Gipszkarton álmennyezetet szeretnénk készíteni. A födém betontálcás (Kádár-kocka). A kérdésem az lenne, hogy a mennyezeti rögzítőket hova kellene a födémen rögzíteni, illetve melyik rögzítési mód lenne megfelelő. A jelenlegi mennyezeti szintet 25-30 cm-rel szeretnénk lejjebb hozni.
Üdv! Egy szakmai kérdésem lenne, mennyezetre gipszkarton álmennyezetet készítettünk fém profilból dupla CD profillal, kérdésem az lenne mekkora gond, hogy csak az a CD profil van az ud profil a kötve ami a mennyezet ez van rögzítve, a kereszt profil nincs bekötve, tehát 2 falon nincs ud profil, ezért a sarokban felfelé nyom a a lapot van némi mozgása, a mester szerint normális így, amúgy viszszintben van.
Azt néztem én is, de mégsem teljesen világos, hogy mi lenne a legjobb megoldás, de amit te mondasz az is kivitelezhető. Aztán lehet igazán nincs nagy különbség a között, hogy a fal vagy a plafon van előbb felhúzva és túllógatva a másikon.
Pl. a Rigips honlapján letölthető leírás(ok)ban van többféle csomópont. Bár ott inkább válaszfal és álmennyezet találkozására van kihangsúlyozva emlékeim szerint.
Van közte olyan, hogy először a falat építik meg, azaz te előbb az előtétfalat a mennyezeti gipszkarton síkja fölé. És utána szerelik fel a mennyezeti gipszkartont nekiütköztetve a függőleges gipszkartonnak. Viszont szerintem ott van egy rés és rugalmas cuccal van kitöltve. Ezért kell megnézni a csomóponti rajzokat, hogy megbizonyosodjon az ember a részletekről.
Gipszkarton álmennyezet (szimpla profilvázra) és falhoz rögzített előtétfal (szintén profilvázas) csatlakozását, hogy érdemes megoldani? Alapvetően cd60 és ud30-as profilok lennének, plafonra direkt függesztővel, falra meg állítható kengyellel.
Amit láttam legutóbb ott úgy volt, hogy felrakták az álmennyezet profilokat a gipszkartont is felrakták rá és a szélénél arra ment fel az ud30-as és arra az előtétfal. Így mondjuk a mennyezet jobb alátámasztást kap az biztos, csak még az villanyvezetékeket is be kell húzni ezért nem raknám fel a gipszkartont, viszont a vizesnek meg kellene a pontos távolság a faltól, hogy dolgozni tudjon, ezért ez a módszer nem működik.
Nem, illetve nem észrevehetően. A hőt át fogja adni, mivel jól vezeti a hőt a padlólap és a beton is, legalábbis a hőszigetelő anyagokhoz képest. Feltételezem, a beton alatt van hőszigetelés.
Kicsit tehetlenebb lesz a rendszer a nagyobb tömeg, több anyag révén. De ez nem mindig hátrány, van amikor előny.
Hàt azt nem szeretnénk! Valami megoldàst keresünk hogy mit lehetne a jàrólap helyett mert csùnya de a hôleadàst se akadàlyozzuk! A laminàlt lefogja a hôt ezért az sem jó ezért gondoltuk hogy felszedjük és ùjraburkoltatjuk! Ajànlottàk hogy fessük le de az nem tùl tartós megoldàs!
Szia! Elektromos padlófûtés van . A ragasztàs egy opció lehet! Hidegburkolatra mivel ragasszam? Vagy mivel felszedjük a jàrólapot inkàbb a betonhoz vagy nem tudom mi van alatta!
Sziasztok! segítség kellene vagy tanàcs! Hàlószobàba szeretnénk egy gardrobszobàt építeni magunk! A mennyezethez és oldafalakhoz tudjuk rögzíteni de a földhöz nem mert padlófütés van! A kérdés hogy ez megoldható valahogy? Köszönöm
TV tartó keretet rögzítettem gipszkarton falazatra 4 db sima 6-os facsavarral. A TV 10 kiló felett van, szóval egy 3 kilós gitárt 3 csavar tutira megtart.
Gipszkarton falra kellene felrögzítenem egy gitártartót, ami egy kb. 3 kg -os gitárt tartana. A kiállás vagyis az erőkar kb. 10 cm. Az alját 3 darab csavar fogná, háromszög alakban, egymástól kb. 8 cm -re. Ilyen: https://kytary.hu/soundsation-swgs-110/HN178968/
A gipszkarton anyagát és vastagságát sajnos nem tudom.
A kérdésem az volna, hogy kell-e "trükközni", vagy gipszkarton tiplivel feltéve bízhatok benne, hogy stabil marad ? Köszi.
Egy faház tetõburkolatát lecseréltem hullámpaláról trapézlemezre, és az eredeti bútorlapokból álló mennyezetet is eltávolítottam. felraktam a szarufa összekötõkre merõlegesen deszkát 60 centinként, afölé 10 centi kõzetgyapotot, és most kartonoznám. Nem merem rátenni ezekre a deszkákra a kartont, inkább profilozzam be merõlegesen a deszkákra 40 vagy 60 centinként, vagy inkább Bramac lécezzem profil helyett? Az oldalfalakra is szívesen vennék kartonozási tippeket, bútorlapra tenném a kartont, azonban nem szívesen profiloznám mivel nagyon elvenne a beltérbõl. Kis nyaraló. Üdv.
Sziasztok gipszkarton almennyezet meg előtétfalat szeretnék csinálni! Melyikkel kell kezdeni? Álmennyezettel? Ha igen utána az előtétfal felső keretrészt hova tudom erősíteni? Ud profilra gondolok!
Sziasztok! Új vagyok még és lenne egy talán hulye kerdesem. Most csinálom a fuggesztett almennyezetet és megmaradt egy jó nagy zsák rigips ragasztó gipsz korabbról, fel lehet azt használni hezagolasra?kosz
Igen igen köszi! Gondoltam rá csak enyves festék van a falon ami valamiért nem akar lejönni! Mindent próbáltam! ásztatás többször is! Tettem a vízbe már mindent hátha az segít de nem