Keresés

Részletes keresés

syllus Creative Commons License 2003.06.02 0 0 83
Hogy ne süllyedjen el, itt egy mai cikk, ezúttal a FAZ-ból. Az utolsó mondat pedig... Hát kérem, ilyet feltételezni Magyarországon!!!

Panaszkodnak a külföldi befektetők
2003-06-02 13:47

Egyre több a panasz a külföldi beruházók részéről a magyar adó- és vámhatóságok önkényére, és az állami engedélyek megadása körül sem ritkulnak a képtelen helyzetek - írta hétfői számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
A lap hivatkozott a nemrég Magyarországon járt bajor gazdasági miniszterre, Otto Wiesheura, aki szerint "egyes esetekben nagy bosszúságunk támadt a magyar állami hatóságokkal", és a csalódott bajor beruházók a német vállalatok beruházási magatartását is tartósan befolyásolhatják. A lap adatai szerint német vállalatok a rendszerváltás óta 12 milliárd eurót ruháztak be Magyarországon, és ebből kétmilliárd euró Bajorországból származik. Kétszáznégy bajor vállalat magyarországi leányvállalatai több mint 40 ezer embert foglalkoztatnak abból a 200 ezerből, akik német tulajdonban lévő vagy német részesedéssel működő vállalatoknál dolgoznak.

A rosszkedvet a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint egyrészt az ismétlődő, teljesen indokolatlan adóellenőrzések váltották ki, amelyeket az érintett vállalatok zaklatásnak, sőt, egyenest zsarolási kísérletnek tekintenek. Az élelmiszergyártók pedig arra panaszkodnak, hogy a vámhatóságok önkényes rendelkezései érzékenyen érintik vagy egyenesen kétségessé teszik a termelésüket.

Nem zárható ki az sem, hogy röviddel az EU-ba való belépés előtt egyesek még meg akarnak gazdagodni - írja a német lap hétfői számában.
Forrás: Reuters/MTI-ECO

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.29 0 0 82
Mutass egy topikot, amely a jobboldali fórumozó fiatalok szüleiről szól!
Előzmény: kaanga (74)
suto Creative Commons License 2003.05.29 0 0 81
Szóval kaanga, miért is vered a feleségedet?

Tudod, a topikok hozzászólásai ezt bizonyítják! :-)

Előzmény: kaanga (74)
syllus Creative Commons License 2003.05.28 0 0 80
Itt egy másik írás az FT-böl
Néhány napja íródott, egészen más megközelítés, egészen más hangnem. Persze itt nem a magyar politikáról van szó...
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2003.05.28 0 0 79
Kedves szigetelőszalag !

furcsálom a vakságodat. A következetesség teljesen nyilvánvaló. Rendületlen hittel folyamatosan ragaszkodtak a hatalomhoz. Ebben sem a külsô környezet, sem a jelszavak változása nem ingatta meg ôket.

Ez Neked smafu???

Előzmény: szigetelőszalag (78)
szigetelőszalag Creative Commons License 2003.05.28 0 0 78
Dehogy voltak következetesek. Sztálini terror, majd liberqalizáció és átmenet. Mindez 35 év alatt lezavarva, egy elittel. Hol itt a következetesség?
Előzmény: kaanga (25)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.28 0 0 77
Sajnos nem lehet belinkelni az eredeti cikket, mert csak subscriber férhet hozzá. Ha van valaki ilyen köztünk netán...?

Hungary - May 27 2003FT.com site, May 26, 2003
Observers detect a mood of uncertainty and internal divisions as Hungary prepares to make the historic step into the...

szigetelőszalag Creative Commons License 2003.05.28 0 0 76
Azért annyira álságos, hogy egyrészről véded az akkoriakat, akik egyben a mostaniak is, másrészről a túloldalra mutogatsz, és prekoncepcionálsz, hiszen ezt írod: a jobboldali fiatalok miért gondolják azt, hogy az előző rendszerben a szüleik mind ellenállók voltak és harcoltak Kádár ellen? Miért nem kérdezik meg a szüleiket, hogy mi is volt akkor valójában?
Előzmény: kaanga (23)
kaanga Creative Commons License 2003.05.28 0 0 75
Pokorni is kikelt volna magából ha az apjáról azt állították volna, hogy nem volt ellenálló. Amikor szembesült a tényekkel valami olyat mondott, hogy azt el sem tudta volna képzelni.
Rajta kívül még sok jobbos topikolónak lenne ilyen érzése ha tudná a valóságot.

