Keresés

Részletes keresés

treefa Creative Commons License 2021.11.10 0 0 246

Van némi igazságod, bár megjegyezném, hogy amiben kirekesztődnek vagy háttérbe szorulnak a nők szakrális, spirituális, vallási területeken, az többnyire formalitás, vagyis egy adott, szabályozott szokásrendszer. Jót tenni, elcsendesülni, imádkozni, elmélyülni ezeken a keretrendszereken, szokásjogokon, hierarchiákon kívül is lehet, sőt gyakran ezeken kívül lehet igazán.

Előzmény: polária (245)
polária Creative Commons License 2021.11.08 0 0 245

A duál egyenrangu NŐ és FÉRFI !

 

Ehhez képes szomoru a jelenet a Siratófalnál konzervativ férfi zsidok örjöngtek mondván ott hölgyek nem imádkozhatnak ősi szokások szerint.A nők háttérbe szoritása egész KELETEN megfigyelhető Indiában és a muzulmán világban pláne. De a vatikáni kereszténységben sem lehet pap egy hölgy és még ministráns is ritkán látható pedig annak akadálya nincsen !

 

Fölemelem szavamat a nők teljeskörö egyenjoga érdekében a szakrális spirituális vallási területeken !

polária Creative Commons License 2021.11.07 0 0 244

Jehosua Nazir Creative Commons License 2021.11.07 0 1 243

"A nő lelkén áramlik keresztül a fejlődés folyama.
Ez már egy gyengébb horror. Ki tud ilyeneket kitalálni? Basszus, itt vagyunk ezen a világon kb. 6 milliárdan, emberek. Vegyesen nők és férfiak, de lélekben teljesen egyenrangúak. "Minőségileg" ugyanolyan szellem/lélek lakozik mindenkiben. Már csak azért is, mert ugyanazon lelkek a reink során nemet is váltanak."

Nem a nő lelkén "áramlik keresztül a fejlődés folyama" (micsoda egy ömlengő értelmetlen piedesztálra emelés), de nem is váltanak a lelkek nemet reinkarnáció során.

Ez a keleti filozófiák és a hinduizmus/buddhizmus legnagyobb tévtana!

Semmiféle értelme nem volna annak, ha egyszer a feladat nem az, hogy mindkét nemet megtapasztaljuk, hanem az, hogy egy nem alakjában, vagy férfiként vagy nőként fejlődjünk isteni tökéletességűvé! Ennek a végső fázisa a duálunkkal való egyesülés, nem fizikai síkon. Ez okozza azt a változást, ami a Krisztussá válást beteljesíti.

A "duálérték" tényleg egy nemlétező fogalom. A topiknyitóban idézett szöveg nem kissé zavaros. Aki írta, az valami keveset megsejtett a duálpárok működéséből, de mintha női szemszögből akarta volna leírni és totálisan csődöt mondott ebben.

Egy duálpár nem mindig van tudatában annak, hogy ők egy duálpár. Legtöbbször valami nagy szerelemként élik meg a kapcsolatukat, ami gyakran nem is teljesedik be testileg, megmaradhat plátói szerelemnek is...

Előzmény: t_matey (12)
treefa Creative Commons License 2021.11.06 0 0 242

Köszönöm!

Előzmény: dave6847 (238)
treefa Creative Commons License 2021.11.06 0 0 241

'mi az önmagam ?'

Tippem szerint, ez mind, együtt.

De leginkább mégiscsak az az istentudatú tudó-látó-érző, aki tisztában van vele, hogy ő - ez mind, együtt.

Visszatérve Hamvashoz, valahogy úgy értelmezem, ha vki nem képes vagy akar tudni arról, hogy ő mi minden tulajdonképpen, hogy milyen mélységei és magasságai lehetnek, akkor magát is és más(oka)t is megfoszthat valami nagyon fontostól.

 

Előzmény: polária (239)
polária Creative Commons License 2021.11.06 0 0 240

polária Creative Commons License 2021.11.06 0 0 239

Persze itt a gordiuszi csomag :))) mi az önmagam ? Mindig mosolygok ha biztatnak keressem meg igazi énemet leljek rá önmagamra !

Önmagam teljessége ? :

a szellem vagyis mikrotheosz kisisten most inaktiv tudatfelettinek is mondják.

a lélek vagyis egyéni külön én földi lenti ez most aktiv és primátusa van tudat és altudat

Aztán lényemnek van energetikája lásd prána od delej chi

meg ugye a fizikai biologiai kémiai test.

és a másodtestet se hagyjuk ki lásd aura.

