Keresés

Részletes keresés

ballib_a Creative Commons License 2006.01.17 0 0 77
"Bárándy Péter volt feleségét vádolja gyilkossággal a lánclevél
2006. január 17., kedd, 10:42 Index

Egy 2001-ben történt halálos közúti balesettel kapcsolatos lánclevél terjed az interneten. Szerzõje népmesei stíluselemekkel írja le a történetet, amelyben egy 26 éves lány meghalt, amikor autójával Bárándy Péter volt felesége, Kecskés Zsuzsanna terepjárójával ütközött.

Megkérdeztük az áldozat édesapját, illetve a Kecskés Zsuzsannát védõ Bánáti Jánost, mi igaz a levélbõl. Olvassa el a terjedõ levelet, aztán a tényeket is.

A körlevél

Kis magyarundorító mese - olvassátok el!!!
Olvassátok el, és küldjétek el minnél több helyre, hadd tudja meg mindenki!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez Magyarország...

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy fiú, meg egy lány. Munkájuk során megismerkedtek és egymásba szerettek. A fiú keményen dolgozott, hogy leendõ családjának és tervezett gyermeküknek anyagi biztonságot teremtsen. A lány pedig munkája mellett 3. diplomájára készült.26! évesen 3 európai nyelvbõl tett szakmai felsõfokú nyelvvizsgája után. Boldogok voltak, esküvõjüket tervezték... Ám egyik nap hazafele tartottak a karácsonyi bevásárlásból. Szeretteiknek vásároltak meglepetéseket.
Nem voltak felkészülve a szörnyûségre, mely rájuk várt. A gonosz boszorkány sokmilliós terepjárójával több, mint 50%-kal átlépve a megengedett sebességet, áttért a szemközti sávba, és a lány pici, légzsák nélküli autójába hajtott. Soha többet nem látta võlegényét.
Böbike másnap este meghalt a kórházban. Szerelme olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy lábát mai napig egy 4kg-os vas tartja, felkarja pedig egy év után forrt össze, idegsérülést hagyva maga után, mely következtében megbénult a kézfeje.

Vasorrú Bárándy Péterné (igen, az a Bárándy, akit nem is olyan rég köztársasági elnöknek akartak megtenni!!!) aznap este két család életét tette tönkre. Böbi szülei az életüket adnák, ha lányuk gyilkosát bûnösnek találnák.
Hosszú tortúra után a lány szerelmét, Balog Lászlót megvádolták azzal, hogy az õ hibája volt szerelmének halála, mivel egyikük biztonsági öve sem volt bekapcsolva, és aznap este õ vezette a lány autóját. Azé az emberé, aki vért izzadt minden nap, hogy 1 hónappal a baleset után, menyasszonya 27. születésnapján rendezett temetését végig tudja ülni a kerekesszékben!
Majd a tárgyalások következtek, melyen megtapasztalhattuk a Magyar jogrend sárba tiprását. Bárándyné Kecskés Zsuzsanna autójáról azt írta a szakértõ, hogy semmilyen mûszaki hiba nem állt fenn. Majd kértek egy másik szakértõt, aki szintén ugyanezt mondta. Ezután "magán úton" felfogadták az elsõ szakértõt, aki csodák csodájára megváltoztatta a véleményét, és a mûszaki hiba mellett érvelt. Mire az autót visszahívták, hogy újra átvizsgálhassák, sajnálattal közölték, hogy azt már megsemmisítették.
(Visvader Böbi autóját csak fél évvel késõbb adták ki, mint a banyáét)

Bizonyíték hiányában felmentették Bárándynét, akit nem mellesleg az ügyvédi kamara elnöke, Bánáti atyaúristen védett, és aki saját maga is sztárügyvédként praktizál azóta is. Eltelt néhány év.
Senki sem tudta feldolgozni a szörnyû tragédiát. Az ügyész fellebbezett. A másodfokú tárgyalást nov 10.-re tûzték ki. A fiú ismét több millió forintot kell, hogy ügyvédre költsön, aki talán felmenteti. Talán ekerülheti a börtönt...
Mert oda akarják dugni, amiért elvesztette azt az embert, akit a legjobban szeretett. A mese nagyon szomorú. És befejezést sem tudok írni, mert azt majd az élet teszi meg helyettem. De kérdem én: HOL AZ IGAZSÁG MAGYARORSZÁGON? Talán tényleg meghalt Mátyás királlyal. Mert ha egy közönséges halandó által vezetett autó Bárándyné fiát ölte volna meg, a sofõr valamelyik büntetésvégrehajtási intézményben élné le hátralevõ életét.