kaanga

Előzmény: scruti (73)
kaanga Creative Commons License 2003.05.28 0 0 74
Állítom mert a témához tartozó topikok hozzászólásai ezt bizonyítják.

kaanga

Előzmény: Kovács Béla Sándor (70)
scruti Creative Commons License 2003.05.28 0 0 73
Hát ez egyszerű. Az emberek nem szeretik beismerni a hibáikat, főleg nem a saját gyermekeik előtt. És azzal hogy ma nagy kommunistaellenesek, nem férne a képbe, hogy régen esetleg nem azok voltak. Ilyenek az emberek...
Előzmény: kaanga (41)
Zser Creative Commons License 2003.05.28 0 0 72
A Rózsadombról minden másképp látszik...
Előzmény: antall (-)
tompykaa Creative Commons License 2003.05.28 0 0 71
Nem sok értelmét látom a dolognak ebben a topikban, de szeretném hangsúlyozni, hogy a 32. hozzászólásomban nekem ezzel a beírással kapcsolatban csupán "forrás igényem" volt arra vonatkozóan, hogy melyik jobbos fiatal olvtársunk állította szó szerint azt, amit Te leírtál. Jeleztem továbbá, hogy mindenkinek saját joga jó véleménnyel lenni a szüleiről mindaddig, amig annak ellenkezőjéről nem győzik meg. Az erre adott válaszod pedig önmagáért beszél. Ennyi...

Előzmény: kaanga (66)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.28 0 0 70
"Az viszont valós kérdés, hogy a jobboldali fiatalok miért gondolják azt, hogy az előző rendszerben a szüleik mind ellenállók voltak és harcoltak Kádár ellen? Miért nem kérdezik meg a szüleiket, hogy mi is volt akkor valójában?
Mi ezzel a bajod?"

Ezzel az a baj, hogy valójában nem kérdezel, hanem állítasz. V.ö.: "Maga miért veri a feleségét?"

Előzmény: kaanga (66)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2003.05.28 0 0 69
ezzel egyáltalán semmi baj nem lenne, ha a magyar pártok a szavazók hosszútávú érdekeinek megfelelôen alakítanák a gazdaságpolitikát és a gazdaság folyamataiba való állami beavatkozás nem a kliensek érdekeinek figyelembevételére szorítkozna
Előzmény: pert1 (67)
kaanga Creative Commons License 2003.05.28 0 0 68
Ennek ellenére úgy érzem, hogy sok igazság van abban amit a cikkben írnak.

kaanga

Előzmény: pert1 (67)
pert1 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 67
Ez az FT nem véletlenül egy gazdasági napilap?
Mert akkor elhiszem, hogy csípi a csörüket, hogy a magyar pártok néha kényszerüségböl (merthogy
hazai szavazóik is vannak) nem mindíg az FT-t finanszírozó befektetök érdekeinek megfelelöen
alakítják pl a gazdaságpolitikát (tehát az FT szempontjából éretlenek).
Előzmény: kaanga (19)
kaanga Creative Commons License 2003.05.28 0 0 66
Akkor induljunk el a kályhától, én ezt írtam!

">>>>>Az, hogy XY szulei mit csinaltak a kommunizmus idejen, nem valos kerdes, amennyiben ezt XY ellen akarjak felhasznalni. Kovetkezeskeppen aki ilyeneket feszeget, elmehet a retekbe.