Mit hagytam ki ? :)))

Előzmény: treefa (237)
dave6847 Creative Commons License 2021.11.05 0 0 238
treefa Creative Commons License 2021.11.05 0 0 237

... a lény, nem tud önmaga lenni, ha a másik nem tud önmaga lenni. Az ember csak akkor lehet teljes, ha az, akivel együtt van teljes. Olyan emberrel, aki nem tudja vagy nem akarja önmaga teljességét, az ember nem tudhatja vagy nem akarhatja önmaga teljességét. Ezért rettenetesen áldatlan olyan másik féllel való együttlét, aki nem sajátmaga. Megakadályozza az embert abban, hogy sajátmaga lehessen.

 

Hamvas Béla: A fák

polária Creative Commons License 2021.11.05 0 1 236

Előzmény: polária (235)
polária Creative Commons License 2021.11.04 0 0 235

DUÁL ?  Örök Szerelem ?

Amida Creative Commons License 2006.03.15 0 0 234

Serenic...

Te, nehogy máá azt hidd, hogy a segged nyalom.:)

Egyszerűen találkoztunk és láttalak és most amikor írok Neked, akkor is látlak. Komoly.

Igen. Nagyon jól éreztem magam a társaságban. Sajnáltam, nemocap -nak el kellett mennie. Sőt, szerintem jó is lenne összejönni néha. Jól látod azért az élő kommunikáó más mint ez. Látod a metakommunikációmat és jobban érted, könnyebben amit mondok. És én ugyan így vagyok Veled. Ezért tapasztalsz különbséget. Valóban szerintem is van.

Van valami amit szemtőlszembe szabad és kell megbeszélni. Mert ez fontos. Igen kemémyebb voltam, viszont azonnal reakció van és azonnal korrekció ha szükséges.

Jobban szeretek élőben lenni.

Látod, mostanra már sok részletét próbáltam ki annak a rohadt kéziratnak. És azt veszem észre, hogy irásban rettenetesen félreérthető vagy érthetetlen tudok lenni. Érzelmileg meg teljesen mást képzelnek belőlem a szavaim mögé,  mint amilyen érzelmekkel megírtam.

Bamm.

Ez elég kellemetlen nekem. Ez van. Tökéletlen munkát pedig nem adok ki a kezemből. Az ziher.

 

Egyébként persze, hogy igazodom ahhoz amit láttam. Ez benned nincs meg? Végül is őszintén megírtad, hogy nemocap ajánlott a meghívásra, vagyis az én olvasatomban nem hívtál volna. Te egy becsületes ember vagy.  De ezt meg kellett tapasztalnom,  utána meg tisztelnem kell Benned.

 

A kőtornyot nem értem. Jung a házát középkori módon toronnyal építette. Saját bevallása szerint magáról mintázta. Most lehet, hogy kőtorony vagyok. Az negatv szerinted?

Mert van elefántcsont torony is.:)

Szóval pontosan nem tudom mit értel alatta.

 

Most nem szeretném folytatni a vitát egy harmadik személyről, mert  nem szeretem (megvetem az ilyesmit) Amit velem kapcsolatban írsz, hogy szárnyalok a képzeletemen, én nem tudom mit jelent. Soha nem szárnyalok ez kőtorony tulajdonság --- túl súlyos vagyok. Az én sorsomat meg nálam alakitom, magamban...ezt sem értem amit ezzel kapcsolatban írsz. Mások véleménye ellen meg nem küzdök, mert azokat tiszteletben kell tartani. Én csak a magamét mondom----ami az enyém, amit én alkottam. Amiért én is mint mindenki más felelős vagyok.:)

És honnan gondolod, hogy leírja?  Mit ír le? nem értelek Serenic....nem értelek.

Segítsél már egy kicsit.:)

Öten  aztán négyen aztán hárman beszélgettünk. Vitapartnerek, beszélgető társak voltunk és vagyunk, akik ott és akkor összejöttek. Nekem ez a véleményem. Ha megegyezünk abban hogy találkozzunk még akkor én szivesen mennék, ha nem  beszéljük meg akkor annyi. 

Amida

Előzmény: Törölt nick (233)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 232

 

Köszönöm 

prklht

A válaszod Téged is és engem is igazol. Ritka élmény itt a valfilin.

A "másság" tisztelet és elfogadása - nem tlerálása ám) az csak igaz ember tulajdonsága lehet.

 

Amida

Előzmény: prklht (230)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 231

Serenic Te látsz engem ilyennek kivülről. Biztos így nézek ki.

Semmi gond.

Amit az emberi természetemről írtál az a Te véleményed. Ahányan vannak annyi véleményt mondanak. Ez is egy a sok közül.

De.

Tényleg köszönöm, hogy elmondtad, mert szeretem tudni kinek mi a véleménye rólam. Már az is megtiszteltetés, hogy foglalkozol velem. És, ezt komolyan írom.

 

Az ezoteriával kapcsolatban tényleg elkeserítő a helyzet. Mikor Jung megírta Freudnak, hogy az asztrológiát és az alkimiát elemzi, Freud felszólitotta: "Azonnal hagyja abba, mert szégyent hoz magára és gúny tárgya lesz"

De Jung helyre tette a dolgot. Életrajzába azt írja: Munkásságom koronája az "Alkimiai konjunkció" c. könyvemben van.

