Keresés

Részletes keresés

Lokator Creative Commons License 2003.05.27 0 0 0
imho 0 esély van bármit is csinálni. A törvény számít és nem az, hogy egy önkormányzati ügyintézô mit mond. Bosszantó, talán több is mint bosszantó, de én nem látok sok esélyt.
Előzmény: -tarkus (-)
-tarkus Creative Commons License 2003.05.27 0 0 topiknyitó
Kedves topiklakók!
Egy falusi 3 gyermekes anyáról szól a történet. Mikor a legkisebb gyermeke három éves lett, és lejárt immár a gyes, elment az önkormányzathoz, hogy megtudja, hogyan s miként válhat főállású anyává. Ott és akkor azt a felvilágosítást kapta, hogy nem lehet főállású anya, mivel van vállalkozói igazolványa. (Egyébként alkalmazott volt a gyerekek születését megelőzően, így ment gyedre, majd később gyesre.)
Évekkel később, mikor a legkisebbik gyermek is közel nyolc éves lett, akkor tudta meg, hogy alaposan félretájékoztatták. Így aztán alaposan lemaradt pénzügyi oldalon a vele hasonló sorú, ám pontosabb információk birtokában lévő kismamákkal szemben. Mindent összevetve, havi 20.000 forinttal számolva, mintegy 1.200.000 forinttal (és kamataival) lett szegényebb egy fals információ miatt.
Kérdem én: van-e felelőssége az önkormányzatnak, vagy itt is csupán a "vevő vigyázz" elve érvényesül, és annyi csupán az eset tanulsága, hogy mindenkinek közlönyt kell bifláznia. Bár ez megkérdőjelezi az egész állami intézményrendszer létjogosultságát.
És végezetül: lehet-e valamit tenni, vagy le kell nyelni a békát; lehet-e visszamenőlegesen a főállású anyaságot megigényelni?
Ha van építő jellegű vagy éppen neheztelő vélemányetek, írjatok.
-tarkus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!