A tények

És most jöjjön mindaz, amit tényszerûen tudni lehet a bíróság elõtt álló, még folyamatban lévõ esetrõl.

Bárándy Péter volt felesége 2001. december 10-én, a budapesti, I. kerületi Hegyalja úton haladt Honda CR-V kisterepjárójával az Erzsébet híd felé. Este fél hétkor elvesztette uralmát gépjármûve felett, elõször felhajtott a sávokat elválasztó járdaszigetre, majd a szembejövõ forgalmi sávba sodródott, és összeütközött a Visvader Erzsébet võlegénye vezette Fiat Bravoval. Mindhárom személyt kórházba szállították, Visvader Erzsébet súlyos sérüléseket szenvedett, majd másnap a kórházban elhunyt. Võlegénye súlyos sérüléseket szendvedett.

Az elsõ fokú eljárásban két igazságügyi mûszaki szakértõ vizsgálta az ügyet, egyikük a terepjáró mûszaki hibája mellett érvelt, a másik jó állapotúnak nyilvánította az autót.
Bánáti János, Kecskés Zsuzsanna védõje, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese elmondta, elsõ fokon védencét felmentették, mivel nem tudták kizárni azt a lehetõséget, hogy mûszaki hiba okozta a balesetet. "A magyar jog szerint a bizonytalansági tényezõket a vádlott javára kell értékelni" – fogalmazott az ügyvéd.

Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, ezért 2005 november 10-én, másodfokon is tárgyalták az ügyet. A másodfokú tárgyalás a székesfehérvári megyei bíróságon zajlott, miután az áldozat családja a fõvárosi bíróság ellen elfogultsági indítványt nyújtott be, és a bíróság helyt adott a kérésnek. A másodfokú tárgyaláson a bíró újabb mûszaki szakértõi vizsgálatot rendelt el. Az eljárás még nem zárult le.

Vélemény

Bánáti János a lánclevéllel kapcsolatban azt mondta: „Nem akarom kommentálni a szöveget, mert megértem, hogy nem lehet feldolgozni a gyermek halálát. De a szövegbõl és a leírt fordulatok alapján úgy tûnik, hogy az elhunyt szüleitõl származik az írás.”

Visvader Béla, az elhunyt édesapja azt mondta, nem a család írta a levelet, nem is ismeri a lánclevél szövegét, de valószínûsíti, valaki azt a nyílt levelet fogalmazta át, amit 2004 márciusában Bárándy Péternek címezve a Veszprém megyei Naplóban jelentetett meg az apróhirdetés rovatban. A nyílt levelet a Jobbik Magyarország is lehozta weboldalán, itt olvasható.

A gyászoló apa elmondta, pszichiátrián kezelték és megállapították, hogy kóros gyászreakcióban szenved, naponta többször kimegy a temetõbe. A mai napig nem tudja feldolgozni lánya halálát, akinek 26 évesen egy külkereskedelmi és egy közgazdasági diplomája volt, a baleset elõtt az Államigazgatási Fõiskolára járt. A bíróságon Dr. Grespik László, a MIÉP képviselõjelöltje látja el a család képviseletét."
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.29 0 0 76
Te csak azt hiszed, barátocskám, hogy az ámokfutók ellen szóltál fel. Te megugattad Bárándyt és kötözködtél velem.
Általában érteni szoktam, amit olvasok, de amit leírok, azt mindig, szemben veled.
Azért vagyok jól, mert ha véletlenül ma délután egy kicsit hülyének érezném magam, elég csak rád gondolnom és máris beadom a felvételi kérelmemet a Moldáv Tudományos Akadémiára.
Előzmény: p-simon (71)
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.29 0 0 75
az ügy behatóbb ismerete nélkül:
ha a biztonsági öv nincs bekötve, az szabálysértés. Egészena ddig, amíg meg nem hal valaki miatta, mert akkor már nem szabálysértés.

vö:

ha valakit megpofozol, az tettleges becsületsértés.
Ha kék folt marad a helyén, akkor könnyü testi sértés.
Ha kiköpi két fogát, akkor súlyos testi sértés.
Ha hanyattesik, beveri a fejét és meghal, akkor halált okozó testi sértés.
Ha a pofontól az orra felmegy az agyába, akkor emberölés.