 

Amit a saját erődről írsz...azt elhiszem. Igaz. Szép.

 

 

Ez az én véleményem volt, mellesleg eléggé dinamikus, és ez is látszik.Meg az is. hogy más mint én. Ez is rendben van. Én csak az én vélemémyemet tudom leírni. A Tiédet nem. Az a te látásod, szaglásod ...vagy egyéb mődszered eredménye.

Azt mondtam elfogadom vita nélkül a kép leírását, amit rólam adtál. Őszintén hiszem, hogy ezt gondolod. Akkor most miért kéred TE számon rajtam, hogy milyennek láttam Titanillát? Majd Ő véleményt ír, ha akar, ez a magánügye. Az én véleményem csak az én véleményem...érted. Ezeken nem szabad vitatkozni-----ember.:)

 

Egyébként köszönöm, semmi rossz érzet nincs bennem. Te voltál az aki szintén le merte írni saját véleményét. Becsüllek érte.

Amida

 

Előzmény: Törölt nick (227)
prklht Creative Commons License 2006.03.14 0 0 230
Kedves Amida!

Így is gondoltam. Te értettél, és én értettelek. Nem is a vita miatt írtam, hanem a különbözőségek miatt.

Én is olvastalak, mint mindenkit, hiszen ide csak maroknyian írnak. Most már mindenkit megismerek ezernyi néven is – szinte- egy szóból.

Amiben egyetértünk: valóban magunknak teremtjük

Üdv p

Előzmény: Amida (226)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 229

Tiszta dilo vagyok...nem írtam oda, hogy ez a Te bemutatkozód.

Bocs.

Amida

Előzmény: Amida (228)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 228

zo

a hsz a következő,de az egérben maradt a kopi, amiért azt írtam, hogy nem vitázom  Veled.

Bemutatkozás: 30 éves Mazdaznan vagyok. Érdekel az ezoterika, a titkos tudományok (asztrológia, alkímia, hermetika) és a történelem. Idealista (abszolút értelemben) és egy javíthatatlan optimista :)) vagyok.

Ugyanis ez nekem tetszik.:)

Amida

ps.: szoktam olvasni az írásaidat az összesítőbe, időrendbe ahogy alő van írva.

szia

Amida

Előzmény: Törölt nick (222)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 226

kedves prklht.

Miért haragudnék. Értem amit írtál.

Akkor haragszom ha nem értek valakit meg. Akkor is magamra. Viszont az indulatból jut neki is.

Amit leírtál logikus neked. Amit én, az meg nekem.

Én nem szaglásztalak, nem néztem a szemedbe...én az írásaidat néztem meg.

Kizárt dolog, hogy vitázzam Veled.

Volt már mikor egyetértettem Veled talán írtam Rád hivatkozva hsz.t is. De vita nem lesz közöttünk.

Ennyire tetszik nekem a te világod is, mert ugyi magunk teremtjük.

Ez okés?

Amida

Előzmény: prklht (221)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 225

Kedves Zoroastro, nem úgy "készültem" ám ahogyan Te gondolod.

Figyelj!

Olyan jó 25 éve, valami mélységes lelki válságban voltam. Valaki ajánlott egy könyvet. Az volt a címe: Emlékek, álomok, gondolatok. Jung élete.

Nagyon sokszor elolvastam, hiszen a lélekkel foglalkpozott.

És, egy nap - egy álom után - jött a kényszer, hogy jegyzeteljem ki azokat a dolgokat amikkel foglalkozott.

Ez után mindenfajta kiváncsiság nélkül elmentem és kezdtem vásárolni a könyveket.

Nem egynként, nem is olvastam egyet sem, amíg össze nem szedtem az elérhetőket. Aztán nekikezdtem. Egymás után abban a sorrenbenahogy Nála előjöttek mindet elolvastam. Mire a végére értem már más voltam. Olyan álmaim voltak ember, hogy nem is merem elmesélni, mert még hülyének néznél.:) Tudom, hogy mennyire azonosultam Vele, d nem bántam, de azért elolvastam a jelentősebb kritikákat Róla.

Rájö9ttem, hogy rakta magát össze és hogyan lett "kész".

 

Vagyis csak annyira vagyok fura, mint Jung professzor. Ő adta az elméletet, és a fonbaaz is. Az élő mesterem 20 éve kontrollált és útmutatásokat sőt utasításokat adott. Mikor kimentem LA.-be akkor szakítottunk. Jezsuita volt. Japánban szolgált 15-16 évet.

Korábban már foglalkoztam küzdősporttal, de csak akkor ismertem fel bennük a lényeget. Dinamikus meditációk!

NA EBBŐL ÖSSZEÁLLTAM ÉN, ÉS EZ NEKEM GÖMBÖLŰ!