Az viszont valós kérdés, hogy a jobboldali fiatalok miért gondolják azt, hogy az előző rendszerben a szüleik mind ellenállók voltak és harcoltak Kádár ellen? Miért nem kérdezik meg a szüleiket, hogy mi is volt akkor valójában? "

Mi ezzel a bajod?

kaanga

Előzmény: tompykaa (62)
Lewinfiú Creative Commons License 2003.05.28 0 0 65
Van egy jelenség, ami az éretlenséget bizonyítja. A jelenség tulajdonképpen az ellentmondás tűrés tökéletes hiánya. Az emberek nem képesek (így általánosítva fogalmazok, bocs) elviselni, hogy többfajta igazság létezhet. Egyszerre.
Ez helyi betegség: azt keresi mindenki, hogy melyik újság, vagy TV "opbjektív", melyik "tárgyilagos", vagy "kiegyensúlyozott". Holott nekem az a kérdésem, hogy melyik fogalmazza meg a valóságról alkotott képet a legárnyaltabban, leginkább gondolatokat ébresztően, vagy legérdekesebben. Nyilvánvaló számomra, hogy egyik sem lehet objektív, hiszen mindegyiket szubjektumok szűrőjén keresztül juttatják el hozzám. A fórumozók jó része is mindig ezzel jön.

Egy tanárom, akit igen nagyra értékelek, nemrégen Izraelben járt és meghívták parlamenti képviselőkkel folytatott beszélgetésekre.
Arról számolt be, hogy amikor a kormánypártot hallgatta, akkor az volt az érzése, hogy ezeknek, mennyire tökéletesen igazuk van. Amikor az ellenzéket hallgatta, akkor megint az volt az érzése, hogy na, ezeknek, megint, tényleg igazuk van.

Hazajött, meghallgatta a kormánypártot és az volt az érzése, hogy ezek hülyére veszik. Meghallgatta az ellenzéket és az volt az érzése, hogy azok még nagyobb hülyére veszik.

And that makes the difference...

suto Creative Commons License 2003.05.28 0 0 64
"Az viszont valós kérdés, hogy a jobboldali fiatalok miért gondolják azt, hogy az előző rendszerben a szüleik mind ellenállók voltak és harcoltak Kádár ellen? Miért nem kérdezik meg a szüleiket, hogy mi is volt akkor valójában? "

Én pl. nem gondolom.

Előzmény: kaanga (23)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2003.05.28 0 0 63
egy régi dakota bölcsesség szerint: "nyugtával dicsérd a napot"
Előzmény: Lewinfiú (61)
tompykaa Creative Commons License 2003.05.28 0 0 62
Jómagam is felnőttként éltem meg a Kádár-rendszer egy részét, de nem csupán a saját tapasztalataimra hagyatkoztam, hiszen az én szüleim is megtettek mindent a felvilágosítás terén. Azt nem vitatom, hogy ez sok esetben szöges ellentétben volt mindazzal, amit estleg tőled hallottak a gyerekeid. Talán az életünk is nehezebb volt, mint a tietek az elmült rendszerben, de sosem merészkednék addig, hogy emiatt bármilyen jelzővel illesselek. Viszont Neked sincs jogod akár az én vagy mások szüleit ismeretlenül, (konkrét források megjelölése nélkül) negatívan minősíteni.

Mindettől függetlenül a cikk állításaival nagyrészt egyetértek.

Előzmény: kaanga (55)
Lewinfiú Creative Commons License 2003.05.28 0 0 61
Na tessék, puff neki...
Előzmény: ipari tusko (59)
syllus Creative Commons License 2003.05.28 0 0 60
Tudod van olyan, hogy a "mindennapok demokráciája". Pl.
- ha beadok egy beadványt egy hivatalba, és az tartalmilag-formailag megfelelö, akkor a törvényben elöírt ügyintézési határidön belül elintézik az ügyemet

- adót csalni nem érdem, hanem büncselekmény

- akinek van munkája, az meg tud élni

stb.

Jelzem, például a németeknél máig téma a nácizmus feldolgozása; az amerikaiak valóban hülyék; a franciák kétszínüek; az angolok még mindig azt hiszik, hogy övék a világ

DE!

Attól még ott összességében az állam van a polgárokért és nem fordítva.

Előzmény: ipari tusko (56)
ipari tusko Creative Commons License 2003.05.28 0 0 59
Kösz, hogy beidézted! Így legalább gyorsan kiderült, hogyan kezeljük értékén a cikket!