Előzmény: szedmák bakter (73)
p-simon Creative Commons License 2003.11.29 0 0 74
igen, ezek érdekes dolgok. képzeljünk el egy tolvajt, aki védőügyvédet fogad, alkotmányos jogaival élve. a bíróság elítéli, tehát jogszerűen is kimondják, hogy lopott pénzből él (mondjuk). és persze kifizeti az ügyvédet. a lopott pénzből, persze. ha úgy vesszük, ilyenkor az ügyvéd is bűnrészes. (van ahol még bűnrészesebb, lakásmaffia, stb.) persze, alkotmányosan...
ja, és a minősítéseket kérem a családtagjaid számára meghagyni...
tisztelettel
psimon
Előzmény: Törölt nick (72)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.11.29 0 0 73
"Balogh azért került a vádlottak padjára, mert sem neki, sem menyasszonyának nem volt bekötve a biztonsági öve."

Ez most komoly vagy elírás?Úgy tudtam ez szabálysértés...tanú meg nem a biztonsági öve miatt lett...

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.29 0 0 72
"meg az őket védő ügyvédek ellen"

Alkotmányos jogok ellen szólalsz fel, de ne is zavarjon, úgy sem tudod felfogni, hogy mik azok.

Előzmény: p-simon (71)
p-simon Creative Commons License 2003.11.29 0 0 71
ez hihetetlen, felszólalok a gyilkos ámokfutók ellen meg az őket védő ügyvédek ellen, erre te engem fenyegetsz? jól vagy?
ha nem érted, amit olvasol, olvasd el még egyszer (kétszer, háromszor...)
Előzmény: kéremszépen (68)
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.28 0 0 70
http://illatosut.fx3.hu/031127nincs/136k_031111c_4.jpg

pl. rá gondoltam

kéremszépen Creative Commons License 2003.11.28 0 0 69
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.28 0 0 68
boldog vagy simon, Jónának fia, mert a lelkiszegényeké a mennyeknek országa...

1. ha a szellemi mélyrepülésed miatt letarolod a családomat a járdáról, akkor aznap szartál utoljára

2. a lényeg szempontjából minden indifferens, ugyanis a lényeg az, hogy bolhás törpekorcsok megugassák az igazságügyi minisztert.

Egészségetekre!

Előzmény: p-simon (63)
Boldog ember Creative Commons License 2003.11.28 0 0 67
Gyakran járok arra, és ha 50-el megyek azon a szakaszon mindig akad valaki aki vadul villog rám! Más kérdés, hogy nem szoktam mobil telefont használni!
Előzmény: gegenseegross (1)
Hy Creative Commons License 2003.11.28 0 0 66
Ki is szignálta a cikket?
Mindent elárul jelleméről!
Előzmény: renegade (43)
Hy Creative Commons License 2003.11.28 0 0 65
Ön, pedig 1 6 ö kör!
Előzmény: jobbikos srác (6)
Hy Creative Commons License 2003.11.28 0 0 64
Teljesen igazad van, mindenben!
Előzmény: Törölt nick (5)
p-simon Creative Commons License 2003.11.28 0 0 63
leányfalu - dunabogdány: a lényeg szempontjából indifferens...
kimentették - kiengedték majdnem szintén...
viszont az én "szellemi mélyrepülésem" miatt majd legközelebb a te családodat tarolják le a járdáról, akkor majd csodálkozol. addig meg jogászkodj, okoskodj...
Előzmény: kéremszépen (53)
ballib_a Creative Commons License 2003.11.27 0 0 62
"Az egy éve mondottakat a Nemzet eljárásáról fenntartom"

nézd, sok ügyet eltusoltak már.

lásd zwack gyár több milliárdos büntujét egy törvénymódosítással!

Itt is várható, hogy próbálkoznak.
Ha a sajtó nem számolna be róla, akkor biztos sikerrel.
Így némi , hangsúlyozom némi remény van arra, hogy a jogos büntetést megkapja Bárándyné, akinek a lelkén egy ártatlan lány halála szárad. :(

Mint olvashatjuk, megpróbálják az autó műszaki állapotára hárítani a felelősséget. :(

Előzmény: Kovács Béla Sándor (51)
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.27 0 0 61
Azért az Eichmann tyutyu és Tobian Francis Ciaran úr között van némi különbség, de igazad van! 2-3 titkosszolga kideríthetné végre, ki lopta el a személyimet, vagy azt, hogy hove lett Politikai Üldözött és név szerint ki ő.
Vagy ha nem a titkosszolgák, akkor a tévé ügyvéggye ;o)))
Előzmény: Törölt nick (57)
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.27 0 0 60
Dear kábéesem!
1. én nem lógok itt állandóan, benézek ha kedvem van
2. ötven topikból ha egyet megnézek
3. akkor sem szólok hozzá, ha épp olyanom van. Csak ha nagyon olyanom van.