 

Teljes magabiztossággal írtam felül Szepes Mária duálelméletét, és a keresztény duálelméletet. Én jártam azon az úton. Éltem benne, és azzal éltem - nekem nem kell magyarázni mi az? Platon...hahahahahhaha...so, a mesteremnek igaza volt. Az én mesteremnek...érted?

De. Neked ez a képed róla, okay. Találd meg, kívámo, Neked...mert más leszel Tőle.

 

Már Einstein is megsejtette, hogy vannak más dimenziók, ezen nem nyitok vitát, mert túl tudományos. Ahogyan azt is megsejtette, hogy nincs idő. De ez nem lényeges.  Ami a lényeg. Nekem nem lehet  eladni más duálelméletét. Akik megélték, mindegyiknek mást jelent ... viszont vannak közös pontok ... lehetett utólag kontrollálni. Megtörtént az is. Allright.:)

 

szia

Amida 

Előzmény: Törölt nick (222)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 224

Zoroastro....

....ez nem Off beirás, sőt!

Láttam a Hamburgar Hill című filmet, de mondhatnám a Platoon-t is.

Uram, Igen Uram!

Nincs útálatosabb annál az embernél, aki saját nemzete katonájával úgy viselkedik, ahogy akkor a szarossegűek viselkedtek. Volt olyan katona aki azért ment vissza, mert nehezebben viselte a sajátjai viszonyát...mint azt a rohadt háborút. Nem semmi.

 

Magánvélemény. A New Age úgy ahogy van nam Érték. Nem erről szólt.

Jogos az észrevétel. Nem jogos az Off.

Amida

ps.:ismertem olyan katonát aki élvezte a háborút, az ölést...ezeket messze elkerülik a társai mert veszélyeztetik az ő életüket is, gyakran aztán golyót kapnak...de hátúlról.

Sajnos egy ismerősőm - több: barátom - is ott halt meg a McNamarra vonalon abban a kurva völgyben, amiről a Hamburger Hill is szól...

Előzmény: Törölt nick (223)
prklht Creative Commons License 2006.03.14 0 0 221
Nem azért, hogy ellenkezzek:-)

 

Asimov nem csak fizikus volt. A trilógiát már gyerekkoromban elolvastam, már akkor is láttam idejétmúltságát.

A Gaia elgondolás a Földre vonatkozik. Bár már átnevezték, és alapjaiban módosították.

Einstein felvetésein magam is sokat gondolkodtam, főleg híres képletének mértékegységein.

( Jungot és Freudot kihagytam, csak távolról érintettem, mivel első pillantásra haszontalannak látszottak. Csak a miheztartás végett.)

’A jövő a szellem kora lesz a szellemi ember nemanyagi hatalmával.’ Asimovi gondolat, bár máshol is fellelhető.’ – alapvető tévedés, a szellemi ember a fizikai világban sosem kerülhet a gyakorlati ember fölé.

Az igazi belső mester: adj, adj, és adj.

’a gyermek életének első három évében a vezérlő a tudattalan.’ – emléxem, amint a kiságyban álltam és ordítottam mert nem jött oda anyám. (még nem voltam 2 éves)

’a kabbalah az egyetlen ahol utak és táblák vannak’ – minden benne van Jézus szavaiban.

Ha egyedül lennék a véleményemmel, álláspontommal, magatartásommal akkor is vállanám’ – akkor már ketten vagyunk.

’De addig: akar szexelni, jókat zabálni, pénzt birtokolni és állandóan újjabb és újjabb dolgokra "vágyni" és szenved mert nem tudja a test kielégiteni mert azt ugye a reál világban a testi embernek kéne összehozni’ – a lélek nem ezt akarja, ezek a test vágyai.

A keresztény vallás alapja a hit. Az meg meg van határozva a zsidókhoz írt levélben (11.1) Aki alá akar igérni - alkudozik - az nem keresztény. – Pál és Te is tévedsz.

Ha valaki időnként iktatja ki az intellektust az meg nem zen.   – mintha éppen lenne:-)

 

’Még nem írtam sehol, csak most eszembe jutott. Az univerzum egy gömb mert ahogy a védákbanvan egy hatalmas robbanás által jött létre.’  - :-) látom, van még mit tanulnod…

a továbbiakra nem térek ki.

’Akkor ebbe a gömbbe amit térnek nevezünk 50 dimenzió van. Eccerű ugye.’ – ja ez nagyon jó:-)

 

Rád néztem, megláttalak, megszaglásztalak – és látám, még sokat kell alakítanod azon a bőrszerkón. Ne hari:)

p

Előzmény: Amida (218)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 220

Szia Zoroastro!

Én azt gondolom, hogy számomra igaz.:)

A 2.bek.el egyetértek köszönöm.:)

Igen a csakrákkal kapcsolatban most az előbb írtam, hogy a pránájámá-nádik (szubtilis idegcsatornák) a csakrák "kivezetései". Úgy veszik körül az embert ahogy itt láthatód - mint a pókháló és nem fnnyel töltött aura.....hehehehehehhe.:)

A duálpárral vigyázz. Éppen serenicnek írtam.