"Még a SZDSZ is, amelynek kampánya pedig jobban koncentrált a valós ügyekre, külön minimálbérért szállt harcba az egyetemi diplomások számára - áll a mellékletben."

Ennél nagyobb hazugságot ritkán lát az ember:DDD

Az szdsz kampánya, mint tudjuk kizárólag a másik oldal lejáratására épült a plakát versennyel, Orbánnal és a koronával, a lop - stop táblával, Orbán repülőútjával, a kezet csókolós nénivel, az SZJA x% fedőnevű demagógiával, illetve a 'rendbetesszük az egészségügyet' című üres szólammal.
Azóta is teszik rendbe.....

Tehát a cikk forrása kizárólag egy szdsz-es lehetett, hiszen kinek állna érdekében ekkorát hazudni?

Így hát a cikk mehet a Demokrata szkíta - rokonságot firtató csavarodós dns-es cikkei mellé a hitelességet illetően.

Előzmény: kaanga (19)
sanyi Creative Commons License 2003.05.28 0 0 58
Indoklas?
Előzmény: mibi (52)
Lewinfiú Creative Commons License 2003.05.28 0 0 57
Azért van fejlődés lássuk be.

Már túl a félszázadik hozzászóláson és még nem jött elő a "liberális hazaárulók sugalmazzák a hazugságokat" motívum.

Azért ez már valami! Lehet, hogy elkezdődött az érlelődés? Van fény az alagút végén?

ipari tusko Creative Commons License 2003.05.28 0 0 56
HÁHÁHÁ. Beszarok. Ha valaki ilyen kifejezésekkel dobálózik, hogy 'aggasztóan éretlen', talán meg kéne határoznia, hogy milyen is az aggasztóan érett....

Talán az amerikai társadalom?:D Ahol az öszlakosság 13%-a tudta elhelyezni Irakot a térképen?:DD
Ahol kizárólag a média felület nagysága dönt a választásokon?

"A pártok borzalmasan viselkednek, gyakorlatilag csak azzal foglalkoznak, miképp tudnák a másikat kiütni"

Miért, hol nincs így? Nekem ne mondja senki, hogy az FT újságírója nem követte még figyelemmel az angol, a spanyol, az amerikai vagy az olasz kampányt....hozzájuk képest a mi kis acsarkodásaink kb. a gyermekláncfű játszóház szintjén vannak...

Már megint egy olyan téma, ami számomra érthetetlenül aljas. Persze, nem jó, hogy két párt tematizálja a közvéleményt, de ez rengeteg régóta működő demokráciában is pontosan így van.
Ez pont olyan, mint nenszi lédi 'sehol nem tapasztalt mértékű antiszemitizmusa'

UI:

"Mint mondta, a "valós ügyek" helyett a nemzeti önazonosság, a magyar történelem a fő kérdés, illetve hogy "egyesek, vagy szüleik" mit csináltak a kommunizmus idején."

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy ha a cikíró jó édes anyukáját egyszer elvitte volna egy nagy fekete autó és soha nem tért volna vissza, vagy a cikkíró a mai napig egy cipőboltban lenne eladó 2 diplomával a "származása miatt", talán átértékelné ezen kérdések súlyát....

Előzmény: antall (-)
kaanga Creative Commons License 2003.05.28 0 0 55
Őszintén én ezt a választ vártam tőled is mert minden esetben ilyeneket olvasok.
Igaz, hogy a gyerekeim a Kádár-rendszerben is felnöttek voltak, de amit nem ismertek arról azt én elmondtam nekik.

kaanga

Előzmény: tompykaa (54)
tompykaa Creative Commons License 2003.05.28 0 0 54
Körülbelül ilyen válaszra számítottam. Köszönöm.

Tudod, az, hogy valaki nem ír, az nem jelenti azt, hogy nem is olvas. Viszont szeretném, ha tudnád, hogy ezzel a válasszal sajnos nem csupán magadat minősítetted, hiszen a Te szavaiddal élve a "szülőket minősítik a gyerekek itteni írásai..."

Előzmény: kaanga (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!