A "belekeverés" nem véletlen, ugyanis a két műintézmény sunyisága között a két ügyben semi különbség nincs. Na jó, a rádió hangyafarkányival diszkrétebb, ravaszabb.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (56)
Tecs Creative Commons License 2003.11.27 0 0 59
Van ebben a szomorú hírben egy bődületes nyelvi baromság:

"A fiatal, akkor 26 éves lány a kórházba szállítás után meghalt"

Előzmény: ballib_a (-)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.27 0 0 58
OFF
A nemzetközi jog súlyos megsértése. Azt hiszem, ebben sem kellene követnünk Izraelt.
ON
Előzmény: Törölt nick (57)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.27 0 0 56
Most éppen a rádiót kevered bele a Bárándyné - szerintem is sunyi módon tálalt - ügyébe. Hát így. (Ahogy A Nemzet Bárándyt keverte bele - megjegyzem: neki még mindig több köze van hozzá, mint a rádiónak.)

Ismered azt a kifejezést, hogy "erkölcsi alap"? (Érdekes ám, hogy ezt a topikot felfedezted, az általam kérdezettet meg nem. Pedig az napokig topon volt.)

Előzmény: kéremszépen (55)
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.27 0 0 55
Varga nem szólt a grúz kasszához. A közszolgálati rádió szólt és én az átlag háttérrádiózó szemszögéből írtam, aki háromszor hallja, hogy kiürült az államkassza, majd mire magához tér, szól az asszonynak, felhangosítja a Szokolt, addigra Varga szidja a hazai költségvetési törvényjavaslatot.
Ki van ez találva, kéremszépen!

Nem ismerem a Kulcsár-ügyet, ergo nem is tiltakozom ellene és egyáltalán kinek nézel te engem, hogy összehasonlítasz egy szarkeverő közszolgálati intézménnyel és számonkérsz rajtam olyat, amihez semmi közöm.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (54)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.26 0 0 54
Nehogy már Varga Mihály kommentálta volna a grúz államkasszát. Te sem mész a szomszédba kevernivalóért. (Meg keverőért se...)

U.i.: Azt ismered, hogy "Vegyépszer-milliárdok Kulcsárnál"? Az ellen valahogy nem láttalak tiltakozni - kérlekszépen.

Előzmény: kéremszépen (52)
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.26 0 0 53
Emléxem, hogyne emlékeznék.
Csakhogy.
Nem Dunabogdányban volt, hanem Leányfalun.
Nem mentették ki Írországba, hanem szabályosan, útlevéllel hazautazott.
Az ügyvéd képviselete ellenére az illető több év végrehajtnadó börtönbüntetést kapott.
A rohadék azért nem került börtönbe, mert a két ország között nincsen kiadatási egyezmény.
A világ tényleg érdekes, de nem ezek miatt, hanem hogy néhány szellemi mélyrepülés az ilyeneket is képes annak a nyakába varrni, akire a viktátora haragszik.
Előzmény: p-simon (49)
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.26 0 0 52
A szarkeverés tipikus esete, kéremszépen.
nagyjából épp olyan, mint a mai déli krónikában az egyik vezető hír.
Az így szólt: üres az államkassza.
Harmadszorra teték hozzá, már egy kicsit csendesebben, hogy Grúziában, de azt már a jobbikosok és Varga Misike csaholása miatt nem hallottam jól.
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.26 0 0 51
Plusz még mindig lehetett az az ügyvéd az idősebb Bárándy is. De mint látjuk, mindegy za, csak jó nagyot szóljon. Ehhh... Az egy éve mondottakat a Nemzet eljárásáról fenntartom. Csak most már halmazati...
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.26 0 0 50
Rohadt ügyvéd, képviseli a védencét. Csúnya világban élünk, na...:)))
Előzmény: p-simon (49)
p-simon Creative Commons License 2003.11.26 0 0 49
bárándy, bárándy...
van itt még más is. emlékeztek arra a tragédiára, mikor egy ír barom a kocsisort a járdán előzve legyilkolt két kisgyermeket dunabogdányban? aztán az ír csávót valahogy kimentették írországba, itthon meg az ügyvédje képviselte - mintha az is a bárándy lett volna - a rohadék azóta se került börtönbe...
(azért milyen "érdekes" a világ)
Előzmény: Kovács Béla Sándor (48)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.26 0 0 48
Megint a Nemzet?
Előzmény: ballib_a (46)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.11.26 0 0 47
Az a rohatt mobil!! :(
Előzmény: ballib_a (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!