Az alsóbb dimenziókban a következőt el sem lehet képzelni. Babi szellemi emmber, túlnymóan a következő dimenzióhoz tartozik.  Minden ezen a négy sikon zajlik, és vannak meglepetések. Egyébként hihetetlen, hogy számomra sikerült. De úgy vagyok már ezzel mint a japánok a satorival.

A zen azt monja van több is, az eredeti budhizmus egyről beszél.

Ebből az jön, hogy nem feltétlenül egy nő van akivel így lehet élni. Megsétáltam a tanpályát vagyis az útat. Mint szoktam írni, saját tapasztalatból beszélek és élek.

szia

Amida

ps.: Serenicnek amit írtam több dolgot is tartalam ami szvsz Téged is érdekelhet

Előzmény: Törölt nick (217)
prklht Creative Commons License 2006.03.14 0 0 219

Már rég tudták:

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki. Éppígy, ha ketten fekszenek egymás mellett, megmelegszenek; de aki egyedül van, hogyan melegedhetne meg? Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.

 

Persze, lehet mindenről vitatkozni, de tudni?:-)

Előzmény: Csőagyam Traktorpumpa (127)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 218

Serenic...okay.

 

Akkor még van emberismeretem.

 

Amiről írsz azt Isaac Asimov "Gaia-tudatnak" nevezi. Igy. Csaknem szóról, szóra. Sőt.

El kell olvasni az "Alapítvány Trilógiát", ami már öt kötet.

Asimov fizikus volt.

A Gaia nem volt a Earth, vagyis a Föld.

 

De kezdjük az elején. Amiért nem haragszol, jutalomból, most utoljára szétszedem amit írtál és leírom amit ma a szellemi elit a viágban elfogad (vegyük alapul a Nobel-dijjasokat)

 

Valamikor régen diákkoromban volt a viet-nam-i háború, Beatles Indiában, Woodstock és a new age. Világbéke, virágok, marihuana.

Békés világ - rendőri brutalitással.

A new age-t egyetemisták alkották meg és valóban mindenünnen - különösen a hevenyészett forditásban megjelent budhista anyagokból de a Bibliából is(mert amerika ilyen), hogy leegyszerűsítve terjesszenek valamit, amit utóbb - és komoly tényezők - az emberi szellem lázadásának neveznek ma.

Hatalmas üzlet lett,de nem a diákoknak, hanem akik ilyen könyveket írtak - kiegészítve az egyszerű közérthetőséget saját elméleteikkel. Ezért látszik zavarosnak.

John Lannon dalában azonban egyértelmű és világos.

Na ez a (nem létező) szeretetre alapozott mozgalom aztán elhalt. Vezérei beilleszkedtek a társadalomba és magas állásokat töltenek be. És. Ami szomorú...szégyellik diákkorukat ahogy a katonák viet-nam-ot.

Mert ez egy ilyen kor volt.

Akkor kellett a new age, ma már túlhaladott és a sarlatánjai nevetségesek. Helyes ha nem tartod beletartozónak magadat, hiszen annyira egy adott korhoz kötött, amit nem lehet megélni legfeljebb valami filingjét.

 

De bizony - és hála a Teremtőnek - éppen Einstein felvetésein és sejtésein elgondolkodva a tudósok elfogadottnak tekintik a  lélek tényezéjét, létét és hatásait. Amit Jung ír róla - minden szavát és általa alkotot új szavakat - egységesen elfogadnak.(saját szakmabeli ellenfelei vannak a konzervatív freusisták) 

Az más, hogy Jung 12 évi legendás visszavomulása alatt megismerte a kabbalah, a véda, az ezoteria, az asztrológia, az alkimia jelentőségét, jelentését és valódi tárgyát ami maga a lélek volt.

Ezt Freuddal folytatott levelezései bizonyitják.

Jung abban volt egy genie, hogy öszeolvasztotta újra a szétszaggatott dolgokat. Rendszerezte és a helyükre rakta a fogalmakat. Egynyelvűvé tette a lélekkel foglakozó dolgokat.

Ugyan úgy azonban mint a new age után, Jung után is jöttek a sarlatánok, és jól összekutyultak mindent. Nézzél be a Zenit TV-re éjjel. Ó my god!

 

Málik omlik szét megint minden - csak a magyarországi budhista vezetők óbégatásait, és egymassal való viszonyukat figyeld meg.

Jungot meg azzal vádolták ellenfelei, hogy a vallási elemeket be akarja vinni a pszichológiába. Vatikán meg azzal, hogy a vallásba akarja becsempészni a tudományt. Nagyon jó. Közben mind a hárman a lélekkel foglalkoznak. Ilyen ez a világ. A demokráciában nem rendőri brutalitás van, hanem kommunikációs brutalitás.

