

Tudod en azon szoktam iszonyatosan megijedni, mikor valaki egy szar muanyagzenere azt mondja, hogy "tokeletes az enek", egy Neil Young-ra meg hogy "ez olyan furcsa... hamis?".
Vagy hogy a Dire Straits-ben csak mondjak a szoveget, es nem enekelnek...

Innentol fogva nincsenek erveim.

Stocker Creative Commons License 2003.06.06 0 0 11
Kicsit átcsapott a topik egy zenefilozófiai értekezésbe :)
Úgy gondolom, bogyónak igaza van abban, hogy a zenének meg kell felelnie bizonyos "objektív", technikai elvárásoknak. Nem kell azért túlzásokba esni, mert 1. beleőrülnék, 2. nem az audiofil közönséget akarom megcélozni. Az audiofilek hallgassanak Rachmaninovot.
De hogy a kompozíció milyen, az már elég szubjektív. Kaptunk (kaptam) már olyan visszajelzést, hogy nagyon jó a hangom, de kutyaütő zenét csinálok, meg olyat is, hogy kitűnően komponálok, csak soha ki ne nyissam a számat. Mindkettőt sikeres, profi zenészektől. Most kinek higgyünk? Hát magunknak. De nem is ez a lényeg. HANEM AZ, HOGY BASSZEROST ÉS SZÓLÓGITIST AKARUNK!!! :))
Alsóbbrendű foslény Creative Commons License 2003.06.06 0 0 10
Nem ertek egyet. Szerintem tokeletesen jo zene. Csak nem tul eredeti, nekem pedig az koll. :)

Kesik a dob? Engem ugyan nem erdekel. :)

Talan tenyleg hosszuak a szamok, es a hosszukhoz kepest nem tul valtozatosak. De a valtozatossaghoz nem kell holmi hangnem valtas vagy ilyesmi. Annal osszetettebb a zenei muveszet... A legkisebb, legegyszerubb dologgal is lehet valtozatossagot csinalni.

bogyó Creative Commons License 2003.06.06 0 0 9
Na jó, hamiskás.

Lehet pontatlan és dögös is egyszerre, de itt tipikusan az van, hogy a dob rákésik a bőgőre (ami egyébként a legkorrektebb hangzás a demóban, asszem). Vagyis nem pontatlan (nem esik ki a ritmusból, nem lassul/gyorsul), hanem konzekvensen (mondjuk)egy 128-addal mögötte van. Ez olyasmi, mint a hamisság: tilos bennehagyni egy zenében.

Kompozícióilag pedig nincsenek harmadik témák, és mivel ez alapvetően popzene, nem elég sűrű textúrájú a zene, üres egy kicsit. Ha csak egy-két témát játszotok egy számban, akkor be lehet dúsítani a végefelé, hangnemet váltani, vagy valami, mert 5 percnél hosszabb számokban, ha nem történik valami, elunja magát a néző.

Alsóbbrendű foslény Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8
Ugy is fogalmazhatnek, hogy marha jo zene. Csak nem tul eredeti.

Hamis enek? Hm.

Alsóbbrendű foslény Creative Commons License 2003.06.06 0 0 7
Engem nem zavar, hogy pontatlan. A feeling benne van... Rengeteg iszonyu bena, de iszonyu pontos zene van a vilagon... es keves amiben benne van az a valami... ami kell nekem.
Stocker Creative Commons License 2003.06.06 0 0 6
Nem akarom magyarázni a bizonyítványomat, mert igazad van. De kb. két hónapi kihagyás után, gyakorlás nélkül játszottuk fel a számokat, mert gyorsan kellett valami, amit meg tudunk mutatni, hogy tessék, kábé ilyet játszunk. Lesz rendes demó is, amint lesz basszerosunk, szólógitsünk, elég időnk, és pénzünk...
Előzmény: bogyó (5)
bogyó Creative Commons License 2003.06.06 0 0 5
Hamis az ének, pontatlan a dobos (késik). Mondjuk demónak elmegy :-) (Nem kell aggódni, nem annyira rossz)
Alsóbbrendű foslény Creative Commons License 2003.06.06 0 0 4
Hi Stocker!
En Endi vagyok. :) Tudod a regi EP-s. :)
Lehet, hogy erdekel a dolog, bar en eleg elvont gitaros vagyok. Neil Young-nal kotottem ki mostanaban...

Marha jok a szamaitok!!!

Stocker Creative Commons License 2003.06.06 0 0 3
Oké, akkor a lustáknak, ill. azoknak, akiknek nics flash plugin-jük:

fb_gemini.mp3
fb_molo.mp3
fb_hedg1.mp3

Előzmény: PETYUS (1)
PETYUS Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1
>Honlap: www.frostbite.hu, itt megtudhatsz egyet s mást rólunk,

Pl. azt, hogy starting plugin meg egy nagy feketeség.
Minek bonyolultkodni, ha nem muszáj?

Előzmény: Stocker (-)
PETYUS Creative Commons License 2003.06.05 0 0 0
Van már ilyen t0pic.
Előzmény: Stocker (-)
Stocker Creative Commons License 2003.06.05 0 0 topiknyitó
Baromi gyorsan el fog süllyedni, de legalább megpróbáltam ezt is...

Szóval.
Budapesti együttes basszert és szólógitárost keres. Saját számokat játszunk, kábé Dire Straits, Pink Floyd stílusban. Saját (60m2) próbahely és fellépési lehetőség van. Honlap: www.frostbite.hu, itt megtudhatsz egyet s mást rólunk, meghallgathatod, illetve letöltheted a demót. Fontos, hogy azonosulni tudj a zenével, rideg profik inkább kíméljenek. Némi kreativitás szükséges, és jó, ha van saját cuccod (ha nincs kombód, azt esetleg meg tudjuk oldani).

Ha érdekel, ide írj: frostbite@mailbox.hu.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!