Nekem is volt 2x1 évem bojler nélkül, szerintem a hideg víz jót tesz a bőrnek. Meg kitolja a tűrőképesség határát is, főleg télen :-). Azért a hideg vizes kádat nem vállalnám be.
Nem fagyott meg senki, remélem.
Az elmúlt 1-2 héten már léptem egy szintet: megtöltöttem a kádat hideg vízzel és beleültem. Aaaaahhhhhhhh. Nem is értem, hogy bírtátok ki ezt a rohadt meleget hideg zuhany/fürdő nélkül
Egyszer volt benne részem (kényszerből), mert a kempingben nem volt melegvíz. Tényleg eufóriát okoz utána, gondolom azért, mert endorfin szabadul fel az agyban.
Nekem kétszer egy év volt az életemben, amikor hideg vízben zuhanyoztam. Az egyik elsős gimnazista koromban, mikor 60 elsős koleszosra volt kb. 300 liter melegvíz. Utána pedig a katonaságnál. De mióta leszereltem, egyszer tusoltam csak hideg vízzel, mikor 39,5 fokos lázam volt, és nem ment le gyúgyszer hatására sem. Jobban szeretem a melegvizet.
Nem biztos, egy zuhanyzas ot-tiz perce szerintem nem eleg ahhoz, hogy reumas legyen. Mindenesetre ha van erre valahol orvosi velemeny, arra kivancsi lennek.
Kíváncsi vagyok van-e rajtam kívül is olyan elvetemült ember aki hideg vízzel zuhanyzik.
Kábé másfél éve kezdtem el a hidegvizes zuhanyozást. Kezdetben elég meredek dolognak éreztem, de ahogy telt-múlt az idő, teljesen természetessé vált. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de mióta elkezdtem, nem voltam még egyszer sem megfázva, pedig évente kétszer mindig megfáztam előtte, tél elején és nyár elején.
Így nyáron teljesen úgy érzem zuhanyzás után, mintha valamilyen drog hatása alatt állnék, egyszerűen k....... jóóól esik, szinte érzem, hogy a bőröm alatt beindul úgy igazán a vérkeringés...
Vélemények? Tapasztalatok? Mennyire káros vagy egészséges ez?