Látod most milyen igaz a zen egyik alapgondolata:"Az ecset egylényegű a karddal"

(Japánban ecsettel írnak) Viszont tény és való, hogy a jungiánus rendszernek is megvolt a kora, tanítváníai azonban látják a jövöt. A jövő a szellem kora lesz a szellemi ember nemanyagi hatalmával.

 

A "szakmai állításaiddal" nem foglalkozom az a magánügyed. Én leírtam mi a lélek, jogod, hogy leírd Te is. Ilyen a Te lelked. Olyan az enyém.

Félreértés ne essék nem a "nagyokos" akarok lenni. Más könyvekből tanultam, ennyi.

Egy nagyon fontos dolog van azonban. Én amit itt leírtam az szerint éltem eddig és ezután is. Cselekedtem dolgokat az elfogadottak szerint Teljesen Szabad Akaratomból válogattam én is. Ez mindenki joga. Én nem más "mestereket" kopizok ide, mert én a magam "mestere"vagyok. (ezt nevezika belső mesternek)A belső mester: erő, aztán erő és akarat)

 

Viszont az irod a tudat és részei a fogantatáskor jönnek létre. Nem.

Csak anyagi dolgok jönnek létre a fogantatásban méghozzá a genetika alapján. A  DNS láncok Legyártják az RNS-t azok pedig a feladatuk szerint a szerveket. Ha a tudat az agy akkor igazad van. Ha nem, akkor igazad sincs.

Mellesleg gyereknevelési tanácsadó könyvekben is le van írva, hogy a gyermek életének első három évében a vezérlő a tudattalan.

Három-hat éves korában kialakul az "én"tudat. hehehehehehe erre mondom hat éves kortól nevelhetetlen, saját beépitett szűrői vannak. kamaszkorára meg hangszórói.

 

Amit a kabbalahról írtál igen, egy világlátás, az ezoteria egy életbölcselet.

De. 

A lelket kiemelten kezelik és helyesen. Helyesen értelmezték, helyesen látták. Tudták a funkcióit és tudták hogy (vágyaktól) megkötözött.

De a kabbalah az egyetlen ahol utak és táblák vannak ----ember. Te ezt kérted tőlem. Ezt adtam.

Az ezoteria hozta még a ritmust is a lélekkel, és ebből csinálták a ritust amiből a vallási hierarciáig fejlődtek

Szóval alapvetés a kabbalah, az ezoteria és csak jóval később a védák, a budhizmus  etc. amik szerint gondolkodnak szerte a világban az emberek lélek dolgában. Természetesen alapvetően másképpen. Vagyis szétszaggatták ez egységet. 

Ha egyedül lennék a véleményemmel, álláspontommal, magatartásommal akkor is vállanám. Egy szemlyiségemre szabot zen vagyok. Mint egy bőrruha van rajta. Szelid motoros vagyok.

 

Ha psziché alatt a lélek van értve akkor pontosan a mi létidőnkben változik, mert azért kellett visszajönnie mert tökéletlen volt, vagyis vágyakkal teli.

80 kg. nyers húsnak nincsenek vágyai.

Ezért a lélek igenis változik mert azért leginkább a Nirvánába vágyodik.:)

De addig: akar szexelni, jókat zabálni, pénzt birtokolni és állandóan újjabb és újjabb dolgokra "vágyni" és szenved mert nem tudja a test kielégiteni mert azt ugye a reál világban a testi embernek kéne összehozni.

Agyon gyötri a kis kobold a testet amit hord. Közben elhiteti az emberrel, hogy az tudatosan, saját akaratából hajszolja magát halálra. Ennyit a jóságos lélekről.

 

Én nem adom tovább amit kapok, amig ki nem próbálom. Én megélem és megéltem azt amit lemerészelek írni. Különben nagyon rossz véleménnyel lennék magamról. Ezért a vitám Astussal.

A zenhez alapkövetelmény, hogy az intellektus vissza van szoritva,le van győzve. 

Az intellektustól meg kell szabadulni. Ő aszongya "időnként", ilyen nincs.                 

 

A keresztény vallás alapja a hit. Az meg meg van határozva a zsidókhoz írt levélben (11.1) Aki alá akar igérni - alkudozik - az nem keresztény.

Ha valaki időnként  fogadja el azt ami oda van  írva az nem kersztény.

A zen alapja az intellektus kiiktatása.

Ha valaki időnként iktatja ki az intellektust az meg nem zen.

 

Serenic azt hiszem egész este azt pofáztam, hogy csak egy úton  lehet járni, és nem a földön. Az út a szellemnek van. Legalább is amiről én irok.

Vagyis egy szegletkövet le kell tenni. Az út az első lépéssel, a ház az első kővel kezdődik.

Elolvastam a "Kommunista Kiáltványt" soha-de-soha nem adtam tovább.:) Pedig....szóval megtettem amit megtehettem, és mai szemmel meg a mai felfogással nem jó helyen voltam nem jó időben. De nem a sötétség, a rossz oldalán álltam. Ezt csak utána tudhassuk.

 

Astus. Nincs idő nincs tér. Idáig jussál el. Az itt-és-most-ban vagy. Axioma.

Vagy mehetsz mateialaista dialektikusnak. Nem.  Dialektikus materializmus van ugye?

De.

Dialektika sincs és anyagelvűség sincs. Nem az anyag ....etc.

 

De azért van egy sejtésem. Még nem írtam sehol, csak most eszembe jutott. Az univerzum egy gömb mert ahogy a védákbanvan egy hatalmas robbanás által jött létre. Ennek ellenére én azért merészelem gondolni hogy nincs tér mert tele van tömve egyetlen kétdimenziós sikkal. Ezt a teremtő hatalmas markában galacsinná gyűrte. Ami a sikon van az van a térbe - de mivel szokása szerint tökéletlen munkát végzett - ami közte a kis "hiányos" helyeken van az a "hypertér". Nincs benne dimenzió.

Mi azon a sikon látunk és azon mérünk valamit: ami nem "itt" hanem távolság és amnek a megtétele "most" az az ember számára az idő.

Ha elfogadod az itt-és-most gondolatát akkor de csak akkor igaz az, hogy bármennyi  dimenzió van mind benne van az itt-és-most-ban.

Annyi a különbség, hogy a teremtő nem egy  síkot, "lapot" gyürt össze hanem akár egy ötven lapos füzetet.

Akkor ebbe a gömbbe amit térnek nevezünk 50 dimenzió van. Eccerű ugye.

Ha csinálsz egy Mőbius szalagot és ráteszed bármelyik oldalára ennek a karikának, mind a két oldalt becerkázhatod. Két dimenzió  a háromdimenziós gyűrű.

 

A pont  "0" dimenziós. Nincs kiterjedése.

Az egyenes egy dimenziós, a sík kettő, a gömb három.

Minden magasabb dimenzióban ismerik az "alatta levőket" de az adott dimenziókban nem lehet elképzelni a belőle következőt.  

Eccerű ugyi?

Ha ezt belátod, akkor megint egyetértésben vagyunk ezügyben.

 

Miért gond Neked, ha egyetértek Veled? Rád néztem, megláttalak, megszaglásztalak és tudtam hogy benned van a csíra, csak úgy mint Bigában. Nincs bennetek még meg az erő. Amiből jön az akarat. Amiből jön a szabad akarat, amivel megcsinálod a megkötözöttségében felszabadult magadat. Ez a "kész". 

Nemocapban van az erőből is az akaratból is. És ez tetszett nekem.

Titanilla meg közel van a "kész"hez, de hallgat. Csöndes örömben élhet Ő. És vár. Hogy megnyiljon neki a következő dimenzió, hogy a benne lévő szellem kapjon most erőre. Ritka egy ilyen emberi lény.

 

Babi szellemi ember, benne már müködik, ezért váltam el tőle a Hyperion egy részletével. Mert szükségszerűség volt.

Amint mint mondtam az elején nem lehet lentebbről a fentebbe látni.

Vagyis a térből ami három dimenzót tartalmaz, nem láthatod a negyediket pedig ugyan abban a térben sőt melletted is van.

Az is igaz azonban, hogy nem lenne  észrevehető a három sem a kettőből, de a kettő nélkül nem lenne a harmadik.

A pont, mindenek épitőköve meg nem tud semmit nulla.

Ezért a nulla a legfontosabb szám.

Uhhhh......bocsánat  fel sem emeltem a fejem?

Na még javitanom kell, de azt hiszem ez illetlenűl hosszú lett.

Amida

ps.: nulla.:)

Előzmény: Törölt nick (216)
Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 215

Serenic.

Ha, már találoztunk...igaz más ajánlott Neked.

Hadd írjak le valamit. Nem csak Neked, csak a Te írásod apropóján.

Amit ide írtál ....nos ez a new age.

Nem létezik és nem értem, hogy amikor végre a XX. században a szakma tekintélyei  sőt a tudosók megállapodásra jutnak a lélek kérdésében és meghatározzák, akkor, hogy szabad ezt komolyan gondolni.

Ráadásul, a személyiség egyik meghatározója a psziché. A psziché a lélek. És a tudatból valamint a tudattalanból áll.(meg mégmás elemi is ismertek)

A lélek egyetlen esetben hagyja el a testet egész létidőd alatt: a halál pillanatában.

Minden más a képzelet szülötte. Megint egyre több tudománytalan eszme terjeng, mert erre van igény meg régen is így volt, de sci-finek, utóbb fantasynak nevezték.

Ennek oka, hogy csak valami sajátosan új megirása lehet betseller a piacon.

Lásd Daniken.

 

Nézd, lehet megharagszol rám azért, hogy ezt leírtam...de ez nevetséges butaság.

És ha valaki (én itt most ebben a kérdésben) tud valamit, ami ma a helyes és legmagasabb szintű felfogás, akkor kötelessége szólni....mert ezért tanul és ez a tudás felelőssége. Meg becsület dolga, hogy nem röhögcsélek csupán.

 

Elkezdtem Neked - a Te  kérésedre - a lélek dinamizmusáról írni a kabbalah alapján. Amit meg minden más vélemény alapján össze is lehet illeszteni a jungi valósággal. A kabbalah pszichológiáját "fedezte fel újra" Jung.

 

Figyelj, hát nem érdeke mindenkinek az, hogy ha tudni akar valamit, akkor legalább az igazat tudja, ami máratankönyvi anyag a ELTE-én?

Csak azért mondom én, mert foglalkoztam vele. Ha valakinek fontos valami, akkor találgat? Nem fog egy könyvet  egy komolybbat - és elolvassa, mint én?

De most már úgy látom egydül én szedek itt Béres cseppet.

Gondolod foglalkozna egy kiadó a kéziratommal, ha ilyeneket irnék?

Ja. Igen. Az Édes Viz. Az. Emlékszel még az "indigó-gyerek elméletre?:) hahahahahaaha, da Silvára? Alfázásra?

 

Ne haragudjál meg rám kérlek. De az élet olyan fontos kérdéseiről beszégettek...és hidd el, a szivemmel szeretném - ha tudnék segiteni.

Nem akarok "nagyokos lenni" itt ezen a fórumon. De tanultam, tudom, és ami a legfontosabb kipróbáltam magamon. Úgy élek ahogy és amit a tanultakból elfogadtam. Akármiről merészelek itt írni: azt már mind és mindig megéltem. Nem hadoválok.

Ha Te ezt a mutatványt akarod megcsinálni előbb le kell hunyni a szemed és ábrándozni...vagy meghalni...akkor legalább kivülről látod elhagyott testedet.(ez meg megint csak tény: hitelesitett halálközeli élmény)

Erre Te azt irod: a személyiség kemelkedik a lélekből. Nanemáááááá

Viszont ami kivül van a testen aminek sok helytelen nevet adtak: az a szubtilis idegcsatornák rendszere(tévesen aura) melyek a csakrákat kötik össze a külviláággal.

Régi neve a rendszernek: Pránájámá - Nádik.

 

Na jól van. Még egyszer elnézést kérek. Többet nem szólok hozzá olyan beiráshoz amivel nem értek egyet - ez nem helyes. Csak egy elvárás ezen a fórumon.

Szia

Amida

ps.: viszont, ahogy az szokás, ebben amit leírtál vannak igazságok, csak valaki mindig belekever egy mesét...hogy el tudja adni azt a könyvet, amit Te elolvastál. Bocs. És egy fontosat: én megéltem a duált és Szepes Márián is túl léptünk.(A szerelem mágiája c, könyvében ír a duálpárról nagy marhaságokat)

Az árnyékot még mindig fény okozta árnyékként éled meg.

Nos. amikor én találkoztam a párommal, az árnyékommal találkoztam. Az árnyékszemélyiségemmel testben. Te éltél már a duálpároddal?

Előzmény: Törölt nick (214)
babaszappan Creative Commons License 2006.03.13 0 0 213
helló! na emmán a beszéd! miért lenne reménytelen?? nagyon valószínű, hogy nem az!
Előzmény: anmara (211)
anmara Creative Commons License 2006.03.11 0 0 211

Köszi!

Tudod, nagyon nagy ajándék lenne Istentől, ha ezt a férfit páromul adná e földön. Még ha jelenleg reménytelen is, vhol a szívem legmélyén remélek, és tudod, h a remény hal meg utóljára.

Ámen.

Előzmény: babaszappan (210)
babaszappan Creative Commons License 2006.03.11 0 0 210

congratulations! love is all you need:)

 

mindig örülök, amikor ilyeneket olvasok. hát sok sikert és ügyes legyél!

Előzmény: anmara (209)
anmara Creative Commons License 2006.03.11 0 0 209

:-))

A sors kifürkészhetetlen útjai...

Minél kevésbé kötődöm hozzá, annál közelebb tudok hozzá kerülni. A minap beszélgettem vele, közelében voltam, mellette, sose ennyit egyszerre, és átéreztem megint, h mit is érzek iránta...még senki emberfia iránt soha így...akárki is nekem, maradjunk annyiban, h előző élet tuti van a dologban, onnan jön a vonzódásunk, már az első perctől. Elég is ennyi, a többi dolog legyen meglepetés. Egyelőre azon vagyok, h minnél többet beszélgethessek vele, mert az az idő ajándék az égiektől.

Előzmény: babaszappan